Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل متحد با تأکید بر اینکه تجربیات شهرهای جهان در راستای تبدیل‌شدن به شهر دوستدار سالمند را نمی‌توان به‌صورت کامل استفاده کرد، گفت: باید این تجربیات جهانی در هر شهری بومی‌سازی شود.

لیلا جودان، امروز (شنبه) در نخستین کارگاه تخصصی شهر دوستدار سالمند، اظهار کرد: تفاهم‌نامه شهر دوستدار سالمند در اصفهان منعقد شده و فرایند اجرای طرح شهر دوستدار سالمند در این شهر با سرعت بالایی پیش می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز هم در این کارگاه دور هم جمع شده‌ایم تا از برنامه‌هایی که تاکنون انجام‌شده مطلع شویم.

وی ادامه داد: باید ببینیم تجربه اصفهان در راستای تبدیل‌شدن به شهر دوستدار سالمند چگونه بوده و چطور بر چرخه زندگی اثر می‌گذارد که این امر در طول زمان مشخص می‌شود.

به گزارش ایسنا، همچنین رینتاروموری - مشاور بین‌المللی طرح شهر دوستدار سالمند در این کارگاه، بابیان اینکه وقتی درباره شهر دوستدار سالمند صحبت می‌کنیم باید همه گروه‌های سنی را در نظر داشته باشیم، گفت: با توجه به تجربه فعالیتی که در شهرهای مختلف دنیا همچون چین، ژاپن، هنگ‌کنگ و انگلستان داشتم وقتی می‌توانیم در تبدیل‌شدن به شهر دوستدار سالمند موفق باشیم که همه گروه‌های سنی، محیط‌های اجتماعی و فیزیکی شهر را در کنار هم در نظر داشته باشیم.

وی با اشاره به حضور خود در شهر اصفهان، گفت: با قدم زدن در شهر اصفهان به‌ عنوان یک گردشگر دریافتم که این شهر به‌جز زیبایی‌های تاریخی و شهری، فضایی آرام دارد که خانواده‌ها در کنار یکدیگر در سطح شهر حضور دارند.

رینتاروموری با بیان اینکه شهر دوستدار سالمند موضوع ملی نیست، تصریح کرد: شهر دوستدار سالمند یک موضوع شهری است که شهرداری‌ها باید به آن بپردازند.

مشاور بین‌المللی طرح شهر دوستدار سالمند به فاصله زیاد بین کشورهای پردرآمد و کشورهای با درآمد متوسط اشاره کرد و افزود: باید تلاش کنیم با پیش‌بینی سیاست‌هایی این فاصله را کم کنیم، از سوی دیگر باید مشکلات و کیفیت زندگی سالمندان را پیداکرده و برای برطرف کردن آن برنامه‌ریزی کنیم.

وی بابیان اینکه اصفهان زمان خوبی برای پیوستن به شهرهای دوستدار سالمند انتخاب کرده است، گفت: در دو روزی که این کارگاه در شهر اصفهان برگزار می‌شود قرار نیست آموزشی به شرکت‌کنندگان بدهم، بلکه می‌خواهیم تجربیات خود را به اشتراک بگذاریم و از این تجربیات به بهترین شکل ممکن در جهت رسیدن به شهر دوستدار سالمند بهره ببریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی سالمندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۶۷۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، جمعیت‌شناسان می‌گویند طی ۵۰ سال آینده تعداد سالمندان ۶۰ سال به بالا افزایش خواهد یافت و این گروه بخش قابل‌توجهی از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند.

تخمین زده شده تا سال ۲۰۵۰ جمعیت افراد بالای ۶۰ سال به دومیلیارد نفر در جهان خواهد رسید و به این معناست که به ازای هر پنج نفر یک سالمند خواهیم داشت. 

به این ترتیب نه فقط در کشور‌های توسعه‌ یافته بلکه در کشور‌های در حال‌توسعه نیز بخش قابل‌توجهی از جمعیت را سالمندان تشکیل خواهند داد و افزایش سالمندان در صورت نداشتن برنامه‌های مدون، در آینده به چالشی مهم برای جوامع تبدیل خواهد شد. 

در کشور‌های توسعه‌یافته، از سه دهه گذشته سرویس‌های خدمات مراقبت روزانه به عنوان جایگزینی برای مراقبت‌های سازمانی و رسمی به وجود آمده است و این سرویس‌ها نقش مهمی در مراقبت‌های مبتنی بر جامعه برعهده گرفته‌اند. 

حالا با توجه به روند روبه رشد جمعیت سالمندان و نیاز‌های آنها بویژه باتوجه به مسائلی ازجمله تغییر در سبک زندگی خانواده‌ها و مهاجرت فرزندان و افزایش شمار سالمندان تنها، توسعه مراکز نگهداری روزانه سالمندان در کشور ما نیز ضروری به نظر می‌رسد. 

برخی از کارشناسان معتقدند اگر همین حالا برای افزایش تعداد سالمندان، برنامه‌هایی در نظر گرفته نشود به‌زودی با یک بحران جدی مواجه خواهیم شد.

درحال حاضر بیش از ۱۰درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند و باتوجه به آمار، پیش‌بینی شده است در سال ۱۴۲۰ حدود ۲۰درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل خواهند داد که باید به نیازهایشان ازجمله بیمه، خدمات در زمینه‌های مختلف از جمله مسکن پاسخ داده شود.

حمید صاحب مدیر کل سلامت شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: متاسفانه تهران در حوزه جمعیت در آستانه بحران است که می‌توان از آن به ابر بحران نام برد، زیرا در جوانی جمعیت وضعیت خوبی نداریم.

وی با بیان اینکه متوسط ۱۳ درصد تهرانی‌ها سالمند محسوب می‌شوند گفت: اگر اقدام عاجل و موثر انجام ندهیم درصد سالمندان قابل توجه خواهد شد.

صاحب در خصوص میزان سالمندان در مناطق مختلف تهران گفت: درصد سالمندان در مناطق تهران متفاوت است به صورتی که در منطقه ۱، ۳، ۶، ۲۱ بیشترین تعداد سالمند را در تهران دارند و حدود ۱۶ درصد جمعیت سالمندان تهران را دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • کارگاه آموزشی مهارت های زندگی با موضوع پیشگیری از اعتیاد برگزار شد
  • خط لوله آبنیل ـ اصفهان ایمن سازی شد
  • تاریخ‌سازی افغانستان با یک ایرانی
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • ۲۰۰روستای بالای بیست خانوار استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند
  • ۱۱۲ آموزگار مدارس شاهداستان در کارگاه توانمند سازی شرکت کردند
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟
  • افغانستان به‌طور رسمی شگفتی‌سازی کرد و به جام‌جهانی رسید
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟