Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@02:25:07 GMT

شگفت‌انگیزان کوچک

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۰۰۴۸۸

شگفت‌انگیزان کوچک

میلیون‌ها سال است باکتری‌هایی در خاک زندگی می‌کنند که در رشد و عملکرد گیاهان نقش بسزایی دارند. میکروب‌ها عناصر ضروری مانند نیتروژن و فسفر را در اختیار گیاهان قرار می‌دهند و به افزایش بالقوه مقاومت و عملکرد آن‌ها در برابر شرایط مختلف و تنش‌ها کمک می‌کنند.

گیاهان در ازای آن، مواد غذایی آلی مورد نیاز باکتری‌ها را تامین کرده و درنتیجه هردو از این نوع زندگی سود می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه تحولات جهانی مانند آلودگی خاک و یا تغییرات آب و هوایی سلامت خاک را به شدت تهدید می‌کنند و همچنین افزایش جمعیت جهان سبب افزایش فشار بیش از حد بر اراضی کشاورزی، به منظور تولید بیشتر محصولات کشاورزی شده است.

تا حدود سال‌های ۱۹۰۰ در جهان به ویژه در ایالات متحده، تقاضا برای افزایش تولیدات کشاورزی به طور عمده با به زیر کشت بردن اراضی جدید تأمین می‌شد ولی این روش دوام چندانی نداشت؛ لذا ایده افزایش تولید در واحد سطح با کمک روش‌های راهبردی مختلف که با بهبود عملکرد و پایداری کشاورزی و با کمترین اثرات زیست محیطی بتواند مواد غذایی مورد نیاز برای جمعیت انسان را تولید کند بیشتر قوت گرفت.

در حال حاضر استفاده از بیوتکنولوژی خاک با هدف استفاده از پتانسیل ارگانیسم‌های مفید خاک‌زی به منظور تولید حداکثر محصول، در ضمن توجه به بهبود کیفیت خاک و ایمنی محیط زیست، به شدت مورد توجه قرار گرفته است.

شواهد زیادی وجود دارد که فناوری‌های بیولوژیکی که از میکروب‌ها یا متابولیت‌های آن‌ها استفاده می‌کند، می‌تواند جذب و عملکرد مواد مغذی را در گیاه افزایش دهد، آفات را کنترل و پاسخ‌های استرس گیاهی را کاهش دهد.

ساز وکارهای متعددی برای توضیح چگونگی تأثیر باکتری‌های افزاینده رشد گیاه بر رشد و نمو گیاهان شناخته شده که آن‌ها را به طور کلی می‌توان شامل دو گروه مستقیم و غیر مستقیم دانست. در حالت مستقیم، انواع PGPR با استفاده از مکانیزم‌های تثبیت زیستی نیتروژن، افزایش جذب و فراهمی یا محلول کردن عناصر غذایی، تولید هورمون‌های رشد گیاهی، سنتز آنزیم‌های تعدیل کننده رشد و توسعه‌ گیاه، تولید انواع ویتامین‌ها، تولید سیدروفورهای کلاته‌کننده آهن و محلول ساختن فسفات باعث تحریک و افزایش رشد گیاهان می‌شوند.

بنابراین در بسیاری از کشورها، پیش از هرگونه اقدام به فعالیت در اراضی کشاورزی مختلف، کیفیت خاک را با استفاده از شاخص‌های قوی از نظر بانک میکروبی و تنوع باکتری‌های PGPR و همچنین انواع متابولیت‌های آن بررسی می‌کنند تا میزان عملکرد گیاه ومحصول‌دهی را به بالاترین حد خود برسانند.

در حال حاضر روش‌ها و ابزارهای مولکولی مبتنی بر DNA از بهترین شاخص‌های بررسی کیفیت خاک هستند و اطلاعات بسیار جامع و مفیدی در مورد جزییات جوامع میکروبی خاک در اختیار ما قرار می‌دهد.

امروزه پیشرفت چشمگیر مطالعات مولکولی و ژنتیکی، روز به روز درک ما را نسبت به انواع مسیرهای متابولیکی جدید میکروبی و کشف صفات و ژن‌های جدید گسترش می‌دهد و از طرفی واضح است که این حوزه مطالعاتی در جهت بهبود محصولات زراعی و افزایش کیفیت مواد غذایی به شیوه‌ای سازگار با محیط زیست، بسیار ناقص و مستحق تلاش‌های تحقیقاتی فراوان است.

بنابراین یافتن برنامه‌های کاربردی بالقوه در زمینه کشت گیاهان پایدار همواره یکی از دغدغه‌های ذهنی محققان این حوزه است تا بتوانند به کمک فناوری‌های میکروبی در حال ظهور به شیوه‌هایی پایدارتر، برای تولید محصولاتی با کیفیت‌تر دست یابند.

برچسب‌ها بیوتکنولوژی نیتروژن فسفر خاک

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بیوتکنولوژی نیتروژن فسفر خاک بیوتکنولوژی نیتروژن فسفر خاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۰۰۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۰ طرح تحقیقات کشاورزی در دست اجرا

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: این طرح‌ها در زمینه‌های مختلف کشاورزی، منابع طبیعی، گیاهان دارویی، مرتع داری و بیابان، زراعت و باغبانی، فنی و مهندسی، گیاه پزشکی، آفات و بیماری‌های گیاهان، اقتصادی و اجتماعی است.
گودرزی افزود: افزایش بهره وری و راندمان در نهاده‌های بخش کشاورزی، افزایش نفوذ دانش در بخش کشاورزی و انتقال این دستاورد‌ها به بهره برداران را از اهداف و مولفه‌های اصلی این مرکز دانست که از طریق دستورالعمل و مقاله‌های تروریجی و روز مزرعه انتقال می‌یابد.
او حضور محققان در مزرعه و حضور در مراکز خدمات کشاورزی و آموزش بهره برداران را از برنامه‌های مرکز تحقیقات کشاورزی عنوان کرد و گفت: سال گذشته ۳۰ هزار نفر روز آموزش‌های مهارتی بخش کشاورزی را فرا گرفتند و در این راستا رتبه سوم کشور را کسب کردیم.
مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان با پنج ایستگاه تحقیقاتی، ۹ آزمایشگاه تخصصی، دو پردیس تحقیقاتی و کشاورزی، هفت مجموعه بزرگ شامل (انار، لوبیا، گل محمدی، گیاهان دارویی، آویشن، صنوبر و پسته) و ۳۴ پژوهشگر بستر لازم را برای انجام طرح‌های تحقیقاتی فراهم کرده است.

دیگر خبرها

  • کشف شگفت‌انگیز دانشمندان: این سیارک تکه‌ای از ماه است!
  • استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان
  • استفاده از هوش مصنوعی در برنامه‌ریزی‌های بخش کشاورزی
  • صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد
  • چطور بهار را به بالکن خانه ها ببریم؟ | ایده های برای نگهداری گیاهان در بالکن‌های۲ متری
  • یک گلدان در این تصویر گم شده، آن را بیابید!
  • افزایش سال گارانتی خودرو‌ها برای مردم هزینه دارد؟
  • گل محمدی به عنوان گیاهی اقتصادی برای کشاورزان یزدی
  • ارزیابی اثربخشی دوره‌های ترویجی بر افزایش عملکرد تولیدات کشاورزی
  • ۹۰ طرح تحقیقات کشاورزی در دست اجرا