Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@10:19:03 GMT

چرا اشک چشمم بند نمی‌آید؟

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۸۰۱۶۷

چرا اشک چشمم بند نمی‌آید؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «گل مژه» باعث پر اشک شدن چشم می‌شود، اما علایم دیگری وجود دارند که بارزترند. تورم، قرمزی، وجود توده دردناک لبه پلک از جمله این علایم هستند. عامل گل مژه باکتری است و ممکن است ظرف چند روز به خودی خود از بین برود. هیچ وقت سعی نکنید گل مژه را بترکانید، با این کار عفونت را پخش می‌کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گذاشتن حوله گرم روی چشم، درد آن را تخفیف می‌دهد.


 ترشح بیش از حد اشک معمولا به دلیل تحریک یا التهاب سطح چشم اتفاق می‌افتد. چیز‌های زیادی می‌تواند عامل این تحریک یا التهاب باشد از جمله آلرژی‌ها یا مشکلاتی که برای مژه و پلک رخ می‌دهد. کسانی که خشکی چشم دارند هم گاهی با اشک ریزی زیاد روبرو می‌شوند، چون چشم سعی می‌کند با تولید اشک بیشتر با تحریک و خشکی چشم مبارزه کند.

جسمی در چشم

وقتی گرد و غبار یا مژه در چشم می‌رود، چشم اشک بیشتری تولید می‌کند تا آن را خارج کند. حتی اجسامی که بسیار کوچک هستند و دیده نمی‌شوند مثل ذرات دوده یا ماده شیمیایی پیاز باعث تحریک چشم می‌شوند. به محض اینکه مشکل رفع شود، اشک چشم قطع می‌شود، اما مشکلات دیگری هستند که باعث می‌شوند چشم اشک بیشتری تولید کند.

خشکی چشم

وقتی چشم‌ها سریع خشک شوند یا بین آب و چربی و مخاط چشم تعادل وجود نداشته باشد اشک کافی در بدن تولید نخواهد شد و «خشکی چشم» اتفاق می‌افتد. عوامل زیادی باعث این مشکلات می‌شوند، از جمله می‌توان به وزش باد و بروز بیماری‌ها اشاره کرد. این عوامل هرچه باشند چشم با تولید اشک واکنش نشان می‌دهد.

چشم صورتی –ورم ملتحمه

«چشم صورتی» عامل شایع آبریزش چشم است که در دو گروه کودکان و بزرگسالان دیده می‌شود. این عارضه باعث قرمز یا صورتی شدن یک یا هر دو چشم می‌شود. خارش چشم و احساس اینکه چیزی مثل شن در چشم‌ها وجود دارد از علایم چشم صورتی است. عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی شایع‌ترین علت ورم ملتحمه هستند. عفونت‌های ویروسی به درمان نیاز ندارند، اما برای عفونت‌های باکتریایی از قطره‌های آنتی بیوتیک استفاده می‌شود.

آلرژی

آبریزش و خارش چشم اغلب با سرفه، آبریزش بینی و علایم همیشگی آلرژی همراهند؛ اما ممکن است «آلرژی چشمی» به تنهایی دیده شود. مصرف دارو‌های آلرژی، قطره‌ها و اجتناب از محرک‌ها مثل ذرات گرد و غبار راهکار‌های کمک کننده هستند. سرماخوردگی هم موجب آبریزش چشم می‌شود، اما خارش به همراه ندارد. این یک راه تمایز آلرژی و سرماخوردگی است.

انسداد مجرای اشک

به طور طبیعی اشک از غدد اشک بالای چشم ترشح می‌شود و روی کره چشم پخش و از طریق مجرای اشک در گوشه چشم خارج می‌شود؛ اما اگر این مجرا بسته شود اشک تجمع پیدا می‌کند و چشم‌ها خیس و پر آب می‌شوند. این مشکل به علل زیادی ایجاد می‌شود که از آن میان می‌توان به عفونت، جراحت و حتی بالا رفتن سن اشاره کرد.

بیماری‌های پلک چشم

پلک مثل یک سایه بان است که چشم را تمیز هم می‌کند. با هر پلک زدن اشک روی چشم پخش می‌شود و رطوبت اضافی را از روی چشم پاک می‌کند، اما گاهی پلک‌ها به درستی کار نمی‌کنند. ممکن است مژه یا خود پلک به داخل چشم برگردند و چشم را دچار سایش کنند، به این عارضه «آنتروپیون» می‌گویند. اگر پلک به خارج برگردد به آن «اکتروپیون» می‌گویند. در این حالت پلک نمی‌تواند به خوبی سطح روی چشم را تمیز کند. هر دو این مشکلات باعث پر آب شدن چشم می‌شوند. ممکن است برای درمان دایمی نیاز به عمل جراحی باشد.

خراش چشم

کثیفی، ماسه و لنز چشمی می‌تواند سطح خارجی چشم –قرنیه- را بخراشد. اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است چشم درد بگیرد، قرمز و پر آب شود و به نور حساسیت پیدا کند. این خراش‌ها ظرف یک یا دو روز بهبود می‌یابند، اما مراجعه به پزشک ضروری است. برای جلوگیری از عفونت باید تحت درمان قرار بگیرید.

گل مژه

«گل مژه» باعث پر اشک شدن چشم می‌شود، اما علایم دیگری وجود دارند که بارزترند. تورم، قرمزی، وجود توده دردناک لبه پلک از جمله این علایم هستند. عامل گل مژه باکتری است و ممکن است ظرف چند روز به خودی خود از بین برود. هیچ وقت سعی نکنید گل مژه را بترکانید، با این کار عفونت را پخش می‌کنید. گذاشتن حوله گرم روی چشم، درد آن را تخفیف می‌دهد.

بیماری‌های مژه

تا به حال با موی ابرویی مواجه شدید که به شکل نادرستی رشد کرده است؟ این اتفاق برای مژه هم می‌افتد. اگر مژه به جای رشد به خارج، به سمت داخل رشد کند، چشم را می‌ساید. به این عارضه «تریشیازیس» می‌گویند و ممکن است پس از یک عفونت، جراحت یا مشکلات دیگر بروز کند. برای اینکه از ناراحتی و آبریزش چشم خلاص شوید پزشک مژه را بر می‌دارد یا آن را در جهت درست هدایت می‌کند.

بلفاریت

این عارضه باعث تورم پلک، معمولا نزدیک مژه‌ها می‌شود. چشم می‌سوزد و دچار آبریزش، قرمزی، خارش و پوسته می‌شود. عوامل زیادی منجر به «بلفاریت» می‌شوند که از آن میان می‌توان به عفونت، روزاسه و آلرژی اشاره کرد. با اینکه بلفاریت معمولا به خودی خود درمان می‌شود، اما درمان‌های کمک کننده هم وجود دارند.

بیماری غدد چربی

غدد ریز لبه چشم که با نام «میبومین» خوانده می‌شوند، چربی‌هایی تولید می‌کنند که باعث حفظ سلامت چشم خواهند شد. این غدد از خشک شدن چشم جلوگیری می‌کنند و مانعی ایجاد می‌کنند تا در مواقع لزوم اشک را روی چشم نگه دارند، اما اگر این غدد مسدود شوند و چربی کافی تولید نکنند، چشم‌ها ملتهب و پر آب می‌شوند. قرار دادن کمپرس گرم روی چشم راهی برای باز کردن انسداد غدد است.

عوامل دیگر

مشکلات جسمی زیادی منجر به پرآب شدن چشم‌ها می‌شوند؛ مثلا فلج بل، سندرم شوگرن، عفونت مزمن سینوس، مشکلات تیروییدی و آرتریت روماتویید. البته درمان‌هایی مانند شیمی درمانی و اشعه درمانی هم می‌تواند باعث آبریزش چشم شوند. برخی دارو‌ها مثل اپی نفرین و قطره‌های چشمی به ویژه اکوتیوپات آیوداید و پیلوکارپین هم باعث ریزش بیش از حد اشک می‌شوند. اگر بیشتر اوقات چشم هایتان پر آبند و علت آن را نمی‌دانید، حتما به پزشک مراجعه کنید. درمان‌ها به بهبود شما و وضوح دیدتان کمک می‌کنند

منبع: بهپو

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۸۰۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اماکن ورزشی شهرداری یزد از حالت تعطیلی خارج شود

ایسنا/یزد عضو شورای اسلامی شهر یزد و عضو هیات مدیره سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اعلام کرد: شهرداری یزد آن تعداد از اماکن ورزشی خود را که غیرفعال و تعطیل است، جهت استفاده شهروندان و به خصوص جوانان شهر، باز و به صورت جدی فعال کند.

«محمد مهدی نیکونژاد» در این باره گفت: سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری یزد با وجود اقدامات درخشانی که در برگزاری رویدادهای ورزشی به خصوص در برگزاری المپیادهای ورزشی محلات انجام می دهد، باید در مدیریت اماکن ورزشی متعلق به شهرداری به ویژه زمین‌های ورزشی ایجاد شده در محلات شهر نیز با برنامه‌ریزی درست و مناسب به صورت فعال و جدی عمل کند.

وی افزود: ضرورت دارد سالن‌ها و اماکن ورزشی سرپوشیده و روباز شهرداری از حالت تعطیلی خارج و برای استفاده عموم مردم و به خصوص جوانان شهر مهیا شود.

نیکونژاد ادامه داد: شهرداری یزد با تدوین آیین‌نامه‌ای اجرایی، اماکن ورزشی در اختیار خود را طی فرایندی قانونی و یکپارچه به افراد دلسوز و متعهدی که از سوی معتمدین و هیأت امنای مساجد محله معرفی می‌شوند، تحویل دهد و ضمن آموزش افراد معرفی شده جهت تصدی مدیریت اماکن ورزشی با در نظر گرفتن موارد قانونی، درصدد دریافت سود از این اماکن نبوده و آن‌ها را به صورت درآمد هزینه‌ای اداره کند و نظارت مستمر بر  مدیریت و بهره برداری و فرایند حفظ و نگهداری از آن اماکن را داشته باشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی شورای شهر یزد، این عضو شورا در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم در اولین فرصت سازمان فرهنگی ورزشی اجتماعی شهرداری یزد با راه اندازی سامانه اینترنتی ضمن معرفی اماکن ورزشی خود، این امکان را برای متقاضیان فراهم آورد تا بتوانند نسبت به رزرو سالن به صورت سیستمی و شبکه‌ای اقدام و در زمان مشخص از آن استفاده کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها