Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-26@05:06:25 GMT

چهارمین علت مرگ‌های سرطانی

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۸۴۰۴۱

چهارمین علت مرگ‌های سرطانی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرگزاری مهر، عباس یزدانبد، با اشاره به اینکه سرطان لوزالمعده یا سرطان پانکراس زمانی رخ می‌دهد که سلول‌های درون غده لوزالمعده که در پشت معده قرار دارد به صورت خارج از کنترل شروع به تکثیر و یک توده تشکیل می‌دهند، افزود: این سلول‌های سرطانی توانایی حمله به دیگر بخش‌های بدن را دارند و چند نوع سرطان لوزالمعده وجود دارد که رایج‌ترین نوع آن «آدنوکارسینوم لوزالمعده» ۸۵ درصد موارد را شامل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: آدنوکارسینوم از بخشی از لوزالمعده شروع می شود که مسئول ساخت آنزیم‌های گوارشی است و یک تا دو مورد از میان صد مورد سرطان لوزالمعده، تومورهای اعصاب و غدد هستند که از سلول‌های تولیدکننده هورمون لوزالمعده به وجود می‌آیند.

یزدانبد در خصوص سن ابتلا به این بیماری، اظهار کرد: سرطان لوزالمعده به ندرت قبل از ۴۰ سالگی دیده می‌شود و بیشترین سن ابتلا بین ۶۰ تا ۸۰ سالگی است که شانس ابتلای مردان نسبت به زنان کمی بیشتر بوده و سرطان لوزالمعده از نظر پیش آگاهی وخیم، چهارمین علت مرگ به دلیل سرطان در بین مردان و زنان است.

این فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه سرطان لوزالمعده به سادگی با انجام آزمایشات خونی، سونوگرافی و سی‌تی اسکن تشخیص داده می‌شود، تصریح کرد: آدنوکارسینوم لوزالمعده در ۹۰ درصد موارد هنگام تشخیص به علت پیشرفته بودن بیماری غیر قابل جراحی است. لذا پیش‌آگاهی آدنوکارسینوم لوزالمعده بسیار ضعیف بوده و بعد از تشخیص بیماری ۸۰ درصد افراد، زیر یک سال عمر خود را از دست می‌دهند.

کاهش ۳۰ درصدی مرگ‌های سرطانی طی ۱۰ سال آینده

یزدانبد ادامه داد: در درصد کمی از بیماران که سرطان از نوع اعصاب و غدد لوزالمعده است، نتیجه درمان‌های جراحی و دارویی خوب بوده و بیش از ۶۵ درصد این بیماران بیش از ۵ سال زنده می‌مانند.

وی، مهم‌ترین عوامل خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را استعمال دخانیات، چاقی، دیابت و شرایط ژنتیکی خاص و نادر عنوان کرد و گفت:  در صورت عدم استعمال دخانیات، کنترل چاقی و دیابت احتمال ابتلا به این نوع سرطان کاهش می‌یابد.

یزدانبد خاطرنشان کرد: سرطان لوزالمعده در مراحل اولیه هیچ علامتی ندارد اما اگر در ناحیه سر لوزالمعده باشد ایجاد علایمی مثل زردی پوست، درد شکم و یا درد کمر، کاهش وزن پیشرونده، بی‌اشتهایی، کم رنگی مدفوع، ادرار تیره و خارش بدن خواهد کرد و در صورت واقع شدن در ناحیه تنه و دم لوزالمعده علایم غالب  شامل درد مداوم قسمت بالایی شکم، بی‌اشتهایی و کاهش وزن پیشرونده خواهد بود.

کد خبر 464996 برچسب‌ها سرطان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۸۴۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در ایام هفته سلامت غربالگری سرطان‌های روده بزرگ، پستان و دهانه رحم برای گروه‌های سنی هدف در پایگاه‌های سلامت و مراکز و خانه‌های بهداشت انجام می‌شود.
 بابک اقبالی گفت: در هفته سلامت برنامه ویژه‌ای در بحث مراقبت‌های قلبی با اندازه‌گیری قند، وزن، فشارخون و انجام آزمایش قند خون و چربی داریم و این برنامه در طول این هفته اجرا می‌شود.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بر اساس بررسی‌های انجام شده، از میان افراد بالای ۳۰ سال مراجعه کننده ۳۰ درصد مبتلا به فشار خون (از هر ۳ نفر یک نفر)، ۱۳ درصد مبتلا به دیابت (از هر ۷ نفر یک نفر) هستند و اگر این افراد به موقع تشخیص داده شوند تحت درمان به‌‎موقع نیز قرار می‌گیرند و از عوارض جانبی بعدی به‌دور خواهند بود.

وی گفت: برنامه دیگر این دانشگاه، آموزش به افرادی است که تحت درمان قرار ندارند و مهمترین موضوع در خصوص عدم افزایش وزن است تا با مشکلات و سکته‌های قلبی مواجه نشوند. همچنین به افراد آموزش شیوه زندگی سالم، تحرک بدنی مطلوب و تغذیه سالم داده می‌شود و به تمام مراجعه کنندگان به ۳۰ دقیقه ورزش سبک و ۷ هزار گام پیاده‌روی توصیه می‌شود.

اقبالی با تأکید بر اینکه در هفته سلامت بحث غربالگری سرطان‌های روده بزرگ، پستان و دهانه رحم و برای گروه سنی ۵۰ تا ۷۰ سال، بالای ۳۰ سال و ۳۰ تا ۶۰ سال انجام می‌شود، افزود: همچنین در این هفته و در طول ایام سال بر غربالگری تیروئید در ۳ تا ۵ روزگی تأکید داریم و در همین راستا و با گرفتن چند قطره خون از کف پای افراد مبتلا به بیماری‌‎های متابولیک و فیتلکونوری شناسایی می‌شوند و در مواردی که به‌‎موقع شناسایی شوند از عقب ماندگی ذهنی و جسمی جلوگیری می‌شود، به همین منظور ۹۸ درصد نوزادان غربالگری شدند و از والدین ۲ درصد باقی مانده نیز درخواست داریم تا هرچه سریع‌تر مراجعه کنند.

 

دیگر خبرها

  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • چه مردانی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند؟
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد