Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان پژوهشگر و روزنامه نگار گیلانی با بیان اینکه ادبیات یکی از شاخصه های زندگی علمی و فرهنگی پرفسور رضا است، گفت: پرفسور رضا عاشق ایران و فرهنگ ایرانی بود.

پرفسور فضل الله رضا از سلسله مشاهیر و مفاخر ایران در زمینه علم، ریاضیات، تکنولوژی و ادبیات فارسی است که در سال 1293 هجری شمسی در رشت به دنیا آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تحصیلات مقدماتی را در این شهر و تحصیلات دانشگاهی را در تهران گذراند.

پرفسور رضا در سال 1351 نخستین کتابش را با عنوان «دوره هندسی علمی و عملی» تالیف کرد. وی در سال 1323 برای تحصیلات تکمیلی به آمریکا رفت و دکترایش را در رشته برق گرفت. این استاد برجسته ایرانی تحقیقات فراوانی در زمینه های علمی و ادبی دارد و چهار کتاب به زبان انگلیسی و 11 کتاب به زبان فارسی تالیف و بیش از یکصد مقاله علمی به زبان های زنده دنیا ترجمه کرده است.

تحلیل شبکه های برق، تئوری اطلاعات، راز آفرینش، رادیو به زبان ساده، پژوهشی در اندیشه های فردوسی و نگاهی به شاهنامه بخشی از آثار پرفسور رضا است. کتاب «برگ بی برگی» اثری از پروفسور رضا است که در زمینه عرفان تالیف شده.

این استاد فرهیخته روز گذشته در سن 105 سالگی دار فانی را وداع گفت.

هوشنگ عباسی پژوهشگر و روزنامه نگار گیلانی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به درخشش پرفسور رضا در عرصه تئوری های ریاضی، اظهار کرد: استاد نه تنها یک تئوریسین علمی بود، بلکه در بسیاری از مباحث فرهنگی و اجتماعی و عرفانی صاحب نظر محسوب می شد.

وی با بیان اینکه ادبیات یکی از شاخصه های زندگی علمی و فرهنگی پرفسور رضا است، گفت: همگان بیشتر پرفسور رضا را به عنوان کاشف تئوری های ریاضی می شناسند، اما ایشان در عرصه ادبیات ایران زمین به ویژه شاهنامه شناسی خبرگی داشت.

وی یادآور شد: پرفسور رضا هر زمان که به ایران و زادگاه خود سفر می کرد حتما به مراکز فرهنگی و تاریخی شهر سر می زد و هرگز خودش را از تاریخ کشورش جدا نمی دانست.

عباسی با بیان اینکه پرفسور رضا عاشق ایران و فرهنگ ایرانی بود، گفت: ایشان در حوزه ادبیات فارسی تالیفات زیادی از جمله «نگاهی به شاهنامه» دارد که نشان دهنده علاقمندی ایشان به کشور و وطن است.

وی شخصیت فروتن، مهربان و محبت آمیز پرفسور رضا را الگوی همه فرهیختگان دانست و اضافه کرد: استاد بر عکس کسانی که با اندک دانش راه کبر و غرور را در پیش می گیرند، مانند درختی پربار همواره افتادگی داشت.

عباسی متذکر شد: استاد به گیلان و فرهنگ غنی مردم گیلان عشق می ورزید و علاقمندی به معرفی این فرهنگ و این مردمان بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی دانشگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۳۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیکر آخرین خنیاگر خراسان در خاک آرام گرفت

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، مراسم بدرقه خنیاگر و نغمه‌پرداز خراسان شمالی، ظهر دیروز با حضور گسترده مردم، مسئولان و جامعه فرهنگی و هنری در مجتمع فرهنگی و هنری گلشن بجنورد، برگزار شد.

استاد عیسی قلی پور از بخشی‌های موسیقی مقامی شمال خراسان، نوازنده دوتار و پیشکسوت موسیقی محلی در این خطه است که چندین دهه سابقه بخشی‌گری دارد.
وی متولد سال ۱۳۲۱ در روستای گودعلی سلاخ در ۱۸ کیلومتری شمال غرب بجنورد و از آخرین بازماندگان بخشی‌های شمال خراسان است.

عیسی بخشی علاوه بر نوازندگی دوتار، خواننده قهاری نیز بود و به زبان‌های ترکی، ترکمنی، کرمانجی و کردی خراسانی آواز می‌خواند.
استاد قلی‌پور در جشنواره‌های بین‌المللی، ملی و استانی بارها خوش درخشیده بود و همچنین نشان درجه یک هنری را نیز دریافت کرده بود.

دیگر خبرها

  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند
  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند
  • رویکرد منطقی، احترام به حقوق ملت‌ها در استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای است
  • کمک از دانشجویان برای اثاث کشی خانه استاد/ انصراف از دانشگاه به دلیل رفتارهای زشت استاد
  • پرفسور بالتازار چگونه دیده شد؟/ نقش جشنواره در افزایش انگیزه
  • تاثیر اساتید در جامعه باید مثبت و مشهود باشد
  • عیادت از جورج شکور؛ خالقِ سه گانهِ حماسه های ماندگار …
  • جذب ۵۰ عضو هیات علمی در دانشگاه شاهد / برخورد با استادی که شکایت دانشجویی داشت
  • پیکر آخرین خنیاگر خراسان در خاک آرام گرفت
  • خدشه‌دار شدن استقلال دانشگاه؛ «دخالت‌ها در دانشگاه زیاد شده است»