Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- احمد میدری در خصوص مبنای شناسایی مشمولان و ابهامات درباره بسته حمایت معیشتی دولت توضیحاتی را عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری آریا، احمد میدری معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی  به سوالات و ابهامات درباره بسته حمایت معیشتی دولت پاسخ داد و در این باره اظهار کرد: در مجموع نزدیک به 60 میلیون نفر در قالب 17 میلیون و 700 هزار خانوار، 2420 میلیارد تومان اعتبار حمایت معیشتی را دریافت کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: حدود 24 میلیون خانواده یارانه‌بگیر داریم که 17 میلیون و 700 هزار نفر بسته حمایت معیشتی گرفته اند البته کمتر از یک میلیون خانوار نیروهای نظامی و مسلح هم داریم که آنها هم بسته گرفته‌اند. در واقع 23  میلیون نفر بسته حمایتی نگرفته‌اند که 20 درصد کشور را شامل می‌شوند.

مبنای شناسایی مشمولان
وی در پاسخ به پرسش که مبنای شناسایی مشمولان چه بوده است، گفت: 78 میلیون یارانه‌بگیر داریم. از این تعداد 18 میلیون نفر بسته معیشتی نمی‌گیرند. تعدادی هم حذف شده‌ و انصراف داده‌اند بنابراین 24 میلیون تفاوت در آمار یارانه بگیران و بسته معیشتی بگیران وجود دارد.
میدری ادامه داد: یارانه در ابتدا به همه مردم داده شد اما در سال‌های قبل 4.5 میلیون یارانه‌بگیر به‌تدریج حذف شده‌اند. مقرر شد به دو سوم جمعیت بسته معیشتی پرداخت شود. مگر اینکه در ادامه با بررسی درخواست‌ها افراد دیگری هم مشمول شوند.
وی افزود: یک علت اینکه افرادی خود را مستحق دریافت بسته می دانسته‌اند اما دریافت نکرده‌اند این است که درکی که افراد از وضعیتشان دارند با وضعیتی که در جامعه وجود دارد، متفاوت است. از اینکه هر کسی با وضعیت اقتصادی‌اش در کجای جامعه و کدام دهک قرار می‌گیرد، درک مشترکی وجود ندارد.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه کد ملی افراد روی دارایی، درآمدها، هزینه‌ها و مشاغل می‌نشیند و اطلاعات جمع‌آوری شده خوبی در بانک‌های اطلاعاتی وجود دارد، گفت‌: به عنوان مثال در خانوارهای یارانه بگیر 23 میلیون خودرو به نام افراد است و 11 میلیون و 900 هزار خانوار هیچ خودرویی ندارند. در واقع 51 درصد خانوار ایرانی خودرو ندارند.

افراد با چه سطح درآمدی جزو 30 درصد بالای جامعه قرار می گیرند
وی ادامه داد: حدود 8 میلیون و 800 هزار خانواده ارزش خودرویشان کمتر از 50 میلیون تومان است بنابراین 70 درصد یا 18 میلیون خانوار جامعه فاقد خودرو هستند یا خودروی آنان زیر 50 میلیون تومان ارزش دارد بنابراین اگر کسی مثلا پژو داشته باشد در دهک بالاتر قرار می‌گیرد. این یکی از شاخص‌هاست و تنها ملاک نیست.
میدری با طرح این پرسش که افراد با چه سطح درآمدی جزو 30 درصد بالای جامعه قرار می گیرند؟ گفت: آمار رسمی کشور نشان می‌دهد هر فرد با چهار میلیون تومان حقوق و درآمد در پایان سال 1397، جزو 30 درصد بالای جامعه قرار می گیرد البته این آمارها با درک ما هم متفاوت است اما طبق واقعیت جامعه است.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: مبنایی که برای انتخاب 60 میلیون نفر قرار داده‌ایم، مشخص هستند. افرادی مشمول حذف شده‌اند که درآمدشان و دارایی‌هایشان بر اساس شاخص‌های عینی که در جامعه وجود دارد، سنجیده شده و بالاتر بوده است. با این حال اگر خانواده‌ای معتقد است که سطح درآمدی‌اش از سطحی که ما اعلام می‌کنیم پایین‌تر بوده است، می‌تواند از طریق سامانه اعلام کند.
وی با حضور در شبکه خبر افزود: ما دو دسته اطلاعات داریم؛ نخست اطلاعاتی که دولت ورود به آنها را مشروط به اجازه افراد کرده که شامل اطلاعات نظام بانکی و بازار سهام میشود. دسته دوم شاخص‌هایی هستند که ورود به آن آزاد است مانند خودرو، ملک و... که به نام افراد است بنابراین خانواده‌ای که خودرو و خانه دارد و اعضای آن شاغل هستند احتمالا جزو آنهایی بوده که کاندیدای حذف از فهرست بوده‌اند.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این پرسش که چرا بر مبنای اطلاعات که ناقص بوده و یا همه آنها در دسترس نبوده اقدام به شناسایی افراد کرده‌اید؟ گفت: اگر کسی به اشتباه یارانه معیشتی نگرفته، این مبلغ برای او لحاظ می‌شود. این کار برای وزارت رفاه و دولت خوشایند نیست. آسان‌ترین کار تقسیم منابع بین همه مردم است.

سه دسته شاخص برای سنجش وسع
میدری با بیان اینکه سه دسته شاخص برای سنجش وسع داریم،اظهارکرد: مورد نخست دارایی افراد را نشان می‌دهد که ملک و خودرو را در برمی‌گیرد که به هرکدام وزن داده می‌شود. مالکیت خودروی بالای 250 میلیون تومان باعث حذف از طرح معیشتی می‌شود. اگر ارزش ملک بالاتر از یک میلیارد و 200 میلیون تومان در تهران و 900 میلیون تومان در شهرستان‌ها همچنین احکام حقوقی بالای پنج میلیون تومان باشد باعث حذف می‌شود.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: مشاغلی داریم که احتمال پردرآمد بودنشان بالاست اما لزوما همه آن‌ها پردرآمد نیستند و استثنائاتی دارند مانند پزشکان. هرجا که به‌طور رسمی کار می‌کنید احکام شغلی‌تان در اختیار دولت و تامین اجتماعی قرار دارد. اینکه فرد عضو هیئت مدیره شرکت‌هاست،کسی که مجوز صنفی دارد، کسانی که تسهیلات بانکی گرفته‌اند هم مشخص است. مجموعه شاخص‌ها را با همدیگر ترکیب می‌کنیم و افراد رتبه‌بندی می‌شوند.
میدری افزود: چه کسانی که بسته حمایتی گرفته‌اند و چه افرادی که نگرفته و درخواست داده‌اند، اگر راضی نیستند که دولت به سیستم بانکی‌شان ورود کند از دریافت بسته انصراف بدهند.
وی با بیان اینکه باید 60 میلیون نفر مشمول می‌شدند و ما 24  میلیون را طبق اطلاعات احتمال می‌دادیم که وضعیت بهتری دارند را حذف کردیم گفت: آنانی که فکر می‌کردند مستحق هستند و درخواست داده‌اند در قالب سامانه پیامکی به آن‌ها اعلام میشود که آیا اجازه می‌دهید تمام اطلاعات بانکی حساب‌های شما را بررسی کنیم یا خیر؟ اگر اجازه دادند، بررسی می‌کنیم و میزان درآمد و مخارجشان به‌طور دقیق مشخص می‌شود و اگر اجازه ندادند بسته حمایتی نمی‌گیرد و دیگر به حساب‌های بانکی‌شان ورود نمی‌شود.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این پرسش که "آیا با این اوصاف همه آنها که یارانه نگرفته‌اند خانه و ملک و خودرو با قیمت های اعلام شده شما دارند؟" گفت: خیر! اجازه بدهید، به این شاخص ها وزن داده می‌شود. همچنین بستگی دارد که خانواده چند شاغل در خانه دارد. مثلا اگر خانواده دو شاغل داشته باشد به احتمال بیشتری جزو دهک‌های بالا قرار می گیرد تا خانواده‌ای که یک شاغل دارد.
میدری در پاسخ به اینکه "آیا ملاک شاغل بودن همه افراد خانواده ملاک درستی است؟ ممکن است مثلا پسر خانواده برای تامین آینده خودش کار کند و درآمدش را به خانه نیاورد. یا خانواده ای ملک با ارزش یک میلیارد و 200 میلیون تومان داشته باشند اما حقوق زیر چهار میلیون تومان دریافت کنند؟" گفت: اگر در خانوار یک نفر شاغل است و درآمدش ماهانه 4 میلیون تومان و سالانه 48 میلیون تومان باشد، دونفر شاغل باشند سالانه 60 میلیون تومان، سه نفر باشند 72 میلیون تومان، چهار نفر 84 میلیون و پنج نفر 96 تومان سالانه درآمد داشته باشند طبق جداول ما کاندیدای حذف از طرح معیشتی هستند.

70 هزار خانوار اعتراض کردند و اجازه بررسی حساب‌های بانکی را به دولت دادند
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به اینکه "چرا بسیاری از مردم که وضع خوبی هم ندارند و حقوقشان پایین است بسته معیشتی نگرفته اند و به ما در تماس هایی گفته اند که مشمول نشده اند؟ پس این 60 میلیون نفر کجا هستند؟" گفت: شما به عنوان رسانه می توانید به وزارت رفاه بیایید و بانک های اطلاعاتی ما را مرور کنید. این سوال که آیا برای 60 میلیون نفر واریز شده یا خیر؟ یعنی بی اعتمادی به دولت.
وی ادامه داد: اجازه بدهید یک مثال عینی برنم، یکی‌از کارمندان سازمان امور استخدامی به آقای انصاری رئیس این سازمان گفته بود که بسته معیشتی نگرفته است. ما کدملی این فرد را گرفتیم و اطلاعات را برایشان ارسال کردیم. حکم این کارمند در تامین اجتماعی 5 میلیون و 200 هزار تومان و حکم حقوقی همسرش 4 میلیون و 700 هزار نفر بود.
میدری تاکید کرد که آیا کاری که دارد صورت می‌گیرد به نفع کشور است، آیا باید همراهی کنیم یا اگر خطایی وجود دارد باید تصحیح کنیم؟ دو ماه قبل یک میلیون نفر در قالب 270 هزار خانواده از فهرست یارانه بگیران حذف شدند. 70 هزار خانوار اعتراض کردند و اجازه بررسی حساب‌های بانکی را به دولت دادند.
وی ادامه داد: از این تعداد 27 هزار خانوار تمام مراحل را طی کردند و مابقی از ادامه مراحل منصرف شدند. از آن 27 هزار نفر خواستم برای ما بنویسند که چرا با وجود این گردش و وضعیت مالی حساب های بانکی تان باز هم درخواست برقراری دوباره یارانه تان را دارید؟ مثلا یکی از آنها نوشته بود که کارپرداز هستم و پول شرکت به حسابم می‌آید. عده ای گفته بودند مستاجر هستند و پرداخت‌ها برای اجاره بوده است که به آنها گفتیم این ابزارهای مالی نشان دهنده پرداخت اجاره نیست.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه من مسئول حمایت اجتماعی هستم اظهار کرد: آیا پول را باید به همه بدهیم؟ کار آسان این است که به همه پول را بدهیم. در سیستان و بلوچستان 80 و در تهران 50 درصد افراد بسته را گرفته‌اند. تمام کارمندان وزارت رفاه هم نگرفته‌اند. زیرا درآمدها در تهران با شهرستان ها متفاوت است.
وی ادامه داد: ببینید وقتی دولتی نمی‌تواند وضعیت رفاهی و درآمدی خانوار را بشناسد چه ضربه ای می زند؟ در کشورهای دیگراز بنگاهها مالیات اندکی گرفته می شود زیرا باید اشتغال ایجاد کنند. اما چون وضعیت درآمدی مردم را نمی‌شناسیم می‌رویم سراغ بنگاه‌ها و آنقدر پول بابت مالیات و تامین اجتماعی از آنها می‌گیریم که نمی‌توانند اشتفال ایجاد کنند.
میدری با اشاره به اینکه وقتی ملاک و شاخص وسع حقوق 4 میلیون تومان است، در شهرهایی چون تهران، شیراز و اصفهان به معنای آن نیست که حقوق‌ها کفاف زندگی مرفه را می‌دهد بلکه اگر قرار است به 20 درصد افراد بسته معیشتی ندهیم باید این را درنظر بگیریم و آنها که وضعیت بهتری دارند را حذف کنیم عنوان کرد: بر فرض اگر ما هم اشتباه کرده باشیم به فرد پیامکی داده می‌شود تا حساب‌هایش را بررسی کنیم و وی دلیل را پاسخ می‌دهد. ما تلاش می کنیم یارانه را به افراد محروم‌تر بپردازیم.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه اختلالات سامانه برطرف شده و از هفت میلیون خانواری که بسته معیشتی نگرفته‌اند تا امروز چهار میلیون خانوار درخواست داده اند اظهار کرد: مشکل از اپراتور همراه اول بود که از نیمه شب گذشته برطرف شد. از فردا شب به گروهای مختلف پیامک می‌زنیم و فرایند تا روز 5شنبه تمام می‌شود و طی دو تا سه هفته اطلاعات مالی و بانکی آنها را بررسی کرده و تشخیص می‌دهیم که مشمول میشوند یا خیر.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: یارانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۹۷۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهد ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود

به گزارش قدس آنلاین، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در سی و پنجمین جشنواره ملی تقدیر از کارگران نخبه، گروه‌های کارگری و واحدهای نمونه اظهار کرد: دشمن حتما در عرصه اقتصادی ناکام خواهند ماند. تولید محور همه تلاش های ماست و محور تولید هم کارآفرینی و کارگر است. نقش کارگران در این زمینه بی بدیل است و باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود تا تولید ما هم در کیفیت و هم کمیت رشد کند.

وی ادامه داد: باید محصولی تولید شود که در دنیا بهترین باشد و تولید این محصولات از کشور ما برمی‌آید. استاندارد کف مشخصات یک کالاست و کالای تولدی ما باید در دنیا برتر باشد. در سریلانکا صدور خدمات فنی و ومهندسی انجام شده و ومهندسان آنجا می‌گفتند، کار بسیار علمی و دانش پایه انجام شده است. این کار چند منطوره بود و سد و نیروگاه ایجاد شده بود. مهندسان ما گفتند شاید اولین کاری است که در آن منطقه انجام شده است.

رئیسی ادامه داد: رهبری حکیمانه فرمودند که در جامعه کارگری نخبگانی داریم که مورد بی توجهی قرار می‌گیرند که باید به این نخبگان توجه شود. باید از ایده پردازی حمایت کرد. ایده پردازی در دانشگاه مهم است، اما کسی که در عمل صاحب ایده شده است، باید مورد حمایت و توجه قرار گیرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه رشد فرهنگ کار در کشور بسیار مهم است، گفت: باید به کار و کارگر توجه شود. عمل برتر و موثر مهم است. بین نماز اول وقت و نماز قضا تفاوت وجود دارد. تاکید دارم کار زمان شناسانه اهمیت دارد. در زمان دفاع مقدس کارهایی در کارخانه‌ها انجام شد که ما را از کشورهای بیگانه بی نیاز کرد. کارهایی که همراه با خلاقیت و نوآوری بود. کارگران ما سابقه این کارها را نداشتند. الان هم به ما جنگ اقتصادی به ما تحمیل شده است که تاکنون جوانان، کارگران و کارفرمایان ما نشان دادند که همچنان که رزمندگان ما سیلی محکمی به دشمن زدند، کارگران ما هم در عرصه اقتصادی سیلی محکمی به دشمن خواهند زد، دشمنان فکر می کنند با تهدید و تحریم می توانند ما را متوقف کنند.

وی افزود: ما رشد تولید، رشد اقتصادی، رشد نوآوری داریم و در حوزه فناورانه رشد داریم.رشد کمی در شرکت‌های دانش بنیان داریم. جامعه کارگری و کارآفرنی ما پای کار است و این جای تقدیر دارد.
رئیس جمهور با اعلام اینکه لایحه امنیت شغلی کارگران در دولت تصویب شده و در مجلس پیگیری می‌شود تا کار سریعتر به نتیجه برسد، خاطرنشان کرد: ثبات شغلی بسیار مهم است. ما امروز شاهیدم که اشتغال در کشور افزایش و بیکاری کاهش یافته و این جای افتخار دارد. زمینه شغل برای تحصیل کردگان بهتر از قبل فراهم شده است. بیمه کارگران ساختمانی بسیار مهم است. وزیر گفته است که موانع این کار در حال رفع است. بیمه کارگران ساختمانی مورد تاکید دولت است.

رئیسی همچنین با بیان اینکه سازوکار قانونی سه‌جانبه دولت، کارفرما و کارگر خوب است و ادامه یابد تا تصمیم مناسب با تورم گرفته شود و قابل دفاع است، افزود: بانک‌ها با اشتغال، مسکن و ازدواج همراهی کنند. تاکید می‌کنم که در پرداخت وام برای این سه موضوع که به رفع دغدغه جوانان کمک می کند، همراهی کنند. باز هم تاکید می کنم که بانک‌ها مساعدت بیشتری داشته باشند.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: مسئول بانک رفاه کارگران اعلام کردند که آمادگی دارند که برای تسهیلات مسکن کارگران کمک کنند که من از وی تشکر می کنم تا این دغدغه کارگران را حل کنند. سهم مسکن در سبد هزینه خانوداه زیاد است و بنای دولت این است که با امکاناتی که در کشور وجود داردآن را حل کند. یکی از امکانات مهم کشور، زمین است و ممکن در مرکز استان یا تهران زمین نداشته باشیم، اما آن طرف تر از تهران، تبریز یا مشهد و مرکز استان امکان تهیه زمین وجود دارد. از همه مدیران شرکت‌ها و کارخانجات می خواهم همت کنند تا تعاونی‌های مسکن فعال شوند. وزارت راه و شهرسازی آمادگی برای رفع دغدغه مسکن را دارد. مسکن دغدغه مهمی برای کارگران است و باید این دغدغه رفع شود.

رئیسی در ادامه گفت: مهارت ورزی برای همه لازم است برای هر کاری دانش‌افزایی و مهارت افزایی لازم است. مهارت و دانش باید به روز شود. همواره باید نسبت به کسب دانش اقدام کرد. دنیا هم دنیای اطلاعات، ارتباطات و دانش است. در گذشته حرف دولت الکترونیک مطرح بود و امروز بحث دولت هوشمند مطرح است . در سال های گذشته دولت‌ها نتوانستند دولت الکترونیک را اجرایی کنند  و الان 37 درصد دولت الکترونیک محقق شده است. همه ما محتاجیم که دانش‌مان به روز شود و مهارت افزایی و دانش افزایی برای جامعه کارگران هم اهمتی زیادی دارد.

وی در پایان گفت: هزاران کارگر مشغول به کار شده‌اند و کارخانجات تعطیل دوباره احیاء شده اند. تعطیلی کارخانجات مشکلات زیادی در زندگی کارگران ایجاد کرده است. کارخانه‌های زیادی بودند که از گردونه تولید خارج شده بودند و اما الان به چرخه تولید بازگشته‌اند. قریب به 10 هزار کارخانه تعطیل و نیمه تعطیل به تولید برگشته‌اند. تاکید کرده‌ام که مسئولان اجازه ندهند کارخانه‌ای به هر دلیلی تعطیل شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • شناسایی سه واحد متخلف غیراستاندارد در یزد
  • تدوین لایحه حمایت از حقوق پرستاران با هدف بهبود معیشت
  • هشدار قالیباف نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو
  • هشدار رئیس مجلس نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو/ مبلغ 74 همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود/ دولت برای کنترل قیمت بازار دارو 180 همت در نظر بگیرد
  • یک میلیون روستایی و کشاورز در دولت سیزدهم بیمه شدند
  • ببینید | ادعای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره یک وعده مهم در دولت سیزدهم!
  • رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهد ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود
  • توزیع ۴۰۰ بسته معیشتی در بین ایتام خراسان شمالی
  • مسائل معیشتی، محور اصلی مطالبات مردم است
  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر