Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست بوکان گفت: شمار میش‌مرغ‌ها در این شهرستان طبق پایش پاییزی صورت گرفته به ۲۸ بال افزایش یافته است.

آوات بازیار روز سه‌شنبه اظهار داشت: این پایش‌ها توسط یگان حفاظت محیط زیست و کارشناسان این اداره در قالب ۲ اکیپ در سه منطقه از حوزه استحفاظی این شهرستان اجرا شد.

وی با بیان اینکه در مرحله نخست این سرشماری و پایش پاییزی ۱۵ بال از این پرنده مشاهده شده بود، افزود: در مرحله دوم پایش‌ها تعداد این پرنده به ۲۸ بال رسید که این تعداد در مقایسه با پایش های سال گذشته تفاوت چندانی نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: در راستای حفاظت از این گونه با ارزش، این اداره اقداماتی از قبیل تصویب طرح جامع علمی میش مرغ و احداث ساختمان مرکز تحقیقات را در دست اجرا دارد تا بتواند گامی عملی در حفظ این گونه با ارزش و در حال انقراض بردارد.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون زیستگاه این پرنده در بوکان به صورت مستمر توسط یگان حفاظت محیط زیست پایش می‌شود، ادامه داد: ۸۰ درصد زیستگاه‌های میش‌مرغ در ایران طی دهه‌های گذشته از بین رفته است که همین مساله باعث محدود شدن پراکنش زیستگاهی و کاهش شدید جمعیتی آن شده است.

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست بوکان با بیان اینکه این شهرستان تنها زیستگاه میش مرغ در کشور به شمار می‌رود، افزود: دشت‌های «سوتاو حمامیان»، «سه‌کانیان»، «ینگیجه - آلبلاغ»، «دابسر»، «محمودآباد» و «قازلیان - بوگه‌به‌سی» در این شهرستان از مهمترین زیستگاه‌های این پرنده نادر به شمار می‌رود به طوری که ۹۰ درصد جمعیت زادآور این پرنده در کشور را در خود جای داده است.

دشت «سوتاو» تنها زیستگاه زادآوری و زیست میش مرغ در کشور است که سالانه و در فصل بهار این گونه جانوری در این منطقه که منطقه شکار ممنوع و حفاظت شده است اقدام به لانه سازی می کند.

دشت سوتاو یک پهنه تپه ماهوری به وسعت ۴۰۰ هکتار است که در اطراف روستای حمامیان از توابع بخش سیمینه بوکان قرار دارد و هم‌اکنون بیشترین تعداد جمعیت میش‌مرغ ایران را در خود جای داده است.
دشت سوتاو در زبان محلی به معنی «دشت سوخته» بوده که به دلیل تراکم کم جمعیت انسانی از یک سو و از سویی دیگر کمبود آب در این منطقه برای زیست و جوجه‌آوری میش‌مرغ بسیار مناسب است.
در سال‌های اخیر از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی، این منطقه به عنوان پناهگاه میش‌مرغ در این استان به عنوان منطقه شکارممنوع اعلام شده است.
میش‌مرغ  که در زبان محلی (چیرگ) گفته می شود از رده پرندگان راسته درسانان، خانواده هوبره و از جنس Otis و جزو بزرگترین پرندگان گیاه‌خوار بوده و با جثه بزرگ و بال‌های کشیده و پرتوان، سنگین‌ترین پرنده قادر به پرواز جهان لقب گرفته است و در حال حاضر در لیست سرخ (IUCN) با درجه حفاظتی آسیب‌پذیر قرار دارد.

براساس آخرین رکوردها هم‌اکنون در حدود ۳۰ بال میش‌مرغ در ایران وجود دارد که دشت «سووتاو» بوکان یکی از شاخص‌ترین زیستگاه‌های زادآوری این‌گونه است.

این پرنده دارای گردن و پاهای کشیده، بال‌ها و منقار پهن و پرهای رنگارنگ است و روی زمین لانه‌سازی می‌کند؛ میش‌مرغ در فصل بهار تخم‌گذاری می‌کند و در هر دوره ۲ تا چهار تخم می‌گذارد که پس از ۲۵ تا ۲۷ روز جوجه‌ها به دنیا می‌آیند./ ایرنا

بیشتر بخوانید:

شناسایی 260 نوع پرنده در خلخال و کوثر

 


 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۳۶۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، چنگیز نیازی گفت: نیرو‌های یگان حفاظت محیط زیست در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد، یک متخلف زیست محیطی را قبل از هر گونه اقدام به شکار دستگیر و از وی یک قبضه اسلحه شکاری تک لول غیر مجاز به همراه ١٨ عدد فشنگ و سایر ادوات شکار را کشف و ضبط کردند.

وی اظهارداشت: پس از تنظیم صورتجلسه اولیه و تشکیل پرونده قضایی، متخلف برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی تحویل داده شد.

مسئول منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد از دوستداران محیط زیست خواست در صورت مشاهده هر گونه تخلف زیست محیطی با سامانه شبانه روزی ۱۵۴۰ تماس بگیرند.

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • مشاهده پلنگ درسبزکوه چهارمحال و بختیاری
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • تالاب‌های پلدختر زیستگاه ۳۵ نوع پرنده مهاجر