Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مازندران معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل از شستشوی منظم دست‌ها و رعایت نکات بهداشتی هنگام عطسه کردن به‌عنوان یکی از راه‌های اصلی پیشگیری از آنفلوانزا خبر داد.

به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی بابل، دکتر مصطفی جوانیان گفت: ویروس آنفلونزا هر ساله موجب بروز عفونت تنفسی (آنفلوانزای فصلی) در سطح جامعه می‌شود و هر یک تا ۳ سال نیز اپیدمی‌هایی را از این بیماری شاهد هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تصریح کرد: بیماری با تب ناگهانی یا احساس لرز و درد بدن، سردرد، ضعف و بی اشتهایی شروع می‌شود و درد عضلانی معمولا اندام‌ها و عضلات پشتی را گرفتار می‌کند و بیشتر بیماران از سرفه خشک و گلودرد نیز شاکی هستند اما گاهی اوقات ممکن است با اسهال یا استفراغ همراه باشد و تب برای ۴-۳ روز ادامه دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل خاطرنشان کرد: بیماری خود محدود شونده بوده و داشتن استراحت کافی به‌همراه مصرف مایعات فراوان و استفاده از تب بر موجب بهبودی می‌شود و به هیچ عنوان در این مرحله از کورتون مثل دگزامتازون و بتامتازون نباید استفاده کرد.
جوانیان گفت: افرادی که به دلیل بیماری زمینه‌ای پردنیزلون مصرف می‌کنند هم در صورت بروز علائم بیماری حتما به پزشک مراجعه نمایند.
وی ادامه داد: افراد سالمند (بیشتر از ۶۰ سال)، کودکان زیر ۴ سال، بیماران ریوی، قلبی، کلیوی، خونی، متابولیک و دریافت کنندگان داروهای سرکوب کننده ایمنی و خانم‌های باردار به‌خصوص در سه ماهه دوم و سوم حاملگی و یا ۲ هفته اول بعد از زایمان در معرض ابتلا به شکل شدید بیماری می‌باشند بنابراین در صورت بروز بیماری در این افراد باید درمان ضد ویروس تجویز شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: بروز تنگی نفس، درد قفسه سینه و یا خواب آلودگی و یا شروع مجدد تب بعد از قطع آن، از علائم خطر بوده و افرادی که دچار چنین علائمی هستند باید بلافاصله به پزشک مراجعه نمایند و مورد ارزیابی قرار گیرند.
جوانیان تصریح کرد: راه انتقال بیماری از طریق قطرات تنفسی بوده و مهمترین نکته در پیشگیری از ابتلا شستشوی منظم دست‌ها و رعایت نکات بهداشتی هنگام عطسه کردن و سرفه است و استفاده از دستمال کاغذی آن هم فقط برای یکبار و فاصله گرفتن از دیگران موقع عطسه از دیگر نکات مورد نظر محسوب می‌شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل عنوان کرد: استفاده از ماسک جراحی توسط خود بیمار جهت جلوگیری از انتقال بیماری می‌تواند مفید باشد اما استفاده از آن برای سایرین تنها در هنگام ورود به اطاق بیمار توصیه می‌شود.
وی بیان کرد: واکسن آنفلونزا به‌صورت سالانه معمولا در ماه‌های شهریور، مهر و تا پایان فصل آنفلوانزا قابل تجویز است و افراد پر خطر می‌توانند برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل برای پیشگیری از شیوع آنفلوانزا و بیماری‌های حاد تنفسی گفت: هنگام عطسه و سرفه دهان و بینی خود را بپوشانید و از دست زدن به چشم‌ها و بینی خودداری کنید و مکرر دستهایتان را بشویید.
جوانیان با ذکر این نکته که هنگام بیماری از حضور در اماکن عمومی خودداری شود، یادآور شد: از ربوسی و دست دادن با دیگران و رها کردن دستمال کاغذی‌های مصرف شده در محیط خودداری شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی آنفولانزا واکسن آنفلوانزا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۹۸۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار


به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: البته در سال‌های قبل شماری افراد مبتلا به مالاریا در سبزوارشناسایی شده بودند که خوشبختانه با انجام مراحل تشخیص سریع بیماری و شروع درمان به موقع، از انتقال محلی آن جلوگیری شده بود.

دکتر سیدمجید غضنفری افزود: مالاریا از بیماری‌های منتقله است که توسط پشه آنوفل از انسان آلوده به افراد سالم منتقل می‌شود و این پشه در اکثر مناطقی که دارای آبگیر، برکه و یا رودخانه باشند، به وفور دیده می‌شود.

وی گفت: این بیماری می‌تواند در صورت ورود افراد بیمار از مناطق آلوده کشور به مناطق پاک و گزش پشه آنوفل، به صورت محلی انتقال پیدا کند که خطر اپیدمی بیماری را نیز به همراه دارد.

او افزود: استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و جنوب کرمان از جمله مناطقی هستند که در آن بیماری مالاریا به صورت بومی وجود دارد و متاسفانه موارد فوق در سیستان و بلوچستان در حال افزایش است و افرادی که به عنوان مسافر و یا دلایل شغلی از جمله رانندگی، سربازی، خدمت نظامی و انتظامی و... به این مناطق رفت و آمد می‌کنند، در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

دکتر غضنفری گفت: در صورت درمان نشدن به موقع بیماری، ضمن خطر مرگ و میر بالا، احتمال انتشار بیماری مالاریا از طریق گزش پشه آنوفل و انتقال آن به دیگران وجود دارد.

وی افزود: شهروندان در صورت مشاهده علایم تب و لرز شدید در خود، پس از سفر به مناطق آلوده، به پزشک و یا مراکز خدمات جامع سلامت، مراجعه کنند.

 

دیگر خبرها

  • رشته دندانپزشکی کودکان در قم راه‌اندازی می‌شود
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
  • بیش از ۶ هزار خدمت واکسیناسیون در مجتمع رسول دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • دانشگاه علوم پزشکی سبزوار: بیماری مالاریا نداشته ایم
  • بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • بیش از سه هزار و ۵۰۰ دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی تزریق شد