Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@18:01:25 GMT

قولنج درمانی و تاثیر آن در درمان بیماری‌ها

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۶۳۱۶۰

قولنج درمانی و تاثیر آن در درمان بیماری‌ها

از کتاب‌های مربوط به تاریخ طب چنین استنباط می‌شود که در حمله اسکندر مقدونی به ایران، بسیاری از کتب علمی و از آن جمله کتاب‌های طبی بسیاری از ایران به یونان انتقال یافت و دانشمندان یونانی از این کتاب‌ها بهره‌های فراوانی بردند؛ شخصیت‌هایی نظیر بقراط و جالینوس از آن منابع کتاب‌هایی تألیف و علم طب را به

به گزارش خبرنگار ایمنا، پس از ظهور اسلام و تسلط حکومت‌های اسلامی در سرزمین‌های خاورمیانه و مجاور یونان، کتب علمی و طبی از یونانی به عربی ترجمه شد؛ یکی از واژه‌هاه‌های ترجمه‌شده کلمه "قولنج" است که در زبان یونانی "کولینوس" (Kolinos) تلفظ می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کولینوس، نام بیماری است که بر اثر گرفتگی‌ها و انقباض‌های بافت روده بزرگ در کولون (روده بزرگ) پدید آید. از آنجایی که این گرفتگی‌ها و انقباضات در سایر اندام‌های بدن نیز ممکن است پدید آید و باعث ایجاد درد شود، واژه قولنج را بر همه دردهایی که در اثر اسپاسم یا انقباض، تغییرات محیطی یا فشارهای فیزیکی و روانی بر اندام‌های بدن عارض شده باشد، می‌توان اطلاق کرد. در مورد تاریخچه طب قولنج‌درمانی و تاثیر آن در درمان بیماری ‌ها گفتگویی داشتیم با بهنام یوسفیان، پژوهشگر طب سنتی و مولف کتاب دستان درمانگر پرتوان(روش کاربردی قولنج‌درمانی در طب ایرانی) که مشروح آن را در ادامه می‌خوانیم:

قولنجدرمانی چیست؟

باید دانست که معالجات حکیمان قدیم منحصر به تجویز دارو نمی‌شده است. بلکه علاوه بر دارو، اقدامات نظیر انجام فنون طبی بر روی بیمار توسط حکیم و یا و توسط دستیاران او، انجام می‌شد. این حرکات، اصطلاحاً به "اعمال یدی" معروف است و اقسامی دارد که یکی از این روش‌ها، قولنج‌گیری است. در این روش طبیب با شناختی که از نقاط خاص مربوط به نوع قولنج دارد، آن نقاط را تحریک کرده و گرفتگی‌ها و انقباضات موجود در بدن باز را باز می‌کند؛بدین‌وسیله اعصاب، رگ‌های خونی و عضلات بدن به حال طبیعی خود باز می‌گردد. بر اساس کتاب قولنج درمانی رازی و رساله قولنج‌درمانی بوعلی سینا، قولنج به باد غلیظی گفته می‌شود که در اعماق وجودی بدن نفوذ کرده و آن قسمت را ناکارآمد می‌کند. در واقع می‌توان گفت سلول اکسیژن می‌گیرد و سلول‌های عضو درگیر قولنج، قادر به دفع درست دیاکسید کربن نیستند. این مسئله باعث تشدید غلظت دی اکسید کربن خون، تجمع فضولات حاصل از متابولیسم بیش از حد دی اکسید کربن درون سلول، کاهش اکسیژن سلول و در نتیجه آسیب بافتی و سلولی می‌شود.

 قولنج‌درمانی په تفاوتی با ماساژ درمانی دارد؟

امروزه در جوامع پزشکی جهان به موازات طب رسمی، روش‌هایی از ماساژ مرسوم شده است که در بعضی از آن‌ها دستگاه‌های صنعتی مخصوص مورد استفاده  قرار گرفته و بعضی نیز توسط دست انجام می‌شود. روش قولنج‌گیری با روش ماساژ،  شباهت‌هایی دارد. در ماساژ درمانی همه اندام‌های سطحی بدن، مورد توجه  قرار می‌گیرد، اما در قولنج‌گیری نقاط خاصی که مربوط به نوع بیماری مورد نظر است، تحریک می‌شود. تأثیرات  قولنج‌درمانی، سریع‌تر از هر روشی بروز می‌کند و بیمار با استفاده از این روش زودتر به نتیجه می‌رسد.

چه بخش‌هایی از بدن در  قولنج‌درمانی ایرانی مورد توجه قرار می‌گیرد؟

قولنج‌درمانی، یک روش درمانی بسیار ساده است که فقط با شناخت نقاط دارای قولنج، قابل درمان است. در  قولنج ایرانی، به نقاط مثبت و منفی بدن توجه خاصی شده است؛ هفت آسمان و هفت زمین، همان نقاط تاریکی و روشنایی در بدن است. همچنین در قولنج‌گیری به ستاره‌ها توجه خاصی شده، به گونه‌ای که هر ستاره دارای انرژی خاص است. رگ‌های غیر خونی (کانال)، گره‌ها و همچنین انرژی‌در تمام حرکت‌های قولنج‌گیری مورد توجه قرار گرفته است.

کانال‌های انتقال انرژی بدن چیست؟

 بررسی نقاط در قولنج درمانی، طب سوزنی، فشار درمانی با روش‌های عکسبرداری کانال‌ها و مریدین‌ها که در واقع کانال‌های انتقال انرژی بدن هستند، انجام شده است؛ طبق این مطالعات 361 نقطه به عنوان کانال‌های کلاسیک و یا نقاط داخل کانالی نامیده می‌شود؛ برای این نقاط نقاط درمان‌کننده هیچ دارویی مصرف نمی‌شود. در این روش قدرت دفاعی بدن افزایش یافته و قدرت شفابخشی آن زودتر ظاهر می‌شود. در طب سوزنی، دو هزار نقطه برون کانالی وجود دارد که این نقاط مبنای طب سوزنی است؛ نقاط درون کانالی اساس و پایه طب‌های مکمل نظیر قولنج درمانی، فشار درمانی، داغ کردن و خالکوبی محسوب می‌شود.

چه دردهایی با این روش قابل درمان است؟

بیشتر دردها که در بافت سلول‌ها، اندام‌ها، مفاصل و استخوان‌ها وجود دارد با روش‌ قولنج‌درمانی شناخته شده و آزاد کردن نقاط مشخص توسط دست انجام می‌شود؛ با نرم کردن بافت‌های مشخص شده، بهبود جریان خون در محل و رفع فشار  وارد شده به عضلات درگیر، جریان خون در آن ناحیه افزایش یافته و با رفع قولنج  بهبود چشمگیری در بیماران حاصل می‌شود. موضوع قابل توجه اینکه سر منشأ فشار درمانی، ماساژ درمانی، طب سوزنی که در اروپا، آمریکا و شرق رواج یافته، همان قولنج‌گیری ایرانی است. هر کس ناراحتی‌هایی در معده، کمر، سر، میگرن، دردهای عضلانی، اعضای رئیسه بدن، اعضای خادم الرئیسه و هر عضو دیگری دارد، می‌تواند از این روش خیلی ساده و توانمند استفاده کند.

کد خبر 396130

منبع: ایمنا

کلیدواژه: قولنج طب سنتی بیماری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۶۳۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح دستگاه MRI بیمارستان رازی رشت، به زودی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ دکتر محمدتقی آشوبی گفت: با تلاش‎ها و پیگیری‎های دانشگاه علوم پزشکی گیلان، یک دستگاه MRI به ارزش ۵۰ میلیارد تومان از سوی سازمان بهداشت جهانی در اختیار مرکز آموزشی درمانی رازی رشت قرار گرفت که در این مرکز درمانی نصب و امتحان شد و به زودی برای خدمات رسانی به بیماران به بهره برداری خواهد رسید.

وی با بیان اینکه مرکز آموزشی درمانی رازی رشت دومین مرکز درمانی پرتردد شهر رشت به ‎لحاظ تعداد بیماران مراجعه کننده و کادر آموزشی و درمانی است، افزود: سالانه دست کم بین ۵۰۰ تا هزار بیمار برای انجام MRI از این مرکز درمانی به دیگر مراکز آموزشی درمانی رشت و یا بخش خصوصی مراجعه و دوباره برای ادامه درمان به این مرکز بازمی گردند که این امر موجب زحمت بیمار و خانواده اش و همچنین صرف هزینه و وقت می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه توزیع عادلانه امکانات و تجهیزات تشخیصی و درمانی از اهداف مدیران و مسئولان این دانشگاه است، گفت: بیمارستان رازی رشت یک مرکز آموزشی درمانی برای بیماری‌های ارولوژی، ریه، کبد، گوارش، کلیه، بیماری‌های عفونی، پیوند کلیه، پوست، جراحی عروق، روماتولوژی، هماتولوژی، غدد، توراکس تالاسمی، اورژانس، هموفیلی و دیگر بیماری‌ها است که به رغم ارائه خدمات سلامت محور به مردم، از برخی تجهیزات نظیر MRI محروم بود.

مرکز آموزشی درمانی رازی رشت ۷۴ سال پیش تأسیس شد.

دیگر خبرها

  • توسعه و ارتقا مراکز درمانی موقوفه از اولویتهای سازمان اوقاف است
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • زالو درمان می‌کند؟
  • آغاز درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در خراسان شمالی
  • افتتاح دستگاه MRI بیمارستان رازی رشت، به زودی
  • اتمام پروژه‌های عمرانی حوزه درمان، اولویت‌ مهم سازمان تأمین‌اجتماعی در سال جدید
  • کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون