Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@04:49:39 GMT

۱۱ دلیل برای انجام مدیتیشن

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۷۹۴۴۰

۱۱ دلیل برای انجام مدیتیشن

جدا از کسب احساس آرامش، مدیتیشن می‌تواند فواید سلامت جالب توجه‌ای را ارائه کند که شاید حتی پس از یک جلسه کوتاه ۱۰ دقیقه‌ای نیز آثار آن ملموس باشد. در ادامه با چند دلیل که می‌توانند شما را به انجام مدیتیشن تشویق کنند بیشتر آشنا می‌شویم.


کاهش استرس

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۷ با حضور ۷۰ بزرگسال مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر که کلاس‌های کاهش استرس مبتنی بر ذهن‌آگاهی را پشت سر گذاشته بودند، کاهش استرس و توانایی بهتر در مواجهه با موقعیت‌های استرس‌زا را نسبت به افرادی که تنها تکنیک‌های مدیریت استرس را فرا گرفته بودند، نشان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این افراد از طریق مدیتیشن ذهن‌آگاهی و حرکات سبک یوگا کاهش چشمگیر در سطوح هورمون استرس آدرنوکورتیکوتروپیک (ACTH) و سیتوکین‌های پیش التهابی را تجربه کردند.


کاهش فشار خون

کاهش استرس از طریق مدیتیشن می‌تواند گزینه‌ای مفید در پیشگیری از یا کاهش فشار خون بالا باشد. برخی مطالعات نشان داده اند که مدیتیشن چه به صورت مجزا و چه در ترکیب با دارو درمانی می‌تواند تاثیر چشمگیری در کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک داشته باشد.


مدیریت دردمدیتیشن چندین مکانیزم مغزی را درگیر می‌کند که می‌تواند درک درد را از طریق تغییر اطلاعات پردازش شده توسط مغز تغییر دهد. از نظر علمی، مدیتیشن می‌تواند فعالیت مرتبط با درد در قشر Contralateral Primary Somatosensory را کاهش دهد.


نتایج مطالعه‌ای جدید این شرایط را تایید کرده است. در این مطالعه سوژه‌ها در حضور محرک آزار دهنده به تمرین مدیتیشن ذهن‌آگاهی می‌پرداختند و نتایج حاصل شده کاهش ناخوشایندی درد به میزان ۵۷ درصد و شدت درد به میزان ۴۰ درصد را نشان داد.


بهبود خواب

مطالعات بالینی نشان داده اند که مدیتیشن ذهن‌آگاهی کیفیت خواب را بهبود می‌بخشد و همچنین به کاهش علائم بی خوابی، تداخل خستگی و شدت خستگی کمک می‌کند. اگر در به خواب رفتن، خواب باقی ماندن یا تجربه خواب با کیفیت بالا با دشواری مواجه هستید، مدیتیشن ممکن است آن چیزی باشد که برای مقابله با این شرایط نیاز دارید.


کاهش اضطراب

مطالعه‌ای جدید نشان داده است که اثر مدیتیشن بر کاهش علائم اضطراب می‌تواند با اثر دارو‌های ضد افسردگی برابر باشد. این پژوهش نشان داد که مدیتیشن ذهن‌آگاهی می‌تواند بخش‌هایی از مغز مرتبط با افکار «من محور» را تغییر داده و به کاهش اضطراب کمک کند و همچنین مناطق مغزی درگیر در توجه را تغییر دهد که به بهبود شرایط اختلال اضطراب اجتماعی کمک کرد.

بهبود خلق و خو

پژوهشگران متوجه شده اند که مدیتیشن موجب افزایش شادی می‌شود، در شرایطی که نگرانی و سرکوب عاطفی را کاهش می‌دهد. طی یک مطالعه، گروهی از شرکت کنندگان که به صورت تصادفی انتخاب شده و مدیتیشن انجام داده بودند، افزایش احساسات مثبت روزانه با گذشت زمان را تجربه کردند. با تقویت مثبت اندیشی و مثبت بودن، شرکت کنندگان افزایش ذهن‌آگاهی، هدفمندی در زندگی، پشتیبانی اجتماعی، و کاهش علائم بیماری را نیز تجربه کردند.


کنترل احساسات

فراتر از مثبت بودن و بهبود خلق و خو، پژوهشگران در دانشگاه ایالتی میشیگان طی یک مطالعه دریافتند که مدیتیشن به کنترل احساسات منفی نیز کمک می‌کند. نتایج این مطالعه نشان داد که این شرایط نه تنها برای افرادی که مدیتیشن را به صورت حرفه‌ای انجام می‌دهند، بلکه در هر فرد دیگری نیز می‌تواند رخ دهد. افرادی که مدیتیشن ذهن‌آگاهی را انجام می‌دهند در کنترل واکنش‌های عاطفی خود نسبت به موقعیت‌های مختلف بهتر عمل می‌کنند و مغز آن‌ها می‌تواند پس از تجربه مساله‌ای منفی سریع‌تر احیا شود.


بهبود عملکرد مغز

پژوهش‌های روزافزون فواید روانی و فیزیولوژیکی مدیتیشن را نشان می‌دهند و همچنین متوجه شده ایم که مدیتیشن تنها بر عملکرد‌های شناختی تاثیرگذار نیست، بلکه می‌تواند به واقع فعالیت مغز را تغییر دهد. طی یک مطالعه با حضور ۴۴ نفر که به مدت هشت هفته مدیتیشن ذهن‌آگاهی انجام دادند، نتایج به دست آمده از اسکن‌های ام‌آرآی افزایش تراکم قشر خاکستری در بخش‌های سمت راست هیپوکامپ و سمت راست قشر Orbitofrontal را نشان داد. این دو بخش مغز در یادگیری، حافظه، تنظیم عواطف، احساس خود، و دیدگاه درگیر هستند.


تقویت سیستم ایمنی

نتایج یک مطالعه نشان داد که یک برنامه کوتاه مدیتیشن ذهن‌آگاهی می‌تواند آثار مثبت و قابل اثباتی بر مغز و عملکرد سیستم ایمنی بدن داشته باشد. مدیتیشن ذهن‌آگاهی می‌تواند فعالیت سمت چپ بخش قدامی مغز را به میزان چشمگیری افزایش دهد و همچنین بر برخی نشانگر‌های التهابی، فعالیت سلول‌های سیستم ایمنی و پیری بیولوژیکی تاثیرگذار باشد.


کند کردن زوال شناختی

مدیتیشن اغلب به عنوان یک ابزار تمرین دهنده مغز شناخته می‌شود، زیرا می‌تواند به کارکرد بهتر این اندام برای مدت زمان طولانی‌تر کمک کند. در یک مطالعه شرایط ۵۰ شرکت کننده که در بلند مدت مدیتیشن انجام داده بودند با یک گروه کنترل ۵۰ نفره شامل افراد عادی مقایسه شد و پژوهشگران دریافتند افرادی که مدیتیشن انجام می‌دهند از آتروفی مغزی مرتبط با سن کمتری رنج می‌برند و حجم مغز بیشتری نسبت به فردی عادی دارند. افراد حاضر در این مطالعه در بازه سنی ۲۴ تا ۷۷ سال قرار داشتند.


کاهش التهاب

التهاب اغلب به واسطه استرس روانی شکل می‌گیرد، از این رو، منطقی به نظر می‌رسد که استفاده از مدیتیشن به عنوان ابزاری برای کاهش استرس می‌تواند به کاهش التهاب در بدن نیز کمک کند. نتایج یک مطالعه نشان داد که مداخلات رفتاری طراحی شده برای کاهش فعالیت عاطفی ممکن است دارای فواید درمانی برای شرایط التهابی مزمن باشد.


در پایان باید اشاره داشت که مدیتیشن یک تمرین انفرادی و شخصی است و هر فردی که این کار را انجام می‌دهد، در واقع، سفر درونی خود را پشت سر گذاشته و رویکردی منحصر به فرد برای تمرین و کشف نتایج و فواید مختص به خود می‌یابد.




منبع:سلامت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: مدیتیشن کاهش استرس بهبود خواب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۷۹۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماه بر سلامتی کدام عضو بدن ما تاثیر می گذارد؟

وقتی که صحبت از ماه می شود، احتمالاً با خودتان فکر می‌ کنید که چرا تا به حال خیلی در مورد این موضوع تحقیق و تفحص نکرده ‌اید. خیلی از ما اطلاعات درستی در مورد ماه نداریم اما جالب است بدانید که ماه روی سلامت ذهنی و جسمی ما به شدت اثر گذار است.

ماه؛ تنها ماهواره طبیعیِ زمین محسوب می شود و باعث پایداری و استقامت سیاره ها می گردد و از طرفی روی شخصیت ما نیز اثرگذار است. فرقی ندارد که باور کنید یا نکنید، در هر صورت مطالعات انجام شده نشان می‌ دهد که تقریباً 80 درصد سلامت ذهنی از طریق قدرت ماه تعیین می گردد!

تاثیر ماه بر سلامت قلب

به گزارش نمناک، چرخه ماه روی سلامت قلب اثر گذار است. مطالعات علمیِ سال 1970 نشان می دهند که ماه نه تنها روی آب تاثیر دارد، بلکه می تواند نوع جریان خون را در بدن ما تغییر دهد و به خاطر همین؛ جریان خون و ضربان قلبمان تا حد زیادی از ماه تاثیر می گیرد.

مطالعه ای در سال 2013 نیز انجام شد و به این نتیجه رسیده اند؛ هنگامی که ماه نو می شود یا کامل می گردد؛ ممکن است که فشار خون و ضربان قلب در مردان کمی افت کند. طبق مطالعه دیگری که انجام شده است، اگر می خواهید جراحی قلب انجام دهید، بهتر است آن را در دورانی انجام دهید که ماه کامل است؛ زیرا احتمال زنده ماندن و کوتاه شدن دوره بستری در بیمارستان را برای تان بالاتر می برد. جالب ‌تر این که بعضی از گزارش‌ها نشان می دهند که ماه ممکن است روی ضربان قلب بعضی از ورزشکاران هم تاثیر گذار باشد.

تاثیر ماه بر قاعدگی و بارداری

ماه روی چرخه قاعدگی و تخمک گذاری تاثیر دارد. چرخه قاعدگی تا حد زیادی تحت تاثیر مراحل مختلف ماه قرار می گیرد. ماه کامل هر 29 روز یکبار اتفاق می‌ افتد. چرخه قاعدگی هم تقریباً هر 28 روز تکرار می‌ شود. بعضی از مطالعات نشان می‌ دهد خانم هایی که چرخه قاعدگی آن ها بیش از 27 روز باشد؛ احتمالاً تحت تأثیر چرخه ماه قرار گرفته ‌اند و ممکن است تغییراتی در چرخه قاعدگی شان به خاطر تغییرات هورمونی حاصل از چرخه ماه اتفاق بیفتد.

دانشمندان همچنین به این نتیجه رسیده اند که تخمک ‌گذاری تقریباً 12 روز قبل از پریود خانم ها آغاز می شود؛ بنابراین اگر برنامه این چنین باشد که پریود تقریباً حوالی ماه کامل رخ بدهد، احتمالا تخمک گذاری وقتی انجام می شود که ماه نو خواهد شد و بالعکس.

وقتی که تخمک گذاری زمانی که ماه کامل است، انجام شود نسبت به زمان هایی که هیچ ماهی قابل رویت نیست‌ دمای بدن خانم ها افزایش پیدا کرده و احتمال این که فرزند آن ها پسر شود بیشتر خواهد بود و از طرفی احتمال تولد نوزاد در دوره ماهِ کامل بیشتر است.

تاثیر ماه بر خواب

ماه روی خواب افراد هم اثرگذار است. همه مردم دنیا بر این باورند که ما باید به اندازه کافی بخوابیم؛ اما جالب است بدانید که ماه تا حد زیادی روی کیفیت خواب و استراحت اثرگذار است. زمان هایی که ماه کامل است یا کمی بعد از کامل شدن ماه، خوابیدن یا داشتن خواب باکیفیت برای افراد سخت می شود و تحقیقات علمی هم این موضوع را به اثبات رسانده اند.

تحقیقات نشان می دهد که در چنین حالتی ممکن است شما 20 دقیقه کم‌تر بخوابید یا 30 درصد از عمق خواب تان کم‌تر شود؛ البته نور اضافی هم تاثیر مستقیمی روی این موضوع دارد.

ماه می تواند ریتم شبانه‌روزی بدن را به هم بزند و سلامت ذهنی را آشفته کند

نوع پاسخ بدن به نور و تاریکی زمانی مشخص می‌ شود که ریتم شبانه‌روزی بدن را بشناسیم. ساده‌ترین راه برای توضیح ریتم شبانه‌روزی بدن این است که چرخه رفتاری، ذهنی و جسمی ما را تعیین می‌ کند.

زمانی که تعادل چرخه شبانه‌روزی بدن به هم بریزد، علائمی شبیه به افسردگی، اختلال دو قطبی یا حتی اضطراب در افراد بیشتر خواهد شد‌؛ بنابراین اگر جزء افرادی هستید که خیلی بیش از حد فکر و خیال می ‌کنید و نمی‌ توانید ریلکس باشید و بیش از حدِ طبیعی نگران می باشید، بهتر است که پنجره را باز کنید و ببینید که آیا ماه کامل است یا خیر، زیرا در طول این حالت، شما نمی توانید خوب بخوابید و همین باعث تحریک اعصاب تان می‌ شود و استرس تان را زیاد می کند.

تاثیر ماه بر کلیه و سنگ کلیه

جالب است بدانید که ماه در ایجاد سنگ کلیه هم تاثیرگذار است. اگر قبلاً هرگز سنگ کلیه نداشته اید، بدانید که جزء افراد خوشبخت دسته ‌بندی می شوید، زیرا اکثر افراد این موضوع را تجربه می کنند‌. طبق اطلاعات موجود، سنگ کلیه زمانی اتفاق می‌ افتد که مواد معدنی مانند کلسیم و اوریک اسید در بدن خیلی غلیظ می‌ شوند و تبدیل به کریستال می گردند و شبیه به سنگ های کوچک خودشان را نشان می دهند.

افرادی که در بدن به اندازه کافی مایعات نداشته باشند، بیشتر با این مسئله درگیر هستند. جالب است بدانید که سنگ کلیه زمانی دردناک‌تر می شود که ماه کامل باشد. اگر نزدیک به دوره کامل شدن ماه باشید، نمی توانید سنگ کلیه را کنترل کنید. فقط باید دستورها پزشک را رعایت کنید، قرص مسکن بخورید و به اندازه کافی آب بنوشید و منتظر باشید تا شرایط برطرف شود و بهبود پیدا کنید.

تاثیر ماه بر تصادفات جاده ای

باور میکنید که ماه کامل روی تصادف هم اثر دارد؟ آیا تا به حال رانندگانی را دیده اید که خیلی بی محابا رفتار می کنند؟ باید حواس تان به این افراد، هنگام کامل شدن ماه باشد. مطالعه ای در این باره انجام شده و نشان می‌ دهد که تصادفات موتور سیکلت در دوره ای که ماه کامل است، تا 5 درصد افزایش پیدا می‌ کند.

40 درصد متخصصان سلامت بر این عقیده هستند که چرخه های ماه تاثیر مستقیمی روی رفتار غیر طبیعی افراد دارد و همین باعث می شود که شما احساس اضطراب و ترس بیشتری را در خودتان داشته باشید.

احتمالا تعجب نمی کنید که بفهمید مطالعات نشان می دهند که چرخه ماه روی تجربه افراد در حوادث مختلف اثر گذار است. ماه کامل می تواند باعث اضطراب و افزایش احتمال تصادف شود و باعث مشکلات جسمی، روحی و یا حتی اقداماتی شبیه به خودکشی باشد.

تاثیر ماه بر تشنج

تشنج در هنگام کامل شدن ماه بیشتر خواهد بود. طبق اطلاعات موجود 3 نوع تشنج وجود دارد:تشنج عمومی، تشنج فوکال و تشنج ناشناخته.

تشنج عمومی هر دو طرف مغز را درگیر می‌ کند. تشنج فوکال در بعضی از اوقات زمانی اتفاق می‌ افتد که فرد بیدار است و کاملاً متوجه است که تشنج کرده و گاهی اوقات هم باعث می‌ شود که فرد گیج و سردرگم باشد و شرایط را شناسایی نکند. تشنج ناشناخته هم معمولاً هنگامِ شب اتفاق می‌ افتد و اغلب کسی شاهد آن نخواهد بود. اما موضوع اصلی اینجاست که این تشنج ها زمانی بیشتر اتفاق می افتد که ماه کامل باشد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • قیمت طلا به کف رسید؟
  • واکنش پلیس به حمله سارقان به مهاجم سابق استقلال
  • حد کم کردن وزن چقدر است؟
  • واکنش پلیس به صحبت‌های جنجالی فوتبالیست سابق بعد از خفت شدن!
  • ماه بر سلامتی کدام عضو بدن ما تاثیر می گذارد؟
  • انسان‌تباران دنیسووا چه کسانی بودند؟ (+عکس)
  • حد کم کردن وزن کجاست؟ نگاهی به شیوه‌های مرسوم در کاهش و تثبیت وزن
  • کاهش وزن با دو قاشق چایخوری از سرکه سیب
  • کاهش سرقت در کشور/ تاکید بر ارتقاء قدرت کشف جرایم و برخورد قاطع با سرقت
  • کاهش سرقت در کشور/ تاکید بر ارتقاء قدرت کشف جرائم و برخورد قاطع با سرقت