Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@18:53:33 GMT

مصرف بنزین بعد از گرانی چقدر کم شد؟

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۵۲۷۲۴

مصرف بنزین بعد از گرانی چقدر کم شد؟

به گزارش اقتصادآنلاین ، نعمت الله ترکی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا موضوع اصلاح قیمت بنزین شوک آور بود و ناراحتی های روانی ایجاد کرد؟ گفت: سیاست کاهش فقر مطلق و حمایت از اقشار کم درآمد یکی از برنامه‌های اولویت‌دار دولت بود که از سال ۹۳ آغاز شد.

وی اظهار کرد: تا سال ۹۶ میزان دریافتی یک خانوار تحت حمایت در نهاد حمایتی ۵۰ هزار تومان بود و اکنون به ۵۰۰ تا ۶۰۰هزار تومان برای یک خانواده ۵ نفره رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*اصلاح قیمت بنزین تصمیم یک شبه نبود!

ترکی افزود: اصلاح قیمت بنزین تصمیم یک شبه نبود، بلکه براساس نقشه راه اقتصادی در آذرماه ۹۴ که در آن اصلاح ساختار بودجه و ساختار اقتصادی در اولویت قرار گرفته ایجاد شد. باید گفت که هرهفته در جلسات متعددی محورهای مهم هر برنامه از جمله تامین منابع مالی مطمئن برای کشور، حمایت از تولید و اشتغال، ایجاد ثبات اقتصادی، ارتقا و بهبود معیشت عمومی مورد بحث و بررسی قرار می گرفت و در صورت تطبیق با اسناد بالادستی به تصویب می رسید.

*صف مردم از شلوغی های اخیر جدا است

وی در پاسخ به پرسشی دیگر در مورد اینکه چرا اصلاح قیمت بنزین از همان ابتدا اجرایی نشد؟ گفت: چون زمان و شرایط اجازه اجرائیات را نمی‌داد و افزایش نرخ بنزین بستگی به بدهی‌های بانکی دولت و شرایط مناسب ارز داشت. هر چند تاکنون ۱۵ بار قیمت بنزین افزایش پیدا کرده و این افزایش بدون مطالعات اجتماعی و چالش های پس از آن غیر ممکن است با این حال نکته مهم آن است که این اغتشاشات اخیر را نباید به حساب مردم گذاشت.

*دولت هر کاری انجام دهد باز هم بازخواست می شود

ترکی با بیان اینکه افزایش قیمت بنزین براساس مطالعات برنامه ای در شورای اقتصاد کشور طی دو سال گذشته است، گفت: براساس نقشه راه اقتصادی کشور و اصلاح نظام هدفمندی یارانه ها، قیمت ۱۴ قلم کالا باید تغییر می کرد که بنزین تنها یکی از آن ها است. دولت اگر برنامه ای اجرا نکند بازخواست می شود اجرا هم کند باز هم بازخواست می شود.

*مصرف بنزین پس از گرانی ۳۰ درصد کاهش یافته است

وی افزود: براساس آخرین آمار، میانگین مصرف بزنین در کشور که حدود ۹۰ میلیون لیتر در روز است که نزدیک به ۳۰ درصد کاهش یافته است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی تهران اضافه کرد: شرایط کشور و وجود فشارهای اقتصادی و تحریم ها باعث شد تا قیمت بنزین را اصلاح کنیم ، شاید اگر تحریم ها نبود، بنزین گران نمی شد و از جای دیگر منابع تامین می کردیم.

ترکی افزود: چرا نیمه پر لیوان و اقدامات مثبت دولت در تغییر ساختار اقتصادی کشور را نمی بینید؟ و همواره بر نیمه خالی لیوان تاکید دارید؟

*دولت از نفت خداحافطی کرد|مسیر اصلاح ساختار اقتصادی دولت درست است/ ما به آن اعتقادداریم حتی اگر کامل اجرا نشود

وی با مورد توجه قراردادن سیاست بدون نفت دولت بویژه در بودجه سال ۹۸ و ۹۹، اظهار کرد: دولت از نفت خداحافطی کرده و به دنبال درآمدزایی پایدار از طریق اصلاح نظام مالیاتی، اصلاح نظام بانکی است. دولت درآمدهای پایدار خود را در عمران و آبادانی هزینه می کند نه در بودجه جاری خود یعنی اگر حتی بخشی از این سیاست تا سال ۱۴۰۰ هم عملیاتی شود برای ما راضی کننده است چرا که اعتقاد داریم راه و مسیر درست است.

*حساب بانکی بسته های معیشتی جدا است

ترکی همچنین درباره بسته حمایت معیشتی که حاصل افزایش قیمت بنزین است، گفت: ابتدا قرار بود منابع حاصل از اصلاح قیمت بنزین به بودجه عمومی وارد شود، اما رئیس جمهور اجازه نداد درآمدی که از اصلاح قیمت بنزین به دست می‌آید وارد بودجه عمومی شود. بر این اساس در خزانه شماره حساب خاصی تعریف شد تا این درآمد به آن حساب واریز شود و از آن حساب نیز با مکانیزمی به خانواده‌های هدف برسد. شب گذشته هم مرحله اول واریزی ها انجام شد.

*شهروندان هر گونه افزایش قیمت را به ۱۲۴ گزارش کنند

ترکی در پایان قول داد تا بازار ملتهب و افزایش قیمت کالا در استان وجود نداشته باشد. وی درباره افزایش قیمت کالاها پس از اصلاح قیمت بنزین اظهار کرد: افزایش قیمت در کالاها نداریم اگرچه افزایش ۴ تا ۱۰ درصدی  طی سال طبیعی است. سامانه ۱۲۴ در اختیار شهروندان است. مردم گرانی در بخش های مختلف را از طریق سامانه ۱۲۴ اعلام کنند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بنزین سهمیه بندی بنزین قیمت بنزین مصرف بنزین گرانی بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۲۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/خبری از افزایش قیمت دلار نیست

یک کارشناس اقتصادی گفت: بازار ارز در یک هفته اخیر روند نزولی داشته به طوری که دلار به نزدیک ۶۰ هزار تومان رسیده و تا زمانی که آرامش در فضای سیاسی و اقتصادی حاکم باشد نرخ ارز در همین حدود‌ها خواهد ماند و خبری از افزایش قیمت دلار نیست. - اخبار اقتصادی -

مرتضی افقه استاد اقتصاد و کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه اقتصاد کشور به میزان فروش نفت؛ ارتباطات خارجی و مسائل سیاسی وابسته است، اظهارداشت: هر تحول سیاسی که منجر به تغییر در روابط خارجی و تجارت شود بر بازار ارز اثر می‌گذارد.

قدرت نظامی پشتوانه ثبات اقتصاد/ریزش دلار به‌سمت کانال 50هزار



وی افزود: درگیری‌های سیاسی ایران و همچنین تنش‌های منطقه باعث افزایش انتظارات تورمی و در نهایت رشد نرخ ارز شد؛ اما زمانی که مردم و فعالین اقتصادی از کاهش تنش و شوک‌ها سیاسی اطمینان پیدا کردند نرخ ارز روند نزولی خود را آغاز کرد.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی اظهار داشت: بازار ارز در یک هفته اخیر روند نزولی داشته به طوری که دلار به نزدیک 60 هزار تومان رسیده و تا زمانی که آرامش در فضای سیاسی و اقتصادی حاکم باشد نرخ ارز در همین حدود‌ها خواهد ماند و خبری از افزایش قیمت دلار نیست.

وی افزود: افزایش یا کاهش نرخ ارز در بلند مدت به احتمال وقوع یا عدم وقوع شوک‌های سیاسی بستگی دارد، البته خوشبختانه طبق گزارش‌های اعلام شده از سوی مراجع رسمی فروش نفت افزایش یافته؛ بنابراین دست بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز باز است.

افقه بیان کرد: بانک مرکزی در سمت عرضه با مشکلی مواجه نیست؛ بنابراین می‌تواند سیاست‌های مناسبی را در بازار ارز اتخاذ کند؛ البته هم‌اکنون نیز با اقدامات خوب بازارساز و کاهش تنش‌های سیاسی شاهد اُفت قیمت دلار هستیم.

این استاد دانشگاه درباره نقش دلالان و سفته بازان در افزایش نرخ ارز در یک ماه گذشته گفت: زمینه فعالیت سفته بازان و سوداگران با رخ دادن تنش و شوک‌های سیاسی بیشتر می‌شود یعنی زمانی که ایران با مسائل سیاسی رو به رو است عده‌ای از این فضا برای دلالی و بالا بردن نرخ ارز به منظور به دست‌آوردن عایدی استفاده می‌کنند؛ بنابراین مردم باید دقت کافی داشته باشند تا گرفتار این بازی‌های مقطعی نشده و متضرر نشوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس
  • مرتضوی: اصلاح قانون کار و دائمی شدن قرارداد کارگران در نوبت رسیدگی هیات دولت
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • بنزین در امارات گران می‌شود
  • بحران گرانی در اسرائیل؛ بنزین 2 دلار شد، مواد غذایی 20 درصد گران شد
  • کاریکاتور/ گرانی سرسام‌آور در سرزمین‌های اشغالی
  • بررسی مزیت‌های راهبردی اصلاح سهمیه بندی بنزین؛ از خانوادگی شدن سفرها تا استفاده از وسایل نقلیه اشتراکی
  • چه کسی ترمز رشد ارز را کشید؛ دیگر خبری از افزایش قیمت نیست؟
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته
  • بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/خبری از افزایش قیمت دلار نیست