Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد حیدری روز سه‌شنبه در نشست هم‌اندیشی با اصحاب رسانه شهرستان دزفول در سالن جلسات فرمانداری ویژه این شهرستان افزود: واکنش مردم در قضایای اخیر و همکاری نکردن با اغتشاش‌گران باعث شکست سیاست‌های دشمنان علیه ایران شد.

وی با بیان اینکه راهبرد نظام سلطه علیه ایران تغییر نکرده است، گفت: حوادث پس از اصلاح نرخ بنزین باعث ناراحتی اقشار مختلف مردم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست فرمانداری ویژه دزفول با اشاره به جنگ رسانه ای دشمن علیه ایران افزود: نظام سلطه تمام ابزارهای انتقال داده از جمله شبکه‌های ارتباطی را در اختیار دارد و از این قدرت رسانه‌ای برای غلبه بر دیگر کشورها استفاده می‌کند.

وی با اشاره به فعال کردن ظرفیت‌های اجتماعی پیش از اعتراض‌ها در دزفول اظهارداشت: این شهرستان جزو شهرستان‌های آرام در قضایای بعد از گران شدن بنزین بود و مردم در فضایی آرام مطالبات خود را مطرح کردند.

هیچ اتقاق منجر به حادثه جانی و مالی در دزفول رخ نداد

حیدری گفت: خوشبختانه در شهرستان دزفول هیچ رخدادی که منجر به حادثه جانی و مالی شود نداشتیم که این موضوع سند افتخاری برای همه مردم و مسئولان این شهرستان است.

وی با اشاره به نقش رسانه‌ها به عنوان یکی از ارکان هدایت‌کننده افکار عمومی افزود: رسانه ها صدای مردم و قلم توانای نظام برای تبیین سیاست‌ها هستند لذا امیدواریم در پرتو یک همکاری همه جانبه با رسانه‌ها آرامش جامعه تضمین شود.

سرپرست فرمانداری ویژه دزفول با بیان اینکه امروز نیاز به همبستگی و انسجام داریم، ادامه داد: نقد بسیار کارگشا است و می‌تواند فصلی از همکاری ما با حوزه رسانه را رقم بزند.

وی با بیان اینکه از فضای باز رسانه‌ای در چارچوب قانون مطبوعات استقبال می‌کنیم، گفت: رسانه‌ها امروز باید به امنیت، پیشرفت، توسعه و آبادانی شهرستان توجه کنند.

حیدری امنیت را خط قرمز نظام دانست و افزود: دستگاه‌های نظامی، امنیتی و انتظامی اجازه عرض اندام به افرادی که قصد تعرض و براندازی نظام را دارند، نمی‌دهند. 

وی با بیان اینکه آرامش امروز شهرستان دزفول محصول همگرایی همه دستگاه‌ها و مردم است، اظهارداشت: ضریب امنیت شهرستان دزفول با تلاش شبانهروزی دستگاه‌های امنیتی و انتظامی ارتقا یافته است.

رعایت اصل بی‌طرفی و مشارکت حداکثری در انتخابات ضروری است 

سرپرست فرمانداری ویژه دزفول با تاکید بر لزوم رعایت اصل بی‌طرفی و مشارکت حداکثری مردم در انتخابات اظهارداشت: خبرنگاران، تشویق و تهییج منطقی و عقلایی جامعه برای مشارکت حداکثری را مدنظر قرار دهند.

وی با تاکید بر لزوم پاسخگویی مسئولان به خبرنگاران افزود: رسانه‌ها پل ارتباطی مسئولان و مردم هستند لذا مسئولان باید به جای ترس از رسانه‌ها با آنها تعامل داشته باشند.

حیدری تزریق روحیه امید در جامعه توسط خبرنگاران را ضروری خواند و گفت: دشمن برای ناامیدی جامعه به‌ویژه جوانان از هیچ اقدامی دریغ نمی‌کند لذا باید تمام تلاش خود را برای تزریق روحیه امید در جامعه بکار گیریم.

هیچ‌کس حق تعرض به جایگاه قانونی خبرنگاران را ندارد  

سرپرست فرمانداری ویژه دزفول با بیان اینکه خبرنگاران مسوولیت خطیر اطلاع‌رسانی و ارسال پیام را در جامعه دارند، گفت: هیچ کس حق تعرض به جایگاه قانونی خبرنگاران را ندارد البته از مطبوعات نیز انتظار می‌رود در چارچوب قانون و اخلاق حرکت کنند.

وی انتقال فرهنگ مطالبه‌گری به جامعه را از وظایف خبرنگاران عنوان کرد و افزود: نقد باید براساس قانون باشد که در همین زمینه برگزاری دوره آموزشی از بعد قضایی و سواد رسانه‌ای برای خبرنگاران باید مدنظر قرار گیرد.

حیدری اظهارداشت: رسانه‌ها نقش برجسته‌ای در جامعه دارند لذا باید دیده‌ها و شنیده‌های آنها منطبق بر واقعیت باشد تا روند اطلاع‌رسانی مختل نشود.

وی رسانه را مغز جامعه در عصر ارتباطات دانست و افزود: هر ثانیه مطالب بی‌شماری منتشر می‌شود که این اطلاعات گاه درست و گاه گمراه کننده هستند.

سرپرست فرمانداری ویژه دزفول گفت: رسانه‌ها همانطور که فریاد حق‌طلبی سر می‌دهند باید تبیین کننده سیاست‌های نظام نیز باشند. 

مردم دزفول صف خود را از فریب‌خوردگان جدا کردند

فرمانده انتظامی شهرستان دزفول نیز در این نشست درخصوص ناآرامی‌های پس از اصلاح قیمت بنزین گفت: مردم دزفول صف خود را از فریب‌خوردگان جدا کردند و کارنامه درخشانی برای این شهرستان به ثبت رساندند.

سرهنگ روح اله گراوندی افزود: با وجود اینکه اتفاقات ناخوشایندی در برخی شهرهای کشور رخ داد ولی با همکاری مردم و تلاش نیروهای انتظامی، امنیتی و بسیج، امنیت در دزفول برقرار بود.

وی اظهارداشت: شهرستان دزفول یک آبروی ویژه در سطح کشور دارد که انتظار می‌رود خبرنگاران برای حفظ این آبرو که حاصل خون پاک شهدا است، به شورای تامین کمک کنند.

فرمانده انتظامی دزفول با بیان اینکه نباید کاری کنیم که دشمن از مطالب ما خوشحال شود، افزود: دشمن بر روی موضوع قومیت‌گرایی متمرکز شده و در تلاش است از این طریق به کشور ضربه بزند.

وی گفت: با توجه به نزدیکی انتخابات انتظار می‌رود خبرنگاران در انتشار اخبار دقت بیشتری داشته باشند زیرا برخی از انتقادات ممکن است برای شهرستان و کشور تبعات داشته باشند.

سرهنگ گراوندی خبرنگاران را چشم بینای مسئولان و مردم دانست و افزود: حدود ۷۵ پرونده با عناوینی چون تشویش اذهان عمومی، نشر اکاذیب، توهین به مقامات و غیره در پلیس فتا علیه خبرنگاران تشکیل شده است.

خبرنگاران ملاحظات حقوقی را در انتشار اخبار لحاظ کنند

دادستان عمومی و انقلاب دزفول نیز در این نشست با تاکید بر لزوم در نظر گرفتن ملاحظات حقوقی در انتشار اخبار گفت: خبرنگاران برای جلوگیری از برخی مشکلات قضایی بهتر است در موارد حساس از مشاوران حقوقی مشورت بگیرند.

منصور محمدی خباز با بیان اینکه خبرنگاران همراه با نقد، پیشنهاد هم ارائه دهند، افزود: برخی مطالب کانال‌ها و رسانه‌ها نقد نیست بلکه توهین و افترا است و افراد می‌توانند علیه نویسنده آنها شکایت کنند.

وی با تاکید بر خودداری رسانه‌ها از پرداختن به مسائل قومیتی اظهارداشت: ایرادهایی به فضای مجازی شهرستان دزفول وارد است که اغلب ناشی از نداشتن اطلاعات کافی و تخصصی در مورد مسائل حقوقی و رسانه‌ای است.

دادستان عمومی و انقلاب دزفول گفت: گاه یک رسانه مطلبی منتشر می‌کند و سایر رسانه‌ها و کانال‌ها آن را بدون بررسی صحت و سقم مطلب منتشر می‌کنند که باید این رویه اصلاح شود.

وی افزود: شهر دزفول با توجه به تلاش مسئولان و همراهی مردم آرام است و انتظار می‌رود رسانه‌ها بعد از وصل شدن اینترنت، حفظ این آرامش را مدنظر قرار دهند.

پاسخگویی مسئولان به خبرنگاران از انتشار شایعه جلوگیری می‌کند

جانشین فرماندهی ناحیه مقاومت بسیج دزفول نیز در این نشست گفت: اهالی رسانه چشم بیدار جامعه هستند و باید بصیرت بیشتری نسبت به سایر اقشار داشته باشند.

سرگرد پاسدار غلامحسین پرهیزگار با تاکید بر لزوم ایجاد و تقویت ساختارها برای رشد جامعه افزود: برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی و تشکیل انجمن‌های اصحاب رسانه و نویسندگان برای رشد جامعه ضروری هستند.

وی مطالبه‌گری را از وظایف خبرنگاران برشمرد و اظهارداشت: اگر مسئولان به وظیفه قانونی خود در پاسخگویی به خبرنگاران عمل کنند به‌طور قطع از انتشار شایعه و اخبار نادرست جلوگیری می‌شود.

خبرنگاران نیز در این نشست به بیان دیدگاه‌ها، نظرات ومشکلات خود پرداختند.

برچسب‌ها فرهنگی رسانه دزفول امنیت فرمانداری دزفول

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگی رسانه دزفول امنیت فرمانداری دزفول فرهنگی رسانه دزفول امنیت فرمانداری دزفول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۰۲۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا حذف زبان فارسی در افغانستان ممکن است؟

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایراف، اگرچه پیش از این، در دوره‌های مختلف، از نظام‌های پادشاهی در افغانستان، تا دوره جمهوریت، تلاش‌های مخفی و آشکاری برای کاهش نفوذ زبان فارسی در افغانستان از سوی دولت‌ها و حاکمان صورت گرفته است، اما به زعم کارشناسان این تلاش‌ها با شکست روبرو بوده و روبرو خواهد شد.

حذف کامل زبان فارسی از افغانستان به طور کامل امکان‌پذیر نیست و به شدت غیرممکن به نظر می‌رسد. زبان فارسی یکی از زبان‌های رسمی افغانستان است و تاریخچه گسترده‌ای در این کشور دارد. علاوه بر این، جامعه افغانستان به شدت چندفرهنگی است و اکثریت مردم حتی پشتوزبانان از زبان فارسی به عنوان زبان ارتباطی و میانجی در این کشور استفاده می‌کنند.

با این حال، ممکن است بخشی از طالبان تلاش کنند تا زبان فارسی را از برخی اسناد رسمی یا شماری از زمینه‌های فرهنگی و آموزشی حذف کنند، اما این اقدام که به شدت مورد انتقاد داخلی و بین‌المللی قرار گرفته همچون گذشته با مخالفت و مقاومت مردم مواجه خواهد شد. به علاوه، زبان فارسی، زبان تعاملات مردم افغانستان است و حذف آن از دانشگاه‌ها و مدارس این کشور که نظام آموزشی مطلوبی ندارد، نمی‌تواند تأثیرگذار باشد.

افزون بر این مرجعیت رسانه‌ای برخی رسانه‌های فارسی زبان که عمدتاً در ایران مستقر هستند، نقش فزاینده‌ای در گسترش هرچه بیشتر زبان فارسی در افغانستان داشته است. موضوعی که احتمالاً فقط حذف و سانسور رسانه‌ای بتواند جلوی آن را بگیرد.

از سوی دیگر، ایران به عنوان کشوری فارسی‌زبان همواره در جهت رشد و تقویت زبان فارسی در خارج از مرزهای خود به خصوص در افغانستان تلاش کرده است. مهمترین این تلاش‌ها را می‌توان در سه دسته کلی خلاصه کرد:

۱. ارتباطات فرهنگی و ادبی: ایران به عنوان یکی از کشورهایی که فارسی به طور رسمی در آن مورد استفاده قرار می‌گیرد، نقش بسیار مهمی در ترویج ادبیات و فرهنگ فارسی دارد. این کشور با برگزاری نشست‌ها، کنفرانس‌ها و همایش‌های فرهنگی و ادبی و ارسال اثرات ادبی و فرهنگی به افغانستان، به تقویت و حفظ زبان فارسی در این کشور کمک می‌کند.

۲. ارتباطات آموزشی: ایران از طریق ارائه بورس‌های تحصیلی و فرصت‌های آموزشی، حتی به دانش‌آموزان و دانشجویان غیرفارسی‌زبان افغانستان فرصت می‌دهد تا زبان فارسی را به عنوان زبان خارجی یاد بگیرند و به ترویج و حفظ این زبان کمک کنند.

۳. همکاری در رسانه‌ها: ایران از طریق همکاری با رسانه‌های افغانستانی و ارائه محتوای فارسی در رسانه‌های خود، به ترویج و حفظ زبان فارسی در افغانستان کمک می‌کند.

با این حال نه تنها در افغانستان، که ایران برای حفظ زبان فارسی و گسترش نفوذ خود در میان کشورهای ایران فرهنگی تلاش مستمر دارد. زبان فارسی به دلایل عدیده‌ای برای ایران اهمیت دارد. حفظ هویت تاریخی ایرانیان از پس از حمله اعراب، به وسیله زبان فارسی صورت گرفته است. البته ایرانیان، فارغ از زبان مادری خود که می‌تواند کردی، عربی، آذری، بلوچی و … باشد همواره بر استفاده از زبان فارسی به عنوان زبانی بیناقومی تأکید داشته و توانسته‌اند این زبان را به عنوان زبان دوم اسلام به جهانیان معرفی کنند.

گذشته از این، بدون شک، زبان فارسی می‌تواند به عنوان یکی از ابزارهای مهم تقویت قدرت نرم ایران عمل کند. قدرت نرم به توانایی یک کشور در تأثیرگذاری بر دیگران از طریق ارزش‌ها، فرهنگ، ایدئولوژی‌ و مسائل فردی و اجتماعی اشاره دارد. به چندین دلیل، زبان فارسی می‌تواند به تقویت قدرت نرم ایران کمک کند:

۱. تأثیرگذاری سیاسی و دیپلماسی: زبان فارسی می‌تواند به عنوان یک زبان دیپلماتیک در روابط بین‌المللی کشورها عمل کند. تأسیس مراکز فرهنگی و زبان فارسی، ارائه بورس‌های تحصیلی و فرصت‌های آموزشی، و برگزاری نشست‌ها و همایش‌های فرهنگی و ادبی، می‌تواند به توسعه روابط دیپلماتیک و تأثیرگذاری سیاسی ایران کمک کند.

۲. ارتباطات فرهنگی و هنری: زبان فارسی به عنوان زبانی با تاریخ و فرهنگ غنی، قادر است ارتباطات فرهنگی و هنری مؤثری را با دیگر کشورها برقرار کند. اشعار، داستان‌ها، فیلم‌ها و سایر آثار هنری و ادبی فارسی می‌توانند از طریق ترجمه و ارائه به سایر کشورها، فرهنگ و ارزش‌های ایران را به دیگران معرفی کنند و نقش بسزایی در ایجاد تبادل فرهنگی و هنری داشته باشند.

۳. توسعه همکاری‌های اقتصادی: زبان فارسی می‌تواند در تسهیل تعاملات اقتصادی و تجاری با دیگر کشورها نیز نقش مهمی داشته باشد. با ترویج زبان فارسی و آموزش آن به غیرفارسی زبان‌ها، ایران می‌تواند از طریق ارائه اطلاعات، محصولات و خدمات به زبان فارسی، روابط تجاری و اقتصادی خود را با دیگر کشورها تقویت کند.

به طور کلی، تقویت قدرت نرم ایران از طریق حفظ و ترویج زبان فارسی و فرهنگ فارسی می‌تواند به تقویت تأثیرگذاری کشور در منطقه و جهان کمک کند و نقش مهمی در توسعه روابط بین‌المللی و تأثیرگذاری در مسائل جهانی ایفا کند.

به همین دلیل، حاکمیت ایران، یکی از مخالفان برخورد با زبان فارسی در افغانستان است؛ هرچند طالبان به طور رسمی موضوع حذف یا ایجاد محدودیت برای زبان فارسی را رسانه‌ای نکرده و حتی امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه دولت موقت طالبان، ۳ دی ماه سال گذشته، در یک نشست خبری در تهران، در پاسخ به سوالی درباره نگرانی‌ها از کمرنگ شدن زبان فارسی در افغانستان گفته بود: «زبان فارسی و پشتو هردو زبان رسمی افغانستان هستند و هیچ نوع تبعیضی علیه زبان فارسی از سوی حکومت افغانستان وجود ندارد. در مکاتب و دانشگاه‌ها و مراکز علمی، همه چیز مانند قبل جریان دارد و تدریس و صحبت به هردو زبان پشتو و فارسی انجام می‌شود. ما تلاش داریم هر دو زبان غنی‌تر و علمی‌تر شوند.»

در همین حال، حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رییس جمهور ایران در امور افغانستان نیز پیش از این در گفت‌وگو با مجله نیمروز گفته بود: «می‌دانیم که زبان‌های پشتو و فارسی هم‌ریشه هستند و پیوند میان زبان‌های گوناگون منطقه ما و مردمانی که به این زبان‌ها سخن می‌گویند، ناگسستنی است. بنابراین، ما تلاش داریم با افزایش تعاملات‌ فرهنگی میان دو کشور، از اهمیت و ضرورت صیانت از ریشه‌های موجود زبانی؛ گفتمانی ایجاد شود تا به‌واسطه آن، این تمدن ‌پایدار بماند.»

این‌گونه سخنان نشان‌دهنده هوشمندی هر دو طرف نسبت به حفظ تعاملات و پرهیز از بزرگنمایی اختلافات در قبال یکدیگر است؛ نکته‌ای که بسیاری از کارشناسان بر آن تأکید کرده و سیاست‌گذاری حاکمیتی در تقابل با سیاست‌های غیردولتی در این حوزه را محکوم به شکست می‌دانند.

به گفته کارشناسان، هر نوع چالش با طالبان در حوزه زبان، می‌تواند به گسترش سیاست حذف زبان فارسی و پافشاری طالبان نسبت به این سیاست منجر شود. این گروه از پژوهشگران معتقدند افزایش تولید محتوا از سوی شهروندان فارسی‌زبان و گروه‌های مردمی در داخل و خارج افغانستان، خود به خود عامل مهمی برای شکست سیاست و نگاه حذفی نسبت به زبان فارسی در افغانستان خواهد بود.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902366

دیگر خبرها

  • تصویب اولویت‌های اساسی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی گیلان
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان زمینه‌ساز تقویت چرخه تولید و اقتصاد کشور است
  • سالن چند منظوره ورزشی در سنگان اشنویه احداث میشود
  • پیکر شهید جلال اعتماد در زادگاهش قروه آرام گرفت
  • لزوم واکنش ایران اقدام اخیر رسانه انگلیسی علیه امنیت روانی مردم
  • نقاط قوت و ضعف مجلس یازدهم/ «نظارت» در مجلس آینده تقویت شود
  • قشر ضعیف جامعه در گرانی های افسارگسیخته تحت فشار است
  • لزوم توجه دولت به مشارکت و امنیت خاطر مردم در سرمایه‌ گذاری‌ ها
  • آیا حذف زبان فارسی در افغانستان ممکن است؟
  • جنبش دانشجویان در آمریکا نشانگر بیدار شدن مردم دنیاست