Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@23:32:06 GMT

انتخابات مجلس؛ فرصت نوزایی اصولگرایی

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۴۹۹۴۴

انتخابات مجلس؛ فرصت نوزایی اصولگرایی

بالاگرفتن تنش‌ها میان دو جناح اصلی کشور و تلاش آنها برای خنثی سازی همدیگر و سیاسی کردن بسیاری از موضوعات که در تحلیل نهایی ثمره‌ای جز هدر رفت منافع ملی و مصالح عمومی ندارد به همراه کم توجهی به وضعیت معیشت مردم، بسیاری از گروه ها و طیف‌های فکری با صبغه اصولگرایی را به این نتیجه رسانده است که فارغ از جناح بندی‌ها به فکر پایه ریزی جریان‌هایی باشند که با دوری جستن از صف‌بندی سیاسی مرسوم، مسیری متفاوت در صحنه سیاسی کشور را در پیش بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اعتراض‌های دی ماه ۹۶ و انتقادها از سیاست ورزی اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در برخورد با خواست اقشار آسیب‌پذیر و همچنین ارائه راه‌حلهای کهنه به مطالبات جدید جوانان و زنان، بسیاری از شخصیت‌ها و گروه‌های سیاسی را با انگیزه‌های متفاوت به این فکر انداخت که با گردآوردن جمعی از همفکران اقدام به تشکیل جبهه یا ائتلافی کنند که با طرح شعارهایی عامه گرایانه خود را جریانی نو در سپهر سیاست معرفی کنند.  
نواصولگرایی محمد باقر قالیباف و ادعای برپایی مجلس نو با بهره گیری از نیروهای نسبتا جوان متخصص و انقلابی و اعلام موجودیت تشکلی تحت عنوان جبهه سوم به رهبری سردار احمد خورشیدی، به همراه چنددستگی در اردوگاه اصولگرایان و بریدن از پدرخوانده های سنتی این جناح و تشکیل ائتلاف های چون جبهه پیشرفت رفاه و عدالت، آبادگران، پایداری و... تلاش بخشی از فعالان اصولگرا برای به حاشیه راندن طیف سنتی و محافظه کار، رویه ای است که آنها برای پاسخ به وضع موجود در پیش گرفته اند. هدف این گروه ها در گام نخست به دست گرفتن کرسی های نمایندگی مجلسی است که به گفته آنها نتوانسته به انتظارات پاسخ مناسبی بدهد.  
آنها در سودای پی‌ریزی طرح نو در سپهر سیاسی کشور با ادعای حل مشکلات کشور با بهره گیری از نیروهای جوان و متخصص چندی است پا به عرصه رقابت‌های انتخابات مجلس گذاشته‌اند تا از نمد ناکارآمدی جناح های مسئول کشور برای خود کلاهی بدوزند.  
ریزش و رویش‌ها در جریان اصولگرایی
در این چارچوب به تازگی لیستی از برخی شخصیت‌های سیاسی، مذهبی، دانشگاهی و رسانه ای با عنوان «لیست مردمی پویش گام دومی دعوت جوانان انقلابی از نیروهای متخصص ولایی برای حضور در انتخابات مجلس یازدهم» منتشر شده است که در آن عمدتا نام مدیران ارشد و میانی ۶ سال نخست دولت احمدی نژاد و چهره های فرهنگی و رسانه ای اصولگرا به چشم می خورد؛ شخصیت هایی چون سردار احمد وحیدی به عنوان سرلیست، وحید جلیلی، احمد وحیدی، علی باقری، مهدی محمدی، حسین آبنیکی، فواد ایزدی، یاسر جبرائیلی، محمد صادق کوشکی، محمد هادی زاهدی وفا دیده می‌شود.
محمدصادق کوشکی در این باره روز پنجشنبه به خبرنگار سیاسی ایرنا گفت: اهداف و برنامه ها را باید از دوستانی جویا شد که زحمت کشیدند و چنین لیستی را تهیه کرده اند، اگرچه در لیست هستم ولی در تهیه آن دخالتی نداشته ام و مجموعه تهیه کننده لیست باید در این باره اظهارنظر کند.
کوشکی در باره آرایش گروه‌ها و ائتلاف‌های سیاسی گفت: زمانی از اصلاح طلبی و اصولگرایی صحبت می شد که توصیف ساده اما غیر دقیقی از واقعیت حاکم بر سپهر سیاسی ایران بود. اصلاح طلبی جبهه ای متنوع است که لیدر، تیم، سرمربی و مربی دارد و درمواقع لزوم مانند انتخابات هماهنگ عمل می کند اما طیفی که اصولگرا شناخته می شود دارای سلایق مختلف و متنوعی است که مدتی است از فقدان تیم مربی گری رنج می برد.
وی اظهارداشت: اصولگرایان باید هر چه زودتر برای لیدر، رهبر، مربی و تیم مربی گری خود فکری اساسی و تصمیمی راهبردی اتخاذ کنند که آن تیم می تواند تیم جدیدی باشد تا جایگزنی تیم جدید با قدیمی ها باید اتفاق بیفتد، زمانی در انتخابات دهه ۷۰ مرحوم آیت الله محمدرضا مهدوی کنی به نوعی سرمربی بازیگران طیف اصولگرایی بود اما با فقدان وی به مفهوم اعتماد به نسل جدید و جایگزین کردن آنها با قدیمی ها نیاز داریم.
لزوم نوزایی در مدیریت اصولگرایی 
کوشکی یادآور شد: در حوزه مدیریت جناح اصولگرایی یعنی جناحی که دارای طیف‌ها، سلایق و مجموعه‌های متنوعی است، ضرورت نوزایی به شدت احساس می شود. این جناح باید هماهنگ کننده داشته باشد، کما اینکه اصلاح طلبان چنین موردی را دارند و در مواقع لزوم نیروهای خود را در سطح کشور ارنج (چینش) می‌کنند. لذا در صورتی که به اصل نوزایی و جایگزینی نسلی اعتقاد پیدا کنند شاید نیازی نباشد الزاما ازعنوان اصولگرایی استفاده شود و می توانند از تعریف و اسم جدیدی نیز استفاده کنند.
وی افزود: امکان بازتعریف طیف بندی ها در جریان اصولگرایی وجود دارد یا حتی با نوزایی که در آن اتفاق می افتد، می توانند تیم و مربیگری جدیدی را هم تجربه کنند. من به عنوان فردی که بیرون از این جریان، به مسائل اصولگرایی نگاه می کنم تنوع طیف های جناح موسوم به اصولگرایی به شکلی است که گاهی متعارض با هم عمل می کنند.
اصولگرایی دچار دگردیسی شده است
کوشکی افزود: گفته می شد علی لاریجانی، محمود احمدی نژاد، علی اکبر ناطق نوری، حسن روحانی، محمدحسن ابوترابی، محمدباقر قالیباف و آیت الله محمد تقی مصباح یزدی اصولگرا هستند. حال مشاهده می کنیم این افراد در یک طیف قرار نمی گیرند، حتی زمانی مرحوم آیت الله هاشمی رفسجانی سرلیست اصولگرایان بود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران عنوان کرد: پدیده اصولگرایی به مرور دچار نوعی از دگردیسی شده و تغییراتی داشته است. بعضی از افرادی که نام بردم خود را از جریان اصولگرایی کنار کشیدند، محمود احمدی نژاد صراحتا گفت که اصولگرا نیست و افرادی هم هنوز حضور دارند که ممکن است در قالب های قدیمی اصولگرایی نگنجند. مرحوم هاشمی رفسجانی و ناطق نوری از طیف اصولگرایی کناره گرفتند.
وی ادامه داد: شاید در حال حاضر عده ای معتقد باشند حسن روحانی اصولگرا است اگر چه خودش بگوید اصولگرا نیست. در واقع اصل حرف من این است، زمانی چهره های سرلیست اصولگرایان در انتخابات های گذشته این افراد بودند اما الزاما در این مقطع، معادلات گذشته بر طیف اصولگرایی حاکم نیست.
ریزش‌ها و رویش‌ها در اصولگرایی
کوشکی با اشاره به ریزش‌ها و رویش‌ها در اصولگرایی اظهار کرد: اگر این ریزش و رویش‌ها را تحلیل و بررسی کنیم شاید پدیده ای جدید و متفاوت در اصولگرایی ظهور و بروز پیدا کند، نمی خواهم بگویم این پدیده جدید خوب، بد، درست یا غلط است بلکه قصد دارم اتفاقاتی که در گذشته افتاده و در آینده ممکن است رخ دهد را ترسیم و تبیین کنم.
وی درباره وجود اتاق فکر و لیدر اصولگرایی، گفت: بعد از آیت الله مهدوی کنی به طورمشخص کسی به عنوان سرمربی، لیدر و فرمانده در جریان اصولگرایی وجود نداشته است ولی معتقدم امکان تولد آن وجود دارد و لازم است این تولد اتفاق بیفتد و شاید به جای یک شخص به عنوان لیدر تیمی جوان تصمیمات مهم سیاسی را در طیف اصولگرایی را اتخاذ کند، تیمی که «شیخوخیت» به معنای سنتی را نخواهد داشت، چیزی شبیه به یک شورا یا کوچکتر از آن.
ایران شبیه عربستان نیست بلکه متکثر است
کوشکی با اشاره به حضور طیف ها و جریان های مختلف در جامعه، یادآور شد: نمی توانیم انتظار داشته باشیم در کشور ما فقط یک جریان فکری حاکم باشد، ما عربستان سعودی نیستیم بلکه جامعه‌ای هستیم که ۴۰ سال در فضای انقلاب تنوع را تجربه کرده ایم، هر ۸ سال یک جناح مشخص با انتخاب مردم به قدرت می رسد و حتی قبل از انقلاب هم تنوع عقیده و دیدگاه در امور سیاسی، فلسفه و فقه وجود داشت.
وی ادامه داد: سیستم سیاسی کشور ما نه به عربستان شباهتی دارد و نه مانند نظام سیاسی آمریکاست. شاید بتوان گفت ما شبیه به نظام سیاسی هندوستان هستیم، در آنجا تعداد زیادی از احزاب و گروه ها حضور دارند، به طوری که هر شهروند هندی برای انتخاب کردن با بیش از ۱۲ حزب مواجه است.
این فعال اصولگرا با تاکید بر اینکه خوشبختانه در ایران سطحی از تنوع فکری در گروه ها و احزاب وجود دارد، خاطرنشان کرد: این تنوع سلایق در کشور ما مرزهایی هم دارد که موجب پوشش تنوع سلایق می شود. یک مرز توحیدی اعتقادی در کشور وجود دارد که حتی هم وطنان کلیمی، مسیحی و زرتشتی ما هم به آن احترام می گذارند و نسبت به آن چهارچوب مند عمل می کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران عنوان کرد: ما تعاریفی مانند امنیت و منافع ملی داریم و به این معنی است که کشور منافع و مصالحی دارد که ممکن است در آن مورد اختلاف نظر داشته باشیم اما اصلش مرزی است که توسط همه سلایق پذیرفته شده است، کسی که این اصل را قبول نداشته باشد قاعدتا نمی تواند در محدوده تعاریف این کشور کار کند.
کوشکی تصریح کرد: باید تمرین کنیم تا اهداف مشترکمان را بشناسیم، در حوزه اهداف مشترک با مشکل مواجه هستیم، یعنی تعریف جناح ها، گروه ها و سلایق مختلف از اهداف یکی نیست.

برچسب‌ها اصولگرایان اصولگرایی علی لاریجانی انتخابات مجلس شورای اسلامی گام دوم انقلاب حسن روحاني

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اصولگرایان اصولگرایی علی لاریجانی انتخابات مجلس شورای اسلامی گام دوم انقلاب حسن روحاني اصولگرایان اصولگرایی علی لاریجانی انتخابات مجلس شورای اسلامی گام دوم انقلاب حسن روحاني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۹۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهداف کوتاه مدت و بلندمدت افشاگری ها علیه قالیباف /کدام طیف او را زیر ضرب برده است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، چند روز مانده به دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم حملات و افشاگری‌های جدیدی درباره محمدباقر قالیباف در حال انجام است؛ خودش، همسرش، فرزندانش و البته مشاورانش و دستگاه‌های منتسب به او؛ همگی هدف این افشاگری‌ها یا حملات هستند و در همه موارد پای قالیباف هم وسط است.

محمدباقر قالیباف در بازه زمانی نیمه دوم سال گذشته تا روزهای منتهی به دور اول انتخابات مجلس دوازدهم، تحت حملاتی از همین دست بود؛ اما آنچه سوال‌ برانگیز شده این موضوع است که مواد اولیه و خام افشاگری‌ها چه اندازه کثرت دارند که دو دور انتخابات را پوشش داده‌اند! البته اینها غیر از موضوعات افشا شده در دوران ریاست بر مجلس و قبل‌تر در جریان دو دور انتخابات ریاست‌جمهوری است که درباره او منتشر شده بودند.

افشاگری‌ها درباره قالیباف و اطرافیانش به دو صورت انجام می‌شود؛ نخست توسط چهره‌های سیاسی و دوم توسط حساب‌های توییتری در فضای مجازی. هدف هم قاعدتا در کوتاه مدت، جلوگیری از ریاست قالیباف بر مجلس دوازدهم است که احتمالا طیف جبهه پایداری و تندروها بیشترین سهم را خواهند داشت.

بخش اول چگونه کار می‌کند؟

یک شکل از افشاگری ها، توسط برخی نمایندگان مجلس یا چهره‌های سیاسی است که صورت می‌گیرد؛ آنها در قالب توییت و مصاحبه مواردی را بیان می‌کنند. آنهایی که در این بخش از سناریو نقش‌آفرینی می‌کنند، بیشتر عملکرد مدیریتی و سیاسی قالیباف را زیر سوال می‌برند و از بابت چهره‌های نزدیک به او مانند مشاورانش سخن به میان می‌آورند.

به عبارت دیگر آنکه این دسته از افراد سعی می‌کنند به روایت خودشان، بر اساس قاعده بازی‌های سیاسی رفتار کنند و وارد مسائل خانوادگی نشوند. از سوی دیگر، بستری که این افراد بر آن اقدام به بیان سخنانشان یا به عبارت بهتر افشاگری‌هایشان می‌کنند، معمولا سایت‌ها و خبرگزاری‌هایی هستند که موضع‌گیری‌هایی علیه قالیباف دارند.

مثلا روز گذشته، بیژن نوباوه‌وطن نماینده مجلس یازدهم و از منتقدان قالیباف، با خبرگزاری دولت یعنی ایرنا گفت‌وگو کرده است. این گفت‌وگو واجد هر دو شرط بود؛ یک چهره سیاسی منتقد رئیس مجلس با خبرگزاری دولت که زاویه‌ای جدی با مجلس و بخصوص قالیباف دارد، سخن گفته است. او در این گفت‌وگو تاکید کرده «در بسیاری از مواقع می‌بینیم دست‌هایی بیش از مطالبات نمایندگان در کار است یعنی افرادی که نمی‌خواهم اسم ببرم مشخصا در بودجه دخالت می‌کنند». او در بخش دیگری مستقیما مشاوران قالیباف را هدف قرار داده و در انتقاد از آنها گفته «مشاوران رئیس مجلس هر بودجه ای را بررسی می‌کنند نمی‌دانم این موضوع قانونی است یانه؟ می‌آیند و می‌روند و اینقدر طول می‌دهند که نماینده به چیزی رأی می‌دهد که نمی‌خواهد. اینجا قدرت و اختیار نماینده است که سلب می‌شود و این خطر است.»

نوباوه‌وطن که به تفکرات جبهه پایداری مشهور است، این بار به مشاوران قالیباف اتهام زده است: «گاهی افرادی که به عنوان مشاور در مجلس دائما رفت وآمد می‌کنند و در میان نمایندگان می‌نشینند و اینها تصمیم سازی و فکرسازی و رای‌سازی می‌کنند. یک نفر را می‌خواهی رای بدهی اینها هستند که می‌گویند به چه کسی رای بدهند و به چه کسی رای ندهند. قول می‌دهند که فلان کار را برای شما می‌کنیم فلان وام را می‌دهیم در حوزه انتخابیه‌تان فلان کار را می‌کنیم.»

نوباوه بخش دیگری از سخنانش را در راستای خط خبری چند روز اخیر خبرگزاری دولت بیان کرده است؛ یعنی فشار و حمله به مرکز پژوهش‌های مجلس بابت انتشار گزارش‌هایی بر خلاف میل دولتی‌ها. او گفته «بعضی از کارمندان مرکز پژوهش‌ها هنگام بررسی بعضی از طرح‌ها و یا لوایح، اعمال نفوذهای فردی و سیاسی می‌کردند و جریان خاصی را آنجا مشاهده کردیم به خصوص در مورد ساماندهی طرح فضای مجازی که صددرصد از طریق رسانه‌ها مستقیم از طریق فضای مجازی و اینترنت پخش می‌شد ما شاهد بودیم قبل از اینکه حتی مصوباتش بخواهد به تصویب برسد و یا رای‌گیری صورت بگیرد در فضای مجازی از طریق مرکز پژوهش‌ها منتشر می‌شد.»

خبرگزاری ایرنا در هفته‌های اخیر به صورت مسلسل‌وار اقدام به انتشار مصاحبه‌هایی کرده که مشخصا مرکز پژوهش‌های مجلس را زیر ضرب برده است. مصاحبه‌های ایرنا با نمایندگانی بود که منتقد عملکرد قالیباف از یک سو و از سوی دیگر حامی دولت هستند. آنها عملکرد مرکز پژوهش‌ها را مورد انتقاد قرار داده‌اند که از این طریق، سقلمه‌ای هم به قالیباف می‌خورد.

بخش دوم چگونه عمل می‌کند؟

بخش دوم سناریویی که این روزها در ارتباط با قالیباف در حال اجراست، افشاگری درباره خانواده‌اش است. برخی اکانت‌های توییتری که بعضا هم بدون نام و نشان واقعی هستند، اقدام به انتشار مدارکی درباره فرزندان قالیباف می‌کنند؛ مدارکی درباره تحصیل اسحاق قالیباف در استرالیا و مراودات مالی دو پسر قالیباف(اسحاق و الیاس) و همچنین همسر رئیس مجلس.

از قرار معلوم مدارک منتشره در دسترس این طیف منتقد این روزهای قالیباف بوده است؛ البته منظور نه منتشرکنندگان، که آنهایی منظورند که این مدارک را در اختیار منتشرکنندگان قرار داده‌اند. به عبارت دیگر، آنها این مدارک را در کشوهایشان نگه داشته بودند تا در موعد مقرر و زمانی که لازم است قالیباف زیر ضرب افکار عمومی برود، منتشر کنند.

یعنی آنها مشغول استفاده ابزاری از قالیباف بوده‌اند و حالا که پاجوش‌هایشان در حال رشد است، دیگر انگار نیازی به حضور قالیباف لااقل در صندلی ریاست ندارند. از همین رو افشاگری‌، پشت افشاگری درباره قالیباف در حال انجام است.

هرچند برخی معتقدند که مسائل خانوادگی نباید وارد دعواهای سیاسی شود، اما این نکته قابل چشم‌پوشی نیست که افرادی نظیر قالیباف و دیگر چهره‌های تصمیم‌گیر، که شب و روز بر شعارهایشان پافشاری می‌کنند، آیا توانسته‌اند این شعارها را در خانواده خود نیز جاری و ساری کنند یا خیر؟ آیا توانسته‌اند فرزندان خود را متقاعد کنند تا بر اساس سبک زندگی‌ای که خودشان مبلغ آن هستند، زندگی کنند؟ قاعدتا با افشای سفرها و مخارج و سبک زندگی فرزندان قالیباف، او زیر ضرب شدیدی قرار گرفته است اما همچنان همان شعارها را فریاد می‌زند.

اهداف چند لایه از افشاگری‌ها

قاعدتا با بررسی و کنار هم قرار دادن ردپاهای موجود در این اقدامات علیه قالیباف، آن طیف سیاسی که مشغول زدن رئیس مجلس است، مشخص می‌شود. آنها اهدافی چند لایه داشته و دارند که تا الان به توفیقی نسبی دست پیدا کرده‌اند.

نخست عدم راهیابی قالیباف به مجلس بود که البته هدفی بلند پروازانه بود و آنها تمرکزشان را بیشتر بر روی راهیابی یک قالیباف ضعیف شده به مجلس گذاشته بودند. آنها به این هدف نخستشان دست پیدا کردند و قالیباف که نفر اول رای‌گیری ۱۳۹۸ بود، پایین‌تر از محمود نبویان، حمید رسایی و امیرحسین ثابتی قرار گرفت؛ ‌البته که همه اینها به لطف پایین‌ترین مشارکت در انتخابات مجلس در تاریخ جمهوری اسلامی است.

دومین هدف، پایین کشیدن قالیباف از صندلی ریاست است که آنها در این برهه زمانی تا زمان انتخابات هیات رئیسه مجلس جدید بر آن تمرکز دارند؛ اگر موفق شوند که قالیباف را از کرسی ریاست به زیر بکشند، عملا توانسته‌اند که او را از حیض انتفاع در سیاست ساقط کنند. چرا که در این صورت، هدف سوم‌شان که خنثی‌شدن توان سیاسی قالیباف برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۴ و رقابت با ابراهیم رئیسی است، عملا به صورت اتوماتیک کسب می‌شود.

بنا بر این اگر طیف مخالف قالیباف این روزها هزینه زیادی برای زدن او می‌کند، برای «شفافیت» و این دست مسائل نیست؛ بلکه به دنبال اهدافی کوتاه مدت و بلند مدت هستند؛ کوتاه مدت؛ ‌نشستن قالیباف بر صندلی نمایندگی در صحن و نه هیات رئیسه و بلند مدت، قالیباف‌زدایی از سیاست و عدم توانایی سیاسی‌اش برای ریاست‌جمهوری ۱۴۰۴.

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903949

دیگر خبرها

  • روز جمعه انتخابـات است؛ سکون سیاسی مطلق در سطح تهران!
  • استراتژی جدید برادر محسن؟ / رای اصولگرایی به رضایی برای زدن قالیباف
  • نمایندگان استان فارس طرح‌های استانی را جدی‌تر پیگیری کنند
  • اطلاعیه|زمان تبلیغات انتخابات مجلس ۸ صبح فردا پایان می‌یابد
  • افشاگری‌ها علیه قالیباف؛ از اهداف کوتاه مدت تا برنامه ریزی بلندمدت
  • وقتی سطح کاندیداها پایین است، انتخابات به همین سردی برگزار می شود که اکنون با آن روبرو هستیم
  • اهداف کوتاه مدت و بلندمدت افشاگری ها علیه قالیباف /کدام طیف او را زیر ضرب برده است؟
  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم است
  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم/ باید کار نیمه‌تمام انتخابات را تمام کنیم
  • راه حل رفع مشکلات حضور آگاهانه در انتخابات است‌