Web Analytics Made Easy - Statcounter

 طی روزهای گذشته حرف و حدیث‌های فراوانی در باره ورود فاضلاب آلاینده سمی از پتروشیمی شیراز به رودخانه کُر در فضای مجازی مطرح گردید ، تلف شدن برخی احشام بر اثر خوردن آب‌های آلوده نیز به این موارد افزود، اکنون روابط عمومی حفاظت محیط زیست فارس با تایید وجود آلایندگی سمی در فاضلاب ورودی از پتروشمی شیراز به رودخانه کُر ، موضوع را قابل پیگیری دانسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش ایرنا، روابط‌عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست فارس، با انتشار مطلبی با عنوان اینکه محیط زیست پیگیر وضعیت آلایندگی پتروشیمی شیراز است یاد آور شد : مجتمع پتروشیمی طی سالیان گذشته برای مدیریت فاضلاب‌های تولیدی نسبت به احداث ۱۰ لاگون تبخیری در حدفاصل مجتمع و رودخانه کر اقدام کرده و اعم فاضلاب خود را به آنها هدایت می‌کند.
 در این گزارش آمده است : اما با توجه به جنس بدنه تعدادی از حوضچه‌ها که رسی - شنی هستند، نشتی به رودخانه امری امکان‌پذیر است. طی بررسی‌های کارشناسی به عمل آمده، از آنجا که در اثر خشکسالی های گذشته و عدم آزادسازی آب بر روی رودخانه از سد درودزن، قبل از مجتمع پتروشیمی در رودخانه آبی دیده نشده اما بعد از لاگون‌ها آب جریان داشته است، منبع اصلی ورود فاضلاب، شرکت پتروشیمی تشخیص داده شد.
این گزارش می افزاید : طبق سنجش‌های به عمل آمده بر روی نمونه آب، شاخص‌های مرتبط با آلاینده های متداول و سمی مورد سنجش قرار گرفتند. شاخص آلاینده های متداول وضعیت خیلی بد و شاخص آلایندهای سمی نیز وضعیت بد را نشان دادند.
در حال حاضر دو پرونده جداگانه به دلیل آلودگی هوا و آلودگی آب ناشی از فعالیت مجتمع پتروشیمی در دادگاه مفتوح است.
اداره کل حفاظت محیط زیست فارس ضمن پایش دوره‌ای این صنعت به محض دریافت گزارش وقوع آلودگی موضوع را پیگیری، در چند مرحله نمونه برداری و آنالیزهای مربوطه را نیز انجام و حسب وظیفه قانونی موضوع وقوع آلودگی در رودخانه کر را به مرجع قضایی اعلام کرده است.
شرکت پتروشیمی شیراز در فاصله ۴۵کیلومتری شمال شیراز و در شهرستان مرودشت و همجوار با رودخانه کُر واقع شده ، این واحد پتروشیمی  از سال ۱۳۴۲ در  این منطقه فعالیت می کند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: محیط زیست استان فارس آلاینده سمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۱۸۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش اوجی از سوددهی خیره‌کننده پالایشگاه آبادان و افزایش تولید مجتمع‌های پتروشیمی

وزیر نفت درباره حجم سوددهی پالایشگاه آبادان و روند توسعه آن، همچنین افزایش تولیدات مجتمع‌های پتروشیمی به رئیس‌جمهوری و هیئت وزیران گزارش داد.

به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، جواد اوجی بعدازظهر امروز (یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت) در نشست هیئت دولت در گزارشی از فعالیت‌های پالایشگاه آبادان، با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۴ وزیر نفت وقت با اعلام زیان‌ده بودن این پالایشگاه گفته بود، دولت حاضر است آن را رایگان واگذار کند، گفت: با اقدام‌هایی که در دولت مردمی با تکیه بر توان سازندگان، متخصصان و پیمانکاران داخلی و به بهره‌برداری رساندن فاز دوم این پالایشگاه انجام شد، پالایشگاه آبادان امروز یکی از سودده‌ترین واحدهای تولیدی است که پارسال ۱۲ همت سودآوری داشته است.

وی با اشاره به رسیدن تولید بنزین در این پالایشگاه از روزانه ۸ میلیون لیتر در ابتدای دولت سیزدهم به ۱۵ میلیون لیتر در روز، تولید گازوئیل از روزانه ۱۵ میلیون لیتر به ۱۹ میلیون لیتر و کسب رتبه نخست صادرات در بورس کالا و انرژی در سال ۱۴۰۲، تصریح کرد: تا ۲ ماه آینده واحد هیدروکراکر این پالایشگاه نیز به بهره‌برداری می‌رسد و مابه‌ازای ارزی تولید گازوئیل یورو ۵ آن ۳ میلیون یورو دیگر افزایش خواهد یافت.

وزیر نفت همچنین با اشاره به افزایش ۲۱۰ هزار بشکه‌ای تولیدات و تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی تبریز، شازند، بندرامام، بوعلی و رازی، افزود: در طول فعالیت دولت سیزدهم، تعداد محصولات تولیدی این پالایشگاه از ۲۱ محصول در سال ۱۴۰۰ به ۳۴ محصول رسیده و با اقدام‌های انجام‌شده تنها در سال گذشته، ۱۳۰۰ فرصت شغلی ثابت و غیرثابت در این مجتمع ایجاد شد که امسال نیز ۶۰۰ نفر به نیروهای شاغل در پالایشگاه افزوده می‌شود و حداقل هزار نفر نیز در پیمانکاری‌های توسعه فاز ۳ آن مشغول فعالیت خواهند شد.

دیگر خبرها

  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در تهران
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • ناسا هر ساعت تمام آلاینده‌های هوا را اندازه‌گیری می‌کند
  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • گزارش اوجی از سوددهی خیره‌کننده پالایشگاه آبادان و افزایش تولید مجتمع‌های پتروشیمی
  • پلمب یک واحد آلاینده غیر مجاز در ورامین
  • امحاء کشت محصولات کشاورزی با آب‌های غیرمتعارف در شیراز
  • متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان
  • اهدای بیش از ۵ هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر