Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان با توسعه روش میکروسکوپی فلورسانس موفق به تصویربرداری سه‌بعدی با دقت یک نانومتر از فلورفور‌ها روی DNA شدند. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، زندگی بدون داشتن درک صحیحی از برهم‌کنش‌های میکروسکوپی بین مولکول‌ها در سلول و اطراف آن غیرممکن است. میکروسکوپ‌ها در این زمینه، ابزاری ارزشمند برای محققان هستند و بسیاری از انواع مختلف میکروسکوپ‌ها و روش‌های میکروسکوپی در این باره وجود دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به‌طور خاص، در زیست‌شناسی و پزشکی محققان به دنبال روش‌های میکروسکوپی برای کسب اطلاعات سه‌بعدی در مورد چیدمان و جهت‌گیری مولکول‌های منفرد در سلول در مقیاس نانومتری هستند. یک روش قابل قبول برای دستیابی به این هدف، توموگرافی الکترونی کرایوژنتیک است. با این حال، این روش نمی‌تواند برای مشاهده فضای داخلی سلول‌ها استفاده شود و فقط به برش‌های نازک روی سلول‌ها محدود است؛ بنابراین به‌طور مستقیم نمی‌توان مولکول‌های دست‌نخورده را در سلول مشاهده کرد.

برای به‌دست آوردن اندازه‌ها در سلول، می‌توان از نور مریی در میکروسکوپ فلورسانس استفاده کرد. اما برای ایجاد تصویر سه‌بعدی نیاز به توسعه فناوری تصویربرداری است. از این رو محققان دانشگاه ناگویا و دانشگاه کیوتو روش میکروسکوپی فلورسانس کرایو را توسعه دادند تا منبع خطای اطلاعاتی را در نمونه‌ها به‌دست آورند. آن‌ها روی مولکول‌های DNA با طول ۱۰ نانومتر با فلوروفور‌های مختلف در انتهای هر یک از آن‌ها کار کردند.

در ابتدا پس از به‌دست آوردن تصاویر از هر دو فلوروفور و تعیین فاصله میان آن‌ها و مشخص کردن طول رشته‌ها، آن‌ها خطای زیادی را در کار مشاهده کردند. این خطا ناشی از جهت‌گیری فلوروفور در فضای سه‌بعدی است که به آن اثر جهت‌گیری دو قطبی گفته می‌شود.

این جایی است که اندازه‌گیری در شرایط کرایوژنیک پا به میان می‌گذارد. این مولکول‌ها در این روش منجمد شده و امکان اندازه‌گیری سه‌بعدی با دقت بالا را فراهم می‌کند. دقتی (تکرارپذیری) که فلوروفور‌ها در این روش داشتند یک نانومتر در صفحه مشاهده ۱۱ نانومتری در جهت z. بود که این دقت برای روش‌های میکروسکوپی یک رکورد به حساب می‌آید.

محققان با این روش موفق شدند تا فلوروفور‌ها را روی مولکول‌های DNA با دقت نانومتری مشخصه‌یابی کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دستاورد جدید محققان فناوری نانو تصویربرداری سه بعدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۴۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرینت سه بعدی زره برای تبدیل گربه پشمالو به جنگجو! (فیلم)

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟
  • (ویدئو) ثبت رقص و حرکات پروتئین-لیپید برای اولین بار
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • پرینت سه بعدی زره برای تبدیل گربه پشمالو به جنگجو! (فیلم)
  • جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برگزار می‌شود
  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • برای اولین‌بار ساخت سلول زنده در آزمایشگاه/ انسان قادر به انجام کار طبیعت می‌شود؟
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک