Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران و به نقل از ساینس‌دیلی، پژوهشگران آزمایشگاه خواب و یادگیری دانشگاه ایالتی میشیگان اخیرا یکی از بزرگترین مطالعات خواب تا به امروز را انجام داده‌اند و طی آن دریافته‌اند که نداشتن خواب کافی خیلی بیشتر از آنچه پیشتر پژوهشگران دیگر اظهار کرده‌اند روی انسان تأثیر می‌گذارد.   به طور کلی، این تحقیق نه تنها یکی از بزرگترین مطالعات در بررسی خواب است بلکه نخستین مطالعه‌ای است که ارزیابی می‌کند چگونه کمبود خواب می‌تواند تاثیرات خطرناکی بر روی بدن انسان بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  این مطالعه در ادامه مطالعه پیشین پژوهشگران همین دانشگاه که درباره تاثیرات کم‌خوابی بر توانایی و تمرکز انسان بود، است.   "فن"(Fenn ) یکی از پژوهشگران این مطالعه گفت: تحقیقات پیشین ما نشان داد که محرومیت از خواب میزان ارتکاب اشتباه در انسان را دو برابر می‌کند و تعداد خطاهای تمرکزی را نیز سه برابر می‌کند. افرادی که خواب کافی ندارند باید کاملاً در هر کاری که انجام می‌دهند، احتیاط کنند برای مثال هنگامی تکه در پشت فرمان هستند هرگونه اشتباه می‌تواند عواقب غم‌انگیزی داشته باشد.   طی این مطالعه جدید، فن با همکاری دانشجوی دکترا "میشل استپن"(Michelle Stepan) و "اریک آلتمن" (Erik Altmann) استاد روانشناسی دریافتند کمبود خواب نه تنها بر تمرکز و و ارتکاب اشتباه تاثیر می‌گذارد بلکه عملکرد شناختی افراد را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.   آنها گفتند: اثرات کمبود خواب بر بدن بسیار خطرناک‌تر از چیزی است که تاکنون تصور می‌کردیم. طی این مطالعه پژوهشگران خواب شبانه  ۱۳۸ نفر را مورد بررسی قرار دادند. پژوهشگران از ۷۷ فرد خواستند چند شب نخوابند و بیدار بمانند اما ۶۱ نفر دیگر می‌توانستند به راحتی شب‌ها بخوابند.   پس از این مدت پژوهشگران دریافتند افرادی که به مدت چند شب نخوابیده‌اند عملکرد شناختی آنها کاهش یافته و میزان ارتکاب خطای آنها هر روز دو برابر شده است برای مثال میزان خطای آنها در روز اول پس از بی‌خوابی ۱۵ درصد و در روز دوم ۳۰ درصد بود. پژوهشگران در انتها گفتند کمبود خواب می‌تواند تاثیر چشمگیری بر توانایی و عملکرد انسان در زندگی داشته باشد.
یافته‌های این مطالعه در مجله "Journal of Experimental Psychology" منتشر شد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: خواب صدای سلامت مطالعات پژوهشگران دکتری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۷۵۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است

پژوهشگران دانشگاه آکسفورد و موسسه فناوری ماساچوست (MIT) سابقه‌ای از میدان مغناطیسی زمین را کشف کرده‌اند که قدمت آن به ۳.۷ میلیارد سال قبل می‌رسد.

در مورد منشاء میدان مغناطیسی سیاره زمین که ساکنان خود را از بمباران بی‌امان ذرات باردار ساطع شده از خورشید محافظت می‌کند، بحث‌های مختلف و بلند مدتی وجود دارد.

بدون سپر محافظ زمین که همان میدان مغناطیسی آن است، ذرات باردار یا باد خورشیدی، جو زمین را از بین می‌بردند.

پژوهشگران برای تعیین زمان شکل‌گیری میدان مغناطیسی زمین، سنگ‌های باستانی حاوی آهن را در منطقه ایسوآ (Isua) واقع در گرینلند بررسی کردند.

یافتن شواهدی از منشاء میدان مغناطیسی

بازسازی میدان مغناطیسی زمین تا به امروز چالش برانگیز بوده است، زیرا فرآیند‌های مختلف زمین‌شناسی معمولا نشانه‌های حفظ شده را تغییر می‌دهند.

جالب اینجاست که کمربند بالاپوسته‌ای (Supracrustal Belt) ایسوآ استثنا‌هایی دارد. این کمربند بر پایه یک پوسته قاره‌ای قوی تشکیل شده است که سنگ‌ها را از فعالیت‌های زمین‌ساختی شدید و تغییر شکل محافظت می‌کند.

سنگ‌هایی که در این منطقه یافت می‌شوند راز‌هایی درباره استحکام و پایداری خود دارند. این به این دلیل است که ذرات آهن می‌توانند مانند آهنربا‌های ریز عمل کنند و شدت میدان مغناطیسی را در طول فرآیند تبلور سنگ حفظ کنند.

طبق بیانیه مطبوعاتی پژوهشگران، سنگ‌هایی که قدمت آنها به ۳.۷ میلیارد سال پیش بازمی‌گردد، قدرت میدان مغناطیسی حداقل ۱۵ میکروتسلا داشتند. جالب اینجاست که این میزان شدت در مقایسه با امروزه که قدرت میدان مغناطیسی سنگ‌های امروزی ۳۰ میکروتسلا است، قابل توجه است.این کشف اولین تخمین از شدت میدان مغناطیسی زمین را ایجاد می‌کند.

کلر نیکولز پژوهشگر ارشد دانشگاه آکسفورد می‌گوید: استخراج سوابق قابل اعتماد از سنگ‌هایی با این قدمت بسیار چالش برانگیز است و دیدن سیگنال‌های مغناطیسی اولیه هنگامی که این نمونه‌ها را در آزمایشگاه تجزیه و تحلیل کردیم، واقعاً هیجان‌انگیز بود. این یک گام واقعاً مهم رو به جلو است، زیرا ما سعی می‌کنیم نقش میدان مغناطیسی باستانی را در زمان پیدایش حیات روی زمین تعیین کنیم.

احتمال محافظت از اشکال اولیه حیات

یافته‌ها نشان می‌دهند که میدان مغناطیسی زمین در طول میلیارد‌ها سال نسبتاً ثابت مانده است. این ثبات، نقش مهمی در پیدایش و تکامل حیات در سیاره ما داشته است.

این تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که باد خورشیدی احتمالاً در دوران باستان بسیار قوی‌تر بوده است. با گذشت زمان، تقویت میدان مغناطیسی زمین ممکن است سطح زمین را از باد خورشیدی محافظت کند.

در نتیجه، اشکال اولیه حیات می‌توانستند امنیت موجود در اقیانوس‌ها را رها کرده و به سطح مهاجرت کنند.علاوه بر این، تحقیقات نشان می‌دهد که ممکن است بر توسعه جو ما نیز تأثیر گذاشته باشد.

این امر توسط انجماد هسته آهنی مایع زمین هدایت می‌شود. با این حال، تخمین زده می‌شود که هسته زمین تنها یک میلیارد سال پیش شروع به سخت شدن کرده است که به این معنی است که فرآیند‌های مختلفی قبل از این مرحله وجود داشته است.

در بیانیه مطبوعاتی پژوهشگران آمده است: درک بهتر قدرت باستانی و تغییرپذیری میدان مغناطیسی زمین به ما کمک می‌کند تا تعیین کنیم که آیا میدان‌های مغناطیسی سیاره‌ای برای میزبانی حیات در سطح سیاره و نقش آنها در تکامل اتمسفر، حیاتی هستند یا خیر.

این یافته‌ها در مجله Geophysical Research منتشر شده است.

منبع: ایسنا 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • تاثیرات سلوکیان بر خاورمیانه: از تاثیر بر هنر و فلسفه تا مواجهه با شورش یهودیان
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است
  • انتقاد چین از تاثیرات منفی گسترش «آکوس» بر صلح و ثبات منطقه
  • مقاومت در برابر عوامل بازدارنده از کمال،لازمه انتخاب راه صحیح است
  • حروف الفبا و تأثیرش در نمرات دانش‌آموزان
  • تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه