Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران با بیان اینکه حدود یک سوم بیماران HIV مثبت هنوز کشف نشده‌اند، ۳ اصل کلیدی برای در امان بودن از ابتلا به "ایدز" را تشریح کرد. ۰۲ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۱ اجتماعی پزشکی نظرات - اخبار اجتماعی -

دکتر مینو محرز در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا درباره روش‌های انتقال ایدز در کشور اظهار کرد: شایع‌ترین راه‌‌های انتقال ایدز در کشور ما شامل تزریق سرنگ آلوده به HIV توسط معتادان، رابطه جنسی و انتقال ویروس از مادر بادار مبتلا به ایدز به جنین یا نوزاد است؛ از خصوصیات ویروس HIV این است که به سرعت شیوع پیدا می‌کند؛ برای نمونه، در کشورهای آفریقایی درصد بالایی از جامعه به ایدز مبتلا هستند که علت آن، نبود آموزش صحیح و کنترل این بیماری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در حال حاضر 200 مرکز ایدز در کشور داریم، تصریح کرد: حدود 40 هزار نفر بیمار HIV مثبت داشته‌ایم که 50 درصد آنها تحت درمان هستند و سایر بیماران یا از دنیا رفته‌اند، یا مهاجرت کرده‌اند یا اینکه برای پیگیری روند درمان خود به مراکز درمان ایدز مراجعه نکرده‌اند.

محرز ادامه داد: تخمین می‌زنیم که حدود یک سوم بیماران HIV مثبت هنوز کشف نشده‌اند؛ یکی از دلایل این اتفاق، عدم آگاهی مردم و ترس از مراجعه به پزشک برای تشخیص بیماری ایدز است؛ زیرا برخی افراد تصور می‌کنند اگر جواب آزمایش‌شان مثبت باشد از جامعه طرد شده یا مجرم شناخته می‌شوند! با راه‌اندازی سامانه ثبت اطلاعات بیماران ایدزی، اطلاعات دقیقی از افراد مبتلا به دست آورده‌ایم و با پیگیری وضعیت افراد، افزایش پایبندی به روند درمان، حاصل می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران با بیان اینکه تمام خدمات به بیماران مبتلا به ایدز به‌صورت رایگان ارائه می‌شود، تشریح کرد: مشاوره‌های پزشکی و روانشناسی، تست HIV و داروهای کنترل ایدز همگی به‌صورت رایگان در اختیار بیماران قرار می‌گیرند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر داروهای مورد استفاده  در جهان و ایران برای درمان ایدز، باعث از بین رفتن ویروس در خون می‌شوند اما آن را از بافت‌های بدن پاک نمی‌کنند؛ مصرف نکردن دارو باعث افزایش "بار ویروس" در خون شده و ایجاد خطر می‌کند در حالیکه مصرف داروهای کنترل ایدز، اگرچه باعث درمان قطعی و کامل بیماری نمی‌شود اما از انتقال ویروس از بدن فرد آلوده به افراد سالم جلوگیری می‌کند همچنین باعث بهبود وضعیت جسمانی فرد مبتلا به ایدز می‌شود.

وی با ابراز امیدواری نسبت به کشف داروی درمان قطعی ایدز در آینده‌ای نزدیک بر اهمیت آموزش پیشگیری از ایدز در کاهش شیوع و هزینه‌های بیماری تاکید و خاطرنشان کرد: داروهای کنترل ایدز اگرچه در مراکز درمانی ما به‌صورت رایگان در اختیار مبتلایان قرار می‌گیرند اما این داروها سیستم سلامت کشور را متحمل هزینه‌های بسیار بالایی می‌کنند؛ در حالیکه با یک آموزش ساده می‌توان به راحتی جلوی انتقال این بیماری را گرفت؛ بنابراین بیماری ایدز تنها توسط وزارت بهداشت قابل پیشگیری نیست بلکه تمام رسانه‌ها، صدا و سیما، نهادهای آموزشی و وزارت‌ آموزش و پرورش باید به کمک وزارت بهداشت از طریق آموزش صحیح و افزایش آگاهی مردم از گسترش این بیماری جلوگیری کنند.

محرز متذکر شد: به دلیل نبودن آموزش در زمینه این بیماری، بسیاری از افراد برای افزایش آگاهی درباره ایدز، به سایت‌های متفرقه مراجعه می‌کنند؛ این سایت‌ها ممکن است حاوی اطلاعات غلط باشند و بر روحیه افراد اثرات منفی بگذارند.

رئیس مرکز تحقیقات ایدز، نسبت به بالا بودن قیمت کاندوم در کشور انتقاد و تصریح کرد: در کشورهای توسعه‌یافته‌، کاندوم عموماً به‌صورت رایگان توزیع می‌شود؛ در حالیکه در کشور ما قیمت نسبتاً بالایی دارد‌.

وی متذکر شد: باید به این نکته توجه شود که اگر یکی از زوجین، HIV مثبت باشد، در صورت استفاده از داروهای کنترل ایدز و کاندوم، مشکلی برای همسرش پیش نخواهد آمد و این بیماری در صورت استفاده از کاندوم، منتقل نمی‌شود‌ بنابراین خانواده‌هایی که بیمار مبتلا به ایدز دارند باید بدانند که راه‌ حل این مشکل، طلاق گرفتن نیست!

این متخصص عفونی با بیان اینکه سه اصل مهم در کاهش میزان ابتلا به بیماری ایدز نقش دارند، تاکید کرد: رعایت سه اصل که به اصول ABC شهرت دارند، باعث کنترل ابتلا به ایدز می‌شود؛ اصل اول "Abstinence" یا همان "خویشتن‌داری" است که در اسلام نیز بر آن بسیار تاکید شده است، اصل دوم "Be faithful" یا "وفاداری" و تعهد به همسر و خانواده است و اصل سوم "Candom" یا همان استفاده از کاندوم برای جلوگیری از انتقال بیماری است.

وی اجرای "برنامه‌ کاهش آسیب" را نیز یکی از راهکارهای کاهش میزان انتقال ایدز برشمرد و یادآور شد: در ابتدای شیوع ایدز بین معتادین کشور، از طریق تجویز متادون برای معتادانی که تزریقی بودند برنامه کاهش آسیب را اجرا کردیم و یکی از بهترین کشورهای جهان در کنترل ایدز شناخته شدیم اما متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل کاهش بودجه‌، اجرای این برنامه با مشکلاتی روبه‌رو شده است‌.

رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران گفت: در مرکز تحقیقات ایدز ایران، مجموعه‌ای به نام "باشگاه یاران مثبت" داریم که در آن 800 نفر از افراد HIV مثبت تاکنون عضو شده‌اند و درباره پیشگیری، درمان و پایبندی به درمان آموزش می‌بینند و به افراد مبتلا یا معتاد نیز آموزش می‌دهند.

ابتلا به "سفلیس" در آمریکا از "ایدز" پیشی گرفت/افزایش مرگ‌ومیر نوزادان مادران مبتلا به سفلیسایدز در ایران دیگر کشنده نیست"هپاتیت" از مالاریا، تب دنگ و ایدز بیشتر قربانی گرفته استهشدار جدی نسبت به انجام خالکوبی و تاتو در آرایشگاه‌ها؛ از عفونت‌های پوستی تا ابتلا به هپاتیت و ایدز169 نفر مبتلا به ایدز در ایلام شناسایی شده استواکنش وزارت بهداشت به ادعای ابتلای برخی از ساکنان یک روستا به ایدز

انتهای پیام/

R7573/P/S2,18,24,1417/CT1 واژه های کاربردی مرتبط

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۶۳۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند

دریافت 81 MB

به گزارش همشهری آنلاین دکتر سید مسعود داوودی، متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه بقیه الله درباره بیماری که ترانه علیدوستی به آن مبتلا شده و بیماری سندرم DREES و درمان آن می‌گوید: DREES یک بیماری حساسیتی تاخیری است که با تغییرات پوستی، تغییرات احشاء داخلی و تغییرات سلول‌های خونی خود را نشان می‌دهد. شایع‌ترین علت بروز این بیماری، حساسیت‌های دارویی به داروهای ضد تشنج و آنتی بیوتیک‌ها هستند.

بیشتر بخوانید:

ترانه علیدوستی به این بیماری مبتلا شده است: سندرم درس (DRESS) | این بیماری چقدر خطرناک است و چگونه درمان می‌شود؟ نام بیماری سخت ترانه علیدوستی اعلام شد | اعلام آخرین وضعیت روند درمان بازیگر سرشناس تماس فوری علی دایی با ترانه علیدوستی | واکنش پدر بازیگر سرشناس به تماس شهریار خبر شوکه کننده درباره ترانه علیدوستی | مادر: برایش دعا کنید

این پزشک می‌افزاید: واکنش‌های دارویی با تاخیر ٢ تا ٨ هفته‌ای اتفاق می‌افتد و علایم بالینی ناشی از آن با ضایعات پوستی کهیر مانند و یا شبیه آبله مرغان بروز کند. همچنین ممکن است درگیری مخاط دهان بروز کند؛ اما از آن مهم تر، گرفتاری غدد لنفاوی به شکل گسترده است و درگیری مخاط داخلی بدن نیز ممکن است با علایمی شبیه به هپاتیت حاد بروز کند. مهم‌ترین اقدام در درمان این بیماری، قطع مصرف داروهای مشکوک و استفاده از کورتون‌های سیستمیک و یا سایر داروهای سرکوب سیستم ایمنی است. در موارد خفیف بیماری بهبود یابنده است. تشخیص زودرس بیماری در درمان آن بسیار موثر است. جزئیات را می‌بینید و می‌شنوید.

کد خبر 847602 برچسب‌ها خبر مهم چهره‌های مشهور بیماری - بیمارستان ترانه علیدوستی

دیگر خبرها

  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • واکسن سرطان میزان بقا را دو برابر می‌کند
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند