Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@03:20:56 GMT

عابدی: نمایندگان در جریان افزایش قیمت بنزین بودند

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۲۰۵۸۳

عابدی: نمایندگان در جریان افزایش قیمت بنزین بودند

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: رئیس مجلس در جلسه هفته گذشته مجلس، توضیحاتی در مورد این مصوبه و شرایط کشور در صحن علنی مطرح کردند و نمایندگان در جریان مصوبه افزایش قیمت بنزین قرار گرفتند اما به دلیل تبلیغاتی شعارهایی را در مخالفت با این طرح مطرح کردند.

حیدرعلی عابدی در گفت وگو با خبرنگار ایمنا پیرامون مصوبه افزایش قیمت بنزین اظهار کرد: مبحث اصلاح قیمت بنزین به دلیل نجات کشور از خسارات تحریم های ظالمانه توسط سران سه قوه تصویب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زمان جنگ نیز  شورای قرارگاه جنگ در مورد چنین مسائلی تصمیم گیری می کرد و همه کشور ملزم به اجرای مصوبات این شورا بودند. مصوبات سران سه قوه نیز باید به همین شکل مورد تایید همه اقشار قرار بگیرد. زمانی که مصوبه ای به تایید سران سه قوه می رسد، کلیه ارکان نظام ملزم به همکاری برای اجرای این مصوبه ها هستند اما متاسفانه برخی نمایندگان با آگاهی از افزایش قیمت بنزین به مخالفت با این مصوبه دامن زدند. مصلحت کشور و نظام حمایت از مصوبات سران سه قوه است.

وی افزود: با اجرای این مصوبه باعث بهبود زندگی دو دسته از مردم جامعه خواهیم بود. دسته اول مردمی هستند که از وسایل نقلیه عمومی استفاده می کنند و افرادی که در مناطق روستایی زندگی می کنند. دسته دوم شهروندان انقلابی کشور هستند که خواستار پایداری این نظام و حکومت هستند و با پشتیبانی از این مصوبه به پایداری نظام کمک می کنند. اما افرادی که از این مصوبه ضرر می کنند گروه های سیاسی مخالف دولت هستند که از این موقعیت استفاده کرده اند تا بر دولت بتازند در صورتی که این مصوبه تصمیم سران سه قوه بوده است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: رئیس مجلس، نظرات نمایندگان پیرامون افزایش قیمت بنزین را جمع بندی کرده و در جلسه سران قوه اعلام نظر کرده است و مخالفان این طرح در مجلس بسیار اندک هستند. اگر مجلس می توانست در این مواقع به دولت کمک کند، مقام معظم رهبری دستور به تشکیل شورای سه قوه نمی دادند. برخی مواقع بسیاری از مسائل در گیر بازی های جناحی می شود.

عابدی ادامه داد: اعتراضات مردمی ناشی از ناآگاهی مردم در این زمینه است و اگر دولت به خوبی مردم را توجیه می کرد چنین اتفاقاتی رخ نمی داد. در حال حاضر اکثریت افرادی که در این اعتراضات شرکت می کنند جزو کسانی هستند که از این مصوبه سود می برند اما متاسفانه دولت نتوانسته به شکل مطلوب این افراد را از منافع این طرح آگاه کند.

وی خاطرنشان کرد: رئیس مجلس در جلسه هفته گذشته مجلس، توضیحاتی در مورد این مصوبه و شرایط کشور در صحن علنی مطرح کردند و نمایندگان در جریان مصوبه افزایش قیمت بنزین قرار گرفتند اما به دلیل بعدهای تبلیغاتی شعارهایی را مطرح کردند و در ادامه به دلیل تسویه حساب های سیاسی، طرح هایی مبنی بر عدم کفایت رئیس جمهور را مطرح می کنند، در صورتی که این مصوبه تصمیم سران سه قوه بوده و مسئولیت آن بر عهده روسای سه قوه است و نمی توان یک قوه را برای این مصوبه باز خواست کرد.

کد خبر 397134

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بنزين نمایندگان اصفهان در مجلس سهمیه بندی بنزین افزایش قیمت بنزین گرانی بنزین افزایش نرخ بنزین پمپ بنزين شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۰۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن

 به گزارش اتاق خبر به نقل از عرشه آنلاین :گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد تعداد مستاجران در کشور به یک‌سوم رسیده است. این در حالی‌ست که تورم بازار اجاره و مسکن هر روز در روند صعودی پیشروی می‌کند و این موضوع در آینده به بحرانی بزرگ دامن خواهد زد.

، آسیب‌های ناشی از تحریم‌های اقتصادی که علیه یک کشور شدت می‌گیرد، آثار خود را تنها در یک عرصه نشان نمی‌دهد. این تحریم‌ها در ایران نیز سالهاست در تار و پود اقتصاد تنیده‌ و سرنوشت تمام حوزه‌های آن را تحت تاثیر خود قرار داده است.

یکی از اصلی‌ترین این حوزه‌ها مسکن است که به‌ویژه از سال ۱۳۹۷، افزایش قیمت افسارگسیخته‌ای را تجربه کرده است. این تورم قیمتی نیز خود، عرصه مسکن را از چند بعد متفاوت تحت فشار گذاشته است، به‌گونه‌ای که در یکی از سیاه‌ترین دوره‌های خود به‌سر می‌برد.

اپیزود اول؛ تورم مسکن و ناامیدی مردم از صاحبخانه شدن

تورم صعودی مسکن طی سال‌های اخیر در حالی اتفاق افتاده که قدرت اقتصادی مردم، از آن، جا مانده است؛ در نتیجه مسکن برای تعداد زیادی از خانوارها در سراسر کشور تبدیل به رویایی دست‌نیافتنی شده است. به‌گونه‌ای که تعداد معاملات نسبت به ‌سال‌های گذشته افت چشمگیری را تجربه کرده است.

سیاست‌های انقباضی دولت در سال ۱۴۰۲ نیز به این موضوع دامن زده است. بر اساس گزارش بانک مرکزی، تعداد معاملات از دی‌ماه ۱۴۰۱ تا شهریور ۱۴۰۲ حدود ۷۵ درصد افت داشته است. کارشناسان می‌گویند ضربه‌ای که این رکود بر بدنه بازار مسکن وارد کرده، کاری‌تر از ضربه افزایش قیمت در سال‌های اخیر بوده است.

اپیزود دوم؛ رکود در معاملات مسکن و یاس سازندگان 

قیمت مصالح ساختمانی و افزایش هزینه‌های ساخت مسکن در سال‌های اخیر، حاشیه سود انبوه‌سازان را کاهش داده است. این موضوع در کنار نبود مشتری و کاهش قدرت اقتصادی مردم باعث شد انبوه‌سازان عطای ساخت و ساز را به لقای آن ببخشند و خود را از این صنعت کنار بکشند.

در نتیجه اکنون بازار مسکن، هم از سمت عرضه و هم از سمت تقاضا با مشکل مواجه است و از هر سو که به آن نگریسته شود جز سیاهی رنگی نیست!

اپیزود سوم؛ رشد تورم در بازار اجاره و نگرانی مستاجران

قیمت مسکن علاوه بر تاثیری که بر عرضه و تقاضا دارد به‌طور مستقیم بر بازار اجاره نیز موثر است. تورم در این دو بازار، موازی با یکدیگر حرکت می‌کند و هرگاه سرعت قطار رشد قیمت در بازار مسکن شدت بگیرد، بازار اجاره را نیز به‌دنبال خود خواهد کشید.

آماری که دنیای‌اقتصاد به تازگی منتشر کرده نشان می‌دهد، روند رشد اجاره‌‌بهای مسکن، هم در تهران و هم در کشور از «ورود بازار اجاره‌‌ به عصر جدید» حکایت می‌کند؛ سال گذشته هزینه اجاره‌‌نشین‌‌ها در کشور، نزدیک به ۴۰‌ درصد (۳۹.۶ درصد) نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرد و در تهران نیز تورم اجاره، نرخ ۵۲ را به ثبت رساند که هر دو نرخ، «رکورد رشد سالانه اجاره‌‌بها» در تاریخ ثبت آمارهای اجاره، محسوب می‌شود.

بر اساس آمارهای مورد اشاره، مشخصه اصلی این دوره از بازار اجاره مسکن که به صورت محسوس از اواخر دهه ۹۰ –به طور دقیق از سال ۹۹، یعنی دو سال پس ‌‌از شروع جهش قیمت مسکن- شکل گرفته، «پوست‌‌اندازی تورم اجاره» است.

در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ تا پایان ۱۴۰۲، میانگین نرخ رشد سالانه اجاره‌‌بها در کشور سه برابر نرخ سال‌های ۹۰ تا پایان ۹۶ بوده است. در شهر تهران نیز همین شاخص یعنی میانگین تورم سالانه اجاره به ۴ برابر قبل رسید. این در حالی‌ست که با کوتاه شدن دست مردم از خرید خانه هر روز نیز به تعداد مستاجران در کشور افزوده می‌‌شود.

داده‌های مرکز آمار ایران نشان از آن دارد که از دهه ۳۰ خورشیدی نسبت مالکان مسکن به مستأجران به صورت مداوم در حال افزایش بوده است. این روند از دهه ۷۰ شیب نزولی گرفته و اجاره‌نشینی به سرعت رشد کرده است؛ تا آنجا که در حال حاضر نزدیک به یک‌سوم جمعیت کشور و بیشتر از نیمی از تهرانی‌ها مستأجر هستند.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند در سال ۱۴۰۳ قیمت مسکن روندی صعودی را طی کند و در مقابل، تورم اجاره نیز مسیری افزایشی پیش رو داشته باشد. 

حالا باید دید در آینده چه بر سر قشری خواهد آمد که دیگر با شرایط فعلی توانی برای خرید مسکن ندارند و در مقابل اجاره یک خانه حداقلی نیز هر روز برای آنها سخت‌تر می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • تورم ترکیه چقدر است؟
  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟
  • دولت مسکن را کالای مصرفی ببیند نه سرمایه‌ای
  • ۵۰ هزارتن شیرخشک در کارخانجات دپو شده است
  • الزام نقره داغ کردن مالیاتی احتکارکنندگان مسکن
  • تصمیم مجلس برای فوق‌العاده پرستاری و حقوق کارکنان وزارت کشور
  • از افزایش تراز آب دریاچه ارومیه تا آغاز تولید بنزین از متانول