Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@04:23:40 GMT

لزوم شبکه سازی در تیم های مددکاری هلال احمر

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۲۰۵۸۵

لزوم شبکه سازی در تیم های مددکاری هلال احمر

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد نصیری در نخستین نشست تخصصی مددکاران داوطلب جمعیت هلال‌احمر، با تاکید بر اینکه جمعیت هلال احمر یک نهاد اجتماعی است، گفت: هلال احمر نه یک نهاد امدادی است نه آموزشی، نه درمانی و نه فرهنگی بلکه یک نهاد اجتماعی است، یعنی همه مولفه هایی که گفته شد را در کنار سایر مولفه ها دارد، اما موثرترین مولفه کار با مردم برای مردم و به منظور تعالی آنها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هر گاه هلال‌احمر را به سمتی بردیم که نشان دهیم این مجموعه یک سازمان و نهاد امدادی، درمانی و پزشکی یا فرهنگی است، حتما اشتباه کرده‌ایم. تمام این فعالیت‌ها مورد توجه است، اما باید در قالب مفهوم یک نهاد اجتماعی ظهور و بروز داشته باشد و یک نهاد اجتماعی نیاز به تخصص های حوزه اجتماعی نیز دارد.

رئیس سازمان داوطلبان تاکید کرد: مددکاران ستون این خیمه هستند و رشته مددکاری رشته تخصصی جمعیت هلال‌احمر است. پایه مددکاری از ۹۰ سال گذشته و در ابتدای تاسیس هلال احمر در ایران در این مجموعه گذاشته شد؛ بنابراین ظهور و بروز مددکاری در کنار هلال احمر بوده و این مجموعه با تقویت حوزه مددکاری توانسته خود را به ظهور برساند اما در سال های اخیر این مساله کمرنگ شده بود.

وی افزود: ما در برنامه های متعدد در حوزه پزشکی و پیراپزشکی از داوطلبان استفاده می کردیم و در بحران ها نیز از افراد این حوزه ها بهره می بردیم، اما هیچ گاه برنامه و پروتکلی برای استفاده از ظرفیت مددکاران نداشتیم در صورتی که این موضوع نقطه کلیدی کار سازمان داوطلبان هلال احمر بوده و هست.

نصیری با اشاره به اینکه نقش مددکاران در برنامه های فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر هم مورد تاکید قرار گرفته است، گفت: برای این حوزه پروتکل های جهانی وجود دارد، اما متاسفم بگویم که در EOP جمعیت هلال احمر که نقش بخش های مختلف این مجموعه در بحران ها را مشخص می کند هیچ اشاره ای به مددکاری نشده است که البته این موضوع در حال اصلاح است.

رئیس سازمان داوطلبان گفت: بخشی از فعالیت های مددکاری در بحران ها ذیل فعالیت تیم های سحر مورد نظر قرار گرفته که البته بیشتر آنها محوریت فعالیت های روانشناسی دارد، این در حالی است که در فدراسیون، مددکاری در بحران یک برنامه های مشخص دارد.

وی با تاکید بر اینکه حضور مددکار در بحران با حضور امدادگران باید به صورت موازی باشد، گفت: همان زمانی که امدادگر بعد از مرحله نجات کار امداد را آغاز می کند، مددکار باید حضور داشته باشد و فعالیت های خود را برای کاهش آسیب انجام دهد. به تعبیری ما در بحران ها به افرادی که حکم آچار فرانسه را داشته باشند نیاز داریم که روانشناس، جامعه شناس، طبیب و امدادگر باشد. فرد و رشته ای که این فعالیت را می تواند مد نظر قرار دهد، مددکار و رشته مددکاری است.

نصیری افزود: پس از سیل که مردم و جمعیت هلال احمر خوش درخشیدند و فعالیت هایی در حوزه داوطلبان و همچنین با توجه به فعالیت هایی که در مناطق محروم انجام شد، ضرورت تشکیل شبکه‌ای از مددکاران احساس شد و باید در هر استان و حتی به نظر من هر شعبه تیم و ساختار مددکاری داشته باشیم تا در مواقع عادی و بحران فعالیت کنند.

وی گفت: هلال احمر تنها برای بحران نیست، یکی از فعالیت های این نهاد تسکین آلام بشری است. نگاه ما این است که اگر دستگاه حمایتی و ساختارهای حاکمیت نیاز داشت، برای کاهش بحران مداخله کنیم. همانگونه که در کاروان‌های سلامت پزشکان ارائه خدمت می‌کنند، حتما باید مددکاران هم باشند و به این دلیل امروز با مددکاران فعال در تیم مددکاری استان‌ها، تجربیات حوزه آسیب‌های بحران و مناطق محروم را به اشتراک گذاشته و در نهایت پیشنهادها را برای پیشبرد کارها بررسی می‌کنیم. تیم‌های مددکاری در بحران باید آماده شبکه سازی شده و دانش نگاری در این حوزه اتفاق بیفتد.

کد خبر 4774317

منبع: مهر

کلیدواژه: محمد نصیری سازمان داوطلبان هلال احمر مددکار اجتماعی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران زلزله شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش شهرداری تهران شهر تهران آلودگی هوا قوه قضاییه بارش برف کمیته امداد امام خمینی سازمان تامین اجتماعی بیمه اربعین حسینی محسن هاشمی تعطیلی مدارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۰۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مدیریت بحران برای تهرانی‌ها

به گزارش خبرآنلاین،حامد یزدی مهر، بعد از ظهر یکشنبه از صدور هشدار زرد هواشناسی مبنی بر وقوع فعالیت متناوب سامانه بارشی و وزش باد شدید از ظهر دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه تا روز پنج شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه خبر داد و اظهار کرد: در مدت مذکور، وقوع مخاطراتی نظیر بارش باران، رگبار و رعد و برق برای همه استان تهران به ویژه نیمه شمالی و ارتفاعات پیش بینی شده است.

مهر در خبری نوشت:یزدی مهر در خصوص لغزندگی جاده‌ها، آب گرفتگی بعضی معابر و اختلال در تردد به ویژه در نیمه شمالی استان هشدار داد و گفت: احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها و بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها وجود دارد لذا از همه مردم استان تهران و گردشگران احتمالی می‌خواهیم ضمن عدم توقف در بستر مسیل‌ها از حاشیه رودخانه فاصله بگیرند.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران در رابطه با وقوع مه و محدودیت دید در گردنه‌های کوهستانی نیز هشدار داد و گفت: با توجه به هشدار زرد صادر شده، امکان لغزش سنگ و ریزش بهمن در ارتفاعات بالادست دور از انتظار نیست لذا از همه عزیزانی که قصد تردد در مناطق کوهستانی را دارند می‌خواهیم در صورت عدم ضرورت از تردد در این محورها خودداری کنند.

وی توصیه اکید کرد که از فعالیت‌های کوه نوردی به ویژه صعود به ارتفاعات بالادست در مدت مذکور خودداری شود و با توجه به احتمال وقوع باد شدید در مدت یاد شده در نیمه جنوبی، غربی و ارتفاعات شرقی در فعالیت‌های عمرانی احتیاط و از تردد کنار سازه‌های نیمه کاره پرهیز شود.

یزدی مهر بر ضرورت استحکام سازه‌های موقت و سست مانند داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و پاک سازی دهانه پل‌ها لایروبی کانال‌ها و نهرها و آماده سازی و راه اندازی سامانه‌های ضد تگرگ و سایر تجهیزات برای آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی تاکید و عنوان کرد: به همه بهره برداران و پیمانکاران عرصه منابع طبیعی و آبخیزداری توصیه می‌شود تمهیدات لازم را در خصوص هشدار صادر شده بیاندیشند.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران از ابلاغ هشدار زرد صادر شده توسط هواشناسی به همه دستگاه‌های اجرایی و امدادی عضو ستاد مدیریت بحران خبر داد و گفت: با توجه به هشدار ابلاغی، مدیریت بحران تا پایان فعالیت سامانه مذکور در آماده باش خواهد بود.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903121

دیگر خبرها

  • پدر مددکاری اجتماعی ایران: تعطیل کردن نمایش خانگی دردی از بحران‌های اجتماعی دوا نمی‌کند
  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • ثبت ۶ هزار مراجعه به مراکز مشاوره پلیس سمنان
  • لزوم کیفی سازی نظارت بازرسان بر بازار
  • هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها در تهران
  • هشدار مدیریت بحران برای تهرانی‌ها
  • لزوم بهره‌مندی از ظرفیت‌های گیلان برای توسعه صنایع دریا محور
  • لزوم تجهیز امامزاده ابراهیم(ع) به سیستم اطفای حریق شبکه ای
  • سیل و آبگرفتگی در ۲۱ استان کشور
  • تخریب برخی جاده‌های روستایی ممسنی / لزوم کارهای آبخیزداری در فارس