Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-04@03:28:23 GMT

اصل سهمیه بندی کردن بنزین درست است

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۲۴۱۳۱

 مالک شریعتی نیاسر کارشناس انرژی درباره تصمیم دولت برای از سرگیری سهمیه‌بندی و افزایش قیمت بنزین گفت: اصل سهمیه‌بندی و استفاده از کارت سوخت اقدام خوبی است ولی کاری اکنون دولت به این شکل انجام داد صد درصد اشتباه است و اصلا از حوزه‌های حمایتی و نظارتی خبر نداریم که دولت چه کاری انجام می‌دهد.

اخبار سیاسی- وی افزود: اگر قرار به حمایت بود باید دولت از پیش این کار را صورت می‌داد؛ یعنی از بسیاری از کسب و کارهای مردم که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به بنزین مرتبط است، حمایت می‌کرد از جمله آنها تاکسی‌های اینترنتی و باربرهای متوسط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای عدم تحمیل هزینه‌های اضافه ناشی از افزایش قیمت سوخت در این حوزه باید دولت از قبل چاره‌ای می‌اندیشید و برای آنها در حوزه تنوع سبد سوخت بحث توسعه خودروی CNG، استفاده از LPG و غیره را در نظر می‌گرفت که فشار به مردم منتقل نشود.

شریعتی تصریح کرد: در حوزه نظارتی هم دولت هیچ برنامه مدونی را اعلام نکرده است که برای جلوگیری از قاچاق یا استفاده از کارت‌های مختلف برای یک نفر یا مسائلی از این دست چه برنامه‌ای دارد. همچنین مشخص نیست برنامه دولت در حوزه خودروهای عمومی به خصوص خودروهای دستگاه‌های عمومی چیست. گزارش‌هایی که قبلاً مراکز رسمی اعلام کردند این است که بخش زیادی از قاچاق سوخت در حوزه خودروهای عمومی اتفاق افتاده است.

وی تاکید کرد: بنابراین هر اقدامی که در حوزه سوخت قرار است انجام شود باید حتماً سه بعدی باشد: در بعد قیمت، حمایت و نظارت. در شرایط کنونی برنامه دولت در حوزه حمایت و نظارت مشخص نیست. در بعد قیمت هم رویکرد اشتباهی در پیش گرفته شد که فشار روانی بسیار زیادی به مردم تحمیل خواهد کرد.

شریعتی با اشاره به برنامه‌های اعلامی دولت در زمینه حمایت از تاکسی‌های اینترنتی گفت: هر سهمیه‌ای که برای خودروهای اینترنتی و تاکسی‌داران درنظر گرفته شود، اکثر آنها ادعا خواهند کرد این مقدار کفایت نمی‌کند و در نتیجه اثر روانی روی قیمت‌ها می‌گذارد.

وی خاطر نشان کرد: منظور من از حمایت، تنوع سبد سوخت است. آن چه باید اتفاق می‌افتاد ایجاد تنوع در سبد سوخت بود. اگر از تاکسی‌دارها سوال کنید چند لیتر در هفته سوخت‌گیری می‌کردند حتما پاسخ می‌دهند این سهمیه دولت، کافی نیست. بنابراین باید دولت توسعه CNG و LPG را در نظر می‌گرفت و از قبل برنامه می‌داشت که حداقل می‌توانست 2 برابر بشود. یعنی میزان مصرف CNG می‌توانست دوبرابر شود تا بار زیادی را از دوش مصرف‌کننده های کسب و کارهای خرد بردارد.

شریعتی در مورد هدف دولت از افزایش قیمت بنزین بیان کرد: در حال حاضر دولت اعلام کرده درنظر دارد مابه‌التفاوت قیمت را به 18 میلیون خانوار که حدود 70 درصد جامعه می‌شود برگرداند. اولاً این نشان می‌دهد سیاست‌های دولت در حوزه حمایتی و بحث جلوگیری از تورم شکست خورده است. این اعتراف رسمی به شکست است. الان گفته شده 70 درصد خانوارها نیاز به حمایت دارند در حالی که قبلا اینگونه نبود. اکنون تعداد زیادی از مردم دچار مشکل معیشتی شده‌اند.

وی ادامه داد: نکنه دوم اینکه وقتی دولت می‌خواهد از محلی تأمین منابع کند، اگر اثر روانی قیمتی بیشتری از اثر تورمی واقعی برای محلی که قرار است تحت حمایت باشند اتفاق بیفتد، نقض غرض می‌شود. دولت قیمت سوخت را افزایش می‌دهد تا منابع حمایتی را تامین کند اما این درصد افزایش قیمت، اثر تورم روانی چند ده درصدی خواهد داشت. بنابراین نه تنها مشکل معیشتی را خنثی نمی‌کند بلکه بار تورمی ناشی از این افزایش قیمت روانی را به همان افراد تحت حمایت، تحمیل می‌کند. بنابراین نتیجه بخش نخواهد بود. 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: انرژی دولت افزایش قیمت بنزین قاچاق جامعه تورم بنزین سهمیه بندی افزایش قیمت بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۴۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود بیش از ۵۰ درصد متانولی‌ها به حوزه بنزین

به گزارش قدس آنلاین، مرتضی شاهمیرزایی درباره جزییات تولید بنزین از متانول، اظهار کرد: در این زمینه قرار شده هلدینگ‌ها برنامه خود را ارائه دهند و درحال برنامه‌ریزی در این حوزه هستند.

وی با بیان اینکه کاری که شرکت ملی صنایع پتروشیمی انجام می‌دهد تسهیل مسیر است به‌طوری‌که اجازه می‌دهد در این زمینه هلدینگ‌ها سرمایه‌گذاری کنند و ارزش افزوده بیشتری از ماده نیمه‌خام خود یعنی محصول پایه تحت عنوان متانول بدست آورند و به سمت این زنجیره بروند، گفت: از سوی دیگر فناوری‌هایی که مورد نیاز است مانند دانش فنی، کاتالیست‌ها را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم و دیگر از سو برای سازندگانی که در حوزه تجهیزات هستند، زیرساخت‌ها و سازوکارها را فراهم می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر اینکه این بخش‌ها نیازمند مشوق هستند، تخفیف در بخش بالادست خوراک باید اخذ شود تا فرایند کار اقتصادی باشد، گفت: پیشنهادات خود را مطرح کردیم و مسیر تکامل نهایی ساز و کار قانونی را طی می‌کند، هلدینگ‌ها نیز بنا شده که مجتمع‌های تولید متانول را به خط کنند که کدام یک از این مجتمع‌ها در تکمیل زنجیره ارزش به سمت پلیمرها و یا به این سمت حرکت کنند.

گفتنی است؛ روز گذشته وزیر نفت از ورود متانولی‌ها به حوزه تولید بنزین خبر داد و گفت: در بحث تولید بنزین در مجتمع های پتروشیمی بخصوص پتروشیمی‌هایی که تولید محصول متانول دارند، تفاهم‌نامه‌های خوبی امضا شد تا با همکاری شرکت پالایش و پخش و شرکت صنایع ملی پتروشیمی بخشی از تولید متانول تولید کشور به سمت تولید بنزین سوق داده شود. امروز در بسیاری از کشورها از خوراک متانول برای تولید بنزین استفاده می‌شود. در ایران نیز دانش فنی و ظرفیت انجام این کار وجود دارد. در برخی پتروشیمی‌ها که سهامداران آنها تمایل داشتند با همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی این اتفاق رقم خورد و بخشی از تولید متانول را به تولید بنزین سوق خواهیم داد.

به گفته وی  این ریل‌گذاری انجام شده و با توجه به افت قیمتی که در سال‌های گذشته در محصولات متانول داشتیم و از طرفی به منظور حل ناترازی بنزین می‌توانیم در تولید بنزین از خوراک متانول استفاده کنیم. این موضوع در کشور چین نیز اکنون اتفاق می‌افتد و در ایران نیز می‌توانیم از این ظرفیت بهره‌مند شویم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • معمای بنزین در ایران
  • دولت مسکن را کالای مصرفی ببیند نه سرمایه‌ای
  • ایجاد امید با روایت‌گری درست وظیفه همه مدیران است
  • اظهار نظر یک نماینده؛ سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟
  • پنالتی استقلال مقابل تراکتور سوخت؟ | کارشناس داوری نظر می دهد
  • ◄ رفع مسدودی ۶۰۰۰ کارت سوخت کامیون و اتوبوس
  • بنزین در امارات گران می‌شود
  • استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • ورود بیش از ۵۰ درصد متانولی‌ها به حوزه بنزین
  • دیلانچیان: شانس کسب دو سهمیه المپیک را برای اولین بار داریم/ یاوری در دسته‌بندی نمایندگان شنای ایران نیست