Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مطالعه جدید نشان داده است که افراد بالای ۱۱۰ سال دارای تعداد بالایی از سلول‌های ایمنی خاص هستند که در افراد جوان‌تر به ندرت یافت می‌شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، از نظر آماری بعید است که بیشتر ما هرگز به تولد ۱۱۰ سالگی خود برسیم، بنابراین دانشمندان مجذوب تعداد معدودی از افرادی شده‌اند که موفق به انجام این کار شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان در یک مطالعه جدید به سیستم ایمنی افرادی که به این سن رسیده‌اند، نگاه کردند و دریافتند که تعداد زیادی از نوع خاصی از سلول‌های ایمنی در بدن این افراد وجود دارد که در بدن افراد جوان و سالم نیز نادر است.

حتی در دنیای طب مدرن کنونی نیز رسیدن به سن بالای ۱۱۰ سال بسیار نادر هستند و تخمین‌ها می‌گویند در سراسر جهان کمتر از ۱۰۰۰ نفر به این سن رسیده یا آن را رد کرده‌اند. مطالعات قبلی نشان داده‌اند که افرادی که به این سن می‌رسند معمولا در کل زندگی خود دچار بیماری‌هایی مانند سرطان یا انواع عفونت‌ها نمی‌شوند.

بنابراین برای مطالعه جدید، محققان مرکز "RIKEN" و دانشگاه "کیو"(Keio) به بررسی سیستم ایمنی بدن این افراد و مقایسه آن با افراد جوان پرداختند. آنها بیش از ۴۰ هزار سلول از هفت فرد بالای ۱۱۰ سال و حدود ۲۰ هزار سلول از پنج گروه کنترل در سنین ۵۰ تا ۸۰ سال گرفتند.

چند تفاوت عمده بین سلول‌های ایمنی بدن افراد بالای ۱۱۰ سال و سلول‌های گروه کنترل وجود داشت. افراد مسن‌تر یعنی آنهایی که برای مبارزه با پاتوژن‌ها آنتی‌بادی تولید می‌کنند، سلول‌های B کمتری داشتند، اما تقریباً به همان تعداد سلول‌های T وجود داشت که سربازان پیاده نظام سیستم ایمنی بدن هستند.

اما غافلگیری واقعی این بود که افراد پیر در مقایسه با گروه کنترل، سطح بسیار بالاتری از یک نوع خاص از سلول T داشتند.

سلول‌های سیتوتوکسیک(Cytotoxic) یا "لنفوسیت تی کشنده" سلول‌های دیگر را می‌کشند و در حالی که آنها بین ۱۰ تا ۲۰ درصد از کل سلول‌های T در گروه کنترل را تشکیل می‌دادند، حضور تقریباً ۸۰ درصدی در سلول‌های T بدن افراد پیر داشتند.

سلول T سمی یا لنفوسیت T سمی یا سلول T کشنده یا سلول CD۸+ T(cytotoxic T cell یا killer T cell یا Tc cells) یکی از انواع لنفوسیت تی و نوعی گلبول سفید است که سلول‌های سرطانی، سلول‌هایی که آلوده شدند(مخصوصاً به وسیله ویروس)، یا سلول‌هایی که به شکلی دیگر آسیب دیده‌اند را می‌کشد.

در بیماری ایدز، یک سلول CD۸+ T سالم هر چند که ویروس HIV را از بین نمی‌برد، اما باعث می‌شود بیماری با سرعت کمتری پیشرفت کند و بهتر بتوان بیماری را شناسایی کرد.

اما جالب‌تر جایی بود که این سلول‌های ویژه از آن آمده‌اند. به طور معمول سلول‌های سیتوتوکسیک دارای نشانگر معروف به CD۸ هستند، در حالی که سایرین با نشانگر CD۴ هستند. فرض اصلی محققان این بود که افراد پیر باید سلول‌های مثبت CD۸ بیشتری داشته باشند، اما این طور نبود. در عوض به نظر می‌رسد که سلول‌های مثبت CD۴ آنها به سیتوتوکسیک CD۸ تبدیل شده است.

سپس محققان سلول‌های افراد جوان‌تر را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که سلول‌های CD۴ نسبتاً کمی دارند. این نشان می‌دهد که افراد پیر در واقع با مراحل منحصر به فرد اواخر پیری سازگار شده‌اند.

محققان با بررسی دقیق‌تر سلول‌های خونی دو فرد بالای ۱۱۰ سال دریافتند که این سلول‌ها از یک سلول قدیمی ایجاد شده‌اند.

البته با توجه به تعداد اندک گروه آزمایش، مطالعات و کارهای بیشتری لازم است انجام شود. اما به طور کلی این مطالعه به ایجاد یک تصویر کامل‌تر از سلامتی در پیری کمک می‌کند.

"پیرو کارنینچی" نویسنده اصلی این تحقیق می‌گوید: سلول‌های مثبت CD۴ معمولاً با تولید سیتوکین کار می‌کنند، در حالی که سلول‌های مثبت CD۸ سیتوتوکسیک هستند و ممکن است که ترکیب این دو ویژگی باعث شود این افراد به شکل خاصی سالم باشند. ما معتقدیم که این نوع سلول‌ها که در اکثر افراد جوانتر بسیار نادر است، برای مبارزه با تومورها مفید هستند و می‌تواند برای سیستم ایمنی بدن مهم باشد. این کشف هیجان انگیز است، زیرا به ما بینش جدیدی می‌دهد که چگونه افرادی که زندگی بسیار طولانی دارند، می‌توانند خود را از شرایطی مانند عفونت و سرطان محافظت کنند.

این تحقیق در مجله PNAS منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سلول ایمنی سیستم ایمنی بدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۸۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۳۰۰ تارنمای فعال در زمینه فروش سوالات کنکور

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، سردار " وحید مجید " با تشریح اقدامات پلیس فتا در زمینه ارتقای امنیت آزمون های کنکور سراسری نوبت اول اردیبهشت ۱۴۰۳ اظهار داشت: پرداخت و خبر داد : تعداد بیش از ۳۰۰ فقره تارنمای فعال در زمینه تبلیغ فروش سوالات آزمون سراسری شناسایی شده است .

وی افزود: با توجه به حساسیت مربوط به ایام کنکور و پیرو مجموعه اقدامات سال گذشته، از ابتدای امسال پلیس فتا فراجا ضمن هدایت و نظارت عملیاتی همه رده های پلیس سایبری در سراسر کشور در زمینه ارتقاء امنیت آزمون های کنکور سراسر نوبت اول اردیبهشت ۱۴۰۳ اقدام کرده است.

این مقام ارشد پلیس سایبری ادامه داد : با انجام اقدامات اطلاعاتی ، عملیاتی و رصدهای تخصصی بالغ بر ۳۰۰ نشانگاه مجرمانه مورد شناسایی قرار گرفته است که از این تعداد ۸۰ مورد موضوع تحت اقدام عملیاتی بوده و تعداد ۲۰ نفر از مدیران و گردانندگان اصلی این صفحات ، کانال و اکانت که مدعی فروش و واگذاری سوالات کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ با قبولی تضمینی در کنکور و آزمون و یا واگذاری ادوات تقلب افزار بوده‌اند دستگیر و پرونده آنها به مراجع قضایی معرفی شد.

سردار مجید با اشاره به اینکه اقدامات لازم جهت شناسایی سایر مرتکبان و مجرمان در این رابطه در حال اجرا است، افزود: برابر رصدهای صورت گرفته و تحلیل روش های کلاهبرداری افراد مذکور مشخص شده است دریافت رمز ارز و مسکوکات طلا و سکه نیز یکی از روش های دریافت وجوهات از سوی مجرمان بوده است .

رئیس پلیس فتا فراجا خبر داد: تاکنون در این رابطه بالغ بر ۶۰ میلیارد ریال معادل رمز ارز و تعداد ۵۰ قطعه انواع سکه طلا از این افراد کلاهبردار ، کشف و ضبط شده است.

سردار مجید با اشاره صریح به این موضوع که تا کنون هیچ گونه نمونه سوال از متهمان و مجرمان مرتبط با کنکور سراسری کشف نشده است، یکی از شگردهای این افراد را واگذاری نمونه سوالات ادوار گذشته عنوان نمود.

رئیس پلیس سایبری کشور خاطر نشان کرد: این افراد کلاهبردار در بسیاری از موارد پس از دریافت وجوهات از پاسخگویی به متقاضیان و مالباختگان امتناع نموده اند لذا هموطنان گرامی ضمن حفظ هوشیاری به هیچ عنوان فریب این افراد را نخورند.

این مقام مسئول گفت : در صورت مشاهده موارد مشکوک ؛ افراد می توانند بلافاصله با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ مرکز امداد و فوریت های سایبری پلیس فتا در سراسر کشور تماس بگیرند و از خدمات انتظامی و تخصصی این پلیس بهره مند شوند .

دیگر خبرها

  • ایمنی بالای خودروهای دوگانه‌سوز با سوخت CNG با وجود تخریب‌های مافیای بنزین
  • هشدار به داوطلبان کنکور؛ شیادان در فضای مجازی در کمین هستند
  • اعلام جزئیات جدید درباره واردات خودرو جانبازان؛ اول جانبازان بالای ۷۰ درصد، بعد جانبازان ۵۰ درصد
  • شناسایی بیش از ۳۰۰۰ مادر باردار و دارای کودک شیرخوار زیر دو سال در لرستان
  • بازداشت ۱۸ مدعی فروش سوالات کنکور ، امتحان نهایی و تجهیزات تقلب در تهران
  • بازداشت ۱۸ مدعی فروش سوالات کنکور، امتحان نهایی و تجهیزات تقلب در تهران
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • شناسایی ۳۰۰ تارنمای فعال در زمینه فروش سوالات کنکور
  • آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید
  • بازداشت ۲۰ نفر از مدعیان فروش سؤالات کنکور