Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@08:42:06 GMT

گذری بر « بر آثار تاریخی خمین»

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۵۰۰۰۴

گذری بر « بر آثار تاریخی خمین»

این کتاب ۱۷۲ صفحه‌ای با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه از سوی موسسه چاپ و نشر واصف منتشر و در اختیار علاقه‌مندان به کتابخوانی و فرهنگ قرار گرفته است.

قیمت هر جلد از این کتاب که به چاپ دوم رسیده برای مخاطبان ۲۲ هزار تومان است.

این کتاب با ۲۷ فصل علاوه بر معرفی برخی از نویسندگان و فرهیختگان برتر شهر خمین، خاستگاه تاریخی شهر خمین را شرح داده و از نگاه سفرنامه‌ها کوشیده است که روایت تاریخی این دیار را مطرح کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضعیت مکتب‌خانه‌ها، امامزاده‌ها، کاروانسراها، حمام‌های تاریخی، کوه بوجه، قلعه‌های تدافعی، کبوترخانه‌ها یخچال‌های طبیعی‌ محله‌های قدیمی، مساجد، دستکندها و گور دخمه‌ها و سنگ‌نگاره‌ها در خمین در این کتاب به صورت مشروح برای خوانندگان در گذر زمان توضیح داده شده است.

در بخشی از این کتاب ویژگی‌های بیت تاریخی امام خمینی (ره) و جلوه‌های معماری و کارکردهای آن مطرح شده است.

معرفی قلعه سالار محتشم به عنوان یکی از بناهای تاریخی زیبا و مهم، رباط علیا به عنوان مظهر تمدن دوره اسلامی، منزل میرزا نورالله مغزی و شمار دیگری از بناهای تاریخی خمین در این کتاب عنوان شده است.

بخشی از این کتاب به صورت مشروح آیین نخل گردانی خمین را به عنوان یکی از یادگاران کهن آیینی عنوان کرده است.

خمین یکی از مناطق استان مرکزی است که غارهای زیبا و منحصر به فردی دارد و نویسنده این کتاب کوشیده تا بخشی از این سرمایه‌های طبیعی را شرح دهد.

نویسنده این کتاب در بخش مقدمه آن عنوان کرده است: هویت و اصالت هر جامعه در گرو شناخت ریشه‌های فرهنگی و تمدن آن است و دستیابی به اطلاعات مفید از گذشته ممی‌تواند دستمایه مهمی برای ریل گذاری اینده باشد و غنای بیشتری را برای اهالی یک قوم ترسیم می‌کند.

دستیابی به شناسنامه فرهنگی هر کانون جمعیتی راه را برای برنامه‌ریزی و ارزیابی کمی و کیفی باز گذاشته و هویت اجتماعی اصیل را در خصوص هر جامعه‌ای به نمایش می‌گذارد.

نیاز است که هر جامعه‌ای آثار محیط زیستی و تاریخی و فرهنگی خود را بشناسد چرا که ما جزئی از خانواده بزرگ ایران زمین هستیم و در کنار هم تاریخ این مرز و بوم کامل می‌شود.

سرزمین خمین به علت وجود دشت حاصلخیز، آب و هوای مطبوع، زیستگاهی مناسب برای انسان‌های هزاره‌های قبل از تاریخ تاکنون بوده و این دیار همچون سایر مناطق ایران دارای آثاری از شادی و درهای مردمانش است که در این خستار سعی شده گذری بر آن صورت گیرد و در اختیار دوستداران فرهنگ و تاریخ کشور گذاشته شود.

سعی بر این بوده که به این پرسش پاسخ داده شود که نیاکان در خمین چه آثار فیزیکی و مفهومی از خود به یادگار گذاشته‌اند.

خمین در زمینه‌های گوناگون دارای نمادهای تاریخی و فرهنگی است که بعضی از آن‌ها جلوه‌های خاص از جاذبه‌های شکوهمند ایران محسوب می‌شوند و کهن‌ترین آثار تاریخی در تیمره که قدمت برخی از آن‌ها به ۴۰ هزار و ۸۰۰ سال می‌رسد نمونه‌های منحصر به فردی از زیست دوره باستان در جهان است.

در بخش پایانی این کتاب مجموعه عکس‌های دیدنی و نادر از شخصیت‌های علمی، فرهنگی، سیاسی و ورزشی خمین در کنار تصاویر داشته‌های فرهنگی و زیستی در اختیار مخاطبان قرار گرفته است. 

برچسب‌ها کتابخانه ایرنا فرهنگی خمین معرفی کتاب کتاب کتابخوانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کتابخانه ایرنا فرهنگی خمین معرفی کتاب کتاب کتابخوانی کتابخانه ایرنا فرهنگی خمین معرفی کتاب کتاب کتابخوانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۰۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد

به‌گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین؛ علی بویری در گفت‌وگویی رسانه‌ای اظهار کرد: با توجه به وضعیت ویترین‌ها و آثار شاخص و منحصر به‌فرد موجود در آن‌ها که بعضاً سال‌ها بود در وضعیت نامطلوبی قرار داشت و جز پایش‌های موزه‌ای امکان حفاظتی دیگری نداشتند، پس از ارزیابی و اولویت‌سنجی براساس پایداری وضعیت و همچنین وضعیت نمایش موزه‌ای بر اساس اولویت‌های استاندارد این حوزه و ارزش‌گذاری بر حفظ آثار تاریخی و حفظ شأن و ارزشمندی آثار و نیز احترام به بیننده موزه‌ای، مرمت هفتاد اثر با نظارت معاون میراث‌ فرهنگی استان و کارشناس پایگاه میراث‌ جهانی به عنوان ناظر مقیم در دستورکار قرار گرفت.


سرپرست پایگاه میراث‌ جهانی شوش ادامه داد: در این راستا، هفتاد شیء از بخش‌های مختلف پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی از جنس سفال و شیشه، به‌منظور عملیات حفاظت و مرمت به کارگاه و آزمایشگاه مرمت پایگاه میراث‌جهانی شوش انتقال یافتند و پس از طی فرآیند حفاظت و مرمت، به تالارهای موزه و ویترین‌های نمایش برای بازدید عموم برگردانده شدند.

وی با اشاره به اینکه آثار تاریخی مرمت‌ شده در این طرح شامل اشیایی از دوره‌های تاریخی مختلف از جمله پیش از تاریخ، عیلامی، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و اسلامی و از جنس سفال و شیشه بودند، افزود: شاخص‌ترین این آثار، لیوان‌های منقوش، ظرف‌ها وجام‌های پیش از تاریخ موزه بودند که وضعیت حفاظت و مرمتی آن‌ها نامطلوب و به علت حساسیت آن‌ها سال‌ها بود که دست‌ نخورده باقی مانده بودند که در این طرح، اشیاءِ یادشده، بازبینی و مستندنگاری دقیق شدند و پاک‌سازی آثار از رسوبات و آلاینده‌های محیطی نیز انجام شد.

همچنین حذف آثار مرمت‌های متعدد و کهنه و نیز الحاقات هم در دستورکار قرار گرفت و اتصالات جدید و مرمت بخش‌های کمبود با تکیه بر استانداردهای جهانی این حوزه و استحکام‌ بخشی ساختار نیز روی آن‌ها اجرا شد و برای مشاهده عموم دوباره در موزه قرار گرفتند.

بویری بیان کرد: موزه باستان‌ شناسی شوش در سال ۱۳۴۵، در جوار قلعه و محوطه باستانی شوش گشایش یافت و از شاخص‌ترین موزه‌های ایران به‌شمار می‌رود که آثار ارزشمندی از دوره‌های مختلف باستانی ایران را در خود جای داده است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899653

دیگر خبرها

  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد
  • انهدام باند حفاران غیرمجاز در ارومیه
  • گذری به بازار تاریخی وکیل در شهر شیراز + فیلم
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • سلیمی نمین: مسائل فرهنگی را نمی‌توانیم یک سویه حل کنیم/ صفارهرندی: نسل ما انقلاب را از معبری دریافتند که پیشانی آن امام بود؛ خدشه به امام کل آن معبر را نابود می‌کند
  • خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)
  • نق‌نق‌‌نویسی داستان اجتماعی نیست
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد