Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، " اختراع سنتز نانوکمپوزیت سیس‌پلاتین مغناطیسی "  توسط هانیه پورفرج دانشجوی کارشناسی‌ارشد نانوشیمی، دکتر سمیه رستم‌زاده و دکتر محمد ضیعفی‌زاده از محققان دانشگاه آزاد اسلامی و اعضای هیات علمی واحد اردبیل به ثبت رسید.

هانیه پورفرج که فعالیت‌های عملی این تحقیق و اختراع را انجام داده روز سه‌شنبه در این باره گفت: بیش از یک سال بود که پس از طرح موضوع توسط دکتر سمیه رستم‌زاده و کمک‌های فراوان دکتر محمد ضعیفی‌زاده در آزمایشگاه به صورت عملی کار شد که در نهایت پس از رسیدن به هدف، پروژه را ثبت اختراع کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دانشجو افزود: این تحقیق با استفاده از امکانات آزمایشگاهی موجود در دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل صورت گرفته و خرید از خدمات سایر موسسه‌های آموزش عالی از جمله دانشگاه کاشان، دانشگاه متالوژی رازی، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی نیز صورت گرفته است.

محمد ضعیفی‌زاده عضو هیات علمی دانشگاه ازاد اسلامی واحد اردبیل نیز گفت: یکی از مشکلات مهم شیمی‌درمانی عدم انتقال هدفمند ماده به ناحیه توموری است و سیس‌پلاتین یکی از داروهای ژنریک شیمی درمانی است که طیف گسترده مصرف برای اکثر تومورها را دارد.

 ضعیفی‌زاده افزود: این دارو علاوه بر دارابودن ضررهای فراوان به سایر بافت‌ها، بار اقتصادی و اجتماعی قابل‌توجهی را به‌عنوان عارضه ایجاد می‌کند که در این پروژه با روش تغییر نانوکمپلکس سیس‌پلاتین مغناطیس که با استفاده از میدان مغناطیسی به سلول‌ها و بافت‌های هدف انتقال می‌یابد، توانستیم بر اساس مطالعات in vito علاوه بر اتصال هدفمند، میزان اثربخشی آن را بر روی مهار سلول‌های سرطانی سینه به حدود ۲ برابر برسانیم.

او بیان کرد: این افزایش تاثیر می‌تواند ناشی از تجمع سیس‌پلاتین در سلول و یا اثر متقابل آن با نانوآهن موجود به دلایل تغییر در دمای سلول‌های سرطانی باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه ازاد اسلامی واحد اردبیل تصریح کرد: نکته قابل‌توجه اینکه مهار در حالت مصرف نانوکامپوزیت به هر دو صورت القایی آپاپوپتوز و القایی نکروز صورت می‌گیرد. بنابراین در صورت موفقیت در شرایط in vivo می‌تواند نانو سیس‌پلاتین مغناطیس جایگزین سیس‌پلاتین ژنریک موجود در بازار باشد که همین موضوع در موش‌های مدل سرطانی در حال مطالعه است.

سمیه رستم‌زاده ،دیگر همکار عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل در این پروژه نیز در این‌باره اظهار کرد: باتوجه به اهمیت مسأله سرطان تصمیم گرفتیم تا در پیرامون این موضوع تحقیقاتی انجام دهیم که خوشبختانه این تحقیقات منجر به ثبت اختراع ارزشمندی شد.

او افزود: در این پروژه با استفاده از علم شیمی، نانوتکنولوژی، بیوشیمی از یک روش نوآورانه برای انتقال هدفمند سیس‌پلاتین به سلول‌های سرطانی سینه با کمک میدان مغناطیسی استفاده شد که در نهایت سبب شد که سیس‌پلاتین به مقدار زیادی در واحد سطح نانو به سلول‌های سرطانی انتقال یابد.

استاد شیمی معدنی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل به ارتباط علوم مختلف با هم اشاره کرد و افزود: امروزه علوم مختلف با هم رابطه تنگاتنگی دارند که با بهرمندی از هر کدام و در ترکیب این علم‌ها می‌توان به دستاوردهای علمی جدید و بی‌نظیری دست یافت.

انتهای پیام/ج

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ثبت اختراع شیمی درمانی دانشگاه آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۰۲۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش تعداد مراجعین ناشی از نزاع به پزشکی قانونی اردبیل

دکتر نگار خوشنویس گفت: پارسال در مجموع ۱۳ هزار و ۶۷۸ نفر با ادعای جراحات ناشی از نزاع و درگیری به مراکز پزشکی قانونی استان اردبیل مراجعه کردند.

مدیرکل پزشکی قانونی استان اردبیل افزود: از این تعداد مراجعه ۱۰ هزار و ۸۶ نفر مرد و سه هزار و ۵۹۲ نفر زن بوده است که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ که حدود ۱۴ هزار نفر بوده، هشت درصد کاهش داشته است.

به گفته او، بیشترین تعداد مراجعین ناشی از نزاع و درگیری به پزشکی قانونی اردبیل در سال گذشته در تیرماه با هزار و ۵۴۷ نفر و کمترین مراجعین نیز در اسفند ماه با ۷۷۰ نفر بوده است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان اردبیل با بیان اینکه بیشترین علت مراجعه به مراکز پزشکی قانونی این استان و حتی کشور نزاع و درگیری است، افزود: افراد بعد از مراجعه به مراکز انتظامی و قضایی به مراکز پزشکی قانونی ارجاع شده و بر اساس نوع و میزان آسیب دیدگی و صدمات برای آنها گوهی صادر می شود.

دکتر خوشنویس گفت: با توجه به اینکه در پزشکی قانونی هیچ گونه کار درمانی انجام نمی‌شود، لذا اولویت اول برای مصدومین ناشی از نزاع به ویژه در موارد پر خطر ، مراجعه به مراکز درمانی جهت اقدامات درمانی می‌باشد.

او با بیان اینکه داشتن معرفی نامه از مراجع قضایی و انتظامی جهت پذیرش و ارائه نظریات پزشکی قانونی الزامی است، افزود: داشتن ظاهر خون آلود نه تنها تاثیری در نظریه‌های کارشناسی نخواهد داشت، بلکه معاینه دقیق تر زخم و جراحات را با مشکل مواجه خواهد کرد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • اولین مرکز شیمی درمانی فرهنگیان کشور در ارومیه افتتاح شد
  • استادان نقش مهمی در پیشبرد اهداف فرهنگی و اقتصادی کشور دارند 
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی
  • (ویدئو) زیباترین دختر ایران در استادیوم آزادی؛ ندا نویدی‌نسب بانوی پرسپولیسی کیست؟
  • ارتباط هدفمند و توازن‌محور بین صنعت و دانشگاه تقویت شود
  • کاهش تعداد مراجعین ناشی از نزاع به پزشکی قانونی اردبیل
  • با نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس در استان اردبیل آشنا شوید
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • استقبال اوسمار از زنی که قبل از شیمی درمانی به دیدن بازی پرسپولیس رفت+ ویدئو | صحبت های احساسی در تمرین سرخ ها