Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها، هیفاء پردل: در نیمه‌های شب اواخر آبان‌ماه افزایش قیمت بنزین از سوی دولت همه را شوکه کرد؛ این افزایش با تصمیم رؤسای ۳ قوا و بعد از بررسی کارشناسی به طور ناگهانی صورت گرفت و دولت در اجرای آن دلایلی داشت.

نبود مدیریت در مصرف سوخت به ویژه بنزین و افزایش مصرف آن و ارزان قیمت بودن آن نسبت به کشورهای همسایه و هم‌چنین افزایش یارانه نقدی به اقشار کم درآمد را می‌توان برای افزایش نرخ بنزین از سوی دولت عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آمارها ظرفیت تولید بنزین در کشور ما حدود ۱۱۰ میلیون لیتر در روز و متوسط میزان مصرف حدود ۹۴ میلیون لیتر در روز اعلام شده است که طبق گفته‌های مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی کشور، این میزان مصرف با تعداد خودروهای موجود سازگاری ندارد.

بعد از یک هفته از اجرای این طرح ستاد تنظیم بازار درکل کشور بر قیمت کالاها و خدمات نظارت داشته و بازرسان آن هم این امر را رصد می‌کنند؛ در استان قم هم ستاد تنظیم بازار به طور هفتگی تشکیل و همه دستگاه‌های مرتبط اعم از اصناف و اتحادیه‌ها بر قیمت کالاها و خدمات اشراف دارند.

طبق گفته مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری قم هیچ افزایش قیمتی در زمینه کرایه تاکسی‌ها و سرویس‌های مدارس در قم ابلاغ نشده و تخلفی هم در این زمینه صورت نگرفته است.

ولی باز هم مردم قم نگرانی‌هایی از افزایش بعضی کالاها گرفته تا بیکاری بعضی پیک‌های موتوری و شغل‌هایی که مستقیم یا غیرمستقیم از بنزین تأثیر دارد، دارند که نیاز به شفاف‌سازی مسئولان اجرایی و تشدید و نظارت بر بازار را بیشتر محسوس می‌کند.

نگرانی مردم بعد از افزایش نرخ بنزین

یک شهروند قمی که به عنوان پیک موتوری به مدت ۳ سال فعالیت دارد در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، می‌گوید: با توجه به افزایش قیمت بنزین اکنون کارفرمای ما که یک رستوران و غذاپزی است به ما اطلاع داده که باید چند نفر از پیک موتوری‌های این رستوران را بیکار کند، من مسئولیت نان آوردن ۵ نفر را دارم هرچند حقوق من ناچیز بود ولی با آن می‌توانستم خانواده‌ام را تأمین کنم و به من اخطار داده شد تا یک هفته دیگر بیکار می‌شوم.

علی محمدی که ۳۵ سال دارد و کاردانی مدیریت بازرگانی دارد، می‌افزاید: با توجه به مشکل بیکاری با این طرح افراد بسیاری مانند من بیکار می‌شوند حال از آژانس گرفته تا پیک موتوری‌های سطح شهر قم با واریز مبلغی به عنوان حمایت معیشتی آیا می‌توان زندگی کرد؟

شفاف‌سازی برای مردم قبل از اجرای طرح

یک معلم بازنشسته قمی بیان می‌کند: من ۲۰ سال فعالیت فرهنگی داشته و بازنشسته هستم دو پسر دانشجو دارم هرچند دولت و مسئولان بر عدم افزایش قیمت‌ها مکرر تأکید و نظارت‌ها را بیشتر کرده‌اند ولی باز کالاهایی هستند که در این یک هفته افزایش یافته است؛ گوجه فرنگی ۱۲ هزار تومان به فروش می‌رود هم‌چنین گوشت و غیره به طبع آن سطح تحمل رانندگان تاکسی هم کم شده و اقدام و یا درخواست افزایش کریه می‌کنند.

بابک بیگدلی می‌افزاید: درک می‌کنیم بر دولت هم در شرایط فعلی فشار بسیاری وارد است ولی زمان اجرای این طرح نامناسب بود، نه مسئولان کشوری و نه در استان نسبت به مزیت اجرای این طرح قبل از اجرا شفاف‌سازی نکردند و به مردم هم اطلاع کافی داده نشده است؛ دولت حق دارد نرخ بنزین را با توجه به مصرف زیاد و فشار اقتصادی افزایش دهد ولی جزئی و با زمان‌بندی می‌توانست اقدام کند.

عدم افزایش کرایه تاکسی و سرویس مدارس در قم

مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری قم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر می‌گوید: با توجه به گذشت یک هفته از افزایش قیمت بنزین تاکنون نرخ کرایه‌های تاکسی و سرویس مدارس در سطح قم افزایش نیافته است و تا زمانی که به ما ابلاغ نشده باشد کرایه‌ها افزایش نخواهد یافت.

مرتضی عزتی می‌افزاید: با افزایش قیمت بنزین برای تاکسی‌ها و سرویس‌های مدارس سهمیه بنزین در نظر گرفته شده است ولی اگر هم افزایش نرخ کرایه‌ای به ما ابلاغ شود ما یک کارگروه کارشناسی تشکیل دادیم و به نظر می‌رسد اگر هم ابلاغ شود این افزایش قیمت ناچیز خواهد بود ولی تا زمانی که به ما نسبت به افزایش کرایه‌ها ابلاغیه‌ای داده نشده است کرایه‌ها تغییراتی نخواهد کرد.

بعد از افزایش قیمت بنزین نرخ کرایه‌های تاکسی و سرویس مدارس در قم افزایش نیافته است

به گفته وی، با افزایش قیمت بنزین نظارت‌ها افزایش یافته است و تعداد بازرسی‌ها و نظارت‌ها هم بر عملکرد تاکسی‌های شهر قم افزایش یافته است و ۱۸ تیم گشت خودرویی و ۴ گشت موتوری بر تاکسی‌های قم نظارت مستمر دارند و تاکنون هیچ گزارش تخلفی داده نشده است.

عزتی از مردم قم خواست هرگونه افزایش قیمت کرایه تاکسی را با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۸۲۰۰ و یا پیامک ۳۰۰۰۵۱۳۳ اطلاع دهند.

وی ادامه داد: به ون‌های مسافربری، سرویس مدارس و تاکسی‌های دوگانه سوز و آژانس‌ها سهمیه داده شده است که می‌توانند از سهمیه بنزین خود برای ادامه فعالیت استفاده کنند.

اطلاع از تخلفات بازار با سامانه ۱۲۴

معاون امور هماهنگی و اقتصادی استانداری قم هم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، می‌گوید: شهروندان قمی در صورت مشاهده هرگونه تخلفی در زمینه افزایش قیمت با سامانه ۱۲۴ تماس و هرگونه تخلف را برای رسیدگی به اطلاع سازمان صنعت، معدن و تجارت قرار دهند تا به شکایات مردمی به صورت ۲۴ ساعته رسیدگی شود.

مهرداد غضنفری می‌افزاید: تصمیم اصلاح قیمت سوخت مورد تأکید همه مسئولان نظام بوده و باید در اجرای صحیح آن مراقبت شود و مسئولان استانی باید دلایل و مزیت‌های اصلاح قیمت سوخت را برای مردم تبیین کرده و از افزایش قیمت‌ها جلوگیری کنند جلسات تنظیم بازار با هدف رصد قیمت‌ها به طور هفتگی برگزار خواهد شد.

لزوم اجرای مصوبات ستاد تنظیم بازار قم

به گفته وی، با توجه به این که وانت بارها نقش مؤثری در توزیع کالاهای مصرفی دارند باید نسبت به سهمیه بنزین آن‌ها توجه شود در حوزه نظارت‌ها می‌توان بسیج اصناف را مکلف و از ظرفیت آن استفاده کرد و هم‌چنین انجمن حمایت از مصرف کننده هم اقدامات نظارتی را تشدید کند و عرصه کنندگان محصولات و کالاها موظف هستند قیمت کالاهای خود را درج کنند در صورت تخلف مردم با سامانه ۱۲۴ تماس و تخلف را اطلاع دهند تا واحدهای متخلف به مردم معرفی شوند.

غضنفری با اشاره به افزایش قیمت بعضی کالاها بیان می‌کند: تخم مرغ ۱۰ درصد افزایش یافته است این امر خلاف مصوبه تنظیم بازار است و دستگاه‌های مرتبط باید مصوبات ستاد تنظیم بازار را اجرا کنند چرا که هرگونه افزایش قیمتی باعث التهاب در جامعه خواهد شد.

تشکیل ۱۵۵ پروند تخلف بعد از سهمیه‌بندی بنزین

رئیس سازمان صمت هم با ارائه گزارشی به خبرنگار مهر گفت: بازرسان این سازمان به طور شبانه‌روزی وضعیت بازار قم را رصد و پایش می‌کنند و مردم هم هرگونه تخلف را به سامانه ۱۲۴ گزارش دهند.

محمود سیجانی با ارائه آخرین گزارش‌ها از وضعیت پایش و نظارت بر وضعیت بازار می‌افزاید: در طرح ویژه بازرسی بعد از سهمیه‌بندی بنزین به صورت شبانه‌روزی از یک هزار و ۸۴۰ واحد اقتصادی بازرسی و ۱۵۵ پرونده تخلف هم تشکیل شده است که ارزش این پرونده‌های تخلفی ۱۱۸۵۰ میلیون ریال بوده است.

کد خبر 4781258

منبع: مهر

کلیدواژه: استانداری قم قم بنزین بوشهر راهپیمایی هفته بسیج بارش برف قیمت بنزین ایلام اصلاح قیمت حامل های انرژی بنزین گرگان قزوین شهرکرد بسیج خطبه های نماز جمعه بیرجند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۹۸۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکسی‌های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو

وزیر صمت با اشاره به افزایش تولید ۵ هزار دستگاه خودرو، گفت: باید آمار تولید خودرو را به حدود ۲۰ درصدی افزایش دهیم؛ تاکسی‌های برقی نیز وارده شده و متقاضیان برای خرید امکان ثبت‌نام دارند.

به گزارش مشرق، عباس علی‌آبادی وزیر صمت در گفت‌وگویی رادیویی گفت: اجلاس آفریقا را داشتیم، آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای بازرگانان و تجار ماست، از جمله مهمترین این فرصت توسعه‌نیافتگی کامل آفریقا است. البته آفریقایی‌ها به‌صورت جامع برنامه‌هایی را برای توسعه پیگیری می‌کنند و در این برنامه فرصت‌های برای تجار ما وجود دارد.

وزیر صمت در ادامه تاکید کرد: بزرگترین نمایشگاه دستاوردهای کشور برای معرفی به بیش از ۲ هزار بازرگان و تاجر بین‌المللی برگزار خواهد شد و می‌تواند تبعات خوبی داشته باشد. اجلاس آفریقا با تعداد زیادی از مقامات ارشد سیاسی آفریقا به‌خوبی برگزار شد که می‌تواند تأثیرات خوبی در رفاه و اقتصاد کشور داشته باشد. برای تحقق جهش تولید باید دروازه صادرات باز شود. خیلی از کالاهایی که تولید می‌کنیم به‌جهت اینکه بازار صادراتی ندارد، مجبور هستیم تولید را محدود کنیم، به‌عنوان مثال در لوازم خانگی رشد خوبی در کیفیت و کمّیت داشتیم، اما همچنان در تهدید کالاهای قاچاق هستیم.

وی عنوان کرد: از جمله چالش‌هایی که در آفریقا داریم، نبود زیرساخت است که البته این موضوع با توجه به ظرفیت‌های خوبی که در توسعه زیرساخت حوزه‌های انرژی و حمل‌ونقل داریم یک فرصت محسوب می‌شود. نرخ رشد اقتصادی در آفریقا از متوسط جهانی بیشتر است و این به‌معنای فرصت است و ما باید از آن استفاده کنیم. تلاش می‌کنیم تا پایان امسال در تمام یا حداقل بخشی از کشورهای آفریقایی که محوریت دارند، نمایشگاه‌های دائمی برای کالاهای ایرانی را فراهم کنیم و همچنین به آفریقایی‌ها فرصت دهیم که در کشور ما پایگاه معرفی خود را داشته باشند. تراز تجاری ما با آفریقا کاملاً مثبت است و رویکرد ما این است که واردات خود را نیز از آفریقا افزایش دهیم. تا پایان امسال تعداد رایزن‌های بازرگانی ما در آفریقا به ۱۲ مورد می‌رسد و تعداد مراکز بازرگانی به ۱۵ مرکز خواهد رسید.

این مقام مسؤول در خصوص چالش‌های توسعه تجارت با آفریقا، گفت: مهم‌ترین چالش‌ها رقبا هستند که تلاش می‌کنند پس از حضور ما در آفریقا با ابزارهای مختلفی مانند تحریم جلوی این موضوع را بگیرند. برنامه وزارت صمت این است که میزان تجارت ایران اعم از صادرات و واردات نسبت به شرایط فعلی دو برابر شود.

عضو کابینه دولت سیزدهم ادامه داد: باید ظرفیت‌های مالی و اقتصادی خود را به‌نفع صادرات بسیج کنیم و هر مانعی را که در مسیر صادرات است، برداریم. ما به شرکت‌هایی اولویت می‌دهیم که صادرات‌محور و دانش‌بنیان هستند، شرکت‌هایی که حداقل ارزبری و بیشترین میزان ارزآوری را دارند. مشارکت مردم زمانی رخ می‌دهد که بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم.

وی گفت: در حال تعریف پروژه‌هایی هستیم که بر اساس آنها بتوانیم صندوق‌های پروژه را تأسیس کنیم که مردم با سرمایه‌های خرد خود در پروژه‌های ملی مشارکت کنند، به‌زودی اطلاعیه‌ها دراین‌باره منتشر خواهد شد، اگر بتوانیم این هدف را محقق کنیم، بخش مشارکت مردم در شعار سال را به‌معنای واقعی و الگوی تازه محقق می‌کنیم.

علی‌آبادی موضوع مزاحمت رقیبان ایران را در تجارت عنوان کرد و گفت: رقبای ایران حتماً برای ایران مزاحمت ایجاد خواهند کرد. یکی از کارهای مهمی که باید انجام دهیم ابزار تجارت را فراهم کنیم که مهمترین آن حمل‌ونقل است. برای شرق و شمال آفریقا نسبت خوبی داریم و طبق دستور رئیس‌جمهور برای غرب و جنوب آفریقا هم از لحاظ حمل‌ونقل پوشش دهیم که کارهای سختی است و حتماً انجام خواهیم داد.

وزیر صمت افزود: آفریقا فرصت خوبی برای صنایع دانش‌بنیان ایران است و کشورهای آفریقایی هم در حوزه آموزش هدف‌گذاری کرده‌اند و ایران باید از این فرصت استفاده کند، همچنین شرکت‌های مهندسی و زیرساخت ایران هم می‌توانند پروژه‌های بزرگی در آفریقا اجرا کنند. کشورهای آفریقایی علاقه‌مند هستند از خودروهای روز استفاده کنند و این فرصتی برای ایران است؛ تلاش خواهیم کرد به کسانی در اولویت ارز، ارز بدهیم که به‌سمت تجارت و صادرات بروند به‌ویژه به‌مقاصد صادراتی ایران از جمله آفریقا.

علی‌آبادی همچنین درباره برنامه‌های وزارت صمت در خصوص صنعت خودرو گفت: ما برنامه‌ای گسترده داریم و امسال تلاش خواهیم کرد که ظرفیت تولید را افزایش دهیم. ما به ظرفیت تولید ۵ هزار خودرو در روز رسیدیم و تلاش داریم که این را حدود ۲۰ درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است.

وی افزود: در بحث واردات خودرو باید گفت این موضوع را در دستور کار داریم تا به این وسیله تعادل بهتری در تأمین تقاضای بازار و بحث ناترازی به وجود بیاوریم و اخبار خیلی خوبی در این زمینه داریم. تاکسی‌های برقی را وارد کرده‌ایم و مردم می‌توانند ثبت‌نام کنند و بخرند.

دیگر خبرها

  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • قصه دو زار و ده شاهی کرایه تاکسی‌ها به تاریخ پیوست
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • تعرفه تاکسی‌های اینترنتی را شرکت‌ها تعیین کنند یا شورای رقابت؟
  • ورود شورای رقابت به نرخ گذاری تاکسی‌های اینترنتی به صلاح نیست
  • مستاجران بخوانند؛ پیش‌بینی تازه از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳
  • تاکسی‌های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • آخرین وضعیت بازار طلا و سکه؛ طلای ۱۸ عیار گرمی چند؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • افزایش قیمت‌های اجاره در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد شد؟
  • پیش‌بینی رییس اتحادیه املاک از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳