Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - وزیر نفت شیوه‌نامه نحوه عرضه نفت خام و میعانات گازی در رینگ صادراتی بورس انرژی را ابلاغ کرد.
به گزارش شانا، در متن ابلاغیه بیژن زنگنه، وزیر نفت آمده است: مستند به تکلیف مندرج در بند (و) تبصره (1) قانون بودجه سال 1398، بدینوسیله شیوه‌نامه نحوه عرضه نفت خام و میعانات گازی در رینگ صادراتی بورس انرژی، به شرح ذیل جهت اجرا ابلاغ می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


1) در سال 1398، شرکت ملی نفت ایران مکلف است به‌صورت منظم و مستمر، ماهانه حداقل 2 میلیون بشکه نفت خام سبک، 2 میلیون بشکه نفت خام سنگین و 2 میلیون بشکه میعانات گازی پارس جنوبی، در سقف بند (ب) تبصره (1) قانون بودجه 1398، با رعایت این شیوه‌نامه در رینگ صادراتی بورس انرژی عرضه کند.
2) در هر عرضه، قیمت پایه در اطلاعیه عرضه به‌صورت دیفرنشیال قیمت نسبت به شاخص‌های معتبر قیمتی اعلام می‌شود که قیمت پایه اعلامی، کف قیمت قابل اعمال در روز عرضه بوده و روی تابلو تخفیفی نسبت به آن اعمال نخواهد شد. بر این اساس بهترین پیشنهاد از سوی متقاضیان در روز عرضه، برنده معامله است.
تبصره 1: قیمت پایه در هر عرضه به دلار آمریکا اعلان خواهد شد.
3) قیمت پایه موضوع بند 2، توسط مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تعیین می‌شود.
4) متقاضیان خرید باید پیش از انجام معامله در روز عرضه، نسبت به واریز 6 درصد ارزش سفارش (بر مبنای قیمت پایه اعلامی در اطلاعیه عرضه) به‌عنوان پیش‌پرداخت به صورت ارزی یا ریالی به حساب شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه یا خارج از بورس با تامین اعتبار از سوی خریدار جهت واریز به حساب‌های معرفی‌شده از سوی شرکت ملی نفت ایران از طریق کلیه روش‌های ممکن از جمله مکانیزم‌های ارزی موجود و منوط به تایید شرکت ملی نفت ایران اقدام کنند.
مبنای تسعیر ارز، متوسط نرخ اسکناس در سنا برای دو روز کاری قبل از روز عرضه است.
5) خرید توسط هر کد معاملاتی، فاقد محدودیت است و از نظر صلاحیت متقاضیان خرید، صرف توانایی تادیه پیش پرداخت طبق بند 4، کفایت می‌کند.
6) در صورت انجام معامله در روز عرضه، خریدار جهت عقد قرارداد به شرکت ملی نفت ایران معرفی می‌شود.
7) تسویه باقی وجه‌المعامله بر اساس قرارداد منعقده، به صورت ارزی یا ریالی صورت می‌گیرد. برای پرداخت‌های ریالی، مبنای تسعیر ارز نرخ اسکناس در سنا برای دو روز کاری قبل از پرداخت است.
8) مفاد اطلاعیه عرضه توسط شرکت ملی نفت ایران تهیه می‌شود.
9) حداقل حجم بارگیری برای حمل دریایی 35 هزار بشکه و برای حمل زمینی هزار بشکه است. خریداران می‌توانند با تجمیع قراردادهای خرید، نسبت به برداشت محموله‌های بزرگ‌تر اقدام کنند.
10) محل و شیوه تحویل محموله‌ها توسط شرکت ملی نفت ایران تعیین می‌شود.
11) فروش محموله‌ها به‌صورت مقصد آزاد (به جز سرزمین اشغالی فلسطین) خواهد بود.
12) پرداخت کلیه کارمزدها و هزینه‌های معاملاتی بورس برعهده خریدار است.
13) در حالت تسویه حساب به صورت ریالی، با توجه به نرخ تسعیر در نظر گرفته شده (اسکناس در سنا)، خریدار معاف از پیمان‌سپاری ارزی ارزش محموله صادراتی است.
14) شرکت ملی نفت ایران مکلف است در پایان هر فصل، گزارش عملکرد این شیوه‌نامه را به وزارت نفت ارسال کند.
15) این شیوه‌نامه از تاریخ ابلاغ، جایگزین شیوه‌نامه شماره 91- 20/2 تاریخ 1398/2/21 می‌شود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۷۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۳۳ درصدی حوادث گازی در ایلام

مدیرعامل شرکت گاز استان ایلام از کاهش ۳۳ درصدی حوادث گازی در طول سال گذشته خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۲، ۱۰ حادثه مربوط به مشترکان در سطح استان رخ داده که پنج مورد مربوط به حادثه شهری و پنج مورد حادثه روستایی بوده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام و به نقل از روابط عمومی شرکت گاز استان ایلام، محمود کشاورز با اشاره به اینکه سال گذشته دو نفر در اثر حوادث گازی آتش‌سوزی و گاز گرفتگی فوت کرده بودند، اظهار کرد: علت حادثه گازگرفتگی منجر به فوت استفاده از وسایل پخت و پز (پلوپز سیار و غیره) به عنوان وسیله گرمایشی بوده است.

وی افزود: از عوامل حوادث آتش سوزی‌های رخداده استفاده از وسیله گازسوز غیراستاندارد نشت از شیلنگ گاز به علت فرسودگی، پارگی، پوسیدگی شیلنگ، نشت از شیلنگ، عدم یا نقص در بست، نشت گاز به علت فقدان ترموکوپل در وسایل گازسوز، قرار گرفتن ماده قابل اشتعال (پرده) در مجاورت شعله آتش وسایل گازسوز بوده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان ایلام با اشاره به بعضی علل ریشه‌ای در حوادث مصرف کنندگان گاز طبیعی، خاطرنشان کرد: شرکت‌های گاز استان در کنترل این شاخص‌ها هیچ گونه نقشی ندارند و تنها تزریق ماده بودار کننده و پایش دوره‌ای آن را برعهده دارد، این شرکت‌ها فراتر از الزامات قانونی نسبت به پایش این شاخص اقدام کرده است.

کشاورز تاکید کرد: شرایط اقتصادی جامعه، میزان تعهد و مسئولیت‌پذیری سازندگان ابنیه در کیفیت ساخت‌وساز، کیفیت نظارت مهندسان سازمان نظام مهندسی در ساخت و ساز، کیفیت مصالح مورد استفاده در ابنیه شامل دودکش و غیره، انتخاب سیستم گرمایشی مناسب، کیفیت ساخت تجهیزات گازسوز، منازل استیجاری، عدم الزام بازرسی سازمان نظام مهندسی از سیستم لوله کشی گاز در حین خرید و فروش و یا رهن و اجاره اماکن، میزان آگاهی مصرف کنندگان گاز طبیعی، فرهنگ عمومی شهروندان در توجه به توصیه‌های ایمنی از دلایل حوادث گازی در این استان بوده است.

وی از کاهش ۳۳ درصدی حوادث گازی در طول سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل‌تر از آن خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۰ حادثه مشترکان در سطح استان رخ داده که پنج مورد مربوط به حادثه شهری و پنج مورد حادثه روستایی بوده است.

کد خبر 751343

دیگر خبرها

  • گروسی: معیار کار آژانس و ایران بیانیه مشترک است
  • کاهش ۳۳ درصدی حوادث گازی در ایلام
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • شیوه نامه افزایش حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد تشریح شد
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • شرایط خرید کامیونت فورس در بورس کالا ابلاغ شد
  • شیوه‌نامه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی تصویب شد
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • نیروگاهها، فروش برق خود را به هفته پایانی هر ماه موکول نکنند
  • چطور یک کولر گازی مناسب انتخاب کنیم