Web Analytics Made Easy - Statcounter

موسوی با بیان اینکه ۵۲ درصد سدهای کشور پر از آب است، گفت: وزارت نیرو و دستگاه های متولی باید آمادگی لازم برای پذیرش سیلاب های احتمالی را داشته باشند.

سید ابوالفضل موسوی بیوکی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در پاسخ به این پرسش که چه اقداماتی برای جلوگیری از بحث سیلاب ها در کشور با توجه به اتفاقات ابتدای سال 98 از طرف مسئولان اندیشیده شده است، گفت: لایروبی رودخانه ها به اندازه ای که بودجه اجازه می داده است، انجام شده است البته گفته اند امسال از نظر بارندگی سال نرمالی خواهیم داشت، وضعیت سدهای ما این گونه است که 52 درصد آنها پر از آب است و شرایط ما نسبت به پارسال متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نایب رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما امسال ریسکی را که در اواخر سال 97 و ابتدای سال 98 انجام دادیم، انجام نمی دهیم؛ سال گذشته این ریسک را داشت که آب را به اندازه ای رها کنیم که با بارش هایی که هست، بتوانیم ذخیره سازی کنیم و سدها را پر کنیم، امسال این ریسک را نمی کنیم چرا که گفته اند وضعیت بارندگی نرمال است، وضعیت بارندگی امسال نسبت به مشابه سال قبل کمتر است ولی نسبت به میانگین 50 سال گذشته بالاتر است و به همین خاطر ما باید آمادگی برای پذیرش سیلاب را داشته باشیم.

 

وی تصریح کرد: ما باید سدها را تا حدی بیشتر پر نکنیم، مثلا سد کرخه را شاید تا 60 درصد پر نگه داریم و بقیه آن را تخلیه کنیم برای بقیه سدها و همچنین هفت حوزه آبخیز این کار را انجام می دهیم. سال گذشته یک عدم تفاهمی بین وزارت نیرو و سازمان هواشناسی وجود داشت آنها حرف همدیگر را متوجه نشدند ولی امسال این هماهنگی برقرار شده است و با هم هماهنگ عمل می کنند.

 

نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در حال حاضر هم بحث لایبروی انجام شده، هم از حجم ذخیره سدها مراقبت بیشتری شده است و هم در اطلاعات هواشناسی و هماهنگی با وزارت نیرو همکاری خوبی وجود دارد و همه اینها باعث شده است تا آمادگی بیشتری برای کنترل سیلاب ها داشته باشیم.

 

وی اضافه کرد: البته اگر باز هم در استان گلستان 300 میلی متر در یک بازه زمانی کوتاه باران ببارد، کنترل آن با توجه به فیزیک سیل بندی های ما که برای این نوع بارندگی آماده نیست، مجدد دچار مشکل می شویم.

 

وی با بیان اینکه ما در شرایط تغییر اقلیم هستیم، خاطرنشان کرد: تغییر اقلیم فقط این نیست که ما از خشکسالی به ترسالی برویم بلکه تغییر اقلیم این است که ممکن است در بحث بارندگی ها جا به جایی انجام شود و بارندگی ها شدت بیشتری داشته باشند.  سال گذشته ما در آبان بارش برف نداشتیم ولی امسال این اتفاق افتاده است و همین خودش تغییر اقلیم است ما باید با این اتفاقات کمی بیشتر آشنا شویم البته وزارت نیرو و همه دستگاه های متولی باید آمادگی بهتری در سال 98- 99 برای مقابله با بارندگی سیل آسا داشته باشند./

پایان پیام/33

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد هفته بسیج نماز جمعه کانون های فرهنگی هنری مساجد راهپیمایی مساجد کتاب اصفهان اردبیل کتابخوانی سد مجلس شورای اسلامی مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۶۴۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند

هرساله با نزدیک شدن به روز‌های گرم سال، در کشور با وارد مدار شدن سیستم‌های سرمایش، مصرف برق به طور تدریجی افزایش پیدا می‌کند. آخرین آمار‌های وضعیت شبکه برق کشور نشان می‌دهد که در روز‌های گذشته مصرف برق نسبت به سال گذشته افزایش چند هزار مگاواتی داشته است.

از این جهت که در روز‌های گرم تابستان با ناترازی در تولید و مصرف برق مواجه هستیم، وزارت نیرو اقداماتی را پیش بینی می‌کند تا عبور موفق از تابستان و بدون قطعی برق رقم بخورد. در همین راستا امسال برنامه‌ای ۱۸۰ اقدامه در بخش‌های توسعه نیروگاه‌ها، افزایش و اصلاح شبکه و مدیریت مصرف برق برای تامین برق پایدار پیک تابستان امسال در دستور کار قرار گرفته است.

بخش مهم دیگر این برنامه‌ها انجام به موقع تعمیرات نیروگاهی است. در حال حاضر بیش از ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور از طریق نیروگاه‌های حرارتی تامین می‌شود و هم رقم ضرورت آمادگی این واحد‌های نیروگاهی را برجسته می‌کند.

برنامه‌های تعمیراتی نیروگاه‌ها پس از عبور از فصل گرم سال و شروع مهر آغاز شده و طبق برنامه اعلام شده باید تا پیش از خرداد و همزمان با افزایش دما نیروگاه را به آمادگی ۱۰۰ درصدی از لحاظ تعمیراتی برسند و پاسخگوی تقاضای مصرف در فصل گرم سال باشند.

در ادامهدناصر اسکندری معاون راهبری شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاه‌های برق حرارتی تامین می‌شود گفت: با توجه به اینکه بخش اعظم تامین برق کشور بر عهده نیروگاه‌های حرارتی است، از این رو آمادگی کامل این واحد‌ها برای تولید برق پایدار در فصول گرم سال اهمیت مضاعفی دارد.

وی گفت: فصل تعمیراتی نیروگاه‌های حرارتی باید تا قبل از خرداد هر سال به پایان برسد، چرا که از این ماه با افزایش مصرف برق کشور نیروگاه‌ها باید آمادگی کاملی برای پاسخگویی به بار مصرف این بازه زمانی داشته باشند.

این مقام مسئول در خصوص برنامه‌های تعمیراتی امسال گفت: در همین راستا از ابتدای مهر سال گذشته به منظور آماده‌سازی این واحد‌ها برای تولید انرژی پایدار در ماه‌های گرم سال، بالغ بر ۱۰۵ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفته است که تاکنون ۹۳ هزار مگاوات از این برنامه عملیاتی شده و امیدواریم با اتمام به موقع برنامه‌های یاد شده تا نیمه اردیبهشت‌ماه بتوانیم تمامی واحد‌های نیروگاهی را برای تامین برق پایدار روز‌های اوج مصرف برق کشور در اختیار داشته باشیم.

رکورد تعمیرات نیروگاهی امسال شکسته می‌شود 

گفتنی است، سال گذشته برای نخستین بار در صنعت برق حدود ۹۷ هزار مگاوات برنامه تعمیرات و آماده‌سازی نیروگاه‌های حرارتی پیش از شروع پیک مصرف برق تابستان به پایان رسید و امسال رکورد جدیدی در این زمینه به ثبت خواهد رسید.

در این راستا ساناز جعفرزاده مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و بهره‌برداری تولید در خصوص جزئیات برنامه‌های تعمیراتی امسال گفت: از ابتدای مهر سال گذشته به منظور تأمین برق پایدار پیک تابستان امسال بیش از ۱۰۵ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفته است. تاکنون بیش از ۹۰ هزار مگاوات از این برنامه عملیاتی شده است و امیدواریم با اتمام به موقع برنامه‌های یاد شده بتوانیم تمامی واحد‌های نیروگاهی را برای تأمین برق پایدار روز‌های اوج مصرف برق کشور در اختیار داشته باشیم.

با اشاره به اینکه برخی از تعمیرات نیروگاهی به دلیل تداوم گرما در تابستان ۱۴۰۳ به تعویق افتاد گفت: یک سری از تعمیرات ما برای شهریور پیش‌بینی شده بود که به علت تداوم گرما به مهر معوق شد. اما چیزی که بیشتر بر روی حجم تعمیرات اثر گذاشت بود این بود که دچار تراز منفی سوخت در فصل زمستان بودیم و به این علت خیلی از تعمیرات در زمستان هم برای کمک به تامین بار شبکه به تعویق افتاد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • آمادگی تمامی دستگاه ها برای کمک به  کشاورزان  در بارندگی پیش رو
  • وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده باغ ازگل اعلام شد
  • رشد ۱۹ درصدی میزان بارش‌ها در خراسان شمالی طی امسال
  • نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند
  • قلیان اکسیژن؛ یک پک عمیق به سمت ناکجا؟!
  • ۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟
  • تدابیر لازم نسبت به بارندگی‌های پایان هفته در شیراز
  • تعداد جان‌باختگان سیل در افغانستان افزایش یافت