Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد، استاد دانشگاه تهران گفت: همه می‌دانستند فقیر و غنی نباید 45500 بگیرند، همه می‌دانستند تصمیم غلطی است و یارانه نباید فله‌ای داده شود، هیچکس حاضر نبود مسئولیت را بعهده گیرد تا مبادا از محبوبیتش کاسته شود، این سبک کم سابقه‌ترین سبک مملکت‌داری در طول تاریخ بوده است.
به گزارش خرداد، صادق زیباکلام در گفت‌وگو با ایلنا، در مقایسه واکنش‌ها به افزایش قیمت بنزین در زمان احمدی‌نژاد و اکنون اظهار داشت: معتقدم افزایش قیمت بنزین و سایر حامل‌های انرژی باید ظرف 10 سال گذشته و حتی قبل از آن اعمال می‌شد، اسم این طرح هدفمندسازی یارانه‌ها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یارانه‌ای که نظام برای آب، برق، گاز، بنزین و گازوئیل می‌دهد همه بهره بردند، یعنی کسی که یک میلیون تومان حقوق می‌گیرد همان قدر از یارانه‌ها استفاده می‌کند که فردی که 10 میلیون تومان حقوق دارد، در حالی که اساسا طرح اولیه این بود که یارانه هدفمندسازی شود، یعنی به اقشار و لایه‌های کم درآمد کمک و یارانه نقدی پرداخت شود و در مقابل به طبقه متوسط و بالای جامعه پرداختی صورت نگیرد و در عین حال قیمت آب، برق، گاز و بنزین واقعی شود. 
مسئولین اسیر پوپولیسم هستند
 وی افزود: علیرغم هدف واقعی هدفمندسازی یارانه‌ها مبنی بر واقعی شدن قیمت‌ها و پرداخت یارانه به اقشار کم درآمد متاسفانه بیشتر مسئولین اسیر بیماری پوپولیسم بوده و می‌خواهند مشکلات را به گردن دیگری بیندازند و خودشان را منزه، پاک، سفید و طرفدار مردم نشان دهند. هیچ کس سوال نکرد که طرح هدفمندی یارانه‌ها چرا به معنای واقعی کلمه اجرا نشد؟ چرا همه 45500 تومان را می‌گیرند؟ چرا برای حامل‌های انرژی به همه یارانه داده می‌شود؟
آیا بنزین 500 تومان فروخته شود مشکل حل می‌شود؟
استاد دانشگاه تهران گفت:  من کاری به درست و یا غلط بودن داستان امروز بنزین ندارم، اما وقتی اعتراضات مردمی راه افتاده اصولگرایان یکی یکی جا خالی می‌دهند و تقصیرها را گردن دیگری می‌اندازند و می‌گویند ما نگفتیم قیمت بنزین بالا برود. ما در این تصمیم گیری نبودیم و همه انگشت اتهام را به سمت روحانی می‌گیرند. سوال از مجلس گرفته تا مجمع تشخیص نظام، علما و مراجع که می‌گویند افزایش قیمت بنزین تصمیم درستی نیست، این است که بنزین را 1000 تومان بفروشیم، می‌شود بگویید راه حل چیست؟ آیا اینکه بنزین 500 تومان فروخته شود آیا همه چیز حل می‌شود؟
وی یادآور شد: جالب است که اصلاح‌طلبان هم سکوت کرده‌اند، سوال از آنها هم این است که آیا فروش بنزین 500 و 1000 تومان بنزین درست است؟ در حالی که می‌دانند وقتی بنزین 1000 تومان فروخته می‌شود اقشار و لایه‌های محروم جامعه یک سو و اقشار مرفه جامعه سوی دیگر قرار می‌گیرند، اقشار مرفه 20 برابر اقشار کم‌درآمد از یارانه بنزین 1000 تومانی استفاده می‌کنند، سوال از اصلاح‌طلبان این است که آیا این عدالت اجتماعی است که ثروتمندان 20 برابر کم درآمدها یارانه بنزین دریافت کنند؟  
موج سواری بر افکار عمومی
زیباکلام خاطرنشان کرد: متاسفانه اساس و بنیان نگاه سیاسی بسیاری از نهادها، چهره‌ها، شخصیت‌ها و جریانات سیاسی موج سواری بر افکار عمومی است.
وی گفت: اکنون هم که مردم اعتراض و تظاهرات می‌کنند، جناح‌های صرفا روی ملاحظات پوپولیستی به سمت مردم می‌روند و در حقیقت فکر 10 سال دیگر آینده نظام، اینکه چه تصمیمی درست و چیزی غلط است را نمی‌کنند.
 این استاد دانشگاه بیان کرد: ممکن است مجلس بخواهد طرح سه فوریتی بگذراند و بگوید حق نداریم بنزین را گران کنیم، در حالی که تصمیم درست این است که اعلام شود قیمت بنزین بصورت پلکانی سالی 10 تا 20 درصد و بر پایه نرخ تورم بالا برود.
موضع گیری پوپولیستی فقط برای خوشایند مردم/ هیچ کس حاضر نیست پای تصمیمات دشوار بایستد
وی یادآور شد: چه دولت و مجلس و چه مجمع تشخیص مصلحت نظام و قوه قضائیه هیچ یک به فکر آینده نیستند، فقط به فکر این هستند که یک موضع‌گیری کنند تا مردم بگویند چقدر رادیکال و چقدر مردمی هستند، با این وضعیت هیچ وقت کشور اصلاح نمی‌شود. یونان، ایرلند، اسپانیا، ایتالیا و بسیاری کشورهای دیگر هم دچار بحران مالی می‌شوند ولی تصمیمات سخت می‌گیرند، اما در ایران هیچ کس حاضر نیست پای تصمیمات دشوار بایستد، همه سعی می‌کنند تصمیمات سخت را خودشان نگیرند. 
کم سابقه‌ترین سبک مملکت‌داری با یارانه فله‌ای
زیاکلام ادامه داد: وقتی احمدی‌نژاد پرداخت یارانه را شروع کرد، در ابتدا قرار بود بررسی و دسته بندی شود که به کدام قشر پرداخت شود اما وقتی دید کار سختی است و سر و صدای عده‌ای که یارانه نمی‌گیرند درمی‌آید یک نطق انقلابی کرد و گفت این پول حق مردم است و همه باید بگیرند، در نتیجه به 75 میلیون نفر ماهانه 45500 پرداخت شد، با اینکه همه می‌دانستند فقیر و غنی نباید 45500 بگیرند، ولی هیچ کس حاضر نبود مسئولیت را به عهده بگیرد، مجلس گردن دولت و دولت گردن مجلس یا هر دو گردن مجمع تشخیص و دانشگاه و شهرداری می‌انداختند، با اینکه همه می‌دانستند تصمیم غلطی است و یارانه نباید فله‌ای داده شود، هیچکس حاضر نبود مسئولیت را بعهده گیرد تا مبادا از محبوبیتش کاسته شود، این سبک کم سابقه‌ترین سبک مملکت‌داری در طول تاریخ بوده است. برچسب ها: صادق زیباکلام ، یارانه ، بنزین

منبع: خرداد

کلیدواژه: صادق زیباکلام یارانه بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۱۸۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ؛ برنامه دولت درخصوص کالابرگ چیست؟ 

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک از خردادماه سال ۱۴۰۲ به صورت سراسری در کشور، ۱۱ قلم کالای اساسی شامل برنج ایرانی، حبوبات، شیر کم‌چرب، پنیر، ماست‌ کم‌چرب،‌ مرغ، تخم‌مرغ، روغن مایع، ماکارونی و قند برای حفظ سفره مردم از تورم در سبد غذایی این طرح تعریف شد.

ایسنا در گزارشی نوشت:طی چند فاز اجرایی و با گسترش اجرای آن در نهایت، هفت دهک درآمدی تحت پوشش این طرح قرار گرفتند و در صورتی که این هفت دهک درآمدی ۲۰۰ هزار تومان از مبلغ یارانه خود را از میان ۱۱ قلم کالای سبد غذایی تعریف شده خریداری می‌کردند، مشمول دریافت یارانه تشویقی ۱۲۰ هزار تومانی می‌شدند. به عبارتی با استفاده از این طرح، یارانه دهک‌های یک تا ۳ درآمدی به ۵۲۰ هزار تومان و یارانه دهک‌های چهارم تا هفتم درآمدی به ۴۲۰ هزارتومان افزایش یافت

اما در مرحله جدید اجرایی و شروع دهه فجر، دولت از ۱۷ بهمن‌ماه به مدت سه ماه (تا ۱۸ اردیبهشت ادامه دارد) مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک را تحت عنوان «طرح فجرانه» اجرا کرد؛ این فاز جدیدی بوده که «شرط ۲۰۰ هزار تومان خرید از یارانه» حذف شد و اعتبار تشویقی آن از ۱۲۰ هزار تومان (اعتبار تشویقی کالابرگی) به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافته است.

به بیانی دیگر در این طرح، یک سبد ۱۱ قلمی برای تامین حداقل کالری، پروتئین، ریزمغذی و ویتامین‌های لازم برای هر فرد (منطبق با نظر انستیتو تغذیه ایران) با قیمت‌های مبنای سال ۱۴۰۱ انتخاب شده است و مابه التفاوت قیمت سبد مبنا سال ۱۴۰۱ با قیمت روز (۱۴۰۲) از محل یارانه جدید دولت تامین می‌شود، به این صورت که قیمت روز سبد مشتمل بر ۱۱ قلم ۷۴۳ هزار و ۷۵۰ تومان بوده که خانوار دهک‌های اول تا هفتم در صورت خرید بسته باید قیمت سال ۱۴۰۱ را به مبلغ ۵۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان از جیب خود پرداخت کنند و مابه‌التفاوت آن تا قیمت روز به مبلغ ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان از محل اعتبار جدید دولت تامین می‌شود.

اعتبار جدید (۲۲۰ هزار تومانی) علاوه بر یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزارتومانی فعلی بوده و خانوار مشمول طرح به صورت مجزا یارانه نقدی خود را به صورت ماهانه دریافت خواهند کرد. مبلغ حمایتی دولت به صورت اعتبار در حساب سرپرست خانوار تخصیص یافته و در زمان خرید و متناسب با میزان خرید مصرف می‌شود. البته خانوار می‌تواند اقلام طرح را در سقف وزنی و کالایی تعریف شده خرید کند و امکان جا به جایی اعتبار بین گروه‌های کالایی مقدور نیست. به عنوان مثال با اعتبار برنج امکان خرید روغن وجود ندارد.

از همین رو می‌توان گفت با اجرای طرح فجرانه، فردی با دهک درآمدی یک تا ۳ به جای دریافت ۴۰۰ هزارتومان یارانه، ۶۲۰ هزارتومان و فردی با دهک درآمدی چهار تا هفت، به جای دریافت ۳۰۰ هزارتومان، ۵۲۰ هزارتومان یارانه دریافت خواهد کرد.

براساس اعلام وزارت رفاه مرحله سوم طرح کالابرگ از ۲۱ فروردین ماه سال ۱۴۰۳ شروع شده و برابر برنامه‌ریزی انجام شده تا ۲۱ اردیبهشت ادامه خواهد داشت که از زمان شروع طرح تا ۹ اردیبهشت، به صورت میانگین روزانه بیش از ۷۷۰ هزار خرید کالابرگی توسط مردم انجام شده و این یعنی موفقیت بالای طرح در جلب مشارکت مردم و حمایت از سبد غذایی خانوار در مقابل تورم و گرانی. طی ۸۰ روز طرح فجرانه توزیع حدود ۱۳۹ میلیون بسته غذایی صورت گرفته و اثر بسیار خوبی در رونق بازار و تولید کارخانجات صنایع غذایی گذاشته است.

تنها هفت روز تا پایان طرح سه ماهه فجرانه الکترونیک باقی مانده و هنوز دولت برنامه جدید خود را برای ادامه طرح کالابرگ اعلام نکرده است. البته ۱۹ فروردین ماه بود که سیدرضا یحیوی- مشاور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره تداوم اجرای طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک در سال جاری به ایسنا اعلام کرد که در حال حاضر طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک در حال اجراست و منابع آن برای مدت سه ماه در نظر گرفته شده بود که در صورت تامین منابع، همین مدل ادامه پیدا خواهد کرد، اما اگر منابع تامین نشود چند مدل طراحی و به دولت ارائه خواهد شد و در صورت موافقت با یکی از مدل‌های ارائه شده، اجرا خواهد شد.

مشاور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین اعلام کرده بود که در هر صورت حمایت از معیشت مردم ادامه‌دار است اما بستگی به این دارد که در چه قالب و طرحی ادامه یابد.

اکنون باید منتظر اعلام دولت ماند تا مشخص شود که قرار است پس از برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته چه مدلی برای مرحله جدید کالابرگ الکترونیک اجرایی شود.

۲۲۳۲۲۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902368

دیگر خبرها

  • قیمت عجیب بنزین آنلاین
  • قیمت عجیب بنزین آنلاین / ۱۰ لیتر ۶۹ هزار تومان
  • تمدید طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی دور از انتظار نیست
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟
  • قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ؛ برنامه دولت درخصوص کالابرگ چیست؟ 
  • آخرین مهلت استفاده از کلابرگ