Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسدالله رحمتی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: در دیابت «نوع ۱» سیستم ایمنی بدن، سلول‌های تولید کننده انسولین در لوزالمعده با پانکراس را بیگانه تلقی کرده و مورد هجوم قرار می‌دهند، در بیماری سلیاک سلول‌های دفاعی بدن به گلوتن موجود در مواد غذایی حمله می‌کنند و باعث التهاب یا صدمه به دیواره مخاطی روده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته سلیاک در افرادی دیده می‌شود که از نظر ژنتیک مستعد باشند.

وی اظهار داشت: عوامل محیطی مانند بعضی از عفونت‌های قارچی، استرس و نوشیدنی‌های الکلی روند بروز سلیاک را تسریع می‌کنند، سلیاک در افراد مبتلا به دیابت  مبتلا به «نوع ۱» شیوع بیشتری دارد اما شیوع آن در مبتلایان به دیابت «نوع ۲» مانند سایر افراد جامعه است.

این فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم ادامه داد: علائم بالینی سلیاک متنوع است که در بسیاری از کودکان و حتی بزرگسالان ممکن است بسیار خفیف باشد، علائم واضح این بیماری در کودکان سنین ۱۸ - ۶ ماهه با اختلالات گوارشی چون اسهال مزمن، نفخ شکم، استفراغ و اختلال در رشد همراه است.

وی تصریح کرد: در مبتلایان به دیابت «نوع ۱» بدون علت دچار نوسانات قند خون می‌شوند و یا بعد از خوردن غذا هیپوگلیسمی در آنها بروز می‌کند با آزمایش خون می‌توان به وجود بیماری سلیاک پی برد، به همین دلیل با توجه به شیوع سلیاک در دیابت «نوع ۱»، به خصوص در افراد دارای علائم اولیۀ سلیاک، ‌توصیه می‌شود این افراد، حتما با انجام آزمایش خون از نظر این بیماری بررسی شوند.

به گفته رحمتی، در صورت شدت بیماری همراه با کاهش وزن، مدت زمان بیشتری برای بهبودی لازم است و گاهی پزشک باید برای بیمار در شروع درمان، ‌ویتامین و یا قرص آهن تجویز کند، لازم است در شروع درمان از مصرف شیر و یا محصولات لبنی خودداری شود زیرا دیواره آسیب روده قادر به تحمل قند موجود در شیر نیست. باید در مصرف بعضی از مواد غذایی چون کالباس، ماست، بستنی، شکلات و غذاهایی که در تهیه آنها آردهای حاوی گلوتن به کار می‌رود، احتیاط شود.

وی خاطرنشان کرد: افراد مبتلا به دیابت «نوع ۱» باید توجه کنند که در صورت ترمیم بافت مخاطی روده و گوارش صحیح کربوهیدرات، نیاز به انسولین افزایش می‌یابد، مواد غذایی بدون گلوتن، ‌با نشاسته تهیه می‌شوند که قند خون را به سرعت افزایش می‌دهند و  نان‌هایی که از برنج و یا ذرت تهیه می‌شوند بیشتر از نان‌های معمولی، قند خون را افزایش می‌دهند.

۱۰۷۱

برچسب‌ها استرس قند خون بهداشت و درمان دیابت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استرس قند خون بهداشت و درمان دیابت استرس قند خون بهداشت و درمان دیابت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۹۹۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

این نوع سردرد‌ها که به "سردرد‌های خوشه‌ای" معروف هستند، بسیار دردناک بوده و می‌توانند از ۱۵ دقیقه تا سه ساعت در هر بار طول بکشند. این مطالعه جدید نشان داد افرادی که به این نوع سردرد مبتلا هستند ممکن است بیش از سه برابر بیشتر در معرض سایر بیماری‌های پزشکی مانند بیماری قلبی یا اختلالات روانی قرار داشته باشند.

«کارولین ران»، نویسنده این مطالعه از مؤسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد، می‌گوید: «در سرتاسر جهان، سردرد تأثیر بسیار منفی بر کیفیت زندگی افراد، هم از نظر اقتصادی و هم از نظر اجتماعی دارد.»

وی در ادامه می‌افزاید: «نتایج ما نشان می‌دهد که افراد مبتلا به سردرد خوشه‌ای با افزایش خطر ابتلاء به سایر بیماری‌ها مواجه هستند.»

این مطالعه شامل بیش از ۳۲۰۰ سوئدی ۱۶ تا ۶۴ ساله بود که سردرد‌های خوشه‌ای داشتند. بیشتر آن‌ها مرد بودند، زیرا مردان بیشتر در معرض سردرد‌های خوشه‌ای هستند. محققان آن گروه را با ۱۶۲۰۰ نفر بدون سردرد مقایسه کردند که از نظر سن، جنسیت و عوامل دیگر مشابه بودند.

محققان سوابق کاری افراد را بررسی کردند تا مشخص کنند که افراد چند روز در سال به دلیل بیماری و ناتوانی از کار غیبت می‌کنند.

یافته‌ها نشان داد افراد مبتلا به سردرد خوشه‌ای به طور متوسط ۶۳ روز به دلیل بیماری و ناتوانی غیبت از محل کار داشتند درحالیکه افراد بدون سردرد خوشه‌ای ۳۴ روز غیبت از محل کار داشتند.

به گفته محققان، حدود ۹۲ درصد از افرادی که سردرد‌های خوشه‌ای داشتند حداقل یک بیماری دیگر هم داشتند و حدود ۷۸ درصد از افرادی که سردرد خوشه‌ای نداشتند، دو بیماری دیگر داشتند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • تولید نان کامل در ۱۵ واحد نانوایی در استان زنجان
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است