Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- گونه‌ای تخلیه الکتریکی است که در اثر الکتریسیته ایستا میان دو ابر یا ابر و زمین ایجاد می‌شود. هرچند آذرخش اشاره به درخشش الکتریکی ست که میان ابر و زمین است. چه، درخشش الکتریکی میان دو ابر در واقع دِرَخش یا رَخش یا همان برق نام دارد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از خبرگزاری علم و فناوری، رعد و برق از غیرقابل پیش‌بینی‌ترین پدیده‌های طبیعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طور مرتب موجب کشتار مردم و حیوانات و آتش‌سوزی خانه‌ها و جنگل‌ها می‌شود. با این حال اطلاعات کمی در مورد علت صاعقه و تکنولوژی لازم برای پیش‌بینی آن موجود است.  
«فرهاد راچیدی» به همراه محققان در آزمایشگاه سازگاری مغناطیسی، سیستمی ساده و ارزان برای پیش‌بینی صاعقه پیش از 10 تا 30 دقیقه به فاصله‌ی 30 کیلومتری، ایجاد کردند. این سیستم از ترکیب داده‌های هواشناسی و هوش مصنوعی استفاده می‌کند.

استفاده از هوش مصنوعی برای پیش‌بینی زمان و مکان صاعقه
«امیرحسین مستجابی» دانشجوی دکتری توضیح می‌دهد: «سیستم های فعلی کند و پیچیده بوده و نیازمند داده‌های گران رادار و ماهواره هستند. سیستم ما می تواند از داده‌های ایستگاه هواشناسی استفاده کند. به این معنا که ما می‌توانیم مناطق دور افتاده را نیز پوشش دهیم.» دانشمندان با استفاده از بانک‌های داده‌ای که در اختیار داشتند، هوش مصنوعی خود را برای انجام پیشبینی‌های دقیق‌تر آموزش دادند.
محققان از یک الگوریتم برای شناسایی شرایطی که منجر به صاعقه می‌شود استفاده می‌کنند. 4 عامل بررسی می‌شدند: فشار جوی، دمای هوا، رطوبت نسبی و سرعت باد. این عوامل در کنار الگوهای صاعقه و مکان آن به سیستم کمک می‌کنند تا شرایطی را که منجر به صاعقه می‌شود شناسایی کند. پیش‌بینی‌های این سیستم در 80 درصد مواقع صحیح بوده‌اند.
رعد و برق یا آذرخش گونه‌ای تخلیه الکتریکی است که در اثر الکتریسیته ایستا میان دو ابر یا ابر و زمین ایجاد می‌شود. هرچند آذرخش اشاره به درخشش الکتریکی ست که میان ابر و زمین است. چه، درخشش الکتریکی میان دو ابر در واقع دِرَخش یا رَخش یا همان برق نام دارد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: هوش مصنوعی محقق رعد برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۳۸۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم بارش‌های مطلوب در اصفهان تا هفته اول خرداد

نوید حاجی بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: میانگین بارش‌های استان اصفهان از ابتدای سال آبی (مهرماه ۱۴۰۲) تاکنون به ۱۷۰ میلیمتر رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته و همچنین دوره بلند مدت پنج درصد کاهش نشان می‌دهد.

بارش‌های بهاری کم‌بارشی پاییز را تا حدودی جبران کرد

وی با بیان اینکه به سبب وقوع بارش‌هایی که بهار امسال داشتیم کم بارشی پاییز تا حدودی جبران شده است، خاطرنشان کرد: بررسی آمار بارش‌های استان نشان می‌دهد که بارندگی در مناطق مرکزی اصفهان در سال آبی جاری تاکنون نرمال (عادی) و در مناطق نیمه شمال استان ۱۰ تا ۲۰ درصد فراتر از نرمال است در حالی که میانگین بارش‌ها در نواحی غرب و سرچشمه‌های حوضه آبریز زاینده‌رود تاکنون بین ۱۰ تا ۲۰ درصد کمتر از معمول بوده است.

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به اینکه بارش‌های هفته گذشته مثمر ثمر بود، افزود: اگر چه مناطق شرق و شمال استان درگیر سیلاب شدند اما هواشناسی استان هشدارهای لازم را به دستگاه‌های اجرایی مسؤول اعلام کرده بود و خوشبختانه وقوع سیلاب در استان خسارت جانی در پی نداشت.

پیش‌بینی وقوع بارش‌های نرمال و فرانرمال تا هفته اول خرداد

حاجی بابایی با بیان اینکه اردیبهشت ماه روند مثبت بارش‌ها کمابیش ادامه می‌یابد، اضافه کرد: بارش‌های بهاری در سطح استان تا هفته اول خرداد ماه ادامه خواهد داشت و در بیشتر مناطق در حد نرمال و حتی فراتر از نرمال پیش‌بینی می‌شود.

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان خاطرنشان کرد: بیشترین افزایش بارش نسبت به نرمال طی یک ماه پیش رو مربوط به مناطق جنوب و غرب استان خواهد بود و تشدید بارش‌های رگباری و سیلاب‌های محلی کمابیش ادامه خواهد داشت.

اصفهان و اردیبهشتی خنک‌تر از معمول

وی تاکید کرد: بین ۷۲ تا ۴۸ ساعت قبل از فعالیت سامانه‌ها، زمان و مکان دقیق وقوع پدیده‌های جوی را به صورت هشدارهای زرد، نارنجی و قرمز اطلاع رسانی خواهیم کرد.

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به اینکه دمای هوای استان تا پایان اردیبهشت خنک خواهد بود، اظهار داشت: اردیبهشتی خنک‌تر از معمول خواهیم داشت.

هوای اصفهان از نیمه خرداد گرم‌تر می‌شود

حاجی بابایی با بیان اینکه هفته دوم خرداد ماه روند افزایش دما آغاز خواهد شد و دماها به بالای نرمال خواهد رسید، اضافه کرد: بیشترین افزایش دما را در استان اصفهان در بازه زمانی ۱۵ خرداد تا نیمه تیرماه انتظار دادیم ضمن اینکه وضعیت دمایی امسال نسبت به سال قبل مساعد خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه بارش‌های بهاری امسال تا حدودی از تنش آبی کاسته اما از بین نرفته است، تاکید کرد: کماکان مصرف بهینه منابع آب در همه بخش‌های شرب و بهداشت، کشاورزی و صنایع ضروری است.

توفان گردوخاک تا یک ماه آینده نخواهیم داشت

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان خاطرنشان کرد: اردیبهشت ماه شرایط بارش‌های رگباری خوب است و به نظر نمی‌رسد توفان گردوخاک در یک ماه پیش رو داشته باشیم اما احتمال وقوع تندبادهای لحظه‌ای و خیزش گردوخاک در خردادماه وجود دارد.

کد خبر 6090615

دیگر خبرها

  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در کاشان
  • هوش مصنوعی نخستین طلایی ایران در المپیک را پیش‌بینی کرد | پادشاه ایرانی کشتی جهان باز هم طلا می‌گیرد
  • بارش‌های رگباری بهاره در راه کردستان
  • بارش‌های رگباری بهاره در راه کردستان است
  • ۳۱ درصد منابع پیش‌بینی‌شده هدفمندی یارانه‌ها محقق نشده است
  • رفتارهای غیرمنطقی انسان الگوی جدید هوش مصنوعی شد
  • تداوم بارش‌های مطلوب در اصفهان تا هفته اول خرداد