Web Analytics Made Easy - Statcounter

غلامحسین شافعی روز شنبه در نشست اعضای کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی مشهد افزود: گروهی به رغم بدحسابی‌های فراوان، مشمول بخشودگی‌ بانکی و مالیاتی شده اما در مقابل خوش‌حسابان در سیستم اقتصادی تنبیه می‌شوند.

وی اظهار داشت: در مسیر توسعه صنعتی، با چشمانی بسته گام برمی‌داریم، در این مسیر کمتر به اصول اساسی توجه شده و چالش‌های امروز ما نیز متاثر از همین مسئله است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: دغدغه‌های کنونی در صنعت مشابه دغدغه‌های ۲۰ سال قبل است و این موضوع نشان می‌دهد که در این سال‌ها معایب و نقایص اصلی اصلاح نشده‌اند و همچنان گرفتار مشکلات کهنه هستیم.

شافعی افزود: با اینکه از اهمیت تولید صحبت می‌کنیم و فعالان این عرصه را مجاهد خطاب می‌کنیم اما رفتار و کردار ما خلاف این موضوع است، به طوری که به فعالیت‌های غیرتولیدی که ریسک کمتر و سود بیشتر دارند اما برای اقتصاد کشور بهره‌وری ایجاد نمی‌کنند، پاداش بیشتری می‌دهیم.

وی رونق تولید را در گرو کاهش مخاطرات این بخش و پیش‌بینی ‌پذیری فضای کسب و کار کشور دانست و اظهار داشت: تولید باید به قواره حرمتی که دارد، در کشور تشویق شود و به اندازه اثرگذاری‌ در اقتصاد، مورد حمایت قرار گیرد و برای آن جذابیت ایجاد شود.

وی با اشاره به آثار کاهش فروش نفت و تقلیل وابستگی‌ها به درآمد این بخش گفت: شاید امروز کشور درگیر ریاضت اقتصادی شود اما با کاهش وابستگی به درآمدهای این بخش در بلندمدت، می‌توان اتفاقات خوبی را انتظار داشت.

رییس اتاق بازرگانی ایران افزود: رویکرد تصمیم‌گیران و تصمیم سازان کشور در این برهه باید بر پیگیری اقدامات توسعه‌ای در عرصه‌های مختلف اقتصادی باشد، از سوی دیگر کمبود درآمدهای کشور نباید به فشار مالیاتی بیشتر بر روی مودیان کنونی منجر شود و باید به راه‌های دیگری برای تامین منابع مورد نیاز فکر کرد.

وی ادامه داد: راه و روش حمایت از تولید نیز اهمیت بسیار دارد، نباید صرفا به دنبال آن بود که با دوپینگ، این بخش را به حرکت درآورد، در این صورت آن بخش از تولید که به صورت مستمر نیازمند حمایت و دوپینگ باشد، ناکارآمد و ناکام خواهد ماند.

وی اظهار داشت: حمایت از این بخش باید در طول زمان کاهنده باشد، با محدودیتی که امروز در بخش صنعت وجود دارد، اولویت بندی در تخصیص تسهیلات و ارائه حمایت‌ها، امری ضروری است.

شافعی با اشاره به وضعیت نامطلوب سیستم آموزشی و نوع ارتباط صنعت با دانشگاه گفت: در گذشته، فرهنگ پرورش نیروی کار از دوران نوجوانی وجود داشت و به اتکای تربیت عملی که در این دوران انجام می‌گرفت، فرد برای بازار کار آینده آماده می‌شد و توانمندی‌های خود را به خوبی می‌شناخت اما امروز بخش عمده‌ای از دانش آموختگان دانشگاهی از نداشتن مهارت‌های متناسب با نیاز فضای کسب و کار رنج می‌برند.

وی افزود: برای اصلاح خلاء موجود در این بخش، اتاق بازرگانی برنامه راه‌اندازی مدرسه کسب و کار را در دستور کار خود قرار داده که امید است به نتایج مطلوبی در تربیت نسل آینده منجر شود.

وی یکی از مشکلات امروز در حوزه صنعت را عدم اولویت بندی در توسعه صنعتی و بی توجهی به ظرفیت‌های مورد نیاز مناطق دانست و از اعضای کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی مشهد خواست با نگاهی فراگیر به موضوعات موثر و مسائل مهم این بخش بپردازند.

شافعی اظهار داشت: کمیسیون‌های اتاق بازرگانی، دارای نقش مشورتی از منظر تخصصی بوده و با بهره گیری از دیدگاه نخبگان هر حوزه باید موضوعات اساسی هر بخش را در دستور کار خود قرار دهند تا پیگیری آن‌ها به نتایج موثر و بلندمدت منجر شود.

وی گفت: مهمترین مسائل پیش روی تولید با چند عامل مرتبط است که عامل نخست، اولویت‌بندی در توسعه صنعت است که در این راستا باید ضروریات و اولویت‌های توسعه صنعتی استان احصا شود.

وی افزود: عامل دوم، ظرفیت سنجی در توسعه صنعتی است تا فضاهای خالی شناسایی شده و بخش‌های اشباع شده نیز مشخص شود، این امر می‌تواند به هدایت سرمایه‌ها در این حوزه نیز کمک کند.

تاکنون پنج هزار و ۷۲۸ پروانه بهره برداری از واحدهای صنعتی با سرمایه‌گذاری ۲۰ هزار و ۳۳۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان و اشتغالزایی برای ۱۹۹ هزار و ۲۸۰ نفر در خراسان رضوی صادر شده است. 

هم اکنون ۱۲.۵ درصد از واحدهای تولیدی خراسان رضوی معادل ۷۱۲ واحد راکد است و ۲۰ درصد از واحدها معادل هزار واحد با کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت اسمی خود فعالیت دارد.

برچسب‌ها اتاق بازرگانی ایران توسعه اقتصادی صنعت خراسان رضوی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اتاق بازرگانی ایران توسعه اقتصادی صنعت خراسان رضوی اتاق بازرگانی ایران توسعه اقتصادی صنعت خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۷۰۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است

به گزارش همشهری آنلاین، «اقتصاد ایران توان تحمل تنش و جنگ، پس از تلافی حملات تل‌آویو را ندارد». این سخنان مجری تلویزیون اسرائیلی پس از حمله این رژیم به کنسول‌گری ایران واقع در دمشق است.

حال مدتی پس از پاسخ تنبیهی ایران با شلیک صدها پهباد و موشک کروز و بالستیک به اراضی اشغالی، مدیر شرکت انگلیسی Amtelon مچ وجتال که به عنوان یک سرمایه‌گذار خارجی در بورس ایران فعال است، می‌گوید که سرمایه‌گذاری برای خارجی‌ها در بیش از ۱۰۰ شرکت ایرانی به واسطه سود دلاری بالا ریسکی ندارد.

بلومبرگ نیز اخیرا در گزارشی نوشت، ایران با ۶۰۰ شرکت در ۵۰ صنعت مختلف بزرگترین بازار بورس ناشناخته جهان را در اختیار دارد.

برای اولین بار است که بلومبرگ سرمایه‌گذاری در ایران را به افراد خارج از کشور توصیه کرده و سابقه‌ای از چنین گزارش‌هایی وجود ندارد.

شاخص کل بورس تهران پس از پاسخ تنبیهی به تل‌آویو تا ۲.۱ درصد رشد نسبت به شرایط پیش از پاسخ را ثبت کرده است.
مرور تجربیات کشورهای توسعه‌یافته بیانگر آن است که معنای جدید توسعه همزمان با تحولات جدید تغییر کرده و امروزه تنها توسعه در همه ابعاد اقتصادی، امنیتی، سیاسی، نظامی و ... می‌تواند رشد پایدار تثبیت و تضمین شده به همراه داشته باشد.

کارشناس اقتصادی بهمن آرمان مسیر توسعه ایران را از راه رفع تحریم و ارتباط با قدرت‌های جهانی میسر دانسته و معتقد است که با در پیش‌گرفتن سیاست‌های تنش‌زدا می‌توانیم تعداد قابل‌توجهی پروژه‌ توسعه‌ای کشور در زمینه‌های مختلف را به نتیجه برسانیم و با ورود سرمایه خارجی و امکان تأمین مالی پروژه‌های توسعه‌ای از طریق بازارهای مالی توسعه پیدا کنیم.

در مقابل کارشناس ارشد دیپلماسی مهدی خراطیان ایده رفع تحریم و رسیدن به توسعه اقتصادی را منقضی شده و ساده‌انگارانه می‌داند و می‌گوید که هروقت تهران نشان داده که تعیین‌کننده معادلات امنیتی منطقه است، فرایند عادی‌سازی حضور اقتصاد کشور در اقتصاد جهانی با سرعت بیشتری پیش رفته است، با این دستور کار تحریم هم ناکارآمد خواهد بود.

امنیت، قدرت سیاسی، اقتصاد، توان نظامی و فرهنگ دیگر امرهای جدا از هم نیستند و یک کشور برای توسعه باید در همه این بخش‌ها نقش ویژه‌ای در جهان بلند کند. در این راستا جانمایی کشور در هم‌بست‌های موسوم کریدور می‌تواند سریع‌ترین راه رسیدن به توسعه قلمداد شود.

کد خبر 849111 منبع: فارس برچسب‌ها خبر مهم بورس تهران اقتصاد سرمایه‌ گذاری

دیگر خبرها

  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟
  • بخش عمده پرونده‌های قضایی خانواده‌ها مربوط به طلاق است
  • اختصاص هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به پروژه‌های تحقیق و توسعه
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • نیمه پنهان مالیات‌ستانی
  • تولید کننده جعبه هاردباکس عمده در تهران
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟