Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@16:12:07 GMT

قیمت بنزین بر بازار مسکن تاثیر گذار است؟

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۷۲۹۶۵

قیمت بنزین بر بازار مسکن تاثیر گذار است؟

به گزارش میزان، بازار مسکن طی چند ماه اخیر با ثبات روبرو شده و با توجه به رشد چشمگیر قیمت‌ها در سال گذشته این بازار ظرفیت افزایش قمیت مجدد را ندارد.

طی چند هفته اخیر نرخ بنزین افزایش داشته که به عقیده کارشناسان  این موضوع تاثیری بر بازار مسکن ندارد در این راستا گفت‎وگویی انجام دادیم با حسام عقبایی نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک که در ادامه می‌خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش قیمت بنزین چه میزان بر بازار مسکن تاثیر گذار است؟

عقبایی: قیمت مسکن همزمان با آغاز طرح اصلاح نرخ بنزین افزایش نمی‌یابد و با توجه به رشد چشمگیر نرخ مسکن در سال گذشته، قیمت مسکن تا پایان خرداد سال ۹۹ به بهانه گران شدن بنزین افزایش نخواهد یافت.

قیمت حامل‌های انرژی چه میزان بر نرخ مصالح و ابزار ساختمانی موثر است؟

عقبایی: با توجه به آنکه قیمت حامل‌های انرژی در اقتصاد کشور افزایش نیافته و تنها قیمت بنزین تغییر کرده بنابراین نباید برخی از سازندگان و یا تولید کنندگان مسکن از آن به عنوان بهانه‌ای برای گران کردن قیمت مسکن استفاده کنند.

قیمت بنزین تا چه مدت تاثیری بر قیمت مسکن ندارد؟

عقبایی: افزایش نرخ بنزین حداقل تا ۶ ماه آینده تأثیری در تمامی بخش‌های مسکن نخواهد گذاشت و بازار در شرایط ثبات قیمتی به سر خواهد برد البته ممکن است برخی از املاک در مناطق مختلف تهران کاهش نسبی را تجربه کنند.

 شما با نظر کارشناسان مبنی بر تاثیر مستقیم نرخ بنزین بر قیمت بازار مسکن موافق هستید؟

عقبایی: خیر؛ بازار مسکن کشش افزایش قیمت ندارد و متقاضیان این بازار هم اگر قیمت‌ها در این بازارها تغییر کند قادر به خرید آن نخواهند بودند.

قیمت مسکن از ابتدای سال جاری چقدر رشد داشته است؟

عقبایی: قیمت مسکن از ابتدای امسال طبق آمارهای بانک مرکزی در شهرهای بزرگ رشد ۱۲۰ درصدی داشته است، که این جهش ناگهانی قیمت باعث شده بود که این بازار وارد رکود عمیقی شود به طوری که در دهه گذشته این بازار چنین رکودی را تجربه نکرده بود.

آماری از میزان معاملات بازار مسکن در سال جاری دارید؟

عقبایی: سال گذشته طبق آمارهای اعلام شده میزان معاملات مسکن نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۷۰ درصدی داشته و هم اکنون شرایط بازار مسکن از پایان شهریور مناسب شده و همین موضوع موجب شده تا دهک‌های متوسط جامعه مجدد وارد این بازار شوند.

پیش بینی شما از شرایط بازار مسکن در سال آینده چیست؟

عقبایی: بازار مسکن تا ابتدای سال آینده کمی روند رکود غیرتورمی را تجربه خواهد کرد و این شرایط باعث خواهد شد که فروشندگان واقعی وارد بازار مسکن شوند؛ به علاوه فروشندگان واقعی مسکن املاک خود را در این شرایط برای آن که قدرت خرید مردم کاهش یافته سعی می‌کنند با سود کمتری عرضه کنند که همین امر زمینه‌ساز ایجاد رونق در بازار مسکن خواهد شد.

همچنین برخی از سوداگران سعی می‌کنند املاک خود را احتکار کنند تا آلودگی بیشتری از بازار مسکن بگیرند، اما با توجه به جهش ناگهانی قیمت مسکن و افزایش نیافتن تسهیلات نه تنها مردم به سمت املاک نجومی خواهند رفت بلکه شرایط در این بازار به سمت رکود حرکت خواهد کرد.

چه عواملی در بازارهای موازی بر قیمت مسکن در سال آینده تاثیر گذار است؟

عقبایی: قیمت مسکن تا پایان نیمه اول سال ۹۹ نه تنها افزایش نخواهد یافت بلکه متناسب با شرایط ثبات در بازارهای موازی مانند ارز و سکه کاهش چند درصدی را تجربه خواهد کرد، به علاوه آمارها نشان دهنده آن است که قیمت مسکن در بین متقاضیان ظرفیت و کشش افزایشی ندارد و همین موضوع باعث خواهد شد که سرمایه گذاری در این بازار در مقایسه با سایر بازارها کمتر شود.

 نرخ تورم چه تاثیری بر قیمت مسکن طی ماه‌های اخیر داشته است؟

عقبایی: افزایش نرخ ارز و سکه از سال گذشته باعث شده بود که نرخ تورم به ۳۵ تا ۴۰ درصد برسد، در این بین قیمت مسکن از سال گذشته سه برابر شده و رشد ۱۲۰ درصدی داشته که همین موضوع باعث شده است تا انبوه سازان و سازندگان مسکن سودهای نجومی کسب کنند؛ این خود باعث ایجاد نوساناتی در حوزه مسکن شده است.

کاهش نرخ ۳۰ درصدی مسکن در بازار واقعی است؟

عقبایی: کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت مسکن طبق آمارهای ارائه شده از بازار واقعی است، متأسفانه برخی از سوداگران و انبوه سازان ادعا می‌کنند که کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی در بازار واقعی نیست این در حالی است که در بسیاری از واحدهای بزرگ متراژ در شمال کلانشهرها بیش از ۴۰ درصد بوده است.

براساس آمارهای ثبت شده در سامانه املاک اتحادیه‌ها، قیمت مسکن در واحدهای کوچک متراژ تا ۳۰ درصد و در واحدهای بزرگ متراژ تا ۴۵ درصد کاهش یافته و این روند نزولی قیمت در برخی از مناطق هم تا ۱۵ درصد هم ادامه خواهد داشت.

 چه راهکارهایی برای ساماندهی بازار مسکن پیشنهاد می‌کنید؟

عقبایی: باید زمینه‌های لازم برای بهبود تولید در حوزه مسکن افزایش یابد و دولت تنها به طرح‌های شعاری اکتفا نکند بلکه باید طرح‌هایی که در حوزه مسکن تاکنون تبلیغات گسترده‌ای برای آن انجام داده است را به مرحله عملیاتی و اجرایی برساند.

 چه حمایت‌های برای رونق بازار مسکن باید از سوی دولت صورت گیرد؟

عقبایی: بازار مسکن به عنوان مهمترین بازار اقتصادی کشور به شمار می‌رود که باید حمایت‌ها و سرمایه گذاری‌های لازم در جهت رونق و توسعه آن افزایش یابد، اما متأسفانه در طول چند سال گذشته حمایت‌های کافی از این بازار انجام نشده و همین موضوع زمینه ساز ایجاد مشکلاتی برای خریداران و متقاضیان واقعی مسکن شده است.

کلام آخر؟

عقبایی: مردم نگران افزایش قیمت مسکن نباشند چرا که این بازار نه تنها تغییر قیمتی نخواهد داشت بلکه ما شاهد روند نزولی قیمت‌ها در حوزه خرید و اجاره خواهیم بود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۷۲۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟

تین نیوز

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن جزئیات برنامه وزارت راه برای حمایت از مستأجران را تشریح کرد و گفت: لایحه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها با همکاری وزارت راه و کمیسیون عمران مجلس تدوین شده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، از ممنوعیت خرید و فروش نهضت ملی مسکن تا زمان نصب کنتور خبر داد و جزئیات برنامه وزارت راه برای حمایت از مستأجران را تشریح کرد.

ابوالفضل نوروزی با یادآوری این که لایحه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها با همکاری وزارت راه و کمیسیون عمران مجلس تدوین شده است، اظهار کرد: ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره طرحی است که در صورت تصویب و تبدیل به قانون بخشی از مشکلات در بازار اجاره، زمین و مسکن رفع کرده و به تسهیل گری در بخش اجاره می پردازد.

وی توضیح داد: این لایحه بر تقویت بازار اجاره از طریق ارائه مشوق به موجران، استفاده از ظرفیت شهرداری ها برای شناسایی خانه های خالی و هزینه این بخش از مالیات برای احیای بافت های فرسوده شهری و ساخت خانه های ارزان قیمت برای اشخاص بی بضاعت، الزام تمامی دستگاه های اجرایی برای ارائه رایگان اطلاعات موردنیاز در سامانه ملی املاک و اسکان و پیش بینی ضمانت های اجرایی برای عدم درج اطلاعات در سامانه و خوداظهاری در سامانه ملی املاک و اسکان تاکید دارد.

نوروزی ادامه داد: تقویت سامانه ملی املاک و اسکان برای شناسایی خانه های خالی، تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان و درج معاملات در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور و ضمانت اجرایی برای ثبت قراردادها و ارائه راهکارهایی برای الزام آور شدن این راهکارها از دیگر مواردی است که در این لایحه به آن توجه جدی شده است. بر اساس بندهایی از این طرح، تمامی قراردادها اعم از اجاره و خریدوفروش باید در سامانه ثبت شوند و با اخذ کد رهگیری امکان ارزیابی آنچه در بازار مسکن می گذرد وجود دارد.

وی افزود: با تصویب و ابلاغ لایحه مذکور در استان هایی که نرخ تورم عمومی سالانه بیش از ۳۰ درصد باشد شورای عالی مسکن مکلف است تا نسبت به تعیین سقف حداکثر افزایش اجاره بها به میزان ۵۰ تا ۱۰۰ درصد تورم عمومی سالانه اقدام کند. حمایت از مستأجران از طریق پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن و افزایش آن در سال جدید با توجه به تورم و همچنین نظارت بر پرداخت تسهیلات توسط بانک های عامل بخش دیگری از این طرح به شمار می رود.

نوروزی تسهیل در فرآیند خرید و فروش و کاهش هزینه های مبادله در بازار مسکن را از دیگر ویژگی های این طرح عنوان کرد و گفت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف است ظرف ۶ ماه بعد از لازم الاجرا شدن این قانون، دسترسی های برخط برای استعلامات ثبتی و ثبت هرگونه سند رسمی را از طریق مرکز مبادله اطلاعات برای سامانه املاک و اسکان و سامانه املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی به صورت تمام الکترونیک و شبانه روزی فراهم کند.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اضافه کرد: اخذ عوارض از اراضی بلااستفاده و نحوه هزینه کرد این عوارض بخش دیگری از موارد مورد تاکید در این طرح است. همچنین برای کاهش التهابات مسکن و برای جلوگیری از معاملات سفته بازی واحدهای در حال احداث تا قبل از تحویل واحد مسکونی یا نصب کنتور و گواهی پایان کار ساختمان، امکان نقل و انتقال واحدهای نهضت ملی مسکن به هر شیوه ای وجود ندارد و ممنوع است و محاکم و ادارات پذیرفته شده نیست.

نوروزی ابراز امیدواری کرد تا با تصویب لایحه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها و ابلاغ آن، بخشی از موانع موجود در اجرا قانون جهش تولید مسکن و بازار مسکن و اجاره بها برطرف شود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • قیمت واحدهای مسکونی در منطقه ۱۹ تهران + جدول
  • با بودجه ۳میلیارد تومانی در کجای پایتخت می‌توان خرید؟/ جدول قیمت‌ها
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • یک میلیون و۶۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت وام ودیعه مسکن
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟
  • نرخ رهن در بازار تهران؛ رهن مسکن در محله شادآباد ۵۸۰ میلیون تومان