Web Analytics Made Easy - Statcounter

تئاتر با وجودی که در این چند سال گذشته در مازندران بیشتر مورد اقبال مردم قرا گرفته و هر ساله جشنواره فجر برگزار می‌شود، اما هر بار با حاشیه‌های زیادی همراه است که سیر صعودی آن را کند می‌کند و خیزهای که برخی هنرمندان این خطه می‌گیرند را به فراموشی محکوم کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بلاغ، هنر هفتم، بهترین تصویرسازی برای اسطوره های یک سرزمین است، می تواند داستان های فلکور آن را زنده کند و بستری برای به تصویر کشیدن آثاری عمیق مهیا کند؛ همین سبب است که خاستگاه تئاتر جدا از پیشرفته بودن یا نبودن آن جامعه از آیین ها سرچشمه می گیرد از مراسمات مذهبی، رقص ها و چیزهای که در تمام ادوار تاریخ به شکلی جریان داشته است، هنری که موسیقی، معماری، نقاشی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

. را در خود عجین کرده است و آن تئاتر است.

شاید به همین دلیل توانسته تاثیر بیشتری بر روی مخاطب بگذارد و روح آدمی را به گونه ای صیقل دهد تا با شخصیت های داستان هایش، متن موسیقی اش، اجرای بازیگرانش فرو رویم، خود او شویم، از ته دل بخندیم، گریه کنیم و بجنگیم.

این هم ذات پنداری ها باعث بروز احساسات نهفته‌ای می شوند که ناخودآگاه در درون خود آنان را حبس کرده ایم، احساساتی که از رنج ها، شادی ها، ناکامی ها و آرمان های فراموش شده ما سرچشمه می گیرند و با ما سخن می گویند.

تولد هنر هفتم

هنر هفتم، بهترین تصویرسازی برای اسطوره های یک سرزمین است، می تواند داستان های فلکور آن را زنده کند و بستری برای به تصویر کشیدن آثاری عمیق مهیا کند؛ همین سبب است که خاستگاه تئاتر جدا از پیشرفته بودن یا نبودن آن جامعه از آیین ها سرچشمه می گیرد از مراسمات مذهبی، رقص ها و چیزهای که در تمام ادوار تاریخ به شکلی جریان داشته است، هنری که موسیقی، معماری، نقاشی و.. را در خود عجین کرده است و آن تئاتر است.

 شاید به همین دلیل توانسته تاثیر بیشتری بر روی مخاطب بگذارد و روح آدمی را به گونه ای صیقل دهد تا با شخصیت های داستان هایش، متن موسیقی اش، اجرای بازیگرانش فرو رویم، خود او شویم، از ته دل بخندیم، گریه کنیم و بجنگیم.

این هم ذات پنداری ها باعث بروز احساسات نهفته ای می شوند که ناخودآگاه در درون خود آنان را حبس کرده ایم، احساساتی که ازرنج ها، شادی ها، ناکامی ها و آرمان های فراموش شده ما سرچشمه می گیرند و با ما سخن می گویند.

تولد تئاتر این سرزمین به دوران باستان ۶۴۱-۱۰۰۰ پیش از میلاد برمیگردد و می توان در مراسمات، آن را به وضوح دید در تشریفاتی که برای ستودن قهرمانان ملی و تحقیر دشمنان می پرداختند، همچون داستان های اساطیری و عشقی، روایات نمایشی از تاریخ چون سوگ سیاوش و کین ایرج، چهر های یگانه ای که در شاهنامه و ادبیات کهن در قالب نمایش به تصویر کشیده شدند، اما ستون های اولیه تئاتر در آیین های مذهبی بنا شده است؛ پیوند عمیقی که با واقعه کربلا عجین شده و در دسته رویی و تعزیه ها خود را به اوج زیبایی می کشاند، البته باید گفت تئاتر مدرن و اروپایی مدیون سفرهای فرنگ ناصرالدین شاه قاجار است که ارمغان آن تئاتر جدید امروزی می باشد.

تئاتر با وجودی که در این چند سال گذشته در مازندران بیشتر مورد اقبال مردم قرا گرفته و هر ساله جشنواره فجر برگزار می شود، اما هر بار با حاشیه های زیادی همراه است که  سیر صعودی آن را کند می‌کند و خیزهای که برخی هنرمندان این خطه میگیرند را به فراموشی محکوم کند.

سحر مشرفی عضو هیئت رئیسه انجمن نمایش مازندران در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به کیفیت پایین جشنواره تئاتر فجر استان گفت: متاسفانه از سال 93 افت زیادی در برگزاری جشنواره تئاتر داشتیم که با وجود اینکه امسال 12 کار در جشنواره وجود داشت، اما کیفیت ها همچنان پایین بودند.

وی با بیان اینکه لابی گری مشکل اصلی جشنواره تئاتر مازندران است، عنوان کرد: ماهیت لابی گری و پشتیبانی ها تغییر نکرده، فقط کت تن آن کرده اند و امسال نیز شاهد این قضیه بودیم.

عضو هیئت رئیسه انجمن نمایش مازندران تصریح کرد: طبق فراخوان برای افرادی که عوامل و افراد آن بومی منطقه هستند، امتیازی در نظر گرفته می شد، اما در زمان اجرا به کارهای که ماهیت بومی داشتند اولویت دادند در حالی که در فراخوان عنوان نشده بود.

وی وجود لابی گری را افت تئاتر مازندران برشمرد و خاطرنشان کرد: تئاتر آقای گانگ با وجود اینکه بازیگر اول نقش زن، بازیگر اول نقش مرد، نورپردازی برتر، نویسندگی اول، طراحی صحنه دوم، کارگردانی دوم انتخاب شده بود و نمایش اول محسوب می شد به جشنواره فجر کشور راه نیافت و گروه دوم و سوم به جشنواره فجر راه یافتند.

این بازیگر و کارگردان تئاتر ادامه داد: سهیل شیخ متولی که تحصیل گرده این حرفه است با اولین کارش در جشنواره و کسب این امتیازات که دو گروه های دیگر نتوانستند کسب کنند می توانست انگیزه خوبی برای ارتقای کارهایش شود که نادیده گرفته شد.

وی با بیان اینکه از آمل هیچ حمایتی نشدیم، گفت: متولی تئاتر که باید دغدغه هنر داشته باشد، هیچ حمایتی نکرد و به همین خاطر است که در تئاتر آمل ماند این است که گردمرگ پاشیده باشند.   

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۶۸۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا باقری دبیر جشنواره فرهنگی – هنری اتقان در احکامی نوشت:

تعامل با معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تشکیل دبیرخانه متمرکز، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی، ارتباط با مخاطبان و نشر آثار هنرمندان و گسترش فرهنگ کار و تلاش از طریق انجام امور رسانه‌ای، از جمله اهدافی است که دبیر جشنواره اتقان از دبیر اجرایی و مدیر روابط عمومی این جشنواره خواسته است.

امیرحسین شفیعی، تهیه کننده و کارگردان تئاتر، مدیر فرهنگی و دارای نشان درجه۲ هنری و مدرک کارشناسی مدیریت فرهنگی است. شفیعی در کارنامه خود دبیر اجرایی تئاتر مهم بین المللی و ملی را به ثبت رسانده که جشنواره بین المللی تئاتر فجر یکی از آنها است.

مصطفی ساجدی نیز فعال‌رسانه‌ای و دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت رسانه از دانشگاه تهران است. ساجدی سابقه سردبیری پایگاه‌های خبری و اطلاع‌رسانی و برنامه‌های تلویزیونی و همچنین معاونت خبر و اطلاع‌رسانی مرکز رسانه‌ای حوزه هنری انقلاب اسلامی را در کارنامه خود دارد.
گفتنی است که فراخوان نخستین جشنواره فرهنگی و هنری «اتقان» با هدف ارتقای فرهنگ کار و تلاش و تبدیل آن به گفتمان عمومی توسط معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با همکاری حوزه هنری انقلاب اسلامی از اسفند سال گذشته منتشر شد.

این جشنواره فرهنگی به منظور تولید محتوای ادبی – هنری در حوزه فرهنگ کار، ترویج و اشاعه مؤلفه‌های فرهنگ کار و حمایت و در بخش‌های هنر‌های تجسمی (پوستر و کاریکاتور)، عکاسی، طنز، شعر، نثر، استندآپ کمدی، ادبیات (شعر، داستانک، داستان کوتاه)، هنر‌های نمایشی (تئاتر خیابانی – تئاتر کوتاه (صحنه‌ای)) از هنرمندان به صورت سراسری برگزار می‌شود.

آخرین مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره اتقان تا ۵ خرداد ماه اعلام شده و اختتامیه آن تیرماه امسال برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲
  • اعظم بروجردی، الهام چرخنده داور یک رویداد تئاتری
  • معرفی هیئت داوران جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • معرفی هیأت داوران جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند
  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • اسامی نفرات دعوت شده اردوی هفتم تیم کشتی آزاد جوانان
  • اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت
  • برگزاری هفته هفتم اسب دوانی در یزد