Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی و ارتباطات گروه صنعتی بارز، نوع عملکرد مجتمع لاستیک بارز سیرجان از منظر تولید کمی و کیفی محصولات، سهم به سزایی را در بازار روکش تایروارتقای این صنعت بر جای گذاشته است. بسیاری از مدیران و کارکنان این مجموعه به ویژه مدیریت  عامل و حمایت های همه جانبه ایشان از بخش های مختلف تولیدی و ستادی، مهم ترین عامل پیشرفت مجتمع لاستیک بارز سیرجان می داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفت وگوی ما با امیرعباس خواجوی نژاد، مدیر فروش مجموعه بارز سیرجان را بخوانید:

ابتدا بیوگرافی از خود و فعالیت‌هایتان در گروه صنعتی بارز بفرمایید.

امیرعباس خواجوی‌نژاد، متولد سال 1350 و دانش‌آموخته مدیریت‌صنعتی از دانشگاه کرمان و از سال 1379 در لاستیک سیرجان مشغول به کار هستم. در حال حاضر مدیر فروش بارز سیرجان هستم. درباره فعالیتم در گروه صنعتی بارز باید بگویم که سه سال اول در بخش مالی و حسابداری بارز سیرجان بودم و بعد از آن مدیریت بخش تدارکات و بازرگانی را بر عهده داشتم و اکنون نیز به مدت پنج سال است به‌عنوان مدیر فروش فعالیت می‌کنم.

وضعیت کار شما در بخش فروش به چه شکل است؟

خداروشکر در شرایط فعلی شاهد وجود بازار مناسبی برای فروش تایر روکش هستیم. پیش از این در خصوص بازار مربوط به تایر نو مشکلاتی وجود داشت که اهم آن به بحث کمبود تایر در بازار مربوط می شد، اما خب همین امر باعث شد تا حدودی وضعیت فروش روکش تایر امروز بهتر شود. ما از ابتدای آغاز کار در این بخش فروش شبکه ای را در دستور کار قرار دادیم و هم اکنون نیز با همین روش پیش می رویم و مشکلات چندانی نداریم، اکنون نیز لاستیک ها را پیش فروش کرده و وجه آن را به صورت نقدی دریافت می کنیم و شاهد اوضاع مناسبی هستیم.

دلیل بهتر شدن وضعیت از نگاه شما چیست و برای حفظ و ارتقای این شرایط باید چه کار کرد؟

دلیل بهبود بازار روکش همانطور که پیشتر نیز گفتم، کمبود لاستیک نو و خارجی در بازار بود. اگرچه روکش تایر همیشه مصرف کننده خود را دارا بود، برای مثال قشری از راننده ها که مسیر پیمایش کمتری دارند یا به قول معروف دستشان به دهنشان نمی رسد و رانندگان ماشین های فرسوده و قدیمی از سال ها پیش مصرف کننده تایر روکش بوده اند، اما به هر حال کمبود تایر نو و خارجی به بهتر شدن و ثبات وضعیت بازار روکش کمک بیشتری کرد.

میزان فروش تایر روکش در بخشی که شما فعالیت می کنید چقدر است؟

ما ماهیانه حدود سه هزار حلقه تایرتولید می کنیم که همان میزان که تولید می شود را می فروشیم که میزان تناژی آن حدود 45 هزار کیلوگرم و چیزی حدود یک و نیم میلیارد تومان می شود که بیشتر به صورت پیش فروش عرضه می شود.

چشم انداز شما برای این میزان فروش در بخش تایر روکش چیست، به عبارتی چه برنامه ای برای گسترش حوزه فعالیت خود دارید؟

در شرایط فعلی هر میزانی که تایر روکش تولید می شود، ما موفق به فروش آنها می شویم، اما اگر بتوانیم قدم های موفقی در زمینه افزایش تولید این محصول برداریم قطعاً با توجه به وضعیت موجود می توانیم به افزایش فروش نیز فکرکنیم به عبارت دیگر در صورت ثبات وضعیت موجود می توان به توسعه فروش از طرق دیگر نیز فکر کرد راه های مثل فروش مویرگی یا اینترنتی.

برای افزایش تولید چه پیش شرط هایی وجود دارد؟

تولید و فروش تایر روکش کاملاً تخصصی است به این جهت که ما در این بخش می خواهیم لاستیک مستعمل یا به عبارتی لاستیک مرده واز سرویس خارج شده را دوبار زنده کنیم و به چرخه مصرف برگردانیم بنابراین در این زمینه انتخاب منجید که همان لاستیک مستعمل است گلوگاه این صنعت محسوب می شود، بسیار مهم بوده و نیاز به کار کارشناسی دارد.از این منظر که برای مثال ما بطور متوسط چیزی حدود بیست کیلوگرم کامپوند را صرف تولید لاستیک روکش می کنیم بنابر این اگر منجید خوبی انتخاب کنیم 50 درصد راه را درست رفته ایم به شرط اینکه مصرف کننده ها هم لاستیک فرسوده خود را تا سالم است و آسیب ندیده از دور رینگ خارج کنند و با اعتماد به ما آن ها را به مراکز مربوطه بدهند، چنین مسأله ای به فرهنگ سازی درمیان مردم، شرکت ها و سازمان ها نیاز دارد. به این معنا که نیاز است تا این افراد تایرهای مصرفی خود را قبل از بین رفتن به صورت کامل به تولیدکنندگان روکش تحویل دهند تا ما آن ها را دوباره به چرخه مصرف بازگردانیم. در نظر داشته باشید اگر منجید مناسبی برای صنعت روکش تایر انتخاب شود و مراحل تولید با دقت صورت پذیرد هر حلقه تایر روکش بایستی به اندازه لاستیک نو کار کند. قرار نیست لاستیک روکش کمتر از لاستیک نو کار کند اکنون در کشورهای اروپایی وآمریکایی لاستیک روکش به این امید تولید می شود که به اندازه تایر نو کار کند. حتی طبق آمار در بعضی از کشورها چیزی حدود 60 درصد نیاز به تایر از طریق لاستیک روکش تأمین می شود و حتی در صنعت هوایی نیز از تایر روکش شده استفاده می شود.

چنین فرایندی تا چه میزان در بارز محقق شده است؟

در شرایط فعلی لاستیک روکشی موجود در بازار در سیرجان و دو شرکت دیگر در کشور تولید می شود با توجه به بازخوردی که از بازار به دست می آید، چیزی حدود 70 درصد تایر نو کارکرد دارد، اما هنوز هم جای کار دارد.

قیمت فروش لاستیک روکش چگونه مشخص می شود؟

قیمت لاستیک روکش باید چیزی حدود 50 تا 60 درصد تایر نو باشد.

بیشترین میزان فروش روکش ها در کدام بخش ها و چگونه است؟

ما در کل شهرستان ها و مراکز استان ها حدود 50 نمایندگی فروش داریم که برنامه فروش خود را از طریق آن ها پیگیری می کنیم.

تاکنون صادرات داشتید و یا برنامه ای برای این مهم دارید؟

با توجه به شرایط فعلی که هر آنچه که تولید می شود نیاز بازار داخل هست و بصورت پیش فروش روانه بازار می گردد نمی توانیم به مقوله صادرات فکر کنیم یا حداقل نیازی احساس نمی شود اما در صورتی که به کیفیت مورد نظر برسیم به گونه ای که توانایی رقابت با نمونه های مشابه لاستیک روکش سایرکشورها را داشته باشیم، می توانیم به مقوله صادرات نیز توجه کنیم. به علاوه این که از نظر کمیت هم اول باید نیاز داخلی را مد نظرقرار دهیم و بعد از رسیدن به کیفیت مطلوب به ارسال به کشورهای دیگر فکر کنیم.

مجتمع صنایع لاستیک سیرجان از چند بخش تشکیل شده و در چه زمینه هایی فعالیت می کند؟

مجتمع صنایع لاستیک سیرجان سه کارخانه دارد که شامل بخش تولید بیدوایر، روکش گرم و روکش سرد است. گذشته از لاستیک روکش ما در زمینه بیدوایر (سیمی که در داخل طوق لاستیک وجود دارد) نیز فعالیت می کنیم. به این منظور که در این بخش مفتول 5/5 میلی متر را از شرکت های فولادی خریداری می کنیم و آن را در چند مرحله کشش به سایزهای 89 و 96 صدم می رسانیم و در این زمان پس ازمرحله آبکاری، بیدوایرهای تولیدشده را بسته بندی می کنیم و به شرکت های تایرسازی ارسال می کنیم.

لطفا درباره میزان فروش بیدوایر نیز توضیحاتی ارائه دهید.

مشتری های ما در این زمینه عمدتاً شرکت های تایرسازی نظیر بارز و یزدتایر و دنا هستند که البته عمده آن گروه صنعتی بارز است که حدود 60 درصد از میزان تولید ما در اختیار این شرکت که شرکت مادر است، قرار می گیرد.

درخصوص میزان تولید نیز باید بگویم که ماهیانه حدود 300 تن تولید و به فروش می رسانیم که مبلغ آن چیزی حدود 5/3 میلیارد تومان می شود.

می توان گفت اهم فعالیت مجتمع صنایع لاستیک سیرجان در بخش تولید بیدوایر و مفتول های فنری و بیشتر نقدینگی ایجاد شده در این بخش است؟

مجتمع ما در هر دو بخش تولید روکش لاستیک و بیدوایر فعال است. از آن جایی که بهای بیدوایر بالاتر است، نقدینگی بیشتری وارد شرکت می شود، اما چون بازار این محصول محدود به چند شرکت تولیدکننده تایر است، می توان گفت که در بخش لاستیک روکش با توجه به میزان بالای مصرف داخلی جای کار بیشتر و به تبع آن فرصت توسعه بیشتری احساس می شود.

موانع فروش در هر دو بخش روکش لاستیک و بیدوایر چیست؟

رقبا و کیفیت تولید و پول گرفتن از مشتری بزرگترین مشکل در این زمینه است که در مورد آیتم آخربا توجه به شرایط فعلی بازاراوضاع بد نیست.

چرا؟

خب ما در بحث کیفیت خوب کار کردیم. ببینید وقتی کیفیت محصولات خوب باشد، مشتری مجاب می شود تا با خرید نقدی از امکانات ما بهره ببرد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: رقابت صنعت کارشناسی مشکلات استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۴۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟

به گزارش خبرنگار مهر بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم تولید و به تبع آن صادرات نفت خام ایران افزایش یافت تا جایی که برخی از مسؤولان دولت قبل نیز به این موضوع تشکیک وارد کرده و اعلام کردند آماری که از فروش نفت ایران در دولت سیزدهم منتشر می‌شود واقعی نیست.

این مساله تاجایی مطرح شد که جواد اوجی وزیر نفت دولت سیزدهم به این صحبت‌ها واکنش نشان داد و اعلام کرد مساله افزایش فروش نفت ایران حتی مورد تأیید سناتورهای امریکایی است و هر روز تصمیمات جدید در این باره اتخاذ می‌شود تا بتوانند جلوی این افزایش صادرات نفت را بگیرند و در مسیر این افزایش صادرات سنگ اندازی کنند.

بعد از این صحبت‌ها و انتشار آمار و ارقام رسمی از میزان فروش نفت ایران در دولت سیزدهم توسط رسانه‌ها و مؤسسات بین المللی از جمله اوپک و مؤسسه بین المللی انرژی جریان رسانه‌های معاند فضای تخریب را به سمت تخفیف‌های نجومی برد و اعلام داشت ایران در ازای تخفیف‌های بالا موفق شده است تا صادرات نفت خود را افزایش دهد.

این مساله موجب شد تا گمانه زنی‌ها در مورد میزان تخفیف در فروش نفت ایران در ماه‌های گذشته بالا بگیرد و صحبت از ارقام نجومی چند ده دلاری در تخفیف نفت ایران به چین مطرح شود.

به عنوان مثال یکی از رسانه‌های داخلی به استناد یک توییت که معلوم نیست متعلق به کیست زمستان سال گذشته اعلام کرده است ایران به ازای هر بشکه نفت ۲۰ دلار تخفیف می‌دهد که این مساله موجب شد تا در رسانه‌ها یک جریان ایجاد کند.

بعد از آن رسانه‌ای دیگر بدون اشاره به رقم خاصی اعلام کرد مابه التفاوت در فروش نفت ایران و قیمت نفت ایران که در سبد اوپک اعلام شده است می‌توان متوجه شد که ایران تخفیف نجومی به مشتریان خود می‌دهد.

اخیراً نیز یکسری رسانه‌ها معاند نیز به استناد به میزان فروش نفت روسیه که از سوی اتحادیه اروپا اعلام شده است باید حد اکثر با قیمت ۶۰ دلار نفت اورال خود را بفروشد این برداشت را کرده اند که قطعاً میزان تخفیف نفت ایران نیز به اندازه روسیه و یا حتی بیشتر از روسیه است و قیمت فروش نفت ایران را چیزی حدود ۳۵ تا ۴۰ دلار معرفی کرده اند.

اما واقعاً ایران چه مقدار تخفیف بابت فروش نفت می‌دهد؟

در ابتدا باید یک مساله شفاف شود که آیا دادن تخفیف در فروش نفت امری طبیعی است یا غیر طبیعی؟ در همین رابطه محمود امراللهی یکی از کارشناسان انرژی در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: در مساله بازار یابی باید به این نکته توجه کرد که کشورهای تولیدکننده برای نگهداشت بازار باید اقداماتی را انجام دهند که یکی از این اقدامات تخفیف در فروش نفت است.

وی گفت: کشوری مانند عربستان نیز هر ازگاهی قیمت نفت خود را برای مشتریانش تغییر می‌دهد در برهه‌ای قیمت را بالا و در مقطعی قیمت‌ها را پایین می‌آورد. باید خاطرنشان کرد که نفت عربستان تحریم نیست و این کار را انجام می‌دهد.

این کارشناس انرژی ادامه داد: جالب است بدانید که دیگر کشورهای تولیدکننده نفت که عضو اوپک نیستند نیز چنین اقداماتی را انجام می‌دهند به عنوان مثال کانادا، آمریکا، روسیه قبل از تحریم، کشورهای تولیدکننده نفت حوزه آمریکای لاتین نیز به مشتریان خود تخفیف‌هایی می‌دهند بنابراین لوزم دادن تخفیف در فروش نفت امری کاملاً جا افتاده در بازار نفت است.

وی گفت: در شرایط تحریم این مساله جدی تر می‌شود زیرا وقتی تحریم اعمال می‌شود شما دو کار می‌توانید انجام دهید یا باید در چاه نفت خود را ببندید و تولید را کاهش دهید و یا اینکه با اعمال تخفیف‌های بیشتر مشتریان خود را حفظ کنید. لازم است بدانید اثر اول بر اقتصاد بسیار سنگین‌تر است زیرا اگر یک زمانی تحریم‌ها برداشته شود باید هزینه‌های گزافی کرد تا تولید را به حال قبل باز گرداند و در قدم بعدی باید مشتریان از دست رفته را حتی با نفت مجانی ترقیب کرد تا دوباره اقدام به خرید نفت از شما کنند. اما گام دیگر این است که نفت را بدون آنکه تولید کاهش یابد با تخفیف‌های معقولی به فروش رساند و این کار ضمن حفظ مشتریان موجب نمی‌شود تا تولید کاهش یابد.

این کارشناس انرژی ادامه داد: در دولت قبل بعد از اعمال تحریم‌های جدی در سال ۹۷ به یکباره توسط مسؤولان وقت وزارت نفت تصمیم گرفته شد تا تولید کاهش یابد و هر روز آمارهای متعددی از کاهش دکل‌های فعال در مناطق نفتخیز جنوب منتشر می‌شد. در چاه‌های نفت بسته شد حتی جالب است بدانید وقتی میزان تولید به زیر یک میلیون بشکه رسید مسؤولان وزارت نفت با تخفیف‌های بالا نتوانستند فروش نفت را افزایش دهند و اگر خاطرتان باشد صادرات نفت ایران حتی به زیر ۱۰۰ هزار بشکه رسید.

وی ادامه داد: با تغییر دولت در چاه‌های نفت باز شد و با هزینه‌هایی دوباره تولید در برخی از چاه‌ها از سر گرفته شد به همین دلیل شاهد افزایش تولید نفت هستیم. همچنین رایزنی‌های صورت گرفته توسط مسؤولان وزارت نفت و دیپلماسی انرژی موجب شده است تا صادرات نفت ایران رونده رو به جلویی داشته باشد. که افزایش صادرات نفت ایران غالباً به خاطر دیپلماسی انرژی است هرچند اعمال تخفیف‌ها را نیز نباید نادیده گرفت.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مطلع اغست ایران چه مقدار تخفیف برای فروش نفت می‌دهد گفت: خبرگزاری رویترز به عنوان یک منبع و رفرنس در میزان فروش نفت ایران در ماه مارس سال جاری گزارشی با عنوان فقط کاهش قیمت نفت می‌تواند ولادیمیر پوتین را متوقف کند؛ نوشت که اکنون نفت اورال روسیه بشکه‌ای ۷۱ دلار صادر می‌شود که بالاتر سقف قیمت ۶۰ دلار است. حتماً می‌دانید نفت اورال روسیه بسیار شبیه به نفت ایران است. همچنین بررسی قیمت نفت صادراتی روسیه به هند نیز نشان می‌دهد که در همه ماه‌های بعد از دسامبر ۲۰۲۲ (به جز ژانویه ۲۰۲۳) این رقم بالاتر از سقف قیمتی ۶۰ دلار به ازای هر بشکه بوده و حتی در ماه اکتبر سال گذشته به بیش از ۸۴ دلار افزایش یافته است.

امر اللهی تصریح کرد: حالا که روسیه می‌تواند نفت خود را به مشتریان خود تا قیمت ۸۴ دلار نیز به فروش رساند آیا ایران نمی‌تواند نفت خود را تا ۸۱ دلار به فروش رساند؟

وی گفت: ایران هم اکنون عمده نفت خود را به پالایشگرهای شمال چین می‌فروشد که این پالایشگرها بخش خصوصی هستند و عملاً عمده خریداران نفت ایران همین پالایشگرها هستند آنها دنبال خرید نفت ارزان اند باید دید روسیه نفت خود را با چه قیمتی به مشتری دولتی خود در چین می‌فروشد که به استناد گمرک چین فروش نفت روسیه به این کشور با قیمت ۸۴ دلار است خب آیا طبیعی است که ایران بیاید و یکباره ۳۰ تا ۴۰ دلار تخفیف دهد و بازار روسیه را بهم زند؟ آیا آنوقت جنگ قیمتی بین ایران و روسیه صورت نخواهد گرفت؟

بنابراین نباید به عددسازی‌هایی که در رسانه‌های معاند صورت می گرد توجه کرد.

کد خبر 6094217 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • تکمیل زنجیره‌های تولید، محور توسعه استان اردبیل است
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت!
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • میامی برای توسعه به راه اندازی کارخانه های فرآوری نیاز دارد
  • تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی/جلوگیری از اعمال سلیقه‌های شخصی
  • توسعه پارس جنوبی روزانه ۴۲ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور می‌افزاید
  • رشد ۳ برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در همدان