Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@01:48:45 GMT

مزایای آموزش چرتکه به کودکان

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۷۶۵۱۴

مزایای آموزش چرتکه به کودکان

خبرگزاری آریا -

چرتکه برای کودکان روشی جالب برای یادگیری مهارت ریاضی است
روش های مختلفی برای آموزش و محاسبات ریاضی وجود دارند. برخی از این روش ها کسل کننده و برخی جذاب هستند. چرتکه یکی از روش های جذاب برای یادگیری ریاضی ست که کودک شما را به یادگیری تشویق می کند.
آموزش چرتکه به کودکان
همه والدین دوست دارند فرزندانشان در زندگی پیشرفت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دوران کودکی سنی حساس برای رسیدن به این هدف است. طبق تحقیقات رشد مغز انسان در کودکی پتانسیل بیشتری دارد و هر کودک اطلاعات را به شکل های متفاوتی دریافت و پردازش می کند. چرتکه برای کودکان روشی جذاب و جالب برای یادگیری مهارت ریاضی است.
چرتکه یک ابزار محاسبات قدیمی ست که قدمت طولانی دارد. محاسبات اعداد و ارقام به وسیله چرتکه با سرعت بیشتری انجام می شود که تسهیل در محاسبات را فراهم می سازد. برخی از مدارس به آموزش چرتکه اهمیت بیشتری می دهند. با وجود اینکه چرتکه یک ابزار محاسباتی قدیمی ست امروزه آموزش آن در برخی مدارس وجود دارد. آموزش چرتکه به منظور کسب اهداف دیگری انجام می شود.
تحقیقات زیادی در رابطه با تأثیر آموزش چرتکه بر روی ذهن و یادگیری کودکان انجام گرفته است. همچنین مقایسه بین گروهی از دانش آموزان که به صورت سنتی ریاضی را یاد گرفتند و نیز گروهی که ریاضی را به وسیله چرتکه یاد گرفتند انجام شد. نتیجه این تحقیق تأثیر مثبت چرتکه بر توانایی ذهنی کودکان بود.

آموزش چرتکه به کودکان باعث افزایش اعتماد به نفس آنها می شود
پس اگر شما هم می خواهید فرزندتان در زندگی موفق شود، آموزش چرتکه را از سنین کودکی شروع کنید. روش های مختلفی برای آموزش و محاسبات ریاضی وجود دارند. برخی از این روش ها کسل کننده و برخی جذاب هستند. چرتکه یکی از روش های جذاب برای یادگیری ریاضی ست که کودک شما را به یادگیری تشویق می کند. امروزه چرتکه در سراسر جهان محبوب شده و باعث آسان شدن درک کودکان از ریاضی و محاسبات می شود. چرتکه به عنوان پایه ای برای یادگیری زبان ریاضی محسوب می شود که تأثیر آن را می توان در مقاطع بالاتر همچون: ابتدایی و دبیرستان مشاهده کرد.
هدف از آموزش چرتکه به کودکان
دوران کودکی دوره ای مهم در زندگی هر فرد است. رشد ذهنی، عاطفی، جسمی و اجتماعی انسان در همین سنین ابتدایی در بالاترین حد خود قرار دارد. ریاضیات به دلیل پیچیدگی که در ساختار خود، از نظر دانش آموزان خسته کننده به نظر می رسد. اما در صورتی که با یک روش جذاب و جدید فرا گرفته شود در آنها اشتیاق به وجود می آورد. آموزش چرتکه یک روش جذاب برای یادگیری مهارت ریاضی به خصوص در بین کودکان به شمار می رود.
هدف از آموزش چرتکه، آشنا کردن کودکان به محاسبات از طریق روش های ذهنی ست. آموزش چرتکه به کودکان همچنین باعث بهبود فعالیت مغز می شود. مغز انسان از رشته های عصبی در هم تنیده تشکیل شده که مانند یک کامپیوتر عمل می کنند. هنگام کار با چرتکه هر دو نیمکره مغز همزمان با هم عمل می کنند. در نتیجه تکرار این روش باعث تقویت سلول های مغزی می شود.

بالا بردن توانایی محاسبات ذهنی کودکان با آموزش چرتکه به آنها
چرتکه تصویری
چرتکه تصویری (Image abacus) نوعی روش محاسبه است که از طریق تصویر ذهنی انجام می شود. چرتکه در این روش فقط یک ابزار کار است و آنچه مهم است تمرین مدام تصویر ذهنی از چرتکه است. با تکرار این روش، تصویر ذهنی دائمی می شود. یادگیری با ابزار چرتکه فقط در سطوح ابتدایی صورت می گیرد. پس از آن در مراحل پیشرفته تر دیگر نیازی به ابزار چرتکه نیست و محاسبات ذهنی انجام می شود.
تا چه اندازه می توان سرعت محاسبات را تسریع کرد؟
وقتی دو نیمکره مغز فعال شود و تمرین و تکرار مداوم صورت گیرد، به مرور سرعت محاسبات افزایش می یابد. اما آموزش چرتکه فقط محدود به افزایش سرعت محاسبات نیست. مزایای دیگر آموزش چرتکه کدام است؟ در ادامه به برخی از این مزایا اشاره می-کنیم.

آموزش چرتکه به کودکان سبب افزایش تمرکز در آنها می شود
مزایای آموزش چرتکه:
1. افزایش مهارت های حرکتی
برای استفاده از چرتکه دست و انگشتان را به کار می گیریم. با تمرین مداوم حرکت دانه ها در مغز شبیه سازی شده همین عامل باعث افزایش کارایی مغز می شود. همچنین به شبیه سازی ارگان های حسی نیز کمک می کند.
2. بهبود مهارت های محاسبه
شاید برای بسیاری از مردم محاسبه کار سختی باشد. اما آموزش چرتکه این امکان را فراهم می کند که انجام هر نوع محاسبه ای آسان تر شود. چرتکه این مهارت را ارتقاء کرده و باعث تسریع در محاسبات می شود. این مورد از مهمترین فواید آموزش چرتکه به کودکان می باشد.
3. افزایش تمرکز:
نداشتن تمرکز یکی از مشکلات عمده در طول زندگی است. شاید تصور کنید افزایش تمرکز در سنین اولیه امکان پذیر نیست، در صورتی که چرتکه می تواند در این زمینه تأثیرگذار باشد. وقتی از دانش آموزان سوالی پرسیده می شود آنها ابتدا به آن گوش فرا داده، سپس با تمرکز، محاسبه را انجام می دهند. اگر چند سال پیاپی تمرین چرتکه انجام دهید به این افزایش تمرکز پی خواهید برد. تحقیقات نشان داده دانش آموزان پیش دبستانی که از چرتکه استفاده می کنند در مقابل سایر دانش آموزان تمرکز بیشتری دارند. تمرکز چیزی ست که با تمرین و تکرار از طریق فعالیت های دیگر دریافت می شود. یادگیری چرتکه یکی از روش های موثر جهت افزایش تمرکز است.

یادگیری کار با چرتکه باعث بهبود قدرت حافظه در کودکان می شود
4. بهبود توانایی حل مسائل:
شاید جالب باشد که بدانید یادگیری حل مسائل در چرتکه باعث یادگیری مسائل در ابعاد دیگر نیز می شود. وقتی قدرت تمرکز از با روش بالا رود. ابعاد آن گسترده تر می شود. کودکی که به وسیله فراگیری چرتکه مسائل ریاضی را با تمرکز بیشتر حل می کند. پس از سن بلوغ و بزرگسالی، توانایی حل مسئله را یاد گرفته و می تواند در ابعاد دیگر زندگی از آن استفاده کند.
5. بهبود قدرت حافظه:
به دلیل استفاده از مهره ها هنگام کار با چرتکه بر روی بهبود حافظه نیز تأثیرگذار است. این ابزار در بلندمدت به افزایش قدرت حافظه کمک می کند. پس از پیشرفت در یادگیری چرتکه، محاسبات، به صورت ذهنی انجام می شود. این محاسبه ذهنی، قدرت حافظه را بهبود می بخشد.
6. مغز را تشویق می کند
آموزش چرتکه نوعی هماهنگی بین دست ها و مغز ایجاد می کند. کودکان از دست برای حرکت دانه ها استفاده می کنند و همزمان از مغز برای انجام محاسبات استفاده می کنند. این شرایط مهارت محاسبه را افزایش می دهد.
7. سبب کاهش استرس می شود
چرتکه به کاهش استرس و آزاد کردن استرس های غیرضروری کمک می کند. چرا که شبیه سازی مغز باعث افزایش تمرکز می شود. همین عامل به کاهش سطح اضطراب کمک خواهد کرد. استفاده از چرتکه چند بار در طول روز باعث از بین رفتن استرس می شود.
8. مهارت های تجسم سازی را بهبود می بخشد
این روش به کودکان کمک می کند در هر زمانی برای انجام محاسبات بتوانند تمرین تصویرسازی را انجام دهند. این تمرین پیوسته سبب بهبود مهارت های تجسم سازی می شود.

آموزش چرتکه به کودکان باعث افزایش تفکر منطقی در آنها می شود
9. مبانی یادگیری را بهبود می بخشد
یادگیری با ابزار هم برای کودکان جذاب تر است و هم مراحل یادگیری را آسان تر می کند. به همین دلیل کودکانی که محاسبات از چرتکه را یاد می گیرند نسبت به دیگر کودکان سریع تر و راحت تر آموزش می بینند.
10. تفکر منطقی را افزایش می دهد
در این شرایط کودک برای یافتن پاسخ سوال، آن را مرتب در ذهن خود تجسم می کند. این روش به رشد مغز کمک خواهد کرد. پس این روش باعث می شود فرد در شرایط دیگر نیز به طور منطقی عمل کند.
11. موفقیت ورزشی را افزایش می دهد
شاید جالب باشد یادگیری چرتکه حتی برای موفقیت در ورزش نیز تأثیرگذار است. همانطور که گفتیم یادگیری چرتکه باعث افزایش تمرکز می شود. همین عامل در جهات مختلف به فرد کمک می کند. برخی از این موارد می توان به: افزایش توانایی بصری، قابلیت تشخیص الگوهای و پیش بینی بازی ها اشاره کرد.
12. اعتماد به نفس کودک را افزایش می دهد
چرتکه بر اعتماد به نفس کودک نیز تأثیر مثبت دارد. همانگونه که کودکان با یادگیری ریاضی اعتماد به نفس بالایی می گیرند.
گردآوری: بخش کودکان بیتوته


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۷۶۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک گلستانی بازمانده از تحصیل به مدارس

ایسنا/گلستان مدیرکل آموزش و پرورش گلستان از شناسایی و بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک بازمانده از تحصیل به مدرسه خبر داد.

سیدرضا نظری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه در آموزش و پرورش استان با تمام توان در حال شناسایی کودکان باز مانده از تحصیل هستیم تا بتوانیم آن‌ها را به مدرسه بازگردانیم، گفت: اکنون نمی‌توان آمار دقیقی از کودکان بازمانده از تحصیل در گلستان ارائه کرد و نیاز به تحقیق بیشتر است، زیرا مثلاً برخی اسامی را که به‌عنوان افراد بازمانده از تحصیل اعلام می‌کنند، پس ازبررسی تیم‌های مختلف معلوم می‌شود آنها ازدواج کرده‌اند و فرزند دارند.

وی بیان کرد: آموزش و پرورش اعتقاد دارد ما باید افراد بازمانده از تحصیلات را به مدارس برگردانیم، زیرا برنگشتن کودکان به مدارس باعث شکل‌گیری آسیب‌های اجتماعی در آینده خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش گلستان با تأکید بر اهمیت آموزش و تربیت فرزندان در سنین پیش‌دبستان و دبستان، گفت: دوران ابتدایی مهمترین زمان برای شکل‌گیری شخصیت فرزند است. اگر ما از این دوران غافل شویم و کودکان دچار آسیب شوند، جبران آن در مقاطع دبیرستان و دانشگاه سخت خواهد شد، زیرا شخصیت آنها شکل گرفته است.

نظری از شناسایی و بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک بازمانده از تحصیل گلستانی در مقطع ابتدایی خبر داد و افزود: ما اگر در کودکستان‌ها و دبستان‌ها اوج سرمایه‌گذاری‌ها را روی تعلیم و تربیت فرزندان انجام دهیم، در آینده زندان‌های ما خالی از مجرم خواهد شد.

وی اظهار کرد: باز ماندن کودکان از تحصیل دلایل متفاوتی دارد، دلایلی مانند فقر مالی، مشکلات فرهنگی، فقر اقتصادی، طلاق و اعتیاد والدین از مهمترین دلایل بازماندگی کودکان از تحصیل است.

مدیرکل آموزش و پرورش گلستان ادامه داد: وزارت کشور و آموزش و پرورش دو دستگاه متولی برای بازگرداندن کودکان به تحصیلند.

نظری با بیان اینکه با استفاده از ظرفیت شوراها و دهیاری‌ها، کودکان بازمانده از تحصیل را در روستاهای گلستان را شناسایی می‌کنیم، گفت: گروهی از معلمان جهادی پای کارند و با برگزاری کلاس‌های جبرانی در ساعت غیر از مدارس به دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل آموزش می‌دهند.

وی با تأکید بر اینکه تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست تا گلستان را یک استان علمی در کشور کنیم و این اتفاق در حال وقوع است، افزود: امسال با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، گلستان جزو ۱۱ استان برتر کشور در کسب رتبه‌های زیر ۳۰۰۰ کنکور بود و نزدیک به ۲۵۰ نفر از دانش‌آموزان استان در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی پذیرفته شدند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  •  تقویت یادگیری، هدف تغییر در نحوه طراحی سوالات امتحانات نهایی
  • چرتکه ۲میلیاردی فدراسیون برای مصاحبه یک مربی!
  • ترویج و آموزش مالکیت معنوی به کودکان و نوجوانان
  • چینی ها در مدارس به کودکان مهارت ورزی آموزش می دهند (فیلم)
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان
  • کتاب آموزش زبان انگلیسی برای مبتدیان
  • آموزش نمادین رای گیری با صندوق مکانیزه الکترونیکی در سیمرغ
  • مدارس کشور به واقعیت افزوده مجهز می‌شوند؟
  • بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک گلستانی بازمانده از تحصیل به مدارس
  • آموزش سواد محیط زیستی به کودکان