Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان زندان‌ها گفته است: خانواده‌ها باید به مراجع قضائی مراجعه کنند، چراکه این موضوع در اختیار مراجع قضائی است و سازمان زندان‌ها فقط مسئول نگهداری افرادی است که بازداشت شده‌اند.

براساس سخنان مسئولان قضائی از جمله سخنگوی قوه قضائیه و دادستان کل کشور در روزهای گذشته و صحبت‌های دیروز رئیس سازمان زندان‌ها تعیین تکلیف بازداشتی‌های اعتراضات اخیر در حال انجام است و خانواده‌ها می‌توانند برای اطلاع از وضعیت فرزندان بازداشتی خود به قوه قضائیه مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخلاف رویه قضائی در سال‌های گذشته که خانواده‌های افراد بازداشتی در اعتراضات 96 و 88 و حتی 78 هفته‌ها و حتی ماه‌ها به‌دنبال گرفتن اطلاع و خبر از اعضای خانواده خود بودند که در بازداشت به سر می‌بردند و ارگان و سازمانی هم مسئولیت بازداشت و نگهداری برخی را بر عهده نمی‌گرفت، این‌بار درِ دستگاه قضائی به روی خانواده‌ها باز است و قوه قضائیه همه مسئولیت‌ها را دراین‌باره بر عهده گرفته است.

هیئت‌های بازرسی هم توسط رئیس قوه قضائیه برای سرکشی و گفت‌وگو با بازداشتی‌ها روانه بازداشتگاه‌ها شده‌اند که دادستان کل کشور در دیداری که از زندان فشافویه داشت، وضعیت بازداشتی‌های مستقر در این زندان را مثبت ارزیابی کرده بود.

هرچند در گزارش توصیفی خبرگزاری فارس از زندان فشافویه از نارضایتی برخی بازداشتی‌ها درباره نحوه اعتراف‌گیری مطالبی منتشر شده است.

چشم‌بسته و دست‌بسته از ما اعتراف گرفتند!

برای مثال در این گزارش آمده است که «یکی از متهمان جلوی دادستان کل کشور را می‌گیرد و می‌گوید به چه حقی چشم‌بسته و صورت‌بسته به ما می‌گویند باید هرچه را ما می‌گوییم در برگه اعترافاتتان بنویسید. دادستان کل کشور می‌گوید این‌گونه نیست و این موضوع درست نیست. متهم باز هم اصرار می‌کند که این‌گونه بوده است. دادستان می‌گوید این اتفاق اینجا افتاده؟ جوان می‌گوید نه. اینجا که همه امکانات از جمله ناهار و شام و صبحانه به ما می‌دهند ما نمی‌دانیم کجا ما را بردند که کتک زدند. دادستان کل کشور می‌گوید من این موضوع را رسیدگی می‌کنم و می‌کوشم زودتر وضعیت شما را روشن کنند تا تکلیفتان زودتر مشخص شود».

همه بازداشتی‌ها با خانواده‌شان تماس داشته‌اند

همچنین در این گزارش بر اهمیت تماس تلفنی زندانیان با خانواده‌ها توسط دادستان تأکید شده است. «منتظری خطاب به بازداشتی‌ها می‌گوید شما توانسته‌اید با خانواده‌تان تماس بگیرید؟ بازداشتی‌ها می‌گویند تماس داشته‌ایم. منتظری بار دیگر می‌پرسد مطمئن باشم که همگی شما با خانواده‌تان صحبت کرده‌اید و آنها مطلع هستند که وضعیت شما چگونه است؟».

اتفاقاتی که سال ۸۸ افتاد در مجموعه‌ای غیر از قوه قضائیه بود

اکنون نیز علی‌اصغر جهانگیر، رئیس سازمان زندان‌ها، در پاسخ به این پرسش که برخی نگران اتفاقاتی هستند که پیش از این در کهریزک رخ داد و رهبری انقلاب نیز آن را محکوم کردند؛ برای جلوگیری از چنین حوادثی چه تمهیداتی اندیشیده‌اید، تصریح کرد: اتفاقاتی که در سال ۸۸ افتاد، در مجموعه‌ای بود که در اختیار قوه ‌قضائیه و سازمان زندان‌ها نبود، اما ما همه تلاش خود را به کار می‌بریم تا مشکلی برای بازداشتی‌ها پیش‌ نیاید. او همچنین درباره آمار معترضانی که آزاد شده‌اند، گفت: اطلاع‌رسانی در این زمینه نیز در روزهای آینده انجام خواهد شد.

آیا همه دستگیرشدگان در اختیار سازمان زندان‌ها هستند؟!

او در پاسخ به این پرسش که آیا همه دستگیرشدگان در اختیار سازمان زندان‌ها قرار گرفته‌اند، توضیح داد: در این زمینه باید مقامات انتظامی و امنیتی پاسخ‌گو باشند.

رئیس سازمان زندان‌ها همچنین در واکنش به اینکه برخی خانواده‌های بازداشت‌شدگان اعلام می‌کنند که کسی پاسخ‌گوی آنها نیست، چه روندی برای اطلاع‌رسانی در نظر گرفته‌اید و این خانواده‌ها از چه طریقی می‌توانند اطلاعات لازم را کسب کنند؟ گفت: خانواده‌ها باید به مراجع قضائی مراجعه کنند، چراکه این موضوع در اختیار مراجع قضائی است و سازمان زندان‌ها فقط مسئول نگهداری افرادی است که بازداشت شده‌اند، بنابراین خانواده‌ها باید به شعبات مربوطه قضائی مراجعه کنند و اطلاعات لازم را از آن شعبات دریافت کنند و چنانچه اجازه ملاقات داشته باشند، روند اجرای ملاقات انجام خواهد شد.

به‌هرحال هنوز مشخص نیست همه بازداشتی‌ها تحویل قوه قضائیه و سازمان زندان‌ها شده‌اند یا خیر؟ اما مسئله مهم این است که قوه قضائیه خود را در مقام پاسخ‌گویی در مقابل خانواده‌های بازداشتی‌ها قرار داده است و همین امر می‌تواند عامل محرکه قوه قضائیه باشد تا از سرنوشت تمامی افراد بازداشت‌شده اطلاع کسب کند و در اختیار خانواده‌ها قرار دهد.

منبع: روزنامه شرق

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سازمان زندانها فشافویه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۸۵۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نباید از نظرها و سلیقه‌های مختلف هراسید/ بیش از اوقات دیگر به هماهنگی و همکاری نیازمندیم

رییس قوه قضاییه گفت: امروز بیش از اوقات دیگر به هماهنگی و همکاری نیازمندیم؛ در این راستا نباید از وجود اختلافات و به میدان آمدن افکار و نظریات و سلیقه‌های مختلف هراسید.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای طی سخنانی در آئین تکریم و معارفه معاون اول قوه قضائیه اظهار کرد: آقای دکتر مصدق در طول بیش از ۳۰ سال خدمت در بخش‌های مختلف قوه قضائیه وسع خود را برای پیشرفت امور محوله گذاشتند.

رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی و مدیریتی حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی معاون اول جدید دستگاه قضا بیان داشت: حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی شخصیتی است که تمام مراحل و مراتب قضائی را طی کرده و اهل تدبیر، نوآوری، تلاش، هماهنگی و مشورت است.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: همه ما مسئولان قضائی باید توجه کنیم که عهده‌دار مسؤولیتی خطیر و تکلیفی سنگین هستیم؛ لذا باید خیلی مراقبت کنیم و در انجام تکالیف، تلاش مضاعف داشته باشیم؛ گاهی ناچاریم از یک امر مباح نیز اجتناب کنیم.

رئیس عدلیه بیان داشت: توقعات به حقی از ما مسؤولان قضائی وجود دارد؛ لذا باید با صبر و حوصله و بردباری در برابر موانع و مشکلات بایستیم و امور محوله را به نحو احسن به پیش ببریم.

قاضی‌القضات اظهار داشت: ما در سمت‌ها و مسوولیت‌های قضائی باید بیش از دیگران به حُسن‌خلق توجه داشته باشیم و تمامی همکاران قضائی باید همواره تکریم ارباب رجوع و مراجعان را در زمره اولویت‌های خود قرار دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بیان داشت: امروز بیش از اوقات دیگر به هماهنگی و همکاری نیازمندیم؛ در این راستا نباید از وجود اختلافات و به میدان آمدن افکار و نظریات و سلیقه‌های مختلف هراسید؛ این هنر ماست که با شنیدن اقوال مختلف، اَحسن آنها را انتخاب کنیم و با متخصصین و اهالی فن و انسان‌های خبره در موضوعات مختلف مشورت کنیم.

رئیس قوه قضائیه در پایان خاطرنشان کرد: تاکید من به مسئولان قضائی آن است که در نحوه تعامل با بخش‌های مختلف قوه قضائیه بر اساس تبیین و اقناع عمل کنند؛ چرا که پیشبرد برخی از امور و رفع برخی از مسائل صرفاً با رویکرد دستوری امکان‌پذیر نیست و باید پیوست‌های تبیینی و توجیهی نیز همراه دستور صادره باشد.

دیگر خبرها

  • ۶ مرزبان ایرانی بازداشتی ازسوی طالبان آزاد شدند
  • چهار راهبرد سند تحول برای کاهش پرونده‌های ورودی به قوه قضاییه
  • پوشش بیمه‌ای بیمه شدگان روستایی و پنج دهک درآمدی به صورت سیستمی تمدید می‌شود
  • ما مسؤولان قضائی گاهی ناچاریم از یک امر مباح هم اجتناب کنیم
  • محسنی اژه‌ای: نباید از نظرها و سلیقه‌های مختلف هراسید
  • رئیس قوه قضائیه: نباید از وجود اختلافات و به میدان آمدن سلیقه‌های مختلف هراسید
  • نباید از نظرها و سلیقه‌های مختلف هراسید/ بیش از اوقات دیگر به هماهنگی و همکاری نیازمندیم
  • مسئولان قضائی عهده‌دار مسئولیتی خطیر و تکلیفی سنگین هستند
  • مسئولان قضائی عهده دار مسئولیت خطیری هستند
  • نباید از نظرها و سلیقه‌های مختلف هراسید