Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، سعد الحدیثی، سخنگوی دولت عراق مهم‌ترین بندهای قانون جدید انتخابات را که اخیرا کابینه آن را تصویب کرد و به پارلمان ارجاع داد، اعلام کرد که عبارتند از:

-نامزد انتخابات باید در زمان ثبت‌نام ۲۵ سال سن داشته باشد.

-کسانی که پست‌های زیر را داشته باشند حق نامزدی در انتخابات را ندارند:

۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس‌جمهوری و معاونانش.

۲. نخست‌وزیر و معاونانش.

۳.وزرا و معاونان وزارتخانه‌ها.

۴.رؤسای نهادهای مستقل و معاونانشان.

۵.رؤسای طرف‌های غیرمرتبط با وزارتخانه و معاونانشان.

۶. مشاوران.

۷.استانداران و معاونانشان.

۸.رؤسا و اعضای شوراهای استان‌ها.

۹.صاحبان رتبه و درجات خاص.

۱۰.مدیرکل‌ها.

همچنین کسانی که پست‌های زیر را در قوه قضائیه دارند حق نامزدی در انتخابات را ندارند:

۱.قضات.

۲.اعضای دادستانی کل.

همچنین اعضای نیروهای مسلح و دستگاه‌های امنیتی حق نامزدی در انتخابات را ندارند.

اعضای شورای کمیته انتخابات و کسانی که پست‌های ارشد در کمیته انتخابات دارند و کارمندان کمیته انتخابات حق نامزدی در انتخابات را ندارند.

- اسامی افراد وارد شده در لیست انفرادی از پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی در انتخابات مستثنی می‌شوند؛ یعنی هیچ مبلغی به عنوان حق بیمه نمی‌پردازند.

-پارلمان از ۲۵۱ کرسی تشکیل می‌شود که ۹ مورد آن برای اقلیت‌هاست پنج مورد برای مسیحی‌ها، یکی برای مندائیان، یکی برای ایزدی‌ها، یکی برای کردهای فیلی و یکی برای شبک‌هاست.

- انتخاب نامزدها برپایه اصل بالاترین رأی خواهد بود.

-کمیته انتخابات از دستگاه‌های الکترونیکی برای تسریع نتایج استفاده خواهد کرد و در صورت شکایت در هر مرکز رأی گیری کمیته به بازشمارش آرا به صورت دستی پایبند خواهد بود.

-مهاجران حق دارند در مکانی که اقامت دارند رأی بدهند و در عین حال می‌توانند به حوزه انتخاباتی اصلی که از آنجا مهاجرت کرده‌اند، رأی دهند.

-عراقی‌های مقیم خارج می‌توانند به نفع حوزه‌های انتخاباتی‌شان رأی دهند.

-اثر انگشت در جریان روند رأی‌گیری خاص (شامل نیروهای امنیتی و مسلح، زندانیان و کارمندان بیمارستان‌ها و بیماران) و عمومی ثبت می‌شود.

-در رأی‌گیری خاص کارت شناسایی از رأی‌دهندگان گرفته می‌شود و بعدا از طریق یگان‌هایشان بازگردانده می‌شود تا مبادا کسی که در رأی‌گیری خاص شرکت کرده در رأی‌گیری سراسری نیز شرکت کند.

-هر نامزد، حزب یا فراکسیونی که جزو لیست پیروز انتخابات است تنها بعد از تشکیل دولت می‌تواند به ائتلاف، حزب یا فراکسیون و لیست دیگر بپیوندد.

-هیچ نامزد پیروزی در انتخابات حق ندارد برای سمت وزیر یا پست عالیرتبه‌ای در حد وزیر در دوره انتخاباتی که در آن پیروز شده، نامزد شود.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سخنگوی دولت عراق انتخابات عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۱۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی ۱۰۶۴ شعبه اخذ رای در مشهد و کلات برای دور دوم انتخابات

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن داوری اظهار کرد: دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در شهر مشهد و کلات با رقابت بین دو نامزد برای یک کرسی در ۲۱ اردیبهشت‌ماه برگزار خواهد شد.

فرماندار مشهد با بیان اینکه در مرحله دوم انتخابات برای شهر مشهد ۱۰۲۰ شعبه و برای کلات ۴۴ شعبه اخذ رأی برنامه‌ریزی شده است، بیان کرد: در این دوره تعدادی از شعب با هم ادغام شده‌اند و حدود ۲۰ هزار نفر در فرایند اجرا و نظارت انتخابات با ما همراه خواهند بود.

وی با اشاره به زمان‌بندی‌های مشخص برای تبلیغات نامزدها، گفت: از ۱۳ اردیبهشت تبلیغات دوره دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان‌رضوی شروع خواهد شد و نامزدها می‌توانند از ظرفیت‌های شبکه استانی خراسان‌رضوی و اماکن شهری برای تبلیغ استفاده کنند و در ساعت ۸ صبح روز ۲۰ اردیبهشت این زمان به پایان خواهد رسید.

داوری تصریح کرد: در این دوره کمیته ارزیابی عملکرد انتخابات، کمیته‌های رسیدگی به تخلف‌ها، بازرس‌ها و… فعال خواهند بود؛ بااین‌تفاوت که در دوره قبل برای هر شعبه یک بازرس داشتیم و در این دوره به ازای هر شش شعبه یک بازرس فعالیت خواهد کرد.

فرماندار مشهد درباره فعالیت «اتاق وضعیت»، مشابه دور اول انتخابات، افزود: در این دوره اتاق وضعیت با تغییراتی پابرجا خواهد بود و فرایند اخذرأی در همه شعب رصد خواهد شد. سامانه پاسخگویی به شهروندان نیز مشابه دور قبل فعال خواهد بود.

کد خبر 6088798

دیگر خبرها

  • مرمت بندهای تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون
  • قنبرزاده: باشگاه‌ها برای بیانیه‌نویسی مسابقه گذاشته بودند
  • برپایی ۱۰۶۴ شعبه اخذ رای در مشهد و کلات برای دور دوم انتخابات
  • فراهم شدن فرصت ویژه برای تبلیغات نامزد‌های دور دوم انتخابات در گنبدکاووس از صداوسیما
  • احترام به قانون، اصل رقابت انتخاباتی است
  • راهیابی نمایندگان اتاق بازرگانی ارومیه به هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و ترکیه
  • هاشمی: با اصلاح قانون جدید ورزشکاران بیشتری شامل معافیت و قانون استخدامی می شوند/ تخصیص ۵٠٠ میلیارد برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها
  • توضیح وزیر ورزش در مورد معافیت و قانون استخدامی ورزشکاران
  • با اعلام رییس صدور کمیته مجوز حرفه‌ای : AFC واگذاری استقلال و پرسپولیس را تایید کرد
  • عدم ایمنی و بهداشت کارگران برای کارفرما بار حقوقی دارد