Web Analytics Made Easy - Statcounter

در چند روز گذشته نرخ دلار دوباره پس از حدود صد روز به کانال 12 هزار تومان وارد شده است. در این بین دلالان ارزی با موج سواری بر روی افزایش قیمت بنزین در کانال های تلگرامی، نقش موثری در ورود قیمت دلار به کانال 12 هزار تومان داشته اند. با رشد قیمت دلار حالا برخی ها این انگیزه را یافته اند که برای کسب سود به بازار ارز وارد شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا این بازار، بازار مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

به گزارش تابناک اقتصادی، چند روزی است که قیمت دلار دوباره در مسیر افزایشی قرار گرفته است و حتی در دو روز گذشته و پس از گذشت حدود صد روز که قیمت دلار در بازه یازده هزار تومان در نوسان بود سرانجام این کانال را پشت سر گذاشت و دوباره قیمت این ارز به کانال 12 هزار تومان بازگشت. با ملاحظه نمودار روند قیمتی دلار در یک ماه گذشته متوجه خواهیم شد که شیب قیمت دلار در چند روز گذشته روند تندتری به خود گرفته است و خبرها حکایت از آن دارد که گویا دلالان این بار به بهانه افزایش قیمت بنزین و سهمیه بندی آن به دنبال بر هم زدن آرامش بازار ارز می باشند تا با ایجاد نوسان دوباره سودهای کلانی را به جیب بزنند و مردم را ترغیب کنند تا به این بازار ورود پیدا کنند! بررسی ها نشان می دهد که دلالان بازار ارز در فضای مجازی از جمعه شب که نرخ بنزین افزایش یافت، سراغ فضاسازی برای رشد نرخ دلار رفته اند.

حالا پرسش این است که آیا قیمت بنزین با نرخ دلار رابطه دارد؟ آیا با رشد قیمت دلار در این چند روز، این ارز گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

بهای دلار تابع نرخ بنزین نیست

اصغر سیفی رئیس هیأت مؤسس کانون صرافان روز شنبه مورخه 25 آبان ماه سال جاری طی مصاحبه ای با اشاره به برخی ادعاها برای بالا بردن نرخ دلار به بهانه افزایش نرخ بنزین گفت: "افزایش نرخ دلار می ‌تواند نرخ بنزین را بالا ببرد اما رابطه معکوس وجود ندارد، بهای دلار تابع نرخ بنزین نیست".

ریسک سرمایه گذاری در بازار ارز همچنان بالاست!

عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی نیز در واکنش به این نوسانات عصر روز جمعه مورخه 24 آبان ماه 1398 در بخشی از یادداشت اینستاگرامی خود نوشت: "متوسط نرخ دلار در بازار آزاد در سه ماه گذشته، با ثبات نسبی معادل ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان بوده است. اگر وضعیت مطلوب ذخایر ارزی بانک مرکزی و نیز مازاد عرضه نسبت به تقاضای ارز در بخش اسکناس و حواله را نیز در نظر بگیریم، نظریه بالا بودن ریسک سرمایه‌گذاری در ارز همچنان پابرجا خواهد بود. نرخ کنونی ارز تحت تاثیر بیش جهش قبلی ناشی از عوامل انتظاری و تداوم تحریم‌ها بوده و از پشتوانه عوامل بنیانی برخوردار نیست."

مراقب سفته بازان بازار باشید

رئیس کل بانک مرکزی طی یادداشت اینستاگرامی دیگری که امروز در صفحه خود منتشر کرد، نوشت: طی روزهای گذشته و امروز، همچنان بانک مرکزی در بازار ارز حضور فعال دارد، چرا که مدیریت بازار ایجاب می‌کند که به عنوان بازارساز اصلی، نیازهای واقعی را تامین کرده و مازاد عرضه ارز را نیز مطابق با ماه های گذشته جمع‌آوری و به ذخایر کشور اضافه کند. وی افزود: مجموعه ذخایر بانک مرکزی از محل خرید ارز صادرات غیرنفتی و بازار ارز، این اجازه را به ما می‌دهد که با رصد تحرکات بازار ارز، هرگونه تلاش برای سفته‌بازی را خنثی کرده و همزمان اجازه می‌دهد روند عادی عرضه و تقاضای ارز، نرخ آن را تعیین کند. همتی ادامه داد: تجربه بیش از یکسال و اندی گذشته بانک مرکزی در مدیریت علمی بازار ارز همچنان ادامه پیدا کرده و من اطمینان دارم شکل گیری انتظارات این چند روزه تاثیر چندانی بر بازار ارز نخواهد داشت و همان روند گذشته و منطقی در بازار ادامه پیدا خواهد کرد. وی خاطرنشان کرد: مردم عزیز مراقب سرمایه‌های خود باشند تا خدای ناکرده از ناحیه سودجویان و سفته‌بازان آسیب نبینند.

 

در مجموع آن گونه که از صحبت های افراد ذی صلاح مشخص است، افزایش قیمت بنزین به هیچ عنوان نمی تواند عاملی برای افزایش قیمت دلار باشد و بازار ارز همچنان یک بازار پرریسک است. بنابراین مردم باید هوشیار باشند و سرمایه های خود را وارد این بازار نکنند تا در دام دلالان ارزی نیفتند. دلالانی که هدف آن ها دمیدن در قیمت دلار برای کسب سود بیشتر است و نگران عواقب افزایش قیمت دلار و کاهش ارزش پول ملی و تاثیر آن بر اقتصاد و زندگی مردم نیستند!

منبع: تابناک

کلیدواژه: سهمیه بندی بنزین قیمت بنزین طرح حمایت معیشتی غزه بولیوی مذهب جعفری آیت الله صافی گلپایگانی بنزین دلار قیمت بنزین سهمیه بندی بنزین قیمت بنزین طرح حمایت معیشتی غزه بولیوی مذهب جعفری آیت الله صافی گلپایگانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۶۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلار بیش از ۵۰ و چند هزار تومان توجیه علمی و اقتصادی ندارد

امتداد - حریری گفت: با فروکش کردن حوادث نظامی در منطقه نوسانات ارزی بطور کامل خنثی شده و دلار در حال حرکت به سمت قیمت‌های قبلی است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین گفت:  رفتار دلار در کشور ما اصلا منطقی و مبتنی بر ضوابط اقتصادی نیست. اتفاقی که دلار را از کانال ۴۰ هزار تومان به کانال ۵۰ هزار تومان رساند و بعد از دوره ثباتی که در حدود کانال ۵۰ داشتیم آن را به سمت کانال ۷۰ هزار تومان کشاند کاملا ریشه سیاسی داشت و برگرفته از حوادث نظامی در خلیج فارس و خاورمیانه بود.

حریری تاکید کرد: مگر در شش ماهه گذشته چه تغییر مهمی در شاخص‌های اقتصادی رخ داده که قیمت دلار جهش پیدا کند و به سمت کانال ۷۰ هزار تومان برود؟

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین اظهار داشت: طبیعتا شاهد این هستیم که با فروکش کردن حوادث نظامی در منطقه نوسانات ارزی بطور کامل خنثی شده و دلار در حال حرکت به سمت قیمت‌های قبلی است. تاریخ خاورمیانه به بعد و قبل از حمله ایران به اسرائیل تقسیم شد.

وی اضافه کرد: پاسخ مناسب و سخت ایران و بعد هم ناتوانی اسرائیل در کنترل اوضاع، آرامش را به جامعه و بازار‌ها تزریق و دلار به سمت نزول قیمتی حرکت کرد. به عقیده من قیمت دلار حتما کانال‌های بسیار کمتر و در حوالی ۵۰ هزار تومان را تجربه خواهد کرد. برای دلار بالای ۵۰ هزار تومان نمی‌‎شود دلایل منطقی و اقتصادی تعریف کرد.

حریری در پایان تاکید کرد: اگرچه تحمیل شرایط فوق حساس اقتصادی به کشور ما بی‌نظیر است، اما تلاطم بازار‌ها بعد از حوادث سیاسی و منطقه‌ای اصلا مخصوص ایران نیست و تمام اقتصاد‌های دنیا را شامل می‌شود. شرایط بد اقتصادی پس از کرونا در کشور‌های اروپایی، افت قیمت روبل پس از تحریم روسیه و اتفاقات اقتصادی ترکیه شاهد مثالی از این شرایط است. 

منبع: اقتصاد۱۲۰

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • قیمت دلار در بازار باز هم پایین تر می آید؟
  • سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟
  • روند کاهشی نرخ ارز ادامه دارد؟
  • طلا دوباره اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • دلار بیش از ۵۰ و چند هزار تومان توجیه علمی و اقتصادی ندارد
  • تخفیف نفت ایران چقدر است؟
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟