Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@02:39:15 GMT

تئاتر شهر در تسخیر مهندسان ایرانی

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۳۳۴۹۰

تئاتر شهر در تسخیر مهندسان ایرانی

تعمیرات سالن اصلی تئاتر شهر پس از یک دوره نسبتاً طولانی با همت مهندسان ایرانی به پایان رسید و روز گذشته در مراسمی بازگشایی شد. ۲۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۴ فرهنگی سینما و تئاتر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، روز گذشته سالن اصلی تئاتر شهر میزبان ترکیبی از مهندسان و هنرمندان ایرانی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سالنی که در سال 1351 با طراحی مهندس علی سردار افخمی ساخته شده بود و حوزه فنی و ماشینری آن متعلق به شرکت زیمنس بود، طی تلاش‌های گروهی از مهندسان و دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در حوزه ماشینری نیز ایرانی شد. ماشینری تئاتر شهر، از جمله سن گردان، پیشانی متحرک و لیفتینگ آن برای سال‌ها به دلیل عدم‌رسیدگی و به‌روزرسانی از کار افتاده بود.

بازگشت زهرا صبری به «خاک و تخت» تئاتر شهر

روز گذشته، در مراسمی که هم سورنا ستاری، معاون ریاست‌جمهوری و هم معاونان هنری و پشتیبانی وزارت ارشاد حضور داشتند، دکتر دورعلی، استاد دانشگاه شریف و مدیریت پروژه بازسازی سالن اصلی تئاتر شهر، دستاوردهای مهندسان ایرانی در مهمترین سالن تئاتری کشور را رونمایی کرد.

طبق گفته دکتر دورعلی اکنون سالن اصلی تئاتر شهر دارای یک سن گردان با امکان سرعت‌های متغیر است. در این سن‌گردان یک لیفتینگ با تحمل بار قابل‌توجهی وجود دارد که پیش از این از کار افتاده بود و بخش مهمی از عملکرد آن به شکل دستی صورت می‌گرفت. هم‌اکنون لیفتینگ سالن اصلی تئاتر شهر به کارگردانان این امکان را می‌دهد تا دکورهای خود را به صورت عمودی روی صحنه تغییر بدهند.

این تنها تغییرات ماشینری سالن اصلی نیست. هم‌اکنون در میان صحنه سالن اصلی یک غیب‌کن بازیگر وجود دارد. غیب‌کن آسانسوری است که می‌تواند بازیگر را از روی صحنه خارج کند یا او را روی صحنه پرتاب کند. همچنین در اتفاقی جدید، گروه فنی دورعلی اقدام به ایجاد لیفنینگ در قسمت اوانسن سالن اصلی کرده‌اند که به گروه موسیقی اجازه می‌دهد، جدا از صحنه اجرایی، در عمقی پایین‌تر از سطح استیج، استقرار یابند.

سال‌ها پیش پیشانی تئاتر شهر می‌شکند و از کار می‌افتد. این پیشانی به کارگردانان اجازه می‌داد ابعاد قاب صحنه تئاتر شهر را تغییر دهند. اکنون علاوه بر بازطراحی و تعمیر پیشانی سالن اصلی، دو وینگ استیج نیز با جابه‌جایی ماشینی این اجازه را به کارگردانان می‌دهد تا ابعاد طولی صحنه را نیز تغییر دهند. این تغییرات در عرض بین 16 تا 11 متر و در ارتفاع بین هشت تا چهار متر است.

هجده Flybar به سالن اصلی تئاتر شهر با تحمل 200 کیلوگرم بار اضافه شده است که پیش از این به صورت دستی کار می‌کردند. این Flybarها به کارگردانان اجازه می‌دهد از دکورهای هوایی بهره ببرند. این تکنولوژی به واسطه عملکرد هوشمندانه خود می‌توانند دکورها را بر اساس توابع پیچیده متحرک سازند. همچنین دو Flybar نوری با تحمل یک‌ تن بار در این سالن تعبیه شده است.

در تعمیرات اخیر تمام پرده‌های سالن اصلی تعویض شده است، پرده‌هایی که نزدیک به 50 سال بر تارک سالن اصلی حضور داشتند و بارها و بارها مورد مرمت قرار گرفته بودند.

در تعمیرات اخیر علاوه بر اصلاح آکوستیک استیج و فضای زیر استیج، صندلی‌های سالن اصلی تعویض شده‌اند. صندلی‌های پیشین همواره محل اعتراض هنرمندان و مخاطبان این سالن بود. در طرح تعویض صندلی، که بر پایه همان شکل سابق سالن اصلی بود، ظرفیت سالن اصلی دستخوش تغییری نشده است.

اوایل امسال، پس از پایان اجرای نمایش «ملاقات بانوی سالخورده» پارسا پیروزفر در سالن اصلی تئاترشهر، دفتر طرح‌های عمرانی وزارت ارشاد از غرق سالن اصلی تئاتر شهر برای تعمیرات اساسی خبر داد. محمدعلی سلیمانی، مدیر پروژه بازسازی تالار اصلی گفته است «کل قرارداد ما 6 میلیارد تومان و تقریباً یک سوم پیشنهاد خارجی بود که تجهیزات کمتری را هم شامل می‌شد چون در برنامه آنها فضای مربوط به ارکستر و پیشانی صحنه وجود نداشت؛ اما فرق آنها با ما این است که اگر کار دست آنها بود، پول نقد (18 میلیارد) می‌گرفتند، اما ما اوراق بهادار سال 1400 را گرفته‌ایم که با این وضع تورم تا آن موقع به نصف ارزش الان می‌رسد.»

با اتفاقات اخیر در سالن اصلی تئاتر شهر، اکنون این بنای تاریخی به بنایی کاملاً ایرانی بدل شده است. بنایی که معماری آن برگرفته از طراحی‌های ایرانی با انگیزه‌های مدرن‌سازی بوده، اکنون در حوزه ماشینری نیز ایرانی شده است. گروه دورعلی هر چند پیش از این در پروژه باغ‌صبا، در حوزه ماشینری سالن‌های تئاتر فعالیت کرده بودند؛ اما مشکلات عدیده میان شهرداری تهران و پیمانکار پروژه باغ‌صبا مانع از آن شد تا این گروه دانش‌بنیان قابلیت‌های خود را پیش از این اثبات کنند.

انتهای پیام/

R1369/P/S4,34/CT6 واژه های کاربردی مرتبط سورنا ستاری اداره کل هنرهای نمایشی تئاتر تئاتر شهر

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سورنا ستاری اداره کل هنرهای نمایشی تئاتر تئاتر شهر سورنا ستاری اداره کل هنرهای نمایشی تئاتر تئاتر شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۳۳۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیم اجرای «نظامِ ابن عربی» به فرهاد ناظرزاده‌کرمانی

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایش «نظامِ ابن عربی» به نویسندگی محسن رهنما با کارگردانی یاسمین عباسی و تهیه‌کنندگی رضا عباسی از دوم اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۹ در کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر روی صحنه است.

«نظامِ ابن عربی» در روز‌های آغازین اجرای خود میزبان پروفسور فرهاد ناظرزاده‌کرمانی شد و این گروه نمایشی، اجرای خود را به این پژوهشگر و نویسنده تئاتر تقدیم کردند.

پروفسور فرهاد ناظرزاده‌کرمانی پس از تماشای این اثر نمایشی گفت: «این اثر را مونودرامی تک‌بازیگر دیدم که مسئله عشق ممنوع را به تصویر کشاند.»

عرفان رجایی به‌عنوان بازیگر و سارا واحدی در جایگاه پرفورمر، در این اثر نمایشی حضور دارند.

در خلاصه این نمایش آمده است: «جوانی آبادانی و دانشجوی حکمت و فلسفه، سال‌هاست که از عشق پری، دختری اصفهانی سرگردان جاده‌هاست. او تحت تاثیر عشق عارف حکیم محیی‌الدین ابن عربی به دختر دانشمند ایرانی اصفهانی به نام نظام، تصمیم می‌گیرد در آخرین سفرش به اصفهان تمام نامه‌ها و عکس‌های عاشقانه‌اش با پری را در صحن مسجد جامع اصفهان بساط کند و روایت‌گر داستانی عاشقانه باشد، اما...»

ایلیا شیرازی (دستیار اول کارگردان)، نوید شایان مهر (دستیار دوم کارگردان)، امید محمدی (هماهنگی و برنامه‌ریزی)، ابوالفضل فتحی (منشی صحنه)، علی حیدری (طراح صحنه)، مرتضی نجفی (طراح نور)، شقایق مهاجری (طراح لباس)، سارا میرزازاده اصل (طراح گریم)، مرتضی آکوچکیان (طراح گرافیک)، رضا خزاعی (آهنگ‌ساز)، یاسمین عباسی (تنظیم‌کننده)، علی حیدری (کاخن و آواز)، رها خلیلی (انتخاب قطعات فلامنکو و سولیست و گیتار)، اسماعیل رضوی (مدیر تولید)، حمیدرضا شیرازی (سرمایه‌گذار)، فراز مقدم (نورپرداز، ویدئومپ و ساخت تیزر)، فاطمه عرب، یزدان موسی خانی (عکس)، رسول سلیمیان، حجت جعفری و یعقوب احمدزاده (اجرای دکور)، نیلوفر حیدری (دستیار طراح صحنه)، حمیدرضا کوچکی و نیلوفر حیدری (مشاوران طراح صحنه) و علی کیهانی (مشاور رسانه‌ای) دیگر عوامل این اثر نمایشی هستند.

علاقه‌مندان برای تهیه بلیت این اثر نمایشی که کاری از گروه تئاتر ناگهان است، می‌توانند به سایت تیوال و گیشه تئاتر مراجعه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور فرهاد ناظرزاده‌کرمانی در اجرای نمایش «نظامِ ابن عربی»
  • تقدیم اجرای «نظامِ ابن عربی» به فرهاد ناظرزاده‌کرمانی
  • سالن‌های تئاتر ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت اجرا ندارند
  • حسام منظور به سراغ دراکولای برام استوکر می‌رود
  • مراسم نکوداشت اکبر زنجان‌پور با حضور استادش
  • نونزدهمین مراسم «شب کارگردان» برگزار شد/ آرزوی نویدمحمدزاده چه بود؟
  • جایزه‌ای به نام اکبر زنجانپور اهدا شود/آرزوی نویدمحمدزاده چه بود؟
  • لیلا بلوکات با «خارشتر» به صحنه تئاتر می‌آید
  • موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست
  • تجلیل از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان