Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-29@17:25:04 GMT

مورالس: در انتخابات آتی شرکت نمی‌کنم

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۹۲۶۹۶

مورالس: در انتخابات آتی شرکت نمی‌کنم

رئیس جمهوری مستعفی و در تبعید بولیوی در گفت‌وگویی تاکید کرد، نامزدی‌ در انتخابات ریاست جمهوری آتی کشورش را "به نام صلح" رد می‌کند.

به گزارش ایسنا، اوو مورالس رئیس‌جمهوری برکنار شده بولیوی در مصاحبه با روزنامه گاردین گفت: من برای آنکه بحران موجود در کشور را که به سمت درگیری‌های قومی یا مدنی گسترده‌تر می رود، متوقف کنم، در انتخابات آتی کشورم شرکت نمی‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این چیزی است که از آن می‌ترسم و مساله‌ای است که باید از آن اجتناب کنیم به همین دلیل، من از کاندیداتوری خودم دست می‌کشم. به اسم صلح، قربانی‌هایی داده شده است و من کاندیداتوری خود را با وجود آنکه حق دارم داشته باشم، فدا می‌کنم.

مورالس، نخستین فرد از بومیان بولیوی بود که در ۲۰۰۶ سمت ریاست جمهوری این کشور را به دست گرفت اما ۱۱ نوامبر سال جاری میلادی به مکزیک گریخت؛ این اقدام سه هفته پس از انتخابات ریاست جمهوری صورت گرفت که مدعی پیروزی آن بود در حالی که بسیاری از ناظران غربی و رقبای انتخاباتی اعلام کردند که وی با تقلب موفق شده در این انتخابات پیروز شود و در نتیجه آن اعتراضات گسترده‌ای به وقوع پیوست و در پی رویگردانی ارتش و نظامیان از وی، مورالس از کشورش خارج شد. در پی آن جینین آنی‌یز، سناتور جناح راستی بولیوی خودش را رئیس‌جمهوری موقت اعلام کرد. در نتیجه درگیری‌ها و اعتراضات گسترده در پی اعلام پیروزی مورالس ۳۲ تن در بولیوی کشته شدند و بسیاری از آن‌ها از حامیان مورالس بودند که با سرکوب ارتش کشته شدند.

همچنین نشانه‌هایی از تنش‌های نژادی و اجتماعی بین بسیاری از معترضان بومی، فقیر و همچنین ثروتمندان بولیوی رخ داد. آرتورو موریلو، وزیر کشور دولت موقت بولیوی وعده داد که رئیس جمهوری سابق این کشور را تا ابد به زندان بیندازد و مورالس را عامل اصلی اعتراضات ضد دولتی اعلام کند.

مورالس در اقامتگاه موقت و جدید خود در مکزیکو سیتی مدعی شد که بحران در بولیوی از سوی اقشار "نژادپرست و انتقام‌جو" است و تاکید کرده که این اقدام کودتایی با کمک دولت آمریکا بوده است که "امپراطوری در شمال" برای خود است.

رئیس جمهوری مستعفی و در تبعید بولیوی همچنین گفت که اولویتش باید کمک به بیرون راندن دولت دوفاکتو با سوق دادن آن به سوی برگزاری انتخابات باشد و ادامه داد: آن‌ها دیگر به دنبال اوو مورالس نیستند. من با این مسئله مشکلی ندارم.

مورالس همچنین اذعان کرد، یکی از دلایلی که از مدت زمامداری‌اش تا ۲۲ ژانویه عقب‌نشینی کرد، این بود که درخواست ها برای بازگشتش کاهش یافته است. مذاکرات بین رهبران معترضان و دولت موقت به وعده‌ای از سوی آنی‌یز منجر شد که گفت ارتش را در ازای از میان برداشتن موانع در جاده‌ها، عقب می‌نشاند. مورالس همچنین گفت: آن‌ها از مبارزه خود علیه کودتا دست بر نمی دارند. حقیقت این است که مردم پس از دو دهه مقاومت خسته شدند و بسیاری از آنها جان خود را از دست دادند.

رئیس جمهوری برکنار شده بولیوی همچنین درباره انتخاباتی که با ادعای تقلب در این کشور همراه بود، گفت: من چیزی برای پشیمان شدن ندارم چون در دور نخست انتخابات پیروز شدم و اتهاماتی مربوط به تقلب را که از سوی سازمان کشورهای آمریکای مطرح شده است، رد می‌کنم. من به قوانین و آنچه که مردم خواستند پایبند بودم. اما این مرتجع‌ها نمی‌توانند با یک کاندیدای بومی مورد حمایت کارگران کنار بیایند.

مورالس در ادامه گفت: با کاندیداتوری یا بدون کاندیداتوری هنوز بسیاری از موارد هستند که باید انجام دهم و به حزبم برای یافتن یک کاندیدای جدید برای جایگزینی خود کمک می‌کنم. این مساله آسانی نیست.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: مورالس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۹۲۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا رئیس جمهور آرژانتین مشکل روانی دارد؟

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز،منتقدان رئیس جمهوری آرژانتین با اشاره به وابستگی او به سگ مرده‌اش بر این باور هستند که رئیس‌جمهوری آرژانتین مرگ سگش را نپذیرفته و خیال می‌کند با روح این سگ در ارتباط است.

در واکنش به نگرانی‌ها از سلامت روانی خاویر میلی به دلیل دلبستگی شدید به سگش، دفتر ریاست جمهوری آرژانتین این گمانه‌زنی‌ها را «بی احترامی» خوانده و مورد انتقاد قرار داده است.

مانوئل آدورنی، سخنگوی ریاست جمهوری آرژانتین در هفته گذشته دو بار با پرسش‌هایی درباره کونان، سگ خاویر میلی روبرو شد. گفته می‌شود این سگ که از نژاد غول پیکر ماستیف انگلیسی بود، هفت سال پیش مرده است. وزن سگ‌های این نژاد تا ۱۰۰ کیلوگرم هم می‌رسد. 

خاویر میلی، ۵۳ ساله، کونان را شبیه سازی کرده و گفته می‌شود که صاحب چهار سگ به دنیا آمده از نقشه ژنتیکی این سگ است که او از آنها به عنوان «کودکان چهار پا» یاد می‌کند.

چهار یا پنج سگ؟

رئیس جمهوری آرژانتین ماه جاری در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان به پنج سگ خود اشاره کرد که صورت و نام آنها را روی عصای ریاست جمهوری حک کرده است.

پنج سگ خاویر میلی، یعنی کونان، میلتون، موری، رابرت و لوکاس جزو اولین کسانی بودند که رئیس جمهوری آرژانتین پس از پیروزی در انتخابات ماه اوت گذشته، از آنها تشکر کرد.

با این حال، تاکنون تنها چهار سگ آقای میلی در عکس‌های او دیده شده‌اند.

یکی از پرسش‌هایی که در نشست مطبوعاتی روز پنجشنبه از مانوئل آدورنی پرسیده شد این بود که آیا خاویر میلی ۴ سگ دارد و آنها را ۵ تا می‌بیند؟

سخنگوی رئیس‌جمهوری آرژانتین بدون این که به تعداد دقیق سگ‌های میلی اشاره کند، پاسخ داد: «این بی‌احترامی است که رئیس جمهور را فردی تصور کنیم که با چیزهایی که وجود ندارند حرف می‌زند. به نظر من کاملاً بی‌‌احترامی است... با این حرف‌ها خانواده‌اش را هم ناراحت می‌کنیم.»

آدورنی روز دوشنبه به سوال مشابهی پاسخ داد و گفت: «نمی‌دانم چه فرقی دارد، چهار سگ یا پنج سگ یا ۴۳ خرگوش.»

پرسش‌ها در مورد سلامت روانی رئیس‌جمهوری آرژانتین

خاویر میلی که اغلب به انجام کارهای عجیب و غریب شهرت دارد، در زمان کارزار انتخاباتی با پوشیدن لباس یک ابرقهرمان به نام «کاپیتان آنکاپ» در انظار ظاهر می‌شد. نام آنکاپ از بخش نخست واژه‌های آنارشیسم و کاپیتالیسم گرفته شده است. او همچنین بارها از اره برقی به عنوان نماد مبارزه‌اش با اسراف در هزینه‌های عمومی استفاده کرد. 

به گفته خوان لوئیس گونزالس، روزنامه نگار و نویسنده بیوگرافی میلی با نام «دیوانه»، کونان در سال ۲۰۱۷ مرده است. این کتاب در آرژانتین ممنوع شده است.

خاویر میلی که به شدت تحت تاثیر مرگ کونان قرار گرفته بود، سلول‌های سگش را به شرکت «پرپتویت» در آمریکا فرستاد. این شرکت در وب سایت خود بیان می‌کند که پنج توله سگ را در نتیجه فرآیند شبیه‌سازی درست کرده است اما در عکسی که همراه این مطلب است، تنها چهار توله دیده می‌شود.

میلی گفته سه تا از سگ‌هایش را به نام اقتصاددانان میلتون فریدمن، موری راتبارد و رابرت لوکاس نامگذاری کرده است.

 

«حرف زدن با روح سگ مرده»

خوان لوئیس گونزالس در کتابش همچنین ادعا می‌کند که خاویر میلی به کمک یک فرد متخصص در زمینه ارتباط با ارواح و «ارتباطات بین گونه‌ها» با سگ‌هایش اعم از مرده و زنده حرف می‌زند.

این واسطه‌گر ارتباط با ارواح به نام سلیا ملامد، اخیراً به تلویزیون تی‌ان گفت که به خاویر میلی کمک کرده است تا بر غم از دست دادن سگش غلبه کند.

رافائل بیلسا، سیاستمداری که قبلاً با رئیس جمهور فعلی در بخش خصوصی کار کرده، به رسانه‌های آرژانتینی گفت که میلی با او در مورد دریافت پیام‌های «الهی» از طریق کونان صحبت کرده است.

خود خاویر میلی از پاسخ دادن به پرسش‌های مربوط به سگ‌‌هایش خودداری می‌کند.

خوان لوئیس گونزالس می‌گوید: «این موضوع ممکن است به نظر خنده‌دار باشد، اما موضوعی است که به سلامت روانی رئیس جمهور و تاثیر آن بر کار دولت مربوط می‌شود.»

آلبرتو فرناندز که پیش از خاویر میلی رئیس جمهوری آرژانتین بود، این هفته در شبکه‌های اجتماعی با رئیس جمهور فعلی وارد جدال شد و در ایکس نوشت: «این را بدانید، سگ من به من توصیه‌ای نمی‌کند و زنده است.»

معترضان علیه دولت نیز از هر فرصتی برای مسخره کردن خاویر میلی به دلیل وابستگی به سگ‌هایش استفاده کرده‌اند. از جمله روز سه شنبه دانشجویان در تجمعی برای اعتراض به کاهش بودجه دانشگاه شعار دادند: «اگر علم نبود، کونان هم نبود!».

یک نفر از معترضان نیز قلاده‌ای خالی و بدون سگ را که نام «کونان» روی آن نوشته شده بود، به دنبال خود می‌کشید.

 

دیگر خبرها

  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • تعرفه فیزیکی به شعب أخذ رأی کرمانشاه ارسال نمی‌شود
  • آیا رئیس جمهور آرژانتین مشکل روانی دارد؟
  • نشست نامزدهای دور دوم انتخابات با رئیس هیات نظارت بر انتخابات خوزستان
  • راهکار ساماندهی وضعیت خودرو از نگاه معاون علمی ریاست جمهوری
  • رئیس جمهور فرا رسیدن روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • بایدن: زمانی به خودکشی فکر می‌کردم
  • رئیس جمهور روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • پیام تبریک رئیس جمهور برای روز ملی آفریقای جنوبی