Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین فلاح روزشنبه در نشست بررسی مسائل مرتبط به مرمت حصار این اثر که در بافت قدیم و در درون شهر میبد قرار دارد، افزود: کار مرمت باید با همراهی و کمک نهادها و اداره‌هایی مانند شهرداری ، شورای شهر ، بسیج و سپاه ، جهاد کشاورزی ، اوقاف ، بنیاد میبدی و... با محور میراث فرهنگی و با تخصیص اعتبار و با نظر فنی و کارشناسی پیگیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بستن داربست ، مدیریت قنات ، تامین اعتبار از سوی شهرک صنعتی و بنیاد میبدی و..، تسهیل مسائل مرتبط به اداره اوقاف با نگاهی مثبت و همراه با تعامل و تساهل ، آزادسازی و ... را از جمله مسائلی برشمرد که باید مورد عنایت قرار گیرد.

فرماندار میبد در ادامه از مدیریت میراث فرهنگی شهرستان خواست مدیریت این اثر را به شیوه  هیات امنایی پیگیری کند.

مدیر پایگاه پژوهشی میبد نیز با ارائه گزارشی به صورت تصویری از حصار نارین قلعه گفت : به علت وجود انبوه خاک‌ ریخته شده در پشت حصار این اثر منحصر به فرد ، هر نهادی عهده دار انجام این کار نمی شود و نیاز به امکانات دارد.

سیما حشمت، فرسایش طبیعی هوازدگی ، وجود موریانه ، لانه گزینی حیواناتی مانند موش ، روباه و ...، آبیاری‌ غرقابی اطراف قلعه ، فرسایش بستر طبیعی ، وجود قنات ، خالی شدن زیر دیوارها و ... را از عوامل آسیب زا در ارتباط با ریزش حصار این بنا برشمرد که از چند ماه پیش در فضاهای مجازی رسانه‌ای شد.

در این نشست مقرر شد با همکاری شهرداری جمع آوری نخاله و سگ‌های ولگرد انجام گیرد.

نارین قلعه‌  یکی از بناهای تاریخی و باشکوه ایران کهن در دوران ساسانی است که معماری و هنر سازندگان آن، موجب تحسین باستان‌شناسان و تاریخ‌دوستان شده و این بنای کهن در سال ۱۳۵۴ به ثبت ملی رسیده است.

نارین قلعه در واقع ارگ حکومتی شهر تاریخی میبد است که درپشته‌ای طبیعی با ارتفاع بیش از ۲۵ متر همچنان از دوره ساسانیان استوار باقی مانده‌است.

میبد، شهری در مرکز ایران با پیشینه‌ای چندین هزار ساله است.

این شهر دومین مرکز شهری و تجاری استان یزد و به عنوان مرکز زیلوبافی و سفال دست‌ساز ایرانی و پایگاه عمده تولید کاشی محسوب می‌شود و به واسطه بافت تاریخی ارزشمند خود تمام شهر در فهرست آثار تاریخی ایران به ثبت رسیده است.

یک سوم وسعت شهر میبد دارای بافت تاریخی است.

مرکز شهرستان ۱۰۴ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.

برچسب‌ها شهرداری میبد میراث فرهنگی نارين قلعه میبد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهرداری میبد میراث فرهنگی نارين قلعه میبد شهرداری میبد میراث فرهنگی نارين قلعه میبد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۶۵۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی

در تفاهم‌نامه‌ای بین مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور و سازمان میراث فرهنگی تلنگانه قرار شده است آثار موزه باستان‌شناسی حیدرآباد احیا خواهد شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، موزه باستان‌شناسی حیدرآباد با امضای تفاهمنامه‌ای بین سازمان میراث فرهنگی تلنگانه و مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور، رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دهلی، جانی دوباره خواهد گرفت. این تفاهمنامه در حضور خانم شایلاجا رامایر قائم‌ مقام وزیر جوانان و گردشگری ایالت تلنگانه، خانم باهارتی هولیکاری، مدیر سازمان میراث فرهنگی و دکتر مهدی خواجه پیری، رئیس مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور، به امضا رسید.

موزه باستان‌شناسی حیدرآباد با بیش از 30 هزار اثر نفیس، از جمله نسخه‌های خطی بی‌نظیر، نقشه‌های کهن، کتیبه‌ها، سکه‌ها، مینیاتورها و اسناد، گنجینه‌ای بی‌مانند از تاریخ و فرهنگ را در خود جای داده است. این موزه تحت برنامه‌ای جامع، توسط مرکز بین المللی میکروفیلم نور و کارشناسانی از ایران مرمت، فهرست‌نویسی و دیجیتال‌سازی خواهد شد.

مجموعه کم‌نظیر آثار موزه حیدرآباد، که شامل بزرگترین مجموعه سکه‌های جهان و همچنین مومیایی 2500 ساله شاهزاده نایشو از مصر می‌شود، حکایت‌گر دوره‌ های مختلف تاریخی از جمله مغول، بهمنی و تغلق است. این گنجینه گرانبها، یادگار آخرین نظام حیدرآباد، میر عثمان علی‌خان بود و برای حفظ و نگهداری به سازمان میراث فرهنگی تلنگانه سپرده شده است.

مرکز میکروفیلم نور پیش از این با 51 کتابخانه در هند همکاری داشته و پروژه‌های مرمت، بازسازی، دیجیتال‌سازی و فهرست‌نویسی را با موفقیت به انجام رسانده است.

بزرگترین شاعر شیعی کشمیر

خواجه‌پیری، رئیس مرکز میکروفیلم نور، در این مراسم گفت: امضای این تفاهمنامه، نویدبخش همکاری‌های ارزشمند بین ایران و هند در زمینه حفظ و احیای میراث فرهنگی مشترک دو کشور است. بدون شک، تبادل دانش و تخصص در این زمینه، به حفظ گنجینه‌های زبان فارسی برای نسل‌های آینده کمک خواهد کرد.

مرکز میکروفیلم نور، در راستای حفظ و نگهداری اسناد تاریخی ارزشمند، دو پروژه بزرگ دیجیتال‌سازی را در حال حاضر در دست دارد. این پروژه‌ها شامل 33 میلیون‌ سند فارسی از موسسه تحقیقاتی آرشیو تلنگانه و مجموعه دو هزار نسخ خطی فارسی و عربی انجمن ترقی اردو می‌شود. تاکنون، سه میلیون و 600 هزار سند از آرشیو تلنگانه دیجیتال‌سازی شده و 412 هزار سند نیز مرمت و 26 جلد فهرست از آن به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • روند انتخاب اساتید نمونه کشوری تشریح شد
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • افتتاح مرکز مدیریت هوشمند انرژی (مها) در همدان
  • یک روز ناب در دل طبیعت بکر در چند کیلومتری تهران
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • استحکام‌بخشی فلک‌الافلاک نیازمند ۲۰ میلیارد/ طرحی که ۱۴ساله شد!