Web Analytics Made Easy - Statcounter

طی چند قرن، روش جنگ روسیه مبتنی بر تعدد نیروها بوده است. دشمن خواه ناپلئون، هیتلر یا ناتو، روسیه با یک غلطک بزرگی از سربازان، تانک ها، توپخانه و سلاح های هسته ای از روی آنها عبور میکرد. آن روزها اما دیگر به سر رسیده است. اکنون روش جنگ مدرن روسیه بیشتر در مورد ظرافت و فناوری است. همچنین به روش جنگ غربی بسیار نزدیک است، و شباهت های زیادی به روش های آلمانی ها و آمریکایی های امروزی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهش جدیدی از سوی موسسه RAND در این مورد بیان میکند: «گرچه نظامی گری روسیه آشکارا تحت تأثیر اجدادشان در اتحاد جماهیر شوروی قرار دارد، اما نیروهای مسلح فدراسیون روسیه به طور چشمگیری تکامل یافته اند تا واقعیت های جدیدی را که پیش روی رهبری دفاعی روسیه قرار دارد، منعکس کنند. روسیه دیگر از مزیت نیروی انسانی گسترده نسبت به دشمنان بالقوه خود برخوردار نیست و با توجه به سرعت، دامنه و قدرت تخریب تسلیحات مدرن که از آسمان فرو می آیند، نمی تواند زمین بدهد و زمان بخرد. رهبران نظامی روسیه در مواجهه با آینده ای که نقاط قوت سنتی آنها دیگر یا به کل وجود ندارد یا کمتر مفید است، خود را با روشهایی تطبیق داده اند که از طریق آنها بتوانند به شکل موثر از خاک خود دفاع کنند و در صورت لزوم، امکان عملیات محدود نهاجمی در پیرامون خود را فراهم آورند».

با توجه به اینکه معمولا تحلیلها از استراتژی و اهداف روسیه غالباً با ایدئولوژی تحلیلگران متفاوت است، پژوهش RAND با یک پیشفرض آشکار آغاز می شود: «نیروهای نظامی روسیه در درجه اول برای دفاع از خاک خود، به ویژه مراکز مهم پر جمعیت و صنعتی موضع گرفته اند. هیچ نشانه ای از این که روسیه به دنبال درگیری در مقیاس بزرگ با یک همسایه یا رقیب دیگر باشد، وجود ندارد و در واقع به نظر می رسد که رهبران روسیه خطرات و کاستی هایی را که روسیه در صورت درگیری طولانی با یک رقیب قدرتمند مانند ناتو با آن روبرو است، درک می کنند.»

بر مبنای این پیش فرض، نویسندگان این پژوهش ده ویژگی اصلی روش فعلی جنگ روسیه را فهرست میکنند:

1- «ارتش روسیه برای دفاع از خاک خود و مراکز مهم صنعتی و جمعیتی، با استفاده از پدافندهای هوایی چند لایه یکپارچه و تعداد محدودی از مأموریت های دفاعی و سرزمین های حائل، برای خرید فضا و زمان در راستای واکنش در برابر حملات احتمالی یا تهاجم، موضع گرفته است». دفاع مرزی و استفاده از سرزمین های حائل از شیوه سنتی روسیه در خرید زمان بهره میبرد و این امکان را فراهم می کند تا این کشور بتواند فضای تنفس برای بسیج نیرو داشته باشد. آنها همچنین از سلاح های هسته ای  به عنوان تضمینی برای تمامیت ارضی روسیه استفاده میکنند.

2- «روسیه امیدوار به دفاع از خاک خود است و در عین حال در تلاش برای پرهیز از درگیری با یک رقیب یا همسایه خود با استفاده از سیستم های دفاعی و سلاح های با برد زیاد است. این تسلیحات برد بلند همچنین می تواند مزایای عملیاتی برای نیروهای روسی که اقدام به عملیات تهاجمی در نزدیکی مرزهای خود میکنند را فراهم آورد». روسیه در صدد است هرگونه تهدیدی در مرزهای خود را که بتواند منجر به حمله احتمالی به خاک روسیه شود، از بین ببرد؛ همانند ناوهای هواپیمابر،، کشتی هایی که قادر به حمله به اهداف سرزمینی هستند یا سیستم های دفاع هوایی بر روی آنها سوار است، پایگاه های خارجی و برخی از انواع هواپیماها. روسیه برای دستیابی به این هدف انواع موشک های زمینی، دریایی و هوایی را طراحی کرده است. مطالعه RAND بیان کرده که در حالیکه روسیه از یک استراتژی مشترک برای استفاده از نیروهای هوایی، زمینی، دریایی و نیروهای نامتقارن استفاده خواهد کرد، «استراتژیستهای روسی معتقدند هوافضا حوزه اصلی جنگ مدرن خواهد بود.»

3- "با توجه به ضعف های متعارف روسیه در یک جنگ طولانی با یک دشمن همسایه یا رقیب نزدیک، این کشور تلاش میکند از استراتژی های اقدام غیر مستقیم و پاسخ های نامتقارن در حوزه های مختلف استفاده کند تا این عدم توازن را کاهش دهد.»

4- تضمین نهایی برای مدیریت تنش از سوی روسیه، زرادخانه تسلیحات هسته ای تاکتیکی و استراتژیک این کشور است. روسیه ممکن است تهدید کند که در پاسخ به حملات با تسلیحات متعارف که می تواند کنترل رژیم بر سرزمین خود را تضعیف یا بازدارندگی هسته ای این کشور را تهدید کند، تسلیحات هسته ای خود را به کار گیرد». این پژوهش نتیجه گیری می کند که حمله به منطقه تحت احاطه روسی کالینینگراد، در قلمرو آلمان که پس از جنگ جهانی دوم ضمیمه خاک روسیه شده است، تهدیدی وجودی برای روسیه محسوب می شود.

5- «چندین مورد از عملیات روسیه و اتحاد جماهیر شوروی شامل یک حمله برق آسا و هماهنگ با هدف تلاش برای دستیابی به اهداف عملیاتی در یک دوره بسیار کوتاه بوده است. این مورد احتمالاً به ویژه در عملیات از پیش برنامه ریزی شده به همان شکل باقی خواهد ماند». روسیه همچنین از عملیات فریب (ماسکیروکا) برای آماده سازی مخفیانه عملیات خود استفاده خواهد کرد.

6- «اصلاحات صورت گرفته در ساختار نیروهای نظامی با درصد قابل توجه بیشتری، اجزای زمینی نیروهای مسلح روسیه را در آمادگی برای موارد اظطراری قرار میدهد، در حالی که تعداد کل واحدها را کاهش داده است. این واحدها می توانند با راه آهن در مکان های مورد نظر مستقر شوند تا در پاسخ به بحران های احتمالی با سرعت و قدرت جنگ زمینی را به پیش برند.»

7- «رویکردهای جنگ متعارف و غیر متعارف احتمالاً در بسیاری از سناریوهای درگیری احتمالی با هم مورد استفاده قرار خواهد گرفت. نیروهای عملیات ویژه، نیروهای شبه نظامی و غیرنظامیان ممکن است بخشی از این هدفگذاری باشند، تا هشیاری عملیاتی از وضعیت جنگ و برخی قابلیت های ایذایی را در سرتاسر نبرد فراهم کنند.»

8- «در سطح عملیاتی و تاکتیکی، روسیه به احتمال زیاد بر روی مختل کردن، تضعیف یا از بین بردن ساختار فرماندهی و کنترل و توانایی های اعمال قدرت دشمن با استفاده از قدرت آتش محرک، جنگ سایبری / الکترونیکی و اقدام مستقیم نیروهای عملیاتی تمرکز خواهد کرد.»

9- «روسیه دارای تعداد محدودی از قابلیت های حمله با دقت متعارف و برد بلند است که می تواند در برابر اهداف کلیدی عملیاتی و استراتژیک دشمن، به ویژه در مناطق مشخص و شناخته شده استفاده شود.»

10- بر روی زمین، تاکتیک های روسی به احتمال مبتنی بر تأکید زیاد بر آتش غیرمستقیم و انبوه (بخصوص آتش دوربرد) خواهد بود. نیروهای روسی به جای درگیری مستقیم، سعی خواهند کرد از مانور زمینی برای احاطه و مستقر کردن نیروهای دشمن در یک نقطه مشخص استفاده کنند و سپس آنها را با آتش انبوه توپخانه نابود کنند.»

با این حال، پژوهش RAND همچنین این سوال را مطرح کرده است که ارتش روسیه چگونه می تواند این رویکرد جدید جنگ را عملی کند. در حالی که برخی از نیروها، مانند سربازان نیروی هوایی، در درگیری هایی مانند جنگ سوریه به خوبی عمل کرده اند، سایر واحدهای ارتش روسیه به سلاح های قدیمی مجهز شده و درصد بیشتری از سربازان دارای شرایط 12 ماهه خدمت هستند. جای تعجب نیست که آنها احتمالا برای دستیابی به همان سطح عملکردی نیروهای مستقر در سوریه دچار مشکلات فراوان باشند. اینکه آیا ارتش روسیه به طور کلی می تواند توانایی های مشاهده شده در درگیری های اخیر مانند جنگ سوریه را در مقیاسی گسترده تر عملیاتی کند، سوالی است که به گفته RAND باید به دنبال پاسخ آن بود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: قیمت بنزین مزدک میرزایی رده بندی فیفا هفته بسیج یارانه حمایتی مهناز افشار کد دستوری طرح معیشتی روسیه جنگ جنگ مدرن قیمت بنزین مزدک میرزایی رده بندی فیفا هفته بسیج یارانه حمایتی مهناز افشار کد دستوری طرح معیشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۸۵۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماکرون ۲ شرط را برای اعزام نیروهای فرانسوی به اوکراین ذکر کرد

رئیس‌جمهور فرانسه در مصاحبه‌ای بار دیگر از احتمال اعزام نیروهای غربی، به‌ویژه نیروهای فرانسوی به اوکراین سخن گفت و ۲ شرط برای آن تعیین کرد.

یه گزارش ایسنا، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه که در اواخر فوریه احتمال اعزام نیروهای غربی به اوکراین را مطرح کرده بود، با ذکر ۲ شرط عنوان کرد: در صورتی که مسکو از خطوط مقدم عبور کند و کی‌یف آن را درخواست کند، می‌توانیم این مساله (اعزام نیرو به اوکراین) را مطرح کنیم، اما امروز اینطور نیست.

او یادآور شد که پاریس قبلا پرسنل نظامی را برای «مبارزه با تروریسم» به کشورهای دیگر، به‌ویژه به منطقه ساحل آفریقا فرستاده بود.

به نقل از فرانس ۲۴، ماکرون در مصاحبه با نشریه «اکونومیست» اظهار کرد: رد کردن اعزام نیرو به معنای ناتوانی در آموختن درس‌های ۲ سال گذشته است، در حالی که کشورهای ناتو ابتدا ارسال تانک و هواپیما به اوکراین را رد کرده بودند و سرانجام نظرشان را تغییر دادند.

ماکرون با اشاره به ولادیمیر پوتین گفت: همانطور که گفتم، من هیچ چیز را حذف نمی‌کنم، زیرا ما با کسی روبرو هستیم که هیچ چیز را کنار نمی‌گذارد. من هدف استراتژیک روشن دارم؛ نباید بگذاریم روسیه در اوکراین پیروز شود. اگر روسیه در اوکراین پیروز شود، دیگر در اروپا امنیت نخواهیم داشت. پس هیچ چیز نباید (از روی میز) حذف شود.

اما این موضع تا رسیدن به اجماع در اروپا فاصله زیادی دارد. پیشتر اکثر کشورهای اروپایی و همچنین ایالات متحده به وضوح از اظهارات وی فاصله گرفته بودند. ماکرون در ماه مارس مجددا تأیید کرده بود که عملیات زمینی در اوکراین توسط غربی‌ها شاید در مقطعی ضروری باشد.

رئیس‌جمهور فرانسه می‌افزاید: من متقاعد شده‌ام که اگر اروپایی‌ها یاد بگیرند که توانایی‌های خود را بهتر هماهنگ کنند، اگر به تجهیز خود ادامه دهند، اگر صمیمیت استراتژیک خود را تقویت کنند، به لطف ناتو، ما در برابر روسیه اعتبار بیشتری خواهیم داشت.

وی با اذعان به قدرت سرمایه‌گذاری روسیه، اظهار کرد: ما به وضوح می‌بینیم که روسیه امروز، یکی از نقاط قوت آن، این است که می‌داند چگونه سرمایه‌گذاری زیادی کند و به دلیل اینکه پایگاه خود را سازماندهی کرده، تولید زیادی می‌کند. روسیه قدرت زیادی در دوام دارد که از نظر نظامی غیر قابل تحمل است.

وی در رابطه با اینکه آیا اتحادیه اروپا برای حفاظت از خود کافی نیست، گفت: من یک عمل‌گرا هستم. من عمیقا به اروپا اعتقاد دارم. فکر می‌کنم که اتحادیه اروپا به‌عنوان عنصری از قدرت نظامی تصور نشده است. اروپا باید به جغرافیای خود نگاه کند. در نگاه من اروپا باید منطبق بر زمانه باشد و در شور و شوق‌های گذشته غرق نشود.

ماکرون در رابطه با اینکه اگر چتر هسته‌ای ایالات متحده به طور کامل امن تلقی نشود، آیا فکر می‌کند فرانسه و بریتانیا به سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی و استراتژیک برای مدیریت تشدید بالقوه نیاز دارند، عنوان کرد: فرانسه همیشه استفاده تاکتیکی از سلاح‌های هسته‌ای را رد کرده است. دکترین ما آسیب غیر قابل قبول و نه جنگ هسته‌ای محدود است. من نمی‌خواهم در مورد ضمانت آمریکا شک کنم. اما واضح است که این سوالی است که باید از خود بپرسیم. و به همین دلیل است که فکر می‌کنم منافع جمعی ما این است که در منطقی قرار بگیریم که در آن باید تا آنجا که ممکن است تکثیر سلاح‌های هسته‌ای را محدود کنیم.

رئیس‌جمهور فرانسه در مواجهه با این سوال که این ایده وجود دارد که ایالات متحده در شرایطی عقب‌نشینی کند و این می‌تواند در زمان ترامپ چشمگیر یا در دوران بایدن تدریجی‌تر باشد، گفت: اولا فکر می‌کنم اولویت ایالات متحده آمریکا خودش است و این طبیعی است. ما نباید بحران عمیق داخلی را که جامعه آمریکا تجربه می‌کند، دست‌کم بگیریم. ۱۰ سال بعد، در مواجهه با چالش‌ها، ما اروپایی‌ها باید خودمان را سازماندهی کنیم و باید خودمختارتر باشیم، از جمله در رابطه با آمریکایی‌ها.

امانوئل ماکرون همچنین نسبت به ظهور «ناسیونالیست‌ها» (میهن‌پرستان) و «پوپولیست‌ها» در اروپا هشدار داده و معتقد است: آنها همه «بریگزیت‌کنندگان پنهان» هستند که با یک سخنرانی دروغ، اروپا را به گروگان می‌گیرند. آنها ابتدا ادعا می‌کنند که کشورشان را قوی‌تر می‌کنند. آنها قرار نیست به شما بگویند که می‌خواهند (اروپا) را نابود کنند. اول خواهند گفت فرانسه خارج از اتحادیه اروپا اوضاع خیلی بهتر خواهد داشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ماکرون ۲ شرط را برای اعزام نیروهای فرانسوی به اوکراین ذکر کرد
  • روسیه کنترل کامل یک روستا در «دونتسک» را به دست گرفت
  • آمادگی ۱۰۰ اکیپ عملیاتی و پشتیبانی آبفا در سطح استان 
  • آمادگی ۱۰۰ اکیپ عملیاتی و پشتیبانی آبفا در سطح استان یزد
  • مانور پیشگیری از آبگرفتگی احتمالی و کمک به دفع آب‌های سطحی در معابر و خیابان‌های اهواز
  • اهمیت کادرسازی و تربیت نیروهای متخصص در آموزش و پرورش
  • هشدار هواشناسی درباره بارش رگباری باران/ نیرو‌های عملیاتی هلال احمر به حالت آماده‌باش درآمدند
  • عملیات ارتش روسیه در مقر فرماندهی نیروهای اوکراینی
  • آماده باش نیروهای هلال احمر بوشهر
  • آماده باش نیروهای هلال احمر بوشهر در پی اعلام هشدار سیل