Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر بهداشت گفت: من وزارت بهداشت را هرگز آلوده سیاست نکردم و به معاون پارلمانی هم گفته‌ام که شما حق ندارید اگر کسی در مجلس یا در هر جای کشور به وزیر بهداشت انتقاد کرد، خدمات آن منطقه را محدود کنید چراکه نباید خدمت به مردم را آلوده سیاست کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛ سعید نمکی در آئین افتتاح طرح کشوری "هر خانه یک پایگاه سلامت" که امروز در شهر محمدیه برگزار شد، اظهار کرد: پس از انقلاب اسلامی توانستیم آمار مرگ و میر را به یک دهم قبل از انقلاب برسانیم و واکسیناسیون را در سطح کشور ۱۰۰درصدی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ما پیش‌بینی کرده بودیم که الگوی بیماری‌ها از واگیر به سمت غیرواگیر از قبیل سرطان‌ها و حوادث خواهد رفت و لذا مرکز پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر را ایجاد کردیم.

وزیر بهداشت عنوان کرد: امروز از ۳۸۰ هزار مرگ که در سال اتفاق می‌افتد نیز ۳۱۳ هزار به علت بیماری‌های غیرواگیر، ۹۸هزار مرگ به علت فشارخون و فقط ۲۸ هزار مورد به علت بیماری‌های واگیردار است.

این مقام مسئول اضافه کرد: در بیماری‌های واگیردار هم بیماری‌های واگیردار نوپدید به عرصه آمده که متاسفانه ارتباط مستقیم با سبک زندگی مردم دارد، لذا رویکرد ما تقدم پیشگیری بر درمان است.

نمکی بیان کرد: طرح ملی کنترل فشار خون را اجرا کردیم که طی آن ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار مورد جدید فشار خون شناسایی شد؛ لذا راهکار این است که به اولویت‌ها بپردازیم و نمی‌توانیم مرتب هزینه صرف افزایش تخت بیمارستانی کنیم.

وی تصریح کرد: با سبک زندگی غلط هر چه بر تخت بیمارستانی اضافه کنیم بازهم نیازمند خواهیم بود، لذا باید شیوه زندگی را تغییر دهیم که بدون مشارکت مردم میسر نخواهد بود.

هر هفته ۵۰ پروژه در نقاط محروم کشور افتتاح می‌کنیم

وزیر بهداشت بیان کرد: من وزارت بهداشت را هرگز آلوده سیاست نکردم و به معاون پارلمانی هم گفته‌ام که شما حق ندارید اگر کسی در مجلس یا در هر جای کشور به وزیر بهداشت انتقاد کرد، خدمات آن منطقه را محدود کنید چراکه نباید خدمت به مردم را آلوده سیاست کرد.

این مقام مسئول تاکید کرد: اولین رکن در "طرح هر خانه یک پایگاه سلامت" دیدگاه اجتماعی و جامعه محور کردن سلامت است که اگر فقط متکی به دستگاه‌ها باشیم موفق نخواهیم شد و باید مشارکت مردم را داشته باشیم.

وی عنوان کرد: رکن بعدی که در جریان این طرح اتفاق می‌افتد این است که پیشگیری، درمان اولیه و توانبخشی را در خانواده‌ها آموزش دهیم، چراکه مصرف بی‌رویه دارو در خانوارها به عنوان آفت در جامعه شده است.

نمکی گفت: در این حرکت علاوه بر بحث اجتماعی نیز خودمراقبتی و دیگر مراقبتی را داریم و سطح یک ما خانه و خانواده است که باری از دوش دولت بر می‌دارد و در راستای نهادینه کردن پیشگیری در خانواده‌ها است.

وزیر بهداشت افزود: یک پایگاه برای آموزش جامعه محور علوم پزشکی ایجاد خواهیم کرد و این طرح برای اولین بار در دنیا در جمهوری اسلامی ایران اتفاق میافتد و الگوی بین‌المللی خواهد شد.

وی اذعان داشت: امروز با وجود تحریم‌ها در موقعیت خوبی هستیم و هزار پروژه آماده بهره‌برداری داریم و هر هفته ۵۰ پروژه در نقاط محروم کشور افتتاح می‌کنیم.

این مقام مسئول در پایان تاکید کرد: امروز جمعیت کشور دغدغه اصلی همه مسئولین و به ویژه مقام معظم رهبری است چراکه آهنگ رشد جمعیت به سمت منفی شدن می‌رود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۰۰۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، دکتر امیرحسام علیرضایی به بهانه روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج و همچنین روز جهانی تالاسمی، با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت ماه به عنوان روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نامگذاری شده درباره وضعیت بیماری‌هایی از این دست اظهار کرد: ام‌اس، تالاسمی، هموفیلی جزو موارد پرتکرار بیماری‌های خاص به حساب می‌آیند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۱۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری ام‌اس مبتلا هستند. همچنین میزان ابتلا به بیماری‌های تالاسمی و هموفیلی به ترتیب  ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر و ۱۴ هزار نفر است. سرطان جزو بیماری‌های صعب‌العلاج به حساب می‌آید و برآوردها حاکی از آن است حدود ۴۰۰ هزار نفر در کشور با این بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کنند. 

وی ادامه داد: در حال حاضر، ۳۸ هزار و ۹۵۱ بیمار دیالیزی در ۶۸۲ بخش دیالیز تحت درمان قرار دارند. همچنین تعداد تخت و دستگاه‌های دیالیزی موجود در کشور معادل ۹ هزار و ۱۹۹ مورد است. ۵ قلم از لوازم مصرفی دیالیز، تولید داخلی است و ۲نوع دستگاه دیالیز در کشور تولید می‌شود. 

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره وضعیت دارویی بیماران دیالیزی گفت: داروهای اساسی بیماران دیالیزی به صورت رایگان در اختیار آنها قرار می‌گیرد. 

بیمه رایگان برای تمام بیماران خاص

علیرضایی با اشاره به وضعیت پوشش بیمه‌ای بیماران خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: تمام بیماران خاص از پوشش بیمه‌ای رایگان برخوردار هستند. اعتبار ۷ هزار میلیارد تومانی برای صندوق بیماری‌های خاص‌ و صعب‌العلاج در سال ۱۴۰۲ درنظر گرفته شده بود اما با توجه به افزایش تعداد بسته‌های خدمتی، این مبلغ به افزایش بیشتر در سال ۱۴۰۳ نیاز دارد. 

وی درباره اقدامات وزارت بهداشت در ارتباط با بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج توضیح داد: «تدوین بسته‌های جامع تشخیص و درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج  با پوشش حمایتی از محل بیمه‌های پایه و صندوق بیماران صعب العلاج»، «افزایش تعداد بیماری‌های تحت پوشش»، «افزایش خدمات در هر بسته حمایتی» و «تشکیل کمیته های مشورتی علمی مرتبط در معاونت درمان» جزو اقدامات وزارت بهداشت در زمینه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به حساب می‌آید. 

برنامه وزارت بهداشت برای افزایش حمایت‌ها از بیماران خاص و صعب‌العلاج

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت درباره اقدامات وزارت بهداشت در خصوص بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در سال جاری گفت:  «افزایش حفاظت مالی»، «کمک به تامین هزینه‌ها از محل اعتبارات بیمه پایه و صندوق بیماران خاص» و «افزایش بیماری‌های تحت پوشش» از برنامه‌های وزارت بهداشت در سال جاری به حساب می‌آید. 

وضعیت ابتلا به  تالاسمی در کشور

وی با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت، روز جهانی تالاسمی است، اظهار کرد: در حال حاضر، حدود ۱۹ هزار بیمار در سامانه تالاسمی کشور ثبت‌شده‌اند که ۱۵هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد جزو «تالاسمی ماژور» هستند. همچنین ۲ هزار و ۸۰۰ نفر جزو بیماران «اینترمدیا» و یک هزار بیمار نیز جزو «سیکل‌سل» و سایر اختلالات هموگلوبینوپاتی هستند. 

علیرضایی درباره مراکز خدمات تخصصی تزریق خون در کشور برای بیماران تالاسمی نیز گفت: ۲۴۰ بخش مرکز خدمات تخصصی تزریق خون در بیمارستان‌های دولتی به بیماران خدمات مورد نیاز را ارائه می‌دهند. خدمات مراکز تخصصی تزریق خون شامل تزریق خون ،  تزریق داروهای ویژه آهن‌زدا و  سایرخدمات روتین می‌شود. همچنین آزمایش‌های تخصصی مانند فریتین، MRI.T۲، توانبخشی و دندانپزشکی در ۳۰ قطب دانشگاهی انجام می‌شود. 

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره جامعه آماری مبتلایان به بیماری تالاسمی گفت: ۵ استان سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، خوزستان، گیلان و مازندران نسبت به سایر استان‌ها با بیماری تالاسمی بیشتر مواجه هستند. 

چگونگی دسترسی و پوشش بیمه‌ای داروهای تالاسمی

وی درباره دسترسی به داروهای مورد نیاز بیماران تالاسمی گفت: داروهای آهن‌زدای تولید داخل شامل داروهای خوراکی و تزریقی به میزان کافی موجود است. همچنین داروهای برند خارجی بر اساس  مقررات در دسترس بیمارانی که به این داروها نیاز دارند، قرار می‌گیرد و به میزان ۹۷ درصد تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند.  

علیرضایی درباره کیفیت داروهای داخلی در مقایسه با داروهای خارجی گفت: بررسی و تایید کیفیت داروهای تولید داخل توسط ادارات ذی‌ربط در سازمان غذا و دارو انجام می‌شود.

اهمیت غربالگری بیماری تالاسمی در زوج‌ها

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره غربالگری بیماری تالاسمی در کشور گفت: پیش از ازدواج، غربالگری زوج‌ها انجام می‌شود و در صورت ناقل بودن زوج و تمایل به ازدواج، آزمایش ژنتیک والدین و جنین در مراکز دولتی با پوشش کامل بیمه‌ای انجام می‌شود. 

دیگر خبرها

  • جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان
  • چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج
  • افزایش میزان حمایت از بیماران تالاسمی با تأسیس صندوق بیماری‌های نادر و صعب‌العلاج
  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • ارزیابی آمادگی ۴۰۰۰ خانوار قزوینی برای مواجهه با مخاطرات
  • خدمات رایگان دندانپزشکی در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟