Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-04@00:12:30 GMT

ازدواج در کشور ۴۰درصد کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۴۴۷۹۱

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به اینکه آمار ازدواج‌های ثبت شده در کشور ۴۰ درصد کاهش داشته است، گفت: از ۸۹۰ هزار ازدواج در ۸۹، سال قبل به ۵۵۰ هزار ازدواج رسیده ایم.

به گزارش ایرنا سید حامد برکاتی روز چهارشنبه در همایش آموزشی توجیهی مشاوره‌های هنگام ازدواج در کرمان افزود: آمار ازدواج‌های ثبت شده در استان کرمان نیز ۳۰ درصد نسبت به کشور کاهش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه ۵۰ درصد طلاق‌ها در پنج سال نخست زندگی مشترک اتفاق می‌افتد گفت: به ازای هر سه ازدواج یک طلاق ثبت می‌شود.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به کاهش جمعیت کودکان در کشور گفت: جمعیت سالمندان در سال‌های اخیر رشد ۲۰ درصدی داشته و ۹.۲ درصد جمعیت کشور بالای ۶۵ سال است و بیشتر جمعیت سالمندان را بانوان تشکیل می‌دهند که به دلیل امید به زندگی بالا است.

وی با بیان اینکه در سال‌های ۶۰ تا ۷۰ به طور متوسط سالانه ۲ میلیون فرزند در کشور چشم به جهان می‌گشود که این رقم در سال ۹۴ به یک میلیون و ۶۰۰ هزار نوزاد کاهش یافت.

وی اظهار داشت: متوسط رشد جمعیت سالانه کشور از حدود ۲.۴۶ درصد در سال ۶۵ به ۱.۲۴ درصد در سال ۹۵ کاهش یافته است.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان این‌که شاخص باروری TFI که بیانگر حفظ ترکیب جمعیت است در کشور ما کمتر از ۱.۹ درصد است، افزود: برای حفظ ترکیب جمعیت کشور، باید بطور متوسط هر زن در سن باروری حداقل ۲ فرزند به دنیا بیاورد.

برکاتی ادامه داد: آمار ازدواج در سال‌های ۸۶ تا ۹۷ در کشور کاهش داشته این درحالی است که طلاق با افزایش آمار روبه رو بوده است.

وی میانگین سن ازدواج در پسران را ۲۹ و دختران را ۲۴ سال عنوان کرد و افزود: به طور متوسط اولین فرزند بعد از ۴.۴ سال بعد از ازدواج و فرزند دوم نیز ۵.۵ سال بعد از فرزند اول به دنیا می‌آید و ۱۶ درصد بارداری‌ها نیز در کشور بالای ۳۵ سال اتفاق می‌افتد.

برکاتی مهمترین بحث جمعیتی را ازدواج و فرزند آوری عنوان و تصریح کرد: در این دو حوزه نتوانستیم به خوبی کار کنیم و با نگاهی به رشد جمعیتی و سیاست‌های فرزند آوری در اوایل انقلاب اسلامی، رشد سه و نیم درصدی وجود داشت که اکنون این رقم به ۲.۱ درصد رسیده است.

وی افزود: امنیت شغلی مادران نیز در زمینه فرزندآوری بسیار اهمیت دارد.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: راهبرد‌های وزارت بهداشت در زمینه جمعیت، بر اساس سیاست‌های جمعیتی کشور تغییر کرده و در مسیر فرزندآوری قرار گرفته است.

وی اظهار داشت: در زمینه فرزندآوری نیز کلاس‌های آموزشی برای همه زوج‌ها برگزار شده است.

معاون، فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز گفت: امروز در دنیا به واسطه توسعه ارتباطات اجتماعی نیاز‌های جدیدی در عرصه تعاملات اجتماعی ایجاد شده و همه به دنبال استفاده از فرصت‌ها و دفع آفات این مهم هستند.

حجت‌الاسلام محمدمهدی صالحی با اشاره به اینکه نقش آموزش عمومی در زندگی اجتماعی در دنیا نسبت به گذشته اهمیت بیشتری پیدا کرده است افزود: کشور ما در بخش آموزش‌های عمومی از سطح پایینی برخوردار است.

وی گفت:: طلاق می‌تواند منشا بسیاری از آسیب‌های دیگر نیز باشد اگر چه خود می‌تواند خود دلیل سایر آسیب‌های جامعه باشد.

وی ادامه داد: جامعه باید به سمت دریافت آموزش‌های ازدواج پیش برود که می‌تواند امری مهم در کاهش آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق باشد.

حجت الاسلام صالحی به نقش فضای مجازی در راستای افزایش طلاق در جامعه اشاره کرد و افزود: بسیاری از طلاق‌های عاطفی و رسمی متاثر از فضایی است که فضای مجازی در جامعه ترسیم می‌کند.

وی از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به دلیلاهمیت دادن به آموزش‌های قبل، حین و بعد از ازدواج تقدیر کرد.

حجت الاسلام صالحی تاکید کرد: همایش آموزشی توجیهی مشاوره‌های هنگام ازدواج فرصت‌های بینظری می‌تواند داشته باشد به طوری که می‌تواند فرصتی برای شناسیایی و ایجاد بانک اطلاعاتی از افرادی که در زمینه خانواده تخصص دارند باشد.

معاون، فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تاکید کرد: نباید ایجاد احساس اشباع نسبت به آموزش در افراد ایجاد شود و یکی از تهدید‌های این طرح می‌تواند ایجاد همین احساس باشد لذا تصحیح بینش‌ها و رویکرد‌ها باید اتفاق بیفتد.

وی تاکید کرد: فرد باید احساس کند امر خانواده ساده نیست بلکه پیچیدگی‌های خاص خود را دارد لذا هر لحظه در زندگی نیازمند آموزش هستیم و این را باید در وجود مخاطب تثبیت کرد.

حجت الاسلام صالحی آمار طلاق دانشجویی را حدود ۶ درصد عنوان و تصریح کرد: این آمار در مقایسه با سایر ازدواج‌ها آمار اندکی است.

وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی طی کمتر از ۲۰ روز گذشته مبنی بر مساله جمعیت گفت: این طرح با مشکلاتی همراه خواهد بود لذا باید نگاه و رویکرد اجرا کنندگان به طرح آموزش‌های ازدواج انسان محورانه و خداگرایانه باشد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان نیز گفت: این همایش نیاز جامعه و خانواده‌ها است لذا باید از دفتر نهاد مقام معظم رهبری به منظور همراهی در این همایش تشکر کرد.

فاطمه سادات حسینی افزود: تعامل و هم افزایی در بحث آموزش‌های ازدواج نیاز همه استان‌ها از جمله کرمان است و یکی از حلقه مفقوده دفتر امور خانواده نیز این بود که زمانی از اساتید خانواده درخواست می‌شد دچار مشکل می‌شدیم.

وی به تربیت ۱۶۸ استاد مشاوره خانواده در استان کرمان اشاره کرد و اظهار داشت: سال گذشته ستاد آموزش و مشاوره خانواده در این استان تشکیل شد، زیرا پراکندگی در حوزه خانواده و مشاوره زیاد احساس می‌شد.

وی بیان کرد: تحکیم خانواده همواره مورد تاکید بوده و اگر خانواده سلامت داشته باشیم جامعه سالم است لذا باید در این راستا به سلامت پدر و مادر خانواده توجه شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: قیمت بنزین اعتراضات آبان 98 محمدرضا داورزنی هفته بسیج عبدالرضا داوری قرارداد مارک ویلموتس پالرمو درآمد سهمیه بندی بنزین تابناک ازدواج طلاق قیمت بنزین اعتراضات آبان 98 محمدرضا داورزنی هفته بسیج عبدالرضا داوری قرارداد مارک ویلموتس پالرمو درآمد سهمیه بندی بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۴۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۹ درصدی نرخ بیکاری در جامعه ایثارگری کشور

معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید امور ایثارگران کشور با اشاره به کاهش ۹ درصدی نرخ بیکاری فرزندان در جامعه ایثارگری از استخدام همه فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد با هر مدرک تحصیلی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، شامگاه _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در مراسم گرامیداشت و پاسداشت روز معلم در جمع خانواده‌های شهدا و اساتید و نخبگان شهرستان بابل، شهید مطهری را الگوی تعلیم و تربیت عنوان و اظهار کرد: ایشان غیر از لباس تعلیم و تربیت بر تن، میدان‌دار مبارزه و رفع شبهات هم بودند.

وی افزود: پاداش این الگو بودن شهید مطهری شهادت بود که خداوند به او بخشید.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه کمال و قله معلمی شهادت است، غایتی که همه ما برای آن می‌دویم و شهید مطهری با شهادت به آن رسید، تصریح کرد: کار معلم تربیت نفس است و انسان‌های جاهل را عالم می‌کند؛ شهید انسان‌های جاهل را بصیر می‌کند و به او زندگی کردن درست و مرگ درست را می‌آموزد.

قاضی‌زاده هاشمی با تاکید بر اینکه علم ابزار زندگی کردن است، اظهار داشت: ما تحصیل می‌کنیم و مدارک تحصیلی را در دوره‌های مختلف آموزشی اخذ می‌کنیم برای اینکه شغلی داشته باشیم و کسب درآمد داشته باشیم، شخصیت ما حول محور شغل و درسی که خواندیم شکل می‌گیرد اما شهدا هم زندگی کردن و هم چگونه ابدی شدن را به ما می‌آموزند پس آن‌ها معلمان بلند مرتبه تری هستند.

وی ادامه داد: همه شهدا و والدین و خانواده‌های شهدا و جانبازان و آزادگان معلم هستند چون در حال تربیت اطرافیان خود هستند و ایثارگران هم اصالت معلمی بر دوش دارند.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به آخرین وضعیت فرزندان شهید و جانبازان عنوان کرد: با اهتمام دولت همه فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد با هر مدرک تحصیلی استخدام می‌شوند مگر در موارد خاص که مشکل گزینشی داشته باشند.

وی با اعلام اینکه نرخ بیکاری در جامعه ایثارگری قبل از این دولت ۲۰ درصد بود که در شرایط فعلی با همکاری دولت و مجلس به ۹ درصد کاهش یافته است، گفت: همه تلاش‌ها در این دولت سیزدهم این است تا قبل از پایان دولت نرخ بیکاری در خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران به زیر پنج درصد برسد.

قاضی‌زاده هاشمی خاطرنشان کرد: مشکلات بهبود اقتصادی و معیشتی هم دغدغه مردم است، البته در این دو سال یک همت جدی برای اینکه بخشی از این آلام مردم کم شود وجود دارد؛ وضعیت معیشت و درمان خانواده‌های شهدا و جانبازان نیز در سال‌جاری بهبود می‌یابد.

کد خبر 749876

دیگر خبرها

  • کاهش کم سابقه نرخ زاد و ولد در آلمان
  • نگاهی به تغییرات جدید در جامعه ژاپن با محوریت خانواده‌های ژاپنی
  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور
  • باید الگوی یک خانواده کامل را ترسیم کنیم
  • یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود
  • افتتاح مرکز مشاورزه ازدواج و تحکیم خانواده شهرستان اسکو
  • کاهش ۹ درصدی نرخ بیکاری در جامعه ایثارگری کشور
  • ازدواج آسان راه حل مسئله جوانی جمعیت است
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • جوانی جمعیت نیازمند اغنا سازی است