Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد حجتی کرمانی در پی سهمیه‌بندی بنزین و حوادث تلخی که برای کشور اتفاق افتاد،‌ از نحوه مواجهه با اعتراضات گفت.

شامگاه پنجشنبه 23 آبان، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در ایران اعلام کرد از آغاز روز جمعه 24 آبان سهمیه‌بندی بنزین آغاز شده و قیمت هر لیتر بنزین سهمیه‌بندی 1500 تومان و هر لیتر بنزین آزاد 3 هزار تومان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پی این تصمیم، اعتراضاتی در گوشه و کنار جامعه اتفاق افتاد که حوادث تلخی برای کشور رقم زد.

حجت الاسلام والمسلمین محمدجواد حجتی کرمانی از مبارزین برجسته پیش از انقلاب اسلامی در خصوص نحوه مواجهه مسئولین با اعتراضات اخیر گفت: مسئولین نظام بدانند که علاج واقعه را باید قبل از وقوع کنند. اما متاسفانه برخی‌ها مر تکب هر کار اشتباهی می‌شوند و تازه بعد از آن به فکر می افتند که چطور می‌توان از چاله‌ای که خود کنده اند،خارج شوند.

وی گفت: متاسفانه برخی‌ها کار دست دولت می دهند و مردم را دچار گرفتاری می‌کنند. دست کم در این مقطع، راه چاره ای به نظرم نمی رسد و مسئولان باید به پای تصمیمات اشتباه خود بسوزند و بسازند.

 

همانطور که نمی توان قیمت کالاها را با دستور کنترل کرد، نمی توان اعتراضات را نیز از اغتشاشات تفکیک کرد

حجتی کرمانی ادامه داد: متاسفانه عقلانیتی در برخی تصمیم گیری‌ها وجود ندارد و مشکل اصلی در همین است. اگر ما به صورت کامل به دین عمل می‌کردیم، این چنین نمی شد. وااسفا که نام دین را یدک می کشیم، اما دینی عمل نمی کنیم.

وی بیان کرد: متاسفانه می‌بینیم که برخی دستور می دهند «نباید قیمت ها بالا رود» مگر کنترل قیمت کالاها به دستور آنهاست؟ بی تردید، همانطور که نمی توان قیمت کالاها را با دستور کنترل کرد، نمی توان اعتراضات را نیز از اغتشاشات تفکیک کرد.

حجتی کرمانی گفت: اگر کشور با قانون اداره می شد هیچ گاه وضع به اینجا نمی رسید. این روزها، رفتار آقایان باعث عصبانیت همه دلسوزان می شود. به شخصه هیچ راهکاری برای برون رفت از وضع فعلی متصور نیستم اما باور دارم که مردم حق اعتراض دارند و این کار را انجام می دهند. حال اینکه یک عده فاسد نیز از اعتراضات سوءاستفاده می کنند متاسفانه در همه جای دنیا هست.

  مسئولین همه اقشار مردم را در تصمیم گیری خود شریک بدانند

وی افزود: اگر حرف‌های ما تاثیرگذار بود وضع این گونه نمی شد. 40 سال است می‌گوییم که بزرگان قوم بنشینند و با هم صحبت کنند. چرا که بدون شک زمانی که اختلاف از بالا وجود داشته باشد، همین می شود. منتها آقایان وقتی اوضاع خراب می‌شود به فکر اصلاح می افتند و امیدوارم همانطور که اشاره کرده‌اند محل‌هایی برای شنیدن اعتراض مردم پیش‌بینی کنند.

حجتی کرمانی در پایان گفت: به عنوان راهکار می توانم بگویم که مسئولین باید به اشتباهاتی که مرتکب شده اند، اعتراف کرده و از همه عقلای قوم دعوت کنند تا « آشتی ملی » چنانچه پیشتر نیز گفته‌ام، اتفاق بیفتد. و همانند ابتدای انقلاب که همه گروه‌ها و جریان ها در آن حضور داشتند از همه دعوت کنند. بعد بگویند که می‌خواهند همه اقشار مردم را در تصمیم گیری خود شریک بدانند./ جماران

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۷۰۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور پلیس، نتوانست به تظاهرات دانشجویان پایان دهد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، رئیس دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا درباره اعتراضات دانشجویی گفته است: تمام اقدامات ما، از جمله درخواست کمک پلیس، نتوانست به تظاهرات پایان دهد.

رئیس دانشگاه جورج واشنگتن همچنین تاکید کرد کهما با مقامات پایتخت در تماس هستیم و پلیس حضور خود را در داخل و اطراف دانشگاه افزایش می‌دهد.

دانشگاه‌های سراسر آمریکا بعد از آگاهی از جنایات پرشمار رژیم اشغالگر قدس علیه مردم غزه و کشتار حدود ۳۵ هزار انسان بی‌گناه، عرصه اعتراض علیه سیاست‌های این رژیم و دولت آمریکا به عنوان مهم‌ترین حامی آن تبدیل شده است. در این بین یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که با گسترش اعتراضات به مراکز دانشگاهی مختلف آمریکا جلب توجه می‌کند، سیاست‌های دولت آمریکا و پلیس این کشور است. دولت و پلیس در این کشور بدون توجه به خواسته‌های معترضین، تنها سیاست سرکوب و بازداشت گسترده را در پیش گرفته است.

از روزهای ابتدایی حمله‌های رژیم صهیونیستی به غزه، جامعه آمریکا عرصه واکنش‌های مختلف به این رویداد بود. نظرسنجی‌های مختلف نشان از افزایش بی‌سابقه حمایت آمریکایی‌ها از مردم غزه دارد. طبق نظرسنجی گالوپ در مارس ۲۰۲۴ اکثر آمریکایی‌ها اقدامات رژیم اشغالگر در غزه را تأیید نمی‌کنند. تعداد مخالفان با اقدامات رژیم صهیونیستی از ۴۵ درصد در نوامبر ۲۰۲۳ به ۵۵ درصد افزایش یافت. دموکرات‌ها ۷۵ درصد دیدگاه منفی نسبت به اقدامات تل‌آویو دارند. رائد جرار از اندیشکده دموکراسی برای جهان عرب معتقد است که نظرسنجی فوق نشان از جدایی بین سیاست دولت بایدن و دیدگاه اکثر آمریکایی‌ها درباره اقدامات رژیم اشغالگر در غزه دارد و سیاست خارجی دولت آمریکا با انتظارات رای‌دهندگان هماهنگ نیست.

حمایت جوانان آمریکایی از فلسطینیان آشکارتر شده است. نظرسنجی پیو (PEW) در آوریل ۲۰۲۴ نشان داد که یک سوم از افراد بزرگسال زیر ۳۰ سال آمریکایی با مردم فلسطین همدردی می‌کنند و تنها ۱۴ درصد این احساس را نسبت به صهیونیست‌ها دارند. جوانان آمریکایی نسبت به مردم فلسطین نظر مساعدتری نسبت به صهیونیست‌ها دارند و از هر ۱۰ فرد زیر ۳۰ سال، شش نفر دیدگاه مثبتی نسبت به مردم فلسطین دارند. در میان آمریکایی‌های جوان، ۳۴ درصد دلایل حماس برای مبارزه با رژیم صهیونیستی را معتبر می‌دانند.

اعتراض‌های دانشجویان آمریکایی در حمایت از مردم فلسطین، ابتدا از دانشگاه‌های کلمبیا و هاروارد آغاز شد. دانشجویان معترض با صدور بیانیه‌ای مشترک، رژیم اشغالگر را به عنوان مسئول کامل جنگ معرفی کردند. این اعتراض‌ها به تدریج به شمار زیادی از دانشگاه‌های این کشور نظیر آموری، میشیگان، براون، پلی‌تکنیک هومبولت، برکلی، کالیفرنیای جنوبی، نیویورک، ییل، کلمبیا، ماساچوست، تگزاس، مینه‌سوتا و غیره گسترش یافت به گونه‌ای که تاکنون ۷۹ دانشگاه آمریکا درگیر اعتراض علیه رژیم اشغالگر قدس شده است. علاوه بر حضور دانشجویان، در برخی از دانشگاه‌ها اساتید حامی فلسطین نیز عمدتاً در اعتراض‌ها مشارکت فعال دارند.

خواسته اصلی دانشجویان آمریکایی، همبستگی با ملت فلسطین است که در چارچوب آن خواستار آتش‌بس دائمی در غزه، اتمام کمک‌های نظامی دولت آمریکا به رژیم اشغالگر، قطع همکاری دانشگاه با مجتمع‌های تسلیحاتی و کنار گذاشتن روند سرمایه‌گذاری دانشگاه‌ها در سرزمین‌های اشغالی شده‌اند. با اوج‌گیری اعتراض‌ها، مدیران برخی از دانشگاه‌ها درصدد توافق با دانشجویان برآمدند. برای مثال مسئولان دانشگاه براون ایالت رودآیلند اعلام کردند که با دانشجویان حامی فلسطین به توافق رسیده که در اکتبر ۲۰۲۴ توقف سرمایه‌گذاری در فلسطین اشغالی را به رأی بگذارد. دانشجویان نیز ضمن پایان دادن به تحصن خود، این توافق را یک پیروزی بی‌سابقه و امتیازی بزرگ برشمردند.

کد خبر 6097738

دیگر خبرها

  • اعتراض به شهردار استانبول در مترو برای تروریستی خواندن حماس
  • نویسنده و پژوهشگر کرمانی درگذشت
  • حضور پلیس، نتوانست به تظاهرات دانشجویان پایان دهد
  • اعتراض مردم خوی به بوی نامطبوع تصفیه خانه فاضلاب 
  • استیلی: اوسمار خوب است، ولی صبر کنید!
  • نکونام: ما همه تلاشمان را می‌کنیم، دیگر هر چه شد تقدیر ماست
  • نکونام: تلاشمان را می‌کنیم، دیگر هر چه شد تقدیر ماست
  • حجازی: هوادار واقعی استقلال کاری به نتیجه ندارد
  • عکس| آشتی مهدی طارمی با کونسیسائو
  • آشتی با مفهوم جدید هوش (فیلم)