Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی روستای تاریخی و گردشگری رویین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سه میلیارد و ۴۵۰ میلیون ریال اعتبار بهتازگی برای مطالعه بافت تاریخی این روستا و مرمت واحدهای مسکونی باارزش رویین ابلاغ شده که تا پایان سال شمار واحدهای مرمتی به حدود ۱۴ واحد خواهد رسید.

حامد وظیفه شناس افزود: اولویت مرمت منازل مسکونی باارزش معماری و تاریخی رویین در مرحله نخست با واحدهای دارای سکنه است که به دلیل مشکلاتی در سقف و پی،  نیازمند مرمت ضروری برای در امان ماندن از آسیب های نزولات جوی زمستانی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه مرمت این منازل مسکونی با مشارکت مالکان منازل انجام می شود، گفت: ۲۰ تا ۳۰ درصد هزینه مرمت را مالکان و بقیه را پایگاه میراث فرهنگی روستای تاریخی رویین پرداخت می کند.

وظیفه شناس افزود: مرمت اضطراری این پنج واحد مسکونی در ۲ ماه انجام می شود و مشروط به مساعدت شرایط جوی،  تا پایان سال شمار واحدهای مرمت شده روستا به حدود ۱۴ واحد خواهد رسید.

مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی روستای تاریخی و گردشگری رویین گفت: این کار با  هدف استحکام بخشی و پوشش حفاظتی این واحدها انجام می شود و در مراحل بعد اقدامات بیشتری در این بناها صورت می گیرد.

وی گفت: تاکنون ۱۲۰ واحد مسکونی ارزشمند دایر و یا متروکه در روستای تاریخی رویین شناسایی شده که بیشتر آنها نیازمند مرمت هستند.

روستای تاریخی و نمونه گردگشگری رویین در ۲۷ کیلومتری شمال شهرستان اسفراین قرار دارد.

معماری پلکانی خانه های روستای رویین و واقع شدن آن در دره ای به نسبت تند در میانه بلندی های سر به فلک کشیده «آلاداغ»، چشم انداز زیبایی به این روستای گردشگری بخشیده به طوری که پشت بام هر خانه، حیاط خانه دیگری است.

طبیعت سرسبز، کوه های زیبا و مرتفع، رودخانه دایمی، چنار قدیمی ۴۵۰ ساله که در فهرست آثار طبیعی ملی ثبت شده و وجود مقبره «ملاعارف رویینی» و امامزاده «اسحاق» از جاذبه های این روستای ۵۰۰ ساله است که رویین را به تفرجگاهی زیبا و دایمی تبدیل کرده است.  

روستای تاریخی و گردشگری رویین به دلیل شهرت و قدمت در بافت چادرشب و دستبافت های سنتی به عنوان پایتخت نساجی سنتی ایران نیز معرفی شده است.

شهرستان ۱۲۰ هزار نفری اسفراین در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی بجنورد مرکز خراسان شمالی قرار دارد.  

برچسب‌ها گردشگری اسفراین مرمت خراسان شمالی میراث فرهنگی بناهای تاریخی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری اسفراین مرمت خراسان شمالی میراث فرهنگی بناهای تاریخی گردشگری اسفراین مرمت خراسان شمالی میراث فرهنگی بناهای تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۶۹۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز با بیان اینکه مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد، گفت: وضعیت کاروانسرای ینگی امام ساوجبلاغ بحرانی و نیازمند مرمت هر چه سریعتر است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، حیم خاکی بعدازظهر امروز در بازدید از کاروانسرای ینگی امام ساوجبلاغ اظهار داشت: کاروانسرای ینگی امام یکی از ظرفیت‌های بسیار خوب استان البرز است که سال گذشته همراه با 53 کاروانسرای دیگر در پرونده کاروانسراهای ایرانی به ثبت جهانی رسید.

 مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز عنوان کرد: شرایط بنای کاروانسرا اکنون به گونه ای  است که به مرمت نیاز دارد و باید هر چه سریعتر برای این موضوع اقدام شود.

وی با اشاره به اینکه حدود 200 میلیارد تومان برای مرمت کامل این بنا نیاز است، گفت: اعتبارات ناچیری هر ساله برای مرمت بخش هایی از این بنا در نظر گرفته می شود که جوابگوی نیاز مرمتی آن نیست، بنابراین اولویت واگذاری این بنا به بخش خصوصی است تا یکبار به صورت کامل مرمت بنا صورت گیرد.

خاکی بیان کرد: کاروانسرای ینگی امام  از لحاظ موقعیت قرارگیری و دسترسی یکی از بهترین گزینه ها برای تبدیل به اقامتگاه و یا گذر فرهنگی به عنوان محلی برای برگزاری رویدادها، نمایشگاه ها و بازارچه صنایع دستی و فرهنگی است که در راستای حمایت از تولید ملی نیز قرار می گیرد.

ثبت 14 اثر تاریخی البرز در فهرست میراث‌ ملی ‌ کاروانسرای ینگی‌امام ثبت جهانی ‌می‌شود/ داوطلب ثبت جهانی تپه ازبکی ‌هستیم

براساس تحقیقات محلی ، ادبی و تاریخی "ینگی امام" یا "ینگه امام" در زبان آذری به معنای تازه و نو است که این نام به یک مجموعه تاریخی، مذهبی و یک روستا در شهرستان ساوجبلاغ استان البرز اطلاق می‌شود.

در مجموع ینگی امام شامل یک تپه تاریخی مربوط به قرن چهارم هجری قمری با ارتفاع 18 متر از سطح زمین، یک کاروانسرا مربوط به دوران صفویه و قاجاریه، بقعه متبرکه امامزاده هادی (ع) و یک روستا را شامل می شود که این مجموعه در شرق شهر هشتگرد استان البرز قرار گرفته است.

بررسی های تاریخی بیانگر آن است که در ابتدا نام «ینگی امام» به بقعه متبرکه امامزاده هادی (ع)، سپس به کاروانسرا و تپه تاریخی و ‌اکنون به روستای واقع در این محدوده اطلاق می‌شود.

قرار گرفتن این مجموعه فرهنگی، مذهبی و تاریخی در یک منطقه خوش آب و هوا موجب شده تا ینگی امام از گذشته ها تاکنون مورد توجه گردشگران و رهگذران قرار گیرد ضمن آنکه احداث کاروانسرای ینگی امام در زمان صفویه در مسیر جاده تاریخی ابریشم بیانگر اهمیت اقتصادی و گردشگری منطقه از دیرباز تاکنون بوده است.

اولین مرحله کاووش های باستان شناسی در تپه تاریخی ینگی امام مربوط به سال 1385 است که در جریان این کاووش ها تعدادی سفال متنوع لعاب دار مربوط به دوران صدر اسلام به دست آمد. کشف 50 شئی مفرغی، میخ های چادر و داس های آهنی از دیگر آثار به دست آمده از این تپه است.

سال 1387 دومین کاووش باستان شناسی در ضلع شرقی این تپه تاریخی با حضور 6 کارشناس میراث فرهنگی کشور انجام شد و سطوح دیگری از یافته های تاریخی به دست آمد.

تپه تاریخی ینگی در 25 اسفندماه سال 1379 به شماره 3504 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید،

بقعه متبرکه امامزاده هادی (ع ) که  بنای آن مربوط به دوره صفوی - قاجاریه است ؛ در تاریخ 28 دیماه 1379 با شماره 2965 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد.

کاروانسرای ینگی امام نیز در تاریخ 17 آذرماه 1377 به شماره 2175 به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده و در آثار ملی ایران قرار گرفته است.

مجموعه کاروانسرای ینگی امام به وسعت سه هزار مترمربع ادارای اتاق های ویژه برای استراحت مسافران و رهگذران در طول تاریخ فعالیت خود بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • تلألو اردوی جهادی در روستای «زاری» اسفراین + فیلم و عکس
  • فیلم و عکس | تلألو اردوی جهادی در روستای «زاری» اسفراین
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • استحکام‌بخشی فلک‌الافلاک نیازمند ۲۰ میلیارد/ طرحی که ۱۴ساله شد!
  • استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک» نیازمند ۲۰ میلیارد/طرحی که ۱۴ساله شد!
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • بهره‌برداری از طرح بهداشتی و درمانی در اسفراین
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان