Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-مصوبه سران قوا برای سهمیه‌بندی و افزایش قیمت بنزین، بهانه دلواپسان برای حمله دوباره به دولت شد.

«براساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا از ساعت صفر بامداد (۲۴ آبان) سهمیه بندی بنزین برای همه وسایل نقلیه بنزین سوز به شرح زیر است...»، این جمله‌ای ابتدایی اطلاعیه‌ای بود که  شرکت ملی پخش فراورده های نفتی درباره خبر سهمیه‌بندی و افزایش قیمت بنزین آورده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمله ای که حکایت از آن داشت که این تصمیم که ذیل جلسات شورای عالی هماهنگی اقتصادی با حضور سران قوا گرفته شده نه تصمیم یک قوه و مشخصا دولت که تصمیم کلیت نظام در بحث مدیریت مصرف سوخت است.

با این وجود اما به مانند همیشه برخی از مخالفان دولت و دلواپسان همیشگی تلاش کردند با نادیده گرفتن این مهم، افزایش قیمت بنزین را تصمیم دولت اعلام کنند و بهانه‌ای برای حمله به دولت برای خود دست و پا کنند.

تریبون های نماز جمعه حامی طرح مدیریت مصرف سوخت

این درحالیست که تریبون‌های نمازجمعه که چند ساعت بعد از اجرای این تصمیم باز شده بود به خوبی نشان می‌داد که ائمه جمعه از تصمیم سران نظام به خوبی آگاهند و از این تصمیم نظام حمایت کردند و البته در کنار آن هم توصیه ها و تذکراتی به دولت، مجلس و قوه قضائیه درباره گرانی کالاها داشتند.

آیت‌الله امامی کاشانی در خطبه‌های نماز جمعه تهران در این باره گفت: آن طوری که به من توضیح دادند درباره مسئله بنزین، دولت و مجلس و همان فرهیختگانی که مربوط به مسائل اقتصادی هستند، تصمیم گرفته‌اند. باید به اجرای این طرح توجه کرد، باید دقت و نظارت کرد.

وی افزود: علاوه بر نظارت و اجرا باید به آن کسی که کالا می‌فروشد گفت که چه ربطی دارد اگر بنزین گران شد آن کالاها هم باید گران شود؛ باید انصاف باشد. آنهایی که مساله بنزین را مطرح می‌کنند در واقع یک مساله اقتصادی را تصویر می‌کنند، بنابراین اجرای آن مهم است و نباید بروند دنبال اینکه اگر بنزین گران شد، بقیه کالاها هم گران شود و بعد بحران درست کنند؛ باید انصاف داشت.

سید مصطفی آل‌هاشم، امام جمعه تبریز نیز درباره اصلاح قیمت بنزین از تریبون نماز جمعه گفت: دولت با تعیین تکلیف یارانه‌ها و سبد کالای بیش از ۱۸ میلیون خانوار، در خصوص مشکلات معیشتی و خدمات درمانی اقشار آسیب پذیر تدبیری بیندیشد و با تدبیر و مدیریت جدی عواید حاصل از افزایش قیمت را صرف رونق اقتصادی و تولید ملی و تقویت زیرساخت‌ها کند. مراقب باشید از ریخت و پاش‌ها جلوگیری شده و این اقدام موجب شکوفایی اقتصادی شود.

دلواپسان بهانه جدید برای حمله به دولت یافتند

با این وجود اما از روز گذشته آتش انتقادات شعله ور تر شد و حتی کار به خط و نشان کشیدن برای دولت با طرح سه فوریتی هم رسید. آنچنان که حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده نزدیک به جبهه پایداری در واکنش به طرح سهمیه‌بندی و افزایش قیمت بنزین، با انتقاد از دولت گفت: دولت بدون در نظر گرفتن معیشت مردم قیمت بنزین را افزایش داده در حالی که مجلس مخالف این تصمیم است.وی هم‌چنین خبر داده بود که نمایندگان طرح سه فوریتی تهیه کرده تا قیمت بنزین به حالت قبل برگردانند. طرحی که به ادعای او به امضای ۶۰ نفر از نمایندگان مجلس رسیده بود و مجتبی ذوالنوری، رئیس کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم جزو امضاکنندگان آن بود.

طرح سه فوریتی چه می گوید؟

طرح‌های سه فوریتی که به ندرت مجلس به استفاده از این ابزار قانونی و نظارتی ورود می کند، در شرایط کاملا اضطراری و حیاتی و برای مقابله سریع با خسارت حتمی قابلیت استفاده دارد.  سوال اینجاست که این تصمیم کلان نظام چه حالت اضطراری و حیاتی داشت که تندروهای منتقد دولت با عجله به سراغ آن بروند؟ حامیان پشت پرده این طرف آیا واقعا نمی دانستند که تصمیمی به این مهمی بدون هماهنگ با دیگر قوا از سوی دولت قابلیت اجرا نخواهد یافت؟ آیا دلیلی جز نگاه سیاسی و انتخاباتی پشت پرده این رجوع عجولانه به طرح سه فوریتی بود؟

رهبر انقلاب قاطعانه تصمیم سران قوا حمایت کردند

نسبت دادن این تصمیم بزرگ به دولت، یک روز بیشتر دوام نداشت و صبح امروز رهبر انقلاب با حمایت از این طرح، اعلام کردند که تصمیم سهیمه‌بندی و افزایش قیمت بنزین، تصمیم سران نظام بوده و با کار کارشناسی انجام شده است و از این طرح حمایت خواهند کرد.

مقام معظم رهبری در بخشی از سخنان خود در جلسه خارج فقه فرمودند: «در این یکی دو روز خب یک حوادثی به دنبال مصوبه‌ی سران کشور، سران قوا اتفاق افتاد؛ دیروز، دیشب، پریشب، در برخی از شهرهای کشور، و متأسفانه مشکلاتی هم درست شد، تعدادی جان باختند و مراکزی تخریب شد، از این کارها هم شد در این یکی دو روزه. چند نکته را باید توجه داشت؛ اولاً وقتی یک چیزی مصوبه‌ی سران کشور هست، آدم باید با چشم خوشبینی به او نگاه کند، بنده در این قضیه سررشته ندارم یعنی تخصص این کار را ندارم، گفتم هم به آقایان؛ گفتم من چون نظرات کارشناس‌ها هم در این قضیه‌ی بنزین مختلف است، بعضی‌ها آن را لازم و واجب میدانند بعضی‌ها مضر میدانند، بنابراین من هم که صاحبنظر نیستم در این قضایا؛ گفتم من صاحبنظر نیستم لکن اگر سران سه قوه تصمیم بگیرند من حمایت می‌کنم. من این را گفتم، حمایت هم می‌کنم. سران قوایند، نشستند با پشتوانه‌ی کارشناسی یک تصمیمی برای کشور گرفتند، باید عمل بشود به آن تصمیم؛ این یک نکته».

پس از سخنان رهبر انقلاب بود که نمایندگان مجلس از تصمیم خود عقب نشینی کردند و طرح‌ سه فوریتی نمایندگان برای توقف افزایش قیمت بنزین اعلام وصول نشد و از دستور کار مجلس خارج شد.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۲۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با جدول شماره ۱۴ لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ «منابع و مصارف هدفمندی یارانه ها» موافقت کردند.   در نشست علنی مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون تلفیق در مورد بخش دوم جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور در دستور کار صحن علنی قرار گرفت و نمایندگان با جدول شماره ۱۴ هدفمندی موافقت کردند.   رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در مورد جدول ۱۴ بیان داشت: این جدول مربوط به هدفمندی یارانه هاست همان مبلغ ۷۵۸ همت که دولت در این جدول در نظر گرفته بود از سوی کمیسیون تلفیق و صحن علنی مصوب و در این جدول ۳۱۵ همت برای یارانه نقدی و معیشتی در نظر گرفته شد.   وی ادامه داد: کاری که مجلس انجام داد این است که در لایحه بودجه ۱۴۰۳، ۱۰ درصد به مستمری بگیران کمیته امداد و بهزیستی اضافه کرد. این رقم در لایحه ۲۰ درصد بود که اکنون با مصوبه مجلس به ۳۰ درصد رسیده است.   نماینده مردم آباده در مجلس شورای اسلامی افزود: در این جدول ۴۲ همت برای کمیته امداد، ۳ همت برای بهزیستی و ۱۴۳ همت یارانه نان و ۷۴ همت برای یارانه دارو و شیرخشک در نظر گرفته شده است.   زارع اضافه کرد: در این جدول برخی موارد هزینه سرمایه گذاری در شرکت ملی نفت و پخش و پالایش و گاز مصوب شد و مبالغی که دولت برای واردات بنزین نیاز داشت هم درکمیسیون تلفیق و صحن علنی تصویب شد.   عبدالعلی رحیمی مظفری در مخالفت با این بخش از لایحه بودجه بیان داشت: با این رقم‌هایی که در این جدول دیده شده گازرسانی تعطیل خواهد شد وقتی نتوانیم در زیر ساخت‌های نفت سرمایه گذاری کنیم تولیدی نداریم.   وی افزود: دلیل مخالفت من با این جدول این است که توسعه نفت تعطیل می‌شود.   حمیدرضا حاجی بابایی رییس کمیسیون تلفیق بودجه در مورد جدول ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: به دلیل اینکه توازن به هم نخورد تغییراتی در این جدول ایجاد نکردیم با همین کیفیت کار را به دولت سپردیم که دولت خود بتواند هدفمندی یارانه‌ها را اجرا کند.   داوود منظور رییس سازمان برنامه و بودجه در مورد این جدول گفت: در این موضوع سعی کردیم با توجه به مقدوراتی که در وصول منابع داریم به گونه‌ای تنظیم شود که همه اهداف هدفمندی محقق شود.   وی با بیان اینکه این جدول نیاز به اصلاح و بازنگری دارد، گفت: ما پیش بینی کردیم که اعتبارات مربوط به کالا برگ که از محل سایر درآمد‌های داخلی وزارت نفت تامین شود و عمدتا محصولات جانبی است، این عنوان در کمیسیون به "صرفه جویی انرژی" تغییر کرده است چراکه صرفه جویی انرژی تبدیل به درآمد نمی‌شود و قابل انداره گیری نیست که ما بتوانیم منابع را ماهیانه وصول کنیم و این عنوان قابل اجرا نیست از این رو پیشنهاد می‌شود عنوان دولت لحاظ شود.   وی افزود: برای کالابرگ ردیف جداگانه پیشنهاد کردیم و برای این موضوع دو ردیف آورده شده که باید پرداخت نقدی معیشتی و کالا برگ را از هم تفکیک کنیم و با این ملاحظه با این جدول موافق هستیم. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کدام دستاورد‌های دولت رئیسی را می‌توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • اختلاف‌ نظر مجلس و دولت؛ دلار چند؟
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ها در سال ۱۴۰۳/ اعلام جزییات مصوبه دولت
  • مجلس با وجود مخالفت دولت با الحاق جدولی به بودجه ۱۴۰۳ موافقت کرد
  • حملات تند به نماینده مجلس و مرکز پژوهش های مجلس در رسانه دولت / چرا قیمت دلار را بین ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان نگه داریم؟
  • رحمانی فضلی: دولت ضعیف و قوی، هر کدام ۲۰ درصد کشور را عقب یا جلو می برند /بدون فضای باثبات نمی شود کاری کرد
  • کدام نمایندگان جلسه عصر مجلس را تعطیل کردند؟
  • کدام نمایندگان جلسه مجلس را تعطیل کردند؟
  • حمله شدیدالحن سایت اصولگرا به ذوالنوری | به چه حقی "شورایعالی سران قوا" که دستور رهبری است را خلاف می‌دانی!