Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- برخی جوانان و نوجوانان استفاده از مواد مخدر را فقط برای تفریح و به صورت تفننی می‌دانند، اما سوال اینجاست که مصرف تفننی مواد مخدر نیز اعتیاد می‌آورد یا این نوع مصرف، اعتیاد محسوب می‌شود؟ تاریخ انتشار: 12:08 - 03 آذر 1398 - کد خبر: ۵۷۰۴۷۸

به گزارش خبرنگار گروه جامعه میزان، حتما در دور و اطراف خود دیده‌اید جوانانی را که اصطلاحا می‌گویند " به صورت تفننی و تفریحی مواد مخدر مصرف می‌کنیم".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: اعتیاد به شیشه، زن و زندگی ام را از من گرفت

اشکان ۲۰ ساله، یکی از همین جوانانی است که می‌گوید برای تفریح به سراغ موادمخدر "گل" رفته، اما بدون اینکه خودش متوجه باشد، به این ماده معتاد شده است. حالا از سرخوشی‌ها اولیه مصرف این ماده مخدر حالا برای او فقط درد، پشیمانی و ناامیدی از آینده باقی مانده است.

برای پاسخ به این پرسش که مصرف تفننی مواد مخدر چیست و آیا این نوع مصرف نیز اعتیاد محسوب می‌شوند، به سراغ یک جامعه شناس اعتیاد که به عنوان مددکار اجتماعی فعالیت می‌کند، رفتیم.

لیلا ارشد جامعه شناس اعتیاد در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان گفت: در اعتیاد، هیچگونه تفننی وجود ندارد. حتی کسانی که می‌گویند دکتر و مهندس هستند و ماهی یک بار در مهمانی‌ها به صورت تفریحی مواد مخدر استفاده می‌کنند هم معتاد هستند.

وی درباره بیماری اعتیاد افزود: اعتیاد یک بیماری رفتاری است که سه وجه فیزیکی، روانی و اجتماعی دارد. مواد مخدر وابستگی روانی و فیزیکی ایجاد می‌کند. به صورتی که درد بدن فرد را مجبور به استفاده مجدد می‌کند.

این جامعه شناس اعتیاد ادامه داد: ممکن است فردی در ابتدای سومصرف مواد مخدر به صورت تفننی، هفته‌ای یک بار یا ماهی یک بار مصرف کند، اما از ماه دوم، فواصل بین مصرف کاهش پیدا کرده و تعداد مصرف افزایش پیدا می‌کند.

ارشد اظهار کرد: معتادان می‌گویند یک بار مصرف مخدر زیاد است و هزار بار مصرفش کم، به این معنا که فرد با یک بار مصرف درگیر این مسئله می‌شود و بعد‌ها با هزاربار مصرف نیز احساس روز اول را نخواهند داشت.

به گفته این مددکار اجتماعی، هرگونه مصرف مواد مخدر، اعتیاد می‌آورد و افراد نمی‌توانند در مقابل وابستگی ایجاد شده مقاومت کنند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مواد مخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۷۶۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتیاد به کافئین را بی دردسر ترک کنید

فرادی که روزانه کافئین بالایی دریافت می‌کنند، به مرور زمان بیشتر به اثرات آن عادت می‌کنند، به عبارتی مصرف کافئین به‌جای فایده، بیشتر به بدنشان ضرر می‌رساند.

به گزارش خبرآنلاین، درک اینکه به کافئین معتاد هستید، احساس خوبی نیست، اما مانند هر اعتیاد دیگری لازم است این اعتیاد کم‌خطر نیز درمان شود. نکته مهم در طول دوره ترک این است که همواره اثرات منفی کافئین را به خود متذکر شوید.

۱) با کاهش مصرف شروع کنید

برای این کار لازم است تعداد فنجان‌های قهوه‌ای که در طول روز می‌نوشید را مشخص کنید و سعی کنید هر روز یک فنجان از آن کم کنید. اوایل شاید سخت به نظر برسد، اما بدانید با استمرار در این عمل ساده می‌توانید از آسیب‌های ناشی از اعتیاد به کافئین پیشگیری کنید.

۲) یک جایزه برای خودتان در نظر بگیرید

ترک کافئین را به عنوان یک هدف مهم در نظر بگیرید و پاداشی برای آن مقرر کنید و در طی این دوره به این فکر کنید که با موفقیت در ترک این اعتیاد، یک جایزه در انتظار شماست. این کار به شما کمک می‌کند تا با حفظ روحیه و کسب انگیزه، به قول خود پایبند باشید.

دیگر خبرها

  • «اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر
  • خودکشی از رزیدنت‌ها به پزشکان رسیده؛ چرا دکتر سمیرا آل‌سعیدی خودکشی کرد؟/ «خودکشی پزشکان به‌مثابه یک انتحار اجتماعی است»
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • آموزش فنی و حرفه ای رایگان برای ترک کنندگان
  • درخواست دیه اولیای دم از قاتل مجنون
  • ترک مصرف کافئین با ۲ روش ساده
  • اعتیاد به کافئین را بی دردسر ترک کنید
  • جمع آوری و دستگیری ۲۸۶ معتاد و خرده فروش در مشهد
  • جمع‌آوری و دستگیری ۵۲۸ معتاد و سوداگر مرگ طی ۲ روز در گیلان
  • ۲۵ سمن برای مقابله با موادمخدر در قزوین فعال است