Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@22:56:45 GMT

عرصه بر ترامپ تنگ‌تر شده‌است

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۵۲۶۵۷

عرصه بر ترامپ تنگ‌تر شده‌است

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا،  چهره های سیاسی حزب دموکرات آمریکا شرایط را تاکنون به سمتی سوق داده اند که اوضاع برای «دونالد ترامپ » هر روز بدتر می شود. به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران تاکنون نمایندگان حزب رقیب به خوبی از گاف های سیاسی رئیس جمهوری آمریکا به خصوص در قضیه اوکراین بهره برده اند اما مشخص نیست آن ها بتوانند این فشار را تا زمان نهایی شدن روند استیضاح یا هنگام انتخابات ریاست جمهوری که کمتر از یک سال دیگر برگزار می شود، حفظ کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 چند جلسه از تحقیقات در مورد پرونده «اوکراین گیت» از رسانه های جمعی آمریکا برای افکار عمومی این کشور پخش شد. در این شرایط، میزان فشارها بر ترامپ به اندازه ای شدت یافته که وی را به واکنش و تکذیب همه چیز وادار کرده است. از نگاه بسیاری از رسانه ها ردِّ پای نزدیکترین فرد به رئیس جمهوری آمریکا یعنی «رودی جولیانی» وکیل شخصی وی در زمینه فشار بر دیپلمات های آمریکایی در اروپا به ویژه اوکراین مشهود است. ترامپ مقامات اوکراینی را تحت فشار قرار داده که تنها در قبال کسب اطلاعات از فعالیت های اقتصادی خانواده «جو بایدن»، کمک های مالی و امنیتی کاخ سفید به کیف را دریافت خواهند کرد.

بسیاری از تحلیلگران شهادت تازه «گوردون ساندلند» سفیر ایالات متحده در اتحادیه اروپا که همه اتهامات علیه رئیس جمهوری آمریکا را تایید کرده، ضربه ویرانگر دیگری به اعتبار رو به نابودی ترامپ ارزیابی می کنند. ساندلند فاش ساخت ترامپ علاه بر پرونده شرکت گاز اوکراین، در زمینه انتخابات سال ۲۰۱۶ نیز درخواست هایی را از مقام های اوکراینی مطرح کرده بود.  

دیپلمات‌ها علیه ترامپ

در چند جلسه استماعی که تاکنون برگزار شده، «بیل تیلور» سرپرست موقت سفارت آمریکا در اوکراین، «جورج کنت» معاون وزارت خارجه و «مری یووانوویچ» سفیر سابق آمریکا در اوکراین، به پرسش ها پاسخ داده اند. همچنین در برخی جلسات، دیپلمات های آمریکا در اروپا همچون «الکساندر ویندمن» و «جنیفر ویلیامز» در کنار برخی مقامات دیگر همچون «کورت ولکر» و «تیموتی موریسون» به ابهامات نمایندگان در مورد نوع رابطه آمریکا و اوکراین و تحولات مربوط به فشارهای دفتر رئیس جمهوی پرداختند.

با این‌حال اعترافات ساندلند به اندازه ای سهمگین بود که نشریه اینترنتی «بازفید نیوز» عنوان داشت «برخی کارشناسان همچون آناند گیریدهاراداس به اندازه ای شهادت ساندلند را تاثیرگذار می دانند که ریاست جمهوری ترامپ را به دوره پیش و پس از اعترافات وی تقسیم کرده اند»

ساندلند اظهار داشت که به دستور رئیس جمهوری آمریکا و تحت نظارت جولیانی فرایند فشار بر اوکراین برای آغاز تحقیقات علیه پسر جو بایدن را به راه انداخته است اما با موضوع تعلیق کمک های امنیتی کاخ سفید به اوکراین که در ماه ژوئیه رخ داد، موافق نبوده است.

رسانه های آمریکا آورده اند که دونالد ترامپ پس از  مشاهده این اظهارات در تلویزیون، در جمع خبرنگاران عنوان داشته که هیچ بده بستانی را با «ولودیمیر زلنسکی» اوکراینی نداشته است. با این حال ساندلند تصریح کرد که چنین بده بستانی از قبل وجود داشته است زیرا واشنگتن دیدار مستقیم دو رئیس جمهور را به انجام تحقیقات در مورد اقدامات خانواده بایدن منوط کرده بود.

پومپئو در فکر نجات خود

در چند روز اخیر همه این تحولات با یک حاشیه دیگر در کاخ سفید همراه شده است. در حالی که از نگاه افکارعمومی پرونده اوکراین چیزی کمتر از یک رسوایی در سیاست خارجی واشنگتن به شمار نمی رود اکنون «مایک پومپئو» وزیر امور خارجه آمریکا از چند جهت تحت فشار قرار گرفته است. از یک سو همه این اتفاقات در دوره وزارت وی به وقوع پیوسته است و او قادر به پیشگیری از آن یا مدیریت اوضاع نشده است. در طرف مقابل، رئیس جمهوری آمریکا و حامیان وی نیز از پومپئو انتقاد می کنند که قادر به انجام صحیح این ماموریت و کاستن از حواشی برای کاخ سفید نبوده است. همین فشارها گویا موجب شده است تا پومپئو به صورت غیررسمی ساز جدایی از ترامپ را سر دهد. اگرچه وی حضور در انتخابات ایالتی سال ۲۰۲۰ را بهانه ای برای رفتن از کاخ سفید بیان کرده است اما تحلیلگران و برخی رسانه ها می گویند تصمیم وی جدی شده و تنها مشکل چگونگی مطرح کردن این کناره گیری با رئیس جمهور است.

به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران، پومپئو فرد بسیار موقعیت شناسی است و به راحتی از زمان به نفع خود بهره می برد. از این رو وی نمی خواهد در پرونده های ترامپ در کنار وی بایستد و به نوعی شریک جرم وی محسوب شود. بنابر این در موقعیت مناسب عرصه را خالی خواهد کرد. روزنامه «ایندیپندنت» در گزارشی فاش کرد که وزیر امور خارجه آمریکا به سه چهره برجسته حزب جمهوریخواه اعلام کرد در تلاش است تا از کاخ سفید کناره گیری و در انتخابات سنا شرکت کند.

طبق تحلیل فوق، پومپئو تاکنون تصمیم داشت تا بهار سال ۲۰۲۰ در کنار ترامپ بماند اما وی اکنون نگران آن شده است که ارتباط با رئیس جمهوری آمریکا به ویژه در بحث استیضاح، باعث آسیب رسیدن به موقعیت سیاسی و محبوبیت وی می شود. گفته می شود وزیر امور خارجه به خاطر دفاع ضعیف از مقام های آمریکایی به ویژه نوع دفاع از ترامپ در افکار عمومی در قضیه استیضاح هم مورد انتقاد قرار گررفته است. 

نشریه «تایم» نیز با اشاره به همین موضوع اعتقاد دارد در شرایط کنونی پومپئو تنها به فکر خروج آرام و کم هزینه از دولت است. هزینه های سیاسی استیضاح در واقع پومپئو را هم به بازبینی در تقویم کاری خود مجبور کرده است. اگرچه هنوز مشخص نیست که وی گفت وگویی را با ترامپ داشته یا خیر اما از چندی قبل پومپئو برنامه های تبلیغی خود برای کرسی ایالت کانزاس در سنا را شروع کرده است.

براساس این تحلیل، پومپئو اکنون با معمایی روبرو است؛ پومپئو هر چه بیشتر در وزارت امور خارجه بماند بر میزان انتقادها از وی افزوده می شود. این انتقادها دوسویه است زیرا وی نه از دیپلمات های کهنه کار  به خوبی دفاع کرده و نه از رئیس جمهوری آمریکا در پرونده اوکراین. این موضوع موجب دلخوری و انتقاد مستقیم ترامپ هم شده است به نحوی که به گزارش شبکه «ان بی سی نیوز»، همین امر موجب شد تا پمپئو مجبور شود میان همراهی با رئیس جمهوری آمریکا و انتخابات سنا یکی را انتخاب کند.

برنامه های دو حزب رقیب برای آینده‌ای مبهم

چهره های شاخص دموکرات به ویژه «آدام شیف» رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان اتهام دونالد ترامپ را  سوءاستفاده از قدرت و حتی گرفتن رشوه عنوان می کنند.

با این‌حال همانگونه که نشریه اینترنتی بازفید نیوز آورده است دموکرات ها امیدوارند تا بتوانند از طریق جلسات استماع استیضاح دیدگاه گروه ها و افکارعمومی را نسبت به ترامپ  تغیییر دهند. همچنین، دموکرات ها تصور می کنند در پرونده استیضاح با موفقیت به پیش می روند اما در طرف مقابل جمهوریخواهان نیز از جلسات استماع برای یافتن بهترین واکنش ها و بهره برداری از سخنان شاهدان در چارچوب تئوری توطئه تلاش می کنند.

تحلیلگران می گویند شاید دموکرات ها بتوانند در مرحله نخست در مجلس نمایندگان این پرونده را با موفقیت به پیش ببرند و رای بیش از نیمی از نمایندگان را کسب کنند اما کسب رای موافق دو سوم سناتورها امری سخت و حتی بعید به نظر می رسد. با این وجود، کارشناسان هدف دموکرات ها را نه استیضاح و برکناری ترامپ بلکه استفاده از ظرفیت های استیضاح برای تغییر نگرش ها در پای صندوق های رای انتخابات ۲۰۲۰ ارزیابی می کنند.

برچسب‌ها حزب دموکرات آمریکا حزب جمهوری خواه آمریکا دونالد ترامپ سنای آمریکا استیضاح ترامپ اوکراین‌گیت جو بایدن انتخابات ریاست جمهوری مایک پمپئو پروندهٔ خبری فرآیند استیضاح ترامپ

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حزب دموکرات آمریکا حزب جمهوری خواه آمریکا دونالد ترامپ سنای آمریکا استیضاح ترامپ اوکراین گیت جو بایدن انتخابات ریاست جمهوری مایک پمپئو حزب دموکرات آمریکا حزب جمهوری خواه آمریکا دونالد ترامپ سنای آمریکا استیضاح ترامپ اوکراین گیت جو بایدن انتخابات ریاست جمهوری مایک پمپئو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۲۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن

نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا از بایدن خواست تا برای شکست دادن ترامپ در انتخابات از حضور در این رقابت انصراف دهد.

به گزارش مشرق، رابرت اف.کندی، نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا عنوان کرده که جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا و نامزد حزب دموکرات باید از رقابت‌ها کناره‌گیری کند تا وی بتواند مانع از این شود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا بار دیگر به کاخ سفید بازگردد.

به گزارش پولیتیکو، کندی در جریان یک سخنرانی ۳۰ دقیقه‌ای در مرکز شهر بروکلین در ایالت نیویورک آمریکا عنوان کرد: ما فقط یک شانس برای شکست دادن دونالد ترامپ داریم.ما به نامزدی نیاز داریم که بتواند این کار را انجام دهد و آن نامزد من خواهم بود. کندی سپس در ادامه سخنرانی‌اش از بایدن خواست تا از حضور در انتخابات کناره‌گیری کند و عنوان کرد بر خلاف بایدن که شانسی برای پیروزی ندارد، ترامپ می‌تواند پیروز انتخابات باشد مگر آنکه بایدن با کنار کشیدنش از رقابت‌ها راه را برای شکست دادن ترامپ فراهم کند.

اظهارات کندی در حالی مطرح می‌شود که وی در روزهای اخیر در شبکه‌های اجتماعی مورد انتقاد شدید ترامپ قرار گرفته است و ترامپ به صراحت اعلام کرده هر گونه حمایت رای‌دهندگان از وی مانند هدر دادن حق رای‌شان است. دموکرات‌های نیز در مقابل اظهارات کندی علیه بایدن، انتقادات زیادی علیه وی مطرح کرده‌اند.

در همین رابطه مت کوریدونی، سخنگوی کمیته ملی دموکرات آمریکا عنوان کرده است که پیشنهاد کندی برای کنار کشیدن بایدن از رقابت‌های ریاست‌جمهوری را به همان اندازه کمپین انتخاباتی‌اش نباید جدی گرفت. با این حال کندی به همراه مدیر کارزار انتخاباتی‌اش، آماریلیس فاکس کندی، نظرسنجی را ارائه کردند تا بر مبنای آن استدلال کنند که چرا بایدن باید از رقابت‌های ریاست‌جمهوری کناره‌گیری کند.

وی با اشاره به نتایج این نظرسنجی تنها راه شکست ترامپ در انتخابات را، کناره‌گیری بایدن عنوان کرده است. هنوز نه کمپین ترامپ و نه کمپین بایدن در باب اظهارات کندی اظهار نظر نکرده‌اند. کندی پیش از این هم در اظهاراتی بایدن را خطری بزرگ برای دموکراسی آمریکا دانسته و عنوان کرده بود خطر وی برای دموکراسی بیشتر از خطر ترامپ است.

دیگر خبرها

  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین پس از ورود به کاخ سفید
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • ادعاهای تازه دونالد ترامپ درباره ایران و احتمال جنگ با اسرائیل
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا