Web Analytics Made Easy - Statcounter

غار ۷۰ میلیون ساله نخجیر که دومین غار زنده جهان به شمار می‌رود با گذشت بیش از دو دهه از زمان کشف آن همچنان در سایه بی‌توجهی مسئولان به ابتدایی‌ترین شکل ممکن پذیرای گردشگران است. ۰۲ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۳ استانها مرکزی نظرات - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، غارها یکی از انواع جاذبه‌های طبیعی به شمار می‌روند که علاوه بر کاربردهای زیست‌محیطی در راستای جذب گردشگر و بهبود شرایط اقتصادی منطقه هم بسیار حائز اهمیت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان مرکزی در کنار بسیاری از جاذبه‌های گردشگری که در گوشه گوشه خود جای داده از غاری با قدمت 70 میلیون ساله در محدوده بین دلیجان و نراق برخوردار است.

پذیرایی از گردشگران به ابتدایی‌ترین شکل ممکن

غار نخجیر دومین غار زنده جهان و معروف به جنگل آهکی ایران با تمام زیبایی‌های بی‌نظیری که دارد اما در سایه کم‌توجهی‌ها با گذشت دو دهه از کشف آن، همچنان به ابتدایی‌ترین شکل پذیرای گردشگرانی است که غرق در زیبایی این غار با حیرت از نبود امکانات رفاهی اطراف این مجموعه، آن را ترک می‌کنند.

نبود امکانات اطراف این غار تا آنجاست که شاید کمتر گردشگری تصمیم دیدن دوباره از این غار و قصد عزیمت به این منطقه در آینده را داشته باشد.

غار 70 میلیون ساله نخجیر مربوط به دوره سوم زمین‌شناسی بوده و بعد از غار ماموس مکزیک دومین غار آهکی زنده جهان است.

با گذشت 2 دهه از کشف همچنان غار نخجیر نقطه ثقل گردشگری منطقه نیست

غاری که با وجود بی‌مهری‌ها همچنان چشم به راه گردشگران است، متاسفانه با وجود همه زیبایی‌ها و عجایب، همچنان این اثر طبیعی به عنوان نقطه ثقل گردشگری منطقه نبوده که این جای تاسف است و باید دید این بی‌مهری‌ها تا کجا ادامه دارد.

نبود زیرساخت‌های رفاهی و خدماتی در این منطقه گردشگری حلقه مفقوده‌ای است که با توجه به اقلیم مستعد و استقبال گردشگران سراسر کشور از این غار، روح هر گردشگری را می‌آزارد.

علاوه بر این، در این سال‌ها شاهد حفر تونلی در دل این اثر طبیعی ارزشمند که شاید هرگونه دخالت در مجموعه داخلی آن سبب آسیب زدن به پیکر باارزش آن شود، هستیم به طوری که به گفته برخی از کارشناسان حفر این تونل به لحاظ زیست‌محیطی سبب آسیب زدن به غار می‌شود و در واقع زخمی بر پیکره این جنگل 70 میلیون ساله است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: در غار نخجیر به برخی از اتفاقاتی که افتاده معترض هستم، وقتی می‌گوییم غار زنده، یعنی نیاز به حساسیت بیشتر و احتمال خطر بیشتر، چراکه این غار با اندکی غفلت ممکن است دچار ریزش و مشکلات دیگر شود.

مدیریت غار نخجیر به مجموعه شهرستان دلیجان وگذار شداراک| وضعیت غار نخجیر دلیجان مطلوب نیستنارضایتی بازدیدکنندگان غار علیصدر؛ آبروی گردشگری استان، آبروی همدان را به خطر انداخت!

**تونلی که در دل غار ایجاد شده فاجعه است

علیرضا ایزدی افزود: تونلی که در این غار ایجاد شده، فاجعه بوده که نتیجه کار بدون درنظر گرفتن توان اکولوژیکی منطقه است، وقتی تنها نگاهمان به حوزه اقتصادی باشد ارزش‌ها را نادیده می‌گیریم که این مخالف حفاظت از آثار طبیعی است.

بازگشایی تونل بسته به نظر محیط زیست است

وی تصریح کرد: تونلی که آنجا حفر شده تا زمان اعلام نظر نهایی مجموعه محیط زیست به عنوان متولی اصلی غارها در کشور مسدود است، اگر مجموعه محیط زیست صلاح بر بازگشایی بدانند که مشکلی نداریم اما اگر نظرشان بر عدم بازگشایی باشد فرصتی است که می‌توان از آن برای موارد دیگر نظیر راه‌اندازی یک گالری یا محلی برای پذیرایی استفاده کرد، آنچه که احتمال ایجاد اشکال را دارد، بازگشایی انتهای این تونل و گردش هوا در آن است که در صورت تایید محیط زیست مبنی بر آسیب‌زا بودن آن، این تونل همچنان مسدود می‌ماند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با اشاره به اینکه طبق قانون پیرامون این غار به بخش خصوصی و بومی منطقه واگذار شده بیان کرد: این افراد معتقد هستند که اگر بناست واگذاری توجیه اقتصادی داشته باشد باید مدت واگذاری بیش از یک سال درنظر گرفته شود تا سرمایه‌گذار راغب سرمایه‌گذاری در این منطقه باشد.

ایزدی ادامه داد: پیگیر این هستیم که بتوانیم شیوه و مدت واگذاری را افزایش دهیم تا براساس طرح جامعی که معین و مصوب شده، وضعیت چنین اراضی را مشخص کنیم تا هم خود مجموعه شرکت بهره‌بردار بتواند سرمایه‌گذاری کند و هم از سرمایه‌گذاران دیگر برای خدمات رفاهی بهره‌مند شویم.

وی عنوان کرد: طرح این اراضی الان مشخص است، بخش خصوصی(شرکت توسعه عمران دلیجان)، طرح مطالعاتی را برای این منطقه آماده کرده‌ است، بحث پروانه را برای آنها پیگیری می‌کنیم تا اگر نیازمند تسهیلات باشند قول مساعدت و همکاری بدهیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: اگر بتوانیم طرح را 5 ساله واگذار کنیم توجیه اقتصادی برای سرمایه‌گذاری هم فراهم می‌شود.

انتهای پیام/712/ ع

R41371/P/S6,73/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۶۴۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمایل گردشگران عمانی به حضور در مازندران

ایسنا/مازندران رایزن بازرگانی ایران در کشور عمان از تمایل گردشگران عمانی به حضور در مازندران خبرداد.

به گزارش ایسنا، مهرداد فلاح ۱۲ اردیبهشت در بازدید از غرفه مازندران در ایران اکسپو ۲۰۲۴ با اشاره به اینکه در سال گذشته بیشترین رشد صادرات ایران به عمان رخ داده و این تجارت رشد  ۵۲ درصدی در صادرات را تجربه کرده است، تصریح کرد: در سالجاری حجم تجارت ایران به عمان به دو میلیارد و ۲۵۰میلیون دلار رسیده است که در بین ۱۵ کشور همسایه رتبه هشتم را کسب کردیم.

وی با اشاره به اینکه مازندران پتانسیل های مناسبی در بخش شیلات و کشاورزی دارد،افزود: پرورش ماهی و میگو در قفس که در مازندران از جمله اولویت‌هاست بازار خوبی در عمان دارد و نیز صیفی‌جات مازندران در این استان مشتری‌ها خوبی دارند.

فلاح از افزایش تبادلات تجاری مازندران و عمان خبر داد و یادآور شد: یک هیات اقتصادی در سال گذشته از مازندران در عمان حضور یافت و امیدواریم با تجدید این دیدارها، بتوانیم زمینه‌های توسعه اقتصادی را فراهم کنیم.

رایزن بازرگانی ایران در کشور عمان با تاکید بر اینکه گردشگری در ایران مورد توجه عمانی‌ها است، افزود: عمانی‌ها ایران را به شیراز و کلاردشت می‌شناسند و تمایل به این دو شهر دارند از این رو ضرورت دارد شرکت‌های گردشگری مازندران برای حضور گردشگران عمانی برنامه ریزی مناسبی انجام دهند.

فلاح با بیان اینکه خط پروازی مستقیم مسقط به رامسر که در سال گذشته دایر شده و امروز متوقف شده است می تواند مجددا راه اندازی شود، بر توسعه تبادلات گردشگری عمان و مازندران تاکید کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • منطقه گردشگری کولیدر بروجرد مهیای توسعه و سرمایه گذاری
  • تمایل گردشگران عمانی به حضور در مازندران
  • شهرداری توان پرداخت حقوق به کارگران را ندارد؛ مسئولان کمک کنند
  • منطقه جهانی اورامان میزبان آیین سنتی کومسای می‌شود
  • کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • جذب نیرو‌های بومی در شرکت‌های منطقه از مهم‌ترین دغدغه‌های جوانان دهلرانی است
  • پاکسازی منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر قاین
  • آمریکا مانع تحقق صلح در یمن و توقف جنایات صهیونیست‌ها در غزه است
  • صنعا: واشنگتن مانع صلح در یمن و توقف کشتار در غزه است