Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@10:45:03 GMT

وزنه‌برداری زنان در مسیر تاریخ‌سازی

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۳۴۸۶۷

وزنه‌برداری زنان در مسیر تاریخ‌سازی

وزنه‌برداری زنان رشته‌ای نوپا در ایران محسوب می‌شود و با وجود آنکه مدت زمان کوتاهی از تشکیل آن می‌گذرد اما به نظر می‌رسد زنان ما می‌توانند خود را زودتر از تصور به مدال‌های بین‌المللی دست یابند. تیم ملی وزنه‌برداری زنان ایران در سال ۱۳۹۶ تشکیل و لباس رسمی این تیم که منطبق با موازین اسلامی است در حاشیه مسابقات قهرمانی آسیا در سال ۲۰۱۸ رونمایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«بوسابا» دبیر کل کنفدراسیون وزنه برداری آسیا  و همچنین«کاتو ریکو» رییس کمیته فنی کنفدراسیون وزنه‌برداری آسیا  از لباس دختران ورزشکار ایرانی رونمایی کردند.

هر چند که پس از این رونمایی نزدیک به ۲ سال طول کشید تا دختران وزنه‌بردار ایران  به صورت رسمی روی تخته بروند اما پیش از اعزام تیم به رقابت‌های قهرمانی سال 2019 آسیا در چین،  ۲ دختر خردسال ایرانی به صورت نمادین در مسابقه‌های بین‌المللی جام فجر در سال ۱۳۹۶ به روی تخته رفتند. «آیسان ادیب» ۸ ساله اهل اردبیل و «یگانه خدابنده» ۶ ساله اهل شوشتر دخترانی بودند که نخستین بار در جلوی دوربین‌های تلویزیونی وزنه‌ زدند.

پس از این اتفاق تیم وزنه‌برداری زنان ایران به رقابت‌های قهرمانی آسیا و جهان اعزام شدند. البته پیش از آن دختران نوجوان ایران نیز به عنوان نخستین وزنه‌برداران زن ایران در رقابت‌های قهرمانی سال 2018 نوجوانان آسیا در ازبکستان حضور یافته بودند. هر چند که این اعزام‌ها مدال و جایگاهی برای ایران به ارمغان نیاورد اما آغاز تاریخ‌سازی دختران ایرانی بر تخته مسابقات بود. با پایان مسابقات قهرمانی سال ۲۰۱۹ جهان در تایلند کسب امتیاز برای ورودی المپیک ۲۰۲۰ توکیو به یکی از دغدغه های دختران وزنه‌بردار تبدیل شد.

ایران برای اعزام وزنه‌برداران زن به ژاپن ۲ سهمیه دارد. فدراسیون نیز برای کسب این امتیازات، ۲ دختر وزنه‌بردار را به رقابت‌های بین‌المللی جام نعیم سلیمان اوغلو ترکیه اعزام کرد. در این پیکارها بود که نخستین مدال تاریخ وزنه‌برداری زنان در رده بزرگسالان کسب شد و «سیدالهام حسینی» توانست نام خود را به عنوان نخستین مدال‌آور وزنه‌برداری زنان ایران برای همیشه ثبت کند. او در حرکت یک ضرب با ۸۸ کیلوگرم، در دوضرب ١١٠ کیلوگرم و در مجموع ١٩٨ کیلوگرم در جایگاه سوم این رقابت‌ها قرار گرفت.

پس از این موفقیت «اورسلا پاپاندری» نایب رییس فدراسیون جهانی وزنه برداری با انتشار عکسی از «سیده الهام حسینی» نوشت: نخستین مدال بزرگسالان زنان ایران را به الهام حسینی و فدراسیون وزنه برداری ایران تبریک می‌گویم.

گرچه این مسابقات همچون رقابت‌های آسیایی و جهانی از اهمیت بالا، گستردگی بسیار برخوردار نبود و از حضور وزنه‌برداران نامدار خالی بود اما حسینی با دستیابی به این گردن‌ آویز، تاریخ‌سازی بزرگی را انجام داد. حسینی با قرار گرفتن بر پشت پولاد سرد در مسابقات ترکیه سومین تجربه بین‌المللی خود را از سر گذراند.

این وزنه‌بردار پیش از این در مسابقات جهانی وزنه‌برداری در تایلند در مهر ماه در دسته ۷۱ کیلگرم گروه A با ۸۳ کیلوگرم یک‌ضرب، ۱۰۸ کیلوگرم دوضرب و مجموع  ۱۹۱ کیلوگرم در جایگاه شانزدهم جهان ایستاد.

وی همچنین اولین تجریه خود را در رقابت‌های آسیایی در اردیبهشت ماه کسب کرد که در دسته ۷۱ کیلوگرم، با ۷۸ کیلوگرم یک ضرب، ۹۸ کیلوگرم دوضرب، مجموع ۱۷۶ کیلوگرم را ثبت کرد و در جایگاه ششم آسیا قرار گرفت.

حسینی در فاصله پیکارهای جهانی تا جام «نعیم سلیمان اوغلو» 7 کیلوگرم افزایش رکورد در مجموع داشت.

دومین نماینده ایران که در ترکیه به روی تخته رفت، «پریسا جهانفکریان» بود. وی «با رکورد  ۸۱ کیلوگرم یک‌ضرب، ۱۱۶ کیلوگرم دوضرب و ۱۹۷ کیلوگرم مجموع به عنوان چهارمی رسید.

این وزنه‌بردار در مسابقات قهرمانی جهان تایلند در دسته ۸۷ کیلوگرم به روی تخته رفت که با ۸۷ کیلوگرم یک‌ضرب، ۱۱۱ کیلوگرم دوضرب و مجموع ۱۹۸ کیلوگرم در جایگاه بیست و یکم جهان قرار گرفت.

ملی‌پوش وزنه‌برداری زنان ایران در مسابقات قهرمانی آسیا با رکورد ۸۲ کیلوگرم یک‌ضرب، ۱۰۳ کیلوگرم دوضرب و مجموع ۱۸۵ کیلوگرم در رده نهم آسیا ایستاد.

او هر چند در جهانی تایلند رکورد خود را تا 13 کیلوگرم افزایش داد اما در ترکیه نسبت به جهانی یک کیلوگرم کاهش رکورد داشت.

در مسیر توسعه ورزش زنان ایران فدراسیون طرح‌های مختلفی را در دستور کار قرار داده است. یکی از این طرح ها انتخاب مشاور فنی از بین پیشکسوتان این رشته است. پس از مسابقات جهانی تایلند فدراسیون «اکبر خورشیدی» یکی از مربیان با تجربه و پرسابقه تیم‌های ملی را به عنوان مشاور فنی تیم زنان انتخاب کرد. پیشکسوتی که به مدت ۲ ماه در این سمت قرار گرفت تا مسیر حضور زنان ایران را بر روی سکوهای جهانی همواره سازد.

حال باید دید که زنان وزنه‌بردار در مسابقات گزینشی دیگر چه مدال‌های خوشرنگی را کسب می‌کنند و آیا می‌توانند رکورد خود را قدم به قدم در هر رقابت بین‌المللی افزایش دهند. باید دید که آنان تا رسیدن به المپیک، رویای مدال‌آوری بیشتر را به حقیقتی محض در تاریخ زنان وزنه‌بردار ایران تبدیل می‌کنند یا خیر.

اما زنان ما چقدر برای رسیدن به المپیک فاصله دارند. در سال‌های گذشته کل تیم ایران هر رتبه ای که بدست می‌آورد اگر در مسابقات گزینشی اول تا ششم می‌شد، می‌توانست ۶ سهمیه المپیک بگیرد. در نتیجه سرمربی تشخیص می‌داد که چه وزنه‌برداری و در چه وزنی به این مسابقات برود. اکنون کسب سهمیه المپیک شخصی شده است و باید یا جزو هشت وزنه‌بردار برتر باشند و از رتبه هشتم  به بعد باید به عنوان بهترین آسیا قرار بگیرند که کار سختی به شمار می‌رود.

با این تفاسیر در حال حاضر «سیده الهام حسینی» در بین وزنه‌برداران از امتیاز بیشتری برخوردار است اما در رنکینگ المپیکی جزو ۵۰ نفر اول نیست و هیچ شانسی برای کسب سهمیه ندارد. البته با توجه به  نوپا بودن وزنه‌برداری زنان شانس اهدا «وایلد کارت» برای حضور نماینده وزنه‌برداری زنان ایران در بازی‌های المپیک 2020 توکیو وجود دارد.  

مسابقات بین المللی نعیم سلیمان اوغلو در روزهای ٢٤ تا ٢٦ آبان ماه در شهر «غازی انتیپ» ترکیه برگزار شد.

برچسب‌ها رقابت‌های بین‌المللی جام نعیم سلیمان اوغلو ترکیه سید الهام حسینی پریسا جهانفکریان کشتی زنان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کشتی زنان کشتی زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۳۴۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان کار دختران بیلیارد ایران در مسابقات قهرمانی آسیا

به گزارش خبرگزاری مهر، رقابت های ناین بال قهرمانی آسیا دوم لغایت هفتم اردیبهشت ماه به میزبانی کشور عربستان و در شهرریاض برگزار شد و تیم ملی پاکت بیلیارد کشورمان متشکل از فریال طاهری، زهرا زرین حقیقی و زهرا تیموری در این رقابت ها حضورپیدا کردند.

نخستین دوره رقابت های پاکت بیلیارد بانوان در قاره آسیا ۲۰۲۴ در دو بخش ناین بال بزرگسالان و رده سنی منهای ۱۷ سال برگزارشد و زهرا زرین حقیقی موفق شد به جمع ۱۶ نفر پایانی رقابت ها راه پیدا کرد.

زهرا تیموری از استان یزد نیز در گروه سختی قرار گرفتو از راهیابی به مرحله یک هشتم مسابقات باز ماند. اما فریال طاهری در بخش ناین بال منهای ۱۷ سال در آستانه رسیدن به مدال رقابتها شکست خورد و از رسیدن به مدال آسیایی بازماند.

کد خبر 6088651

دیگر خبرها

  • پایان کار دختران بیلیارد ایران در مسابقات قهرمانی آسیا
  • اعلام میزبانان رقابت‌های وزنه‌برداری قهرمانی ۲۰۲۷ و ۲۰۲۸ جهان
  • میزبان رقابت های وزنه برداری قهرمانی جهان 2027 و 2028 مشخص شد
  • میزبانان رقابت‌های وزنه برداری قهرمانی جهان ۲۰۲۷ و ۲۰۲۸ مشخص شدند
  • اعلام میزبان رقابت‌های وزنه‌برداری قهرمانی جهان ۲۰۲۷ و ۲۰۲۸
  • ترکیب تیم وزنه‌برداری نوجوانان و جوانان همدان مشخص شد
  • اعزام ملی پوش ساروی بوکس ایران به مسابقات قهرمانی آسیا
  • کسب ۱۰ مدال توسط ووشوکاران ایران در پایان روز نخست مسابقات
  • بانوی پاراتکواندوکار قمی در راه رقابت‌های قهرمانی آسیا
  • بانوی پاراتکواندوکار قمی مسافر رقابت‌های قهرمانی آسیا شد.